Jump to content
POLITISTI.ro

Rezolvarile spetelor la proba practica a absolvirii promotiei 2011

Postare recomandată

Publicat

Sunt unii de aici,fara suparare care incerca sa rezolve sau rezolva fara ca macar sa aiba minim cunostinte teoretice.Mai induceti si in eroare pe altii,va recomand pagina 117 cartea rosie de drept penal si apoi sa postati rezovarile voastre.

Publicat

colega panter,eu ce am scris,a fost luat dupa modelele prezente in cartea rosie de drept,desi ma grabii si am gresit ora intr-o speta :wacko:

am o nelamurire,la speta 9,etapa cu "intrebari si lamuriri prealabile" e planul de ascultare? :hmmmt:

Publicat (modificat)

@mateuta te rog sa citesti mai atent ce am scris.....actiunea de lovire face parte din elementul material al infractiunii de rele tratament dar nu am spus ca este si suficienta.Elementul material ,ca parte a laturii obiective a infractiunii de rele tratamente aplicate minorului , se realizeaza printr-o serie de actiuni si inactiuni de natura sa puna in pericol grav dezvoltarea fizica, intelectuala si morala a minorului.Partea pe care am scris-o ingrosat sunt de parere ca trebuie sa se gaseasca si in rezolvarea spetei.....astfel incat sa reiasa ca faptele tatalui au o astfel de finalitate.

Modificat de vlaicans
Publicat (modificat)

Speta 4 vad ca va creaza unora anumite probleme asa ca va dau un pont...asa ca sa nu faceti intindere la neuron.. :)) PAGINA 221. In principiu e bine sa rasfoiti ziarul ala rosu inainte de a incerca vreo incadrare juridica.

Tot in cadrul spetei 4 recomand formularea "loviri si alte violente, forma agravata"

Modificat de Tod
Publicat

era normal sa se ajunga la dispute,tocmai pt ca legea e interpretabila, :doh: postam aici cu totii,ne consultam si alegem ce e bun :emo-yessir:

Publicat

In carte la pag 221 spune ca e concurs ideal, nu inteleg prea bine de ce, dar ma rog. Daca acolo scrie asa o fi.

Publicat (modificat)

Ideea e ca nu suntem noi in masura sa o discutam.....sunt spete simple care au fost intalnite in activitatea instantelor.

@mateuta...ti-am oferit eu explicatia.

Modificat de vlaicans
Publicat

rezolvare speta 11-cartea de criminalistica,vol. 1,pag 228

speta 12-criminalistica,vol 1,pag.156

speta 13,crimnalistica,vol.1,pag 147

speta 14-criminalistica,vol 1,pag 134

speta 15-criminalistica,vol 1,pag 213

speta 16-crim.vol 1,pag 94

speta 17-crim.vol 1,pag 41

speta 18-crim,vol 1,pag 168

• Apreciez 4
Publicat (modificat)

http://www.scj.ro/De...VII%202008.html

În consecinţă urmează a se admite recursul în interesul legii şi a se stabili că faptele părintelui sau persoanei căreia minorul i-a fost încredinţat spre creştere şi educare, prin care, abuzând de autoritatea pe care o au, exercită asupra sa acte de violenţă sau de lipsire de libertate cu intenţia de a-i produce suferinţe ori vătămări fizice sau morale, care îi pun în primejdie gravă dezvoltarea fizică, intelectuală sau morală, întrunesc, după caz, elementele constitutive ale infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, de vătămare corporală sau lipsire de libertate în mod ilegal, prevăzute de art. 180, 181 şi, respectiv, 189 din Codul penal, în concurs ideal cu infracţiunea de rele tratamente aplicate minorului prevăzută de art. 306 din acelaşi cod.

Modificat de Mateuta
Publicat

Intre spetele 19 si 42 se vor face demonstratii de tactica politieneasca,de autoaparare si intocmirea proceselor verbale de folosire a fortei,a armamentului din dotare,de control corporal si al bagajului pe principiul "legitimarea persoanelor-atacul agresorului-imobilizare-incatusare-control corporal realizat in prezenta martorului asistent-chemarea autospecialei-controlul acesteia pt a nu fi obiecte ce pot fi folosite de agresor-avertizarea agresorului pt a se supune dispozitiilor politistului,astfel se va folosi impotriva sa forta-ducerea agresorului la sediul unitatii de politie,in acest timp se va tine legatura radio cu "baza", unde in decurs de 24 de ore se vor lua masurile legale" si acum depinde de la speta la speta unde se opreste actiunea. :clip:

• Apreciez 1
  • Displace 2
Publicat

Cum ma sa intrebi pe un astfel de forum care sunt activitatile pt deschiderea unei mape?......Doamne fereste unii n-au avut nicio treaba cu scoala aia

poate ca nici nu are vreo treaba cu scoala .......spera sa pice ceva sa mai umple si el niste hartii

Publicat (modificat)

Am si eu o nelamurire,care stie daca la proba practica au oferit comisile carti cu legile in vigoare pt a realiza incadrarile contraventionale corect,sau au permis sa mergi cu carti la tine ,sau la proba scrisa le-au permis sa mearga elevii cu codul penal,carti cu legile contraventionale ,sau le-au oferit supraveghetorii carti.(care cunoaste pe cineva din promotia 2009 sa sune si sa scrie un raspuns).

Modificat de dddd
  • Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

banuiesc ca la examenul scris ne vor lasa cu legea 61 si cu codul penal la noi sa putem face incadrarile,ca doar nu suntem roboti sa memoram fiecare articol si litera :clip:

Publicat

Probabil acolo unde este nevoie de consultarea unui Cod Penal, Cod de Procedură Penală și acea culegere de acte normative (cea de la rutieră) ni se va permite să avem asupra noastră cele menționate anterior pentru că mie unul personal mi s-ar părea imposibil de reținut pentru fiecare speță încadrarea juridică. S-ar mai testa astfel și abilitatea de a folosi aceste legi deși se presupune că în timpul pregătirii pentru examen am găsit rezolvarea corectă pentru spețe. Cred că înainte de susținerea primei probe ni se vor face precizări în acest sens și nu vor mai exista dubii. Baftă!

Publicat

am vorbit acum cu un coleg din promotia 2009 care mi-a spus ca lor li s-a permis sa mearga la examen cu C.P.&C.P.P. si culegerea de contraventionala

• Moderator
Publicat (modificat)

Raspunsurile la toate intrebarile astea gen "ne vor lasa cu codul penal..." le vom primi in zilele de 18, respectiv 19 aprilie, zile in care, conform calendarului, sunt programate problemele organizatorice, instructaje sau consultatii....

Atunci ne vor spune cum vor decurge examenele, ce putem avea asupra noastra, sau alte lucruri pe care nu le stim in legatura cu absolvirea.

Nu spun ca nu e bine sa ne spunem parerile, sau ce am mai auzit de la alte promotii, insa dupa cum stiti, suntem in M.A.I. si ordinele si procedurile sunt multe si diverse de la an la an, asa ca nu trebuie sa ne culcam pe o ureche in legatura cu nimic si sa ne trezim cu surprize...neplacute

Numa' bine !

Modificat de Rober7
Publicat (modificat)

are cineva sa imi dea si mie spetele de la rutiera ? Caci pe site-ul scolii au pus doar tematica pe ambele link-uri (si pt tematica si pt spetele probei practice).

multumesc .

Last edit:

Nu mai conteaza, am gasit dar ce am zis mai sus ramane valabil asa ca va pun si voua link-ul la dispozitie .

http://www.scoalapolitie.ro/practica/TEMATICA_SUBIECTE_K_14.03.2012/subiecte_proba_practica.pdf

Modificat de Mari
Publicat

42. art 100 alin(3) lit a/art 100 alin(3) --> 4 sau 5 pct amenda + retinere pc(30 zile)

43. art 100 alin(3) lit b/art 100 alin(3) --> 4 sau 5 pct amenda + retinere pc(30 zile)

art 108 alin(1) lit c pct 2/art 101 alin(2) --> 6-8 pct amenda + 4 pct penalizare

44. art 101 alin(1) pct 6/art 101 alin(1) --> 6-8 pct amenda.

Sper sa nu fi gresit ceva...

Publicat

parearea mea este ca la speta 44 e art. 108 alin.1 lit.d pct. 9/102 alin. 2 9-20 p.a. si 6 p.p.

Publicat

asa este, am gresit eu, rectific:

42. art 100 alin(3) lit a/art 100 alin(3) --> 4 sau 5 pct amenda + retinere pc(30 zile)

43. art 100 alin(3) lit b/art 100 alin(3) --> 4 sau 5 pct amenda + retinere pc(30 zile)

art 108 alin(1) lit c pct 2/art 101 alin(2) --> 6-8 pct amenda + 4 pct penalizare

44. art 108 alin(1) lit d pct 9/art 102 alin(2) --> 9-20 pct amenda + 6 pct penalizare

Publicat

nu mai sunt in tematica cele de la secret. fratilor, intelegeti ca s-a desecretizat O.M.A.I. 01410 si nu mai e in vigoare. tocmai din cauza asta, cand s-a republicat tematica pe site, in 01.03.2012, spetele in care se cerea intocmirea de rap. de investigatie, recrutare a unei pers. ca inf., de supraveghere a pers. suspecte, ect. au fost inlocuite cu cele de legislatie contraventionala. nu va mai faceti atatea griji!

Publicat

La speta 46 ce idei aveti de rezolvare a spetei?ce alegeti dintre art 99 alin 1 pct 2 sau art 108 alin 1 lit a pct 6.Astept pareri,multumesc

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.