Jump to content
POLITISTI.ro

Permis suspendat 30 de zile + amenda

Postare recomandată

Publicat

Adevarul e ca o mare parte din taximetristi conduc execrabil, nu au respect fata de politie decat cand domnul politist e cu carnetul in mana sa ii amendeze, dupa care incep ca "am copii, ma lasi fara munca!" iar fata de incepatori au o agresivitate animalica.

Shmenuri utilizate:

-baietasul cu taxi vine din dreapta de pe un drum secundar, blocheaza prima banda cu botul masinii apoi asteapta cica, sa i se dea voie, cand deja trebuie sa treci pe banda a doua ca sa il ocolesti.

-depasesc taindu-ti fata foarte aproape, obligandu-te sa pui frana brusc, pentru ca stiu, baietasii ca incepator fiind...esti prudent? Ce isi inchipuite, eu nu stiu dar, de ce sa se fereasca atunci cand stiu ca ii feresti tu

-faptul ca trec pe rosu, opresc unde nu au voie impiedicand circulatia pietonala si a autovehiculelor se stie, opresc pe treceri sa astepte clientul sau la rosu, si nu prea ai tupeu sa te iei in gura stiind ca pot sa urle prin statie dupa ajutor si ca politia este incapabila sau nu are chef sa se ocupe de ei, sa dea amenzi...cand am vazut la tv ca l-au batut taximetristii pe unul carel-a accidentat pe unul dintre ei, politia nu a facut arestari, nu a dat amenzi.

-o subcultura de batausi de strada care nu stiu sa se impuna decat prin amenintari insulte si batai, de ce nu se afla in atentia politiei?

Ma apuca sila sa il tot aud p-asta vaicarindu-se pe forum. Mi-am pierdut rabdarea cu el. Altii isi iau amenda pentru mai putin. Si nimic nu este mai scarbos, decat sa stii ca tocmai cel care se plange ca i-a fost luat carnetul de "nedreptii" de politisti, il va reclama pe altul care a facut o eroare in trafic, sau daca nu, va cobori si ii va trage vreo doua sa il invete minte.

Publicat (modificat)

Sunt de acord ca taximetristii sint ,,rasa,, cea mai nesimtita din categoria conducatorilor auto.Urmati de soferii de TIR si clasamentul poate continua.

Imi aduc aminte de patania cumnatului meu, un amarat posesor de dacie care s-a dus la biserica.(e hilar dar jur ca e adevarat)

langa biserica (pentru cei din Timisoara e vorba de biserica din curtea depoului de tramvaie) este o strada cu sens unic si pe ea sunt parcari de taxi.Cateva locuri, apoi parcari normale.

Al meu parcheaza pe o parcare din asta normala, dar din cauza inghesuielii rotile din spate depasesc linia de demarcatie dintre parcarile TAXI si celelalte. Cand iese de la slujba omul...masina pauza.O fi furat-o careva?

Noo..l-a lamurit repede un cetatean care vindea flori pe acolo.Taximetristii , desi erau doar doi pe vre-o 7 locuri de parcare sau cate sunt acolo au sunat la comunitari iar aia zelosi(mai ales ca era Dacie nu Q7) i-au ridicat masina astuia.

Cam asta e calitatea umana , ca sa nu mai zic ce comportament nesimtit au .Fumeaza in masina,put a sudoare,masinile sunt in cea mai mare parte neingrijite si murdare....etc.

Si apoi se lamenteaza cand aud pe statie ca un client solicita ,,masina germana,, sau mai stiu eu ce pretentii.Pai e normal ca atunci cand dai bani sa ai pretentii.

Se aude domnilor taximetristi? PCT? Ai citit?

De deontologia meseriei,,profesionalism, seriozitate etc ati auzit? Sau numai de ,,maimuta,, si de ,,ambreiaj defect,, invatati cand va apucati de taxi?

Modificat de arcan
  • Moderator
Publicat

Domnilor, doamnelor și domnișoarelor am rugămintea la dvs. să nu începem acum o cruciadă anti-taximetriști, generalizând și punând etichete. Astfel de practici sunt păguboase, nedrepte și total lipsite de obiectivitate.

Noi polițiștii suntem tratați în acest mod în fiecare zi și nu e deloc corect. Haideți să nu reacționăm la fel.

Vă mulțumesc pentru înțelegere!

Publicat

Domnilor, doamnelor și domnișoarelor am rugămintea la dvs. să nu începem acum o cruciadă anti-taximetriști, generalizând și punând etichete. Astfel de practici sunt păguboase, nedrepte și total lipsite de obiectivitate.

Noi polițiștii suntem tratați în acest mod în fiecare zi și nu e deloc corect. Haideți să nu reacționăm la fel.

Vă mulțumesc pentru înțelegere!

Ok, voi inceta sa ii mai combat pe "domnii" pe acest forum, dar sa nu punem totusi echivalentul intre taximetristi si politisti.

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

va deranjez si eu cu o intrebare.... observ o bariera clara pe acest forum intre politisti si simpli cetateni totusi poate se gaseste cineva mai amabil si raspunde. eu am cam inteles care e treaba....in cazu asta e simplu deci tu intalnesti masina pe avarii sa zicem o depasesti pe banda continua , daca te vede politia in 99% din cazuri nu o sa se intample nimic (din experienta proprie) dar daca ai ghinion sa intalnesti unu sa-i zicem de valcea :)) poate te trage pe dreapta sa te sanctioneze ca ai incalcat banda continua. nici o problema nu te sanctioneaza ca are ceva cu tine ci pentru ca legea e lege .....si legea zice ca nu el e cel care trebuie sa constate daca tu ai depasit o masina oprita o gropa de 50 de metrii etc... el isi face datoria si apoi te indruma spre instanta pentru clarificare.. INTREBAREA : Politistul in acest caz ca scrie pe PV exact ce sa intamplat ? adica ... X a depasit o masina stationata neregulamentar in speta ( b 999 mai) ( exemplu ) sau o sa scrie doar a depasit pe banda continua.... pentru ca si aceste aspecte ar ajuta sau ar ingreuna solutionarea in favoarea celei care pateste un caz precum cel filmat. va rog sa imi raspundeti ca o parere personala cum ati proceda dumneavoastra cei care sunteti politisti ... un raspuns ca de la om la om nu ma intereseaza citate copy/paste din lege... eu unu nu am nimic de impartit cu nimeni pe acest forum si in general cu politia am avut o relatie buna niciodata in sa zicem 150.000 de km parcursi in Romania nu am patit nici o aberatie de genul celei filmate la Valcea. am depasit masini oprite pe banda continua sau dubla continua pentru ca asa impunea cazul si masina de politie era de fata si binteles ca nu sanctiona pe nimeni ar fi fost culmea sa opreasca 50 de masini care faceau exact acelasi lucru ca mine.. cred ca in cazul de la valcea din masina politiei noaptea probabil farurile bateau si aiurea cum bat deobicei la multe masini si s-a vazut altfel depasirea.. apoi cand au lamurit treaba era deja prea tarziu cred.....multumesc pentru rabdare si raspuns oricare ar fii. numai bine !!!

• Membru
Publicat

Descrierea faptei contraventionale trebuie sa contina obligatoriu data, ora si locul, dupa care fiecare agent constatator va consemna imprejurarile pe care le considera relevante pentru aprecierea gravitatii faptei. Evident ca fiecare va formula aceasta descriere asa cum se pricepe mai bine, iar aceasta difera de la o persoana la alta. La fel ca si posturile de aici, unele sunt mai rudimentare, altele sunt prea lungi si altele sunt concise si la obiect ... si tot asa.

Intelegi tu, ca esti baiat destept!

Multumit?

Publicat

@justekim, pe procesul verbal spune ca am depasit pe linie continua simpla, atat; Nimic altceva. La minutul 2:40 incepe domnul agent sa spuna ce a scris dansul in procesul verbal intocmit mie. link:

Eu la alte mentiuni am trecut: Nu sunt de acord cu asa nedreptate masina depasita de mine fiind stationata. Am sa contest procesul verbal in instanta, asta am scris eu la rubrica "alte mentiuni".

Publicat

Nu vreau sa fiu neghiob. Din punctul meu de vedere poltistiul si-a facut treaba cum trebuie.

Cat despre taximetristi...ar trebui sa va mai linistiti. Toti stim ca aveti propriile voastre reguli de circulatie.

Publicat

Avem clar situatia de fata:

Image.jpg

Intrebarea cu numarul 541 din setul de intrebari posibile pentru chestionarele auto de la examenul DRPCIV (Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor) pentru obtinerea permisului de conducere.

Nu stiu cum domiile voastre o tineti pe a voastra.

In primul rand va salut pe toti!

@pct

Din punctul meu de vedere,ai pus punctul pe "i"! Vreau sa mentionez si eu faptul ca in timp ce ma "jucam" cu chestionarele de pe drpciv,am avut ocazia sa dau de intrebarea asta...

Site-ul de pe care este screenshot-ul,are toate intrebarile (subliniez "toate") de la examenul pentru permis!

Nu mai zic de faptul ca cineva a zis mai sus ca nu poate lua in considerare asa ceva...Pai si atunci cum mama naibii invata astia pentru permis? Ii induceti in eroare si apoi le luati permisele?

Oricum atata timp cat poti ataca in instanta chestia asta,eu zic ca nu mai merita dezbatuta chestia asta!

Pe de alta parte,ii inteleg si pe politisti! Gestul de a-i lua apararea colegului lor este absolut normal,insa in situatia de fata nu stiu de ce s-au scris 7 pagini cu "n"-spe mii de legi,cand situatia este mega-simpla!

Am vazut cateva persoane care spun ca taximetristul oprit efectua imbarcarea sau debarcarea calatorilor,iar in situatia asta se specifica foarte clar in articolul 63 (2):

"Nu se considera oprire:

a) imobilizarea vehiculului atat timp cat este necesara pentru imbarcarea sau debarcarea unor persoane, daca prin aceasta manevra nu a fost perturbata circulatia pe drumul public respectiv;"

Banuiesc ca asta se aplica si celor aflati in regim taxi!

Din cate stiu eu,acolo unde este interzisa depasirea,este interzisa si oprirea sau stationarea! (si nu cred ca puteti contrazice chestia asta)

Taximetristul oprit,se incadreaza perfect aici:

"Este interzisa oprirea in dreptul altui vehicul oprit pe partea carosabila, daca prin aceasta se stanjeneste circulatia a doua vehicule venind din sensuri opuse, precum si in dreptul marcajului continuu, in situatia in care conducatorii celorlalte vehicule care circula in acelasi sens ar fi obligati, din aceasta cauza, sa treaca peste acest marcaj." (art. 174 pct 9)

Eu nu mai vreau sa starnesc alte discutii,postul acesta reprezinta doar punctul meu de vedere atat cel legal cat si din punct de vedere obiectiv!

Va urez o zi cat mai placuta tuturor si ii doresc lui @pct mult noroc in instanta,desi cu siguranta o sa aiba castig de cauza! (sau ma rog...in Romania totul e posibil...mai ales in Instanta!)

Publicat (modificat)

@pct - vezi ca in diagrama aia folosita la teste se specifica, autobuzul e stationat. cum iti dai seama ca e stationat? trebuie sa stai 5 minute in spatele lui, dupa alea 5 minute poti sa executi manevra de depasire. In cazul in care stai 5 minute si dupa aia depasesti si te vad domnii agenti de la Valcea, pot oricum sa te amendeze si suspenda carnetul, cade in sarcina ta sa dovedesti ca respectivul vehicul era stationat. Stupida situatia daca nu ai un martor sau o camera sa inregistrezi. Generatoare de probleme in fluiditatea traficului, dar asta e.

@Victor - nu cred ca e vorba de taximetristi aici, in situatia asta ne aflam toti, daca dumneata nu ai fost in situatia sa depasesti asa inseamna fie ca nu esti sofer, ori esti singurul sofer roman care nu o executa. Nu putem sa avem toti norocul Onutzei sa o dirijeze echipajul. Plus de asta ma indoiesc sa nu o fi facut domnisoara alte dati fara echipaj.

Nu imi dau seama daca exista vreo situatie in care o oprire neregulamentara sa nu fie defapt o stationare neregulamentara

Modificat de floxtrot
Publicat (modificat)

Imi cer scuze pentru repetarea cuvantului "situatia" din postul meu de mai sus! Nu stiu ce am avut in cap de l-am scris de atatea ori! Ma simt nevoit sa postez mesajul asta pentru ca,daca pe mine ma zgarie pe creier,cred ca aceeasi senzatie o au si ceilalti cititori! :)

@pct - vezi ca in diagrama aia folosita la teste se specifica, autobuzul e stationat. cum iti dai seama ca e stationat? trebuie sa stai 5 minute in spatele lui, dupa alea 5 minute poti sa executi manevra de depasire. In cazul in care stai 5 minute si dupa aia depasesti si te vad domnii agenti de la Valcea, pot oricum sa te amendeze si suspenda carnetul, cade in sarcina ta sa dovedesti ca respectivul vehicul era stationat. Stupida situatia daca nu ai un martor sau o camera sa inregistrezi. Generatoare de probleme in fluiditatea traficului, dar asta e.

Nu conteaza ca este stationat sau oprit! Acolo era linie continua si in cazul in care ii stanjenesti pe ceilalti participanti la trafic,pe sensul tau de mers,obligandu-i sa efectueze manevra de depasire cand aceasta este interzisa,este clar ca vina iti apartine!

Modificat de raul2662x
Publicat

Dupa cum vezi se discuta pe litera legii, daca in lege nu se specifica: un vehicul oprit neregulamentar este considerat un vehicul stationat si se permite executarea manevrei de depasire de catre participantii la trafic direct afectati... o sa fim tot timpul in pericol de a ne pierde permisele.

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.