Jump to content
POLITISTI.ro

Emigrare in Canada, un vis pentru unii, o realitate pentru altii

Postare recomandată

Publicat (modificat)

norarul certifica autenticitatea documentului dupa care cu documentul de la notar mergi la un birou autorizat de traduceri si ei vor confirma in limba franceza autentificarea facuta de notar.

In vechile instructiuni era specificat "notar" in clar dar acum spritz-pausse!Stiu de vechile instructiuni fiindca mi-i le-a dat un coleg care este in asteptarea CSQ-ului (DCS-ul l-a depus pe vechea legislatie) dupa ce le-a trimis testele eTEFaQ si IELTS.Oricum multumesc :emo-yessir: Modificat de axle15
Publicat

sau... mergi la un birou de traduceri care le si legalizeaza. eu am unu in ploiesti care le face fara sa trebuiasca sa te duci la fata locului. totul prin email si posta.

eu iti dau alt sfat.

pe emigrare.ro, http://www.montreal.ro/, sunt multi de dau sfaturi proaspete.

baga acolo intrebarea, fara alte detalii, ca pe forum se cauta greseli gramaticale, apoi cauze de ce vrei sa pleci, injuraturi etc.

de ce zic asta?

io, cand am plecat (la anglo-saxofoni, in vancouver), nu mi-au trebuit astea, in plus, traducerile pe care le-am facut erau de rasul curcii.

si anume, fac. de aeronave mi-a fost tradus cu "airships university", la aia din america ariship e balon, dirijabil, specialitatea motoare, mi-au trecut :"engines", cand engine de regula e motorul cu piston.

acuma, aia si-asa nu auzisera de romania, mai mult s-au interesat sa vada unde e tara care construieste si are traditie in dirijabile cu motoare cu piston...

mi-am tradus acolo diploma, dar, nu mi-a cerut-o nimeni. acolo am fost crezut pe cuvant. singura data a fost cand am plicat pentru clubul lor de professional engineers

eu zic ca la tine esti in al 12-lea ceas. fa o intrebare la sectiunea respectiva si fa traducerea clara din prima

Publicat

dai un molson daca ne vedem p-acolo.., pan-atunci, succese uriase.

si daca vrei si-o veste mai putin buna..

emigrarea nu-i nimic, greul incepe dupa...

nu stiu ce e in capul tau, dar daca ar fi sa plec din nou as ateriza in toronto, nu in montreal.

personal, tu, ai libertatea de partea ta, si toleranta mea, :)

• Apreciez 1
Publicat (modificat)

dai un molson daca ne vedem p-acolo.., pan-atunci, succese uriase.

si daca vrei si-o veste mai putin buna..

nu stiu ce e in capul tau, dar daca ar fi sa plec din nou as ateriza in toronto, nu in montreal.

Touche avec bière Molson :beer:

CSQ-ul sa iasa...c-apoi 'om vedea-nu ard de dragul MO...sunt prea obisnuit cu greul(nu detaliez) ca sa ma sperie ceva.Franceza am invatat-o doar pentru ca mi-o placut sa invat limbi straine ,nu ca-mi plac francezii si derivatii lor :))

Modificat de axle15
Publicat

vezi?, vezi? ai grijanie cu nationalismul..

un lucru pe care l-am invatat in canada a fost sa ma opresc sa judec si sa incep doar sa observ.

caci,.. fiecare om are ceva bun in el.

daca ne obisnuim sa cuatam ce e bun in fiecare vom trai noi intr-o lume mai buna.

colegii mei sunt fancezi, si ma simt grozav in mijlocul lor. nu prea le au ei cu punctualismul, dar sunt foarte seriosi. si ce-i face sa fie mai frumosi este caldura lor.

acuma sa nu crezi ca sunt in paris. in paris nu traiesc francezi, franta e dincolo de paris.

si apropo de derivatii francezilor.

cica cei din quebac au pastrat mai bine limba. mie nu-mi place accentul lor sa ma bati cu basca uda...

alt episod, tipului de la care am preluat proiectele pentru romania, i-am dat cadou un film, o comedie canadiana filmata in quebec.

daca o gasesti e misto..

seducing dr. louis, in franceza nu stiu cum ii zice.

ce-mi spune francezul a doua zi:

mate, daca n-avea subtitles, al dracu sa fiu daca intelegeam filmul...

deci nici intre ei nu se inteleg.

probabil ca sunt asa cum suntem noi cu moldovenii sau cei din maramures, care daca maresc debitul (si au slava domnului), dracu mai intelege.

Publicat

...................................................................................................................

Cezar, cat de greu e sa ajungi in Vancouver sau Toronto, de exemplu, comparativ cu partile (provinciile) francofone? Merci de raspuns.

Publicat

Pe partea federala e.g. British Columbia ,Ontario ,Alberta ,Newbrunswick ,Manitoba ,etc.e stopata depunerea de dosare pana in vara ;profesii cu experienta cu tot cuprinse in lista foarte scurta de profesii agreate de guvernul federal este una din conditiile eliminatorii pentru a aplica ;in ultima vreme majoritatea folosesc Qc pe post de trambulina pentru emigrare pe federala...

Uite un link folositor http://www.montreal.ro/viewforum.php?f=61

Daca esti politist uita de federala direct ,tre's-aplici pe Qc si odata ajuns acolo iti iei zborul pe federala.

• Apreciez 1
Publicat

Merci Axle15, dar nu le am cu franceza mai deloc :wacko: . Oricum iti multumesc si tie cat si celor care au mai scris pe aici. Am vrut sa aplic pentru dosar printr-o firma care cerea cateva mii de euro, nu-i dau numele dar am inteles ca a intermediat cu succes emigrarea in partea federala, insa in ultima vreme au aparut fel si fel de stiri ca sunt neseriosi, ca nu a mai plecat nimeni prin ei. O sa studiez mai bine ce optiuni sunt de luat in calcul. :wacko:

Publicat

Variante:

1.Franceza pe paine ,sustii eTEFaQ iti faci dosarul impecabil si aterizezi pe Qc sau Mo de unde o tai ,dupa obtinerea cardului de rezident ,in federala;

2.Astepti / cauti oferte de angajare de-ale ciocolateriei Ganong sau altele din New Brunswick....sau cauti oferte pe net care au la pachet naturalizare sau doar rezidenta pe langa angajare;

3.Faci medicina/aeronave si pleci pe federala :)) .....glumesc

Publicat

Cezar, cat de greu e sa ajungi in Vancouver sau Toronto, de exemplu, comparativ cu partile (provinciile) francofone? Merci de raspuns.

Mate, pentru mine n-a fost greu deloc.

Am depus dosarul in ianuarie, mai, interviul, in septembrie, aterizam in Vancouver.

Desigur cu mult timp in urma. 1997, :)

Colegi de-ai mei (pe atunci lucram la RAR, omologari de tip, incercari pt securitate rutiera, ce viata misto, ce politisti de gasca am cunoscut...), imi recomandau Toronto, eu, incapatanat.

Am ales Vancouver si am tras un pic mai greu.

Daca aveti timp o sa povestesc ceva din trecutul meu, asta presupune sa cumparati floricele si sa le ardeti la microunde.

Revenind la azi, stiu ca s-au schimbat multe. stiu ca pe partea engleza se astepta mult. Multi aplicau pe Qc si dupa viza aterizau in Vancouver sau Toronto. Viza de imigrare e valabila eliberata de orice provincie.

Dac-ar fi in ziua de azi sa reiau procesul... hell yeah!

Dar as face-o diferit. Pe vremea mea, cu banii erau greu. Cumparam carne numai in zilele de salariu. Viata la servici era FANTASTICA, puneam aparatura in masina de incercat si da-i drumul la treaba, autostrada, la aeroport la Boteni...

Pentru plecare imi trebuiau $2,000 pentru depunerea actelor, si am vandut o bucata de teren care-mi revenise chiar atunci dintr-o mostenire, in Ghencea. Vandut cu $8/m², :lol: iar apoi, sa plec am vandut apartamentul mandrei, 2 camere in bucuresti, $9,000. heh, ce vremuri

Acum, as face formalitatile si pana sa expire viza, as face un concediu acolo. Iti faci "intrarea", aplici pentru cardul de rezidenta, cardul de sanatate si vii inapoi.

Apoi cauti slujbe pe net, de data asta AVAND dreptul de munca in Canada.

Alberta era in boom economic, dar se pare ca s-a dezghetat si Toronto.

Vancouver-ul mi se pare cam "inchisa" zona.

Eu am cautat de munca in domeniul tehnic. Am terminat aeronave dar am lucrat mult in auto, asa ca daca-ti vorbesc de Canada, o fac din perspectiva mea, din alta cauta pe workopolis.ca.

Alberta cu cele 2 centre mari Calgary si Edmonton, de cand a sarit pretul la petrol de $65, Alberta a devenit interesanta, pentru ca are mult petrol. Partea proasta e ca trebuie procesat mai mult decat in alte parti si asta-l face tentant deabia dupa un anume pret pe bursa, dar, Jeez, cand s-a intamplat, angajau in nestire. Edmonton, Calgary si Mc Murray.

Acum depinde si de clima.

In Vancouver cand am ajuns s-au inregistrat niste recorduri. 51 de zile fara soare... mandra-mi intrase in depresie. Mie mi se cam rupea de cum e pe-afara. Temperaturile-s okay, rareori se depaseste 28°C vara iar iarna rareori scade sun 0°C, atata doar ca e mai ca-n Anglia.

Langa Toronto, e mai extrem, si vara (de multe ori mult mai cald ca in Bucuresti, mai e si umiditatea de la lacuri), si iarna...

Mai intrebati si cumparati-va floricele

Variante:

1.Franceza pe paine ,sustii eTEFaQ iti faci dosarul impecabil si aterizezi pe Qc sau Mo de unde o tai ,dupa obtinerea cardului de rezident ,in federala;

2.Astepti / cauti oferte de angajare de-ale ciocolateriei Ganong sau altele din New Brunswick....sau cauti oferte pe net care au la pachet naturalizare sau doar rezidenta pe langa angajare;

3.Faci medicina/aeronave si pleci pe federala :)) .....glumesc

cu medicina chiar ca e gluma. stiu ca pe vremea mea nu puteai depune actele daca erai doctor.

La cat sunt de conservatori nu cred sa se fi schimbat ceva.

Publicat

Merci Axle15, dar nu le am cu franceza mai deloc :wacko: . Oricum iti multumesc si tie cat si celor care au mai scris pe aici. Am vrut sa aplic pentru dosar printr-o firma care cerea cateva mii de euro, nu-i dau numele dar am inteles ca a intermediat cu succes emigrarea in partea federala, insa in ultima vreme au aparut fel si fel de stiri ca sunt neseriosi, ca nu a mai plecat nimeni prin ei. O sa studiez mai bine ce optiuni sunt de luat in calcul. :wacko:

Nu da banii la hoti decat in cazuri speciale.

Fa-ti scorul singur, pregateste-te si ia-ti zborul.

Poate fi considerat si un examen pentru tine.

succes si sa nu uiti, niciodata sa nu renunti la ceea ce ti-ai propus sa termini.

D-aia suntem pe pamantul asta sa (ne) demonstram ca ceea ce ne punem in cap, putem realiza. Trebuie numai nitica tenacitate.

Go for it, mate

Publicat (modificat)

Off topic relativ:

Am dat azi IELTS-ul ,General Training si am ramas socat de cati erau prezenti la Hotel Caro+British Council ptr. IELTS...multi dadeau IELTS Academic dar toti cu cati am vorbit aveau motivatia aceeasi:emigrarea.Care-n CAN ,care-n NZ ,care-n AUS.Fain!E sugestiva inflatia de candidati la emigrare.Ca parere personala nu pot sa zic c-a fo' mai greu decat e-TEFaQ-ul doar ca are 4 probe fata de e-TEFaQ.Reading-ul o fo' mai "mda" si oarecum writing-ul ,cu al doilea eseu mi-a parut mai greutz...

Modificat de axle15
Publicat

Off topic relativ:

Am dat azi IELTS-ul ,General Training si am ramas socat de cati erau prezenti la Hotel Caro+British Council ptr. IELTS...multi dadeau IELTS Academic dar toti cu cati am vorbit aveau motivatia aceeasi:emigrarea.Care-n CAN ,care-n NZ ,care-n AUS.Fain!E sugestiva inflatia de candidati la emigrare.Ca parere personala nu pot sa zic c-a fo' mai greu decat e-TEFaQ-ul doar ca are 4 probe fata de e-TEFaQ.Reading-ul o fo' mai "mda" si oarecum writing-ul ,cu al doilea eseu mi-a parut mai greutz...

sunt sanse sa te felicitam sau nu?

Publicat (modificat)

sunt sanse sa te felicitam sau nu?

Daca aveam CSQ-ul in mana da,dar asa ...indiferent de rezultat tot la cheremul celui de la "entrevue" sunt.... Modificat de axle15
Publicat

sa inteleg ca acum dupa testele astea, trebuie sa mergi la interviu?

hmm, unde se tine? E pentru Qc?

Publicat (modificat)

sa inteleg ca acum dupa testele astea, trebuie sa mergi la interviu?

hmm, unde se tine? E pentru Qc?

Nuuuuuuu!!!!Am dat testele eTEFaQ si IELTS pentru a trimite dosarul (D1 sau DCS ) fiindca din dec 2011 nu se mai iau in considerare punctele la lb.fr.si engl. fara testele eTEFaQ/TEFaQ sau DALF/DELF la fr. ambii aplicanti si IELTS la engl.-aplicantul principal.Dupa ce trimit D1/DCS stau in stand-by in asteptarea unei decizii:

1 refuz :doh:;

2 cerere acte suplimentare (sa-ti maresti punctajul in max. 60 de zile gen copil nascut intre timp, crestere la nivelul de lb.,etc.) :wacko: ;

3 invitatie la interviu :good:;

4 primire CSQ :D;

Ideea de baza e ca nu mai vreau sa stau nicio secunda-n + in Romania!!!In caz de esec exista NZ ,exista Europa ,exista ....exista...numai Romania nu!!!Imi pare rau c-a trebuit sa stau pana la 43 de ani in Ro ,caci am sperat ca v-a fi bine...sau macar binisor.

Modificat de axle15
Publicat

Dracu' sunt rup total de procedurile astea de emigrare acum. Ma gandisem acum vreo 3-4 ani sa merg si-n Australia, apoi, am revenit.

Nu prea ma atrage. Viata e mai scumpa, relieful mai neatractiv, mai izolati..., dar ma bate gandu' sa merg la un contract acolo vreo 2 ani.

Problama e mandra care s-a cam saturat de "alergari"

Deocamdata in Romania unde imi merge bine, nu ma pot plange

Succes din toata inima.

Nu e devreme pentru tine, dar tarziu sa descoperi lucruri noi, nu e in nici un caz. Nu te lasa. Lupta pentru ce ti-ai propus.

Io-ti tin pumnii.

Cezar

Publicat

In luna martie, pe data de 16-17 , la Londra , vin angajatori din TOATA Canada cu oferte de job-uri. Care puteti ajunge acolo, va puteti rezolva emigrarea mult mai usor. Mai ales daca gasiti job-uri si pentru sotii (care aveti). Este un tren care merita luat. Mai multe detalii pe site-ul "Working in". Sper sa va ajute aceasta informatie!

Publicat

Buna Dorin,

Personal nu cred ca Londra e o solutie.

Cel mai serios site cu slujbe era workopolis..

Daca aveti drum pe acolo, £17 / persoana nu e o avere, dar daca te duci numai pentru asta...

e costul avionului, hotelului, hrana, transportului.. aia e o avere. Si pentru ce?

Daca nu-i poti impresiona cu rezumeul pe site, crezi c-o poti face acolo?

N-as vrea sa va distrug visele, dar daca nu sunt un nume pe piata internationala, prefer sa caut eu angajatori decat sa astept sa aleaga ei

Publicat

Incercarea moarte nu are! Ca sa faci ceva , trebuie sa incerci! De aceea am postat mai sus! Inca nu este tarziu pentru targul de job-uri de la Londra! Sa auzim de bine!

Publicat

Absolut, si eu as face ca tine. Cateodata caut motive sa plec de-acasa. Timpul nu-l pierzi, vezi cel putin cum se discuta cu ei, ce intrebari iti pun, cine sunt contra-candidatii..

Ma refeream doar la eficienta comerciala.

Daca te duci, te blestem sa ai bafta, :)

• 2 luni mai târziu...
Publicat

Pt cine n-are chef sa invete franceza si sa astepte 3-4 ani sa emigreze in CND, sa verifice pe site-ul Noii Zeelande, emigrarea se realizeaza mai usor daca iti gasesti de munca (evident au un avantaj cei cu o meserie cautata la ei). Pe partea federala a CND este f.greu de plecat, Cezar a plecat acum multi ani, cand nu erau atatia imigranti, conditiile erau mai relaxate si specializarea de inginer in aeronave este una din meseriile cautate de ei. Anul trecut, federalii au returnat dosarele si banii celor care au aplicat si asteptat 4 ani.

Si AUS este o alta varianta demna de luat in seama daca nu aveti fobii legate de gandaci si alte ganganii. Economia lor duduie pe bune, tocmai pt ca sunt izolati. Preturile sunt mai mari, aproape duble fata de US, iar salariul mediu se invarte pe undeva pe la 1000$/saptamana.

Nu sunt informatii auzite aiurea 9referitor la NZ si AUS), ci de la un prieten bun care lucreaza pe croaziera, contractul acesta in emisfera sudica si are unchi, bunica si veri in AUS.

Publicat

Perfect adevarat Bogdan.

Wow...

Asta cu respingerea dupa asteptarea a 4 ani e dureroasa rau.

Asa este. Cand am plecat eu erau problema banilor. A trebuit sa-mi vand apartamentul sotiei sa pot avea bani. Nu multi ar fi facut asta. Plus ca am niste experiente care m-au marcat, dar, as face-o din nou fara ezitare.

Acum, dupa 2004, s-a schimbat situatia in Romania.

Eu zic sa tienti un ochi deschis si pentru State.

Costul vietii e mult mai mic decat in Australia.

N. Zeelanda e okay si acolo, dar costul vietii e superior celei din Australia

Personal daca ar fi s-o iau de la inceput as prefera in ordine

1. State

2. Canada

3. Australia

4. N. Zeelanda

Statele n-au (inca) o politica de emigrare. Acolo trebuie sa gasesti pe cineva sa plateasca viza de lucru pentru tine. Ilegal nu recomand la nimeni. Poate fi mai urat ca-n Ferentari.

• 4 săptămâni mai târziu...
Publicat (modificat)

Cezar1, daca nu deranjez, m-ar interesa sa-mi impartasesti aici din experienta ta canadiana. Am inteles ca se gaseste foarte greu de munca si in Canada, iar studiile superioare nu sunt recunoscute ! Am inteles ca partea cea mai proasta in Canada o reprezinta costul ridicat al chiriei, care poate sarii de 1000 $ canadieni pe luna intr-o zona cat de cat acceptabila. Ce vorbesc eu acum sunt barfe, daca poti sa exemplifici putin legat de salariul mediu, costurile vietii, sanatate, asigurari, m-ar interesa daca in baza acordului NAFTA, as putea primi ulterior viza de munca legala in S.U.A.

Chiar sunt interesat sa plec in Canada, am inceput inclusiv cursuri avansate de limba franceza, este foarte greu, dar macar incerc, m-ar interesa experienta traita de tine acolo (bine-nteles in limita a ceea ce tu poti descrie), daca costul vietii acolo este similar cu cel din Romania sau este mai bun, fiindca n-as vrea sa-mi pierd cativa ani din viata aiurea.

Scuze ca intreb toate astea, dar sunt intr-o perioada in care imi pun multe semne de intrebare legate de viitorul meu in Romania.

Unele informatii le-am luat de aici :

http://www.vancouver.ro/

Modificat de McNally

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.