Jump to content
POLITISTI.ro

Emigrare in Canada, un vis pentru unii, o realitate pentru altii

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Mai multe detalii, please...

Modificat de McNally
Publicat
Mai multe detalii, please...

Cam ce fel de detalii-ti doresti?Grupa a 2-a pentru aplicare iti trebuie profesie de 6 puncte minim la RP sau RS...par exemple : ambii soti au ca si facultate absolvita "Comunicare si relatii publice" si au profesat ca si purtatori de cuvant ... deci 0 pct.=> grupa a 3-a,neeligibila...unul din soti a terminat Administrare afacerilor si a lucrat in banca (fisa postului e usor de pus in acord cu cerintele) => 6 puncte =>grupa a 2-a eligibila asa ca mai trebuie doar punctaj minim de 57 puncte fara punctele de adaptabilitate. .....

Publicat

Merci mult, am primit intre timp si ceva info intr-un mesaj privat.

Publicat

McNally, sper sa-ti fie de folos informatiile din acel forum! Vei gasi acolo raspuns la toate intrebarile si nelamuririle tale!

• Apreciez 1
  • 3 luni mai târziu...
Publicat

McNally, ce ai mai facut cu emigrarea? Se aude prin targ ca din ianuarie 2013 vor fi noutati privind emigrarea... Abia astept sa vad ce mai scoate guvernul federal la interval!

• 1 lună mai târziu...
Publicat (modificat)

Aseara, pe skype, am discutat cu un roman ajuns in Fort McMurray, provincia Alberta, in Canada. Vreau sa va zic ca am ramas incantat de ce am vazut acolo (mi-a aratat apartamentul) si de ce mi-a zis! Castiga 3500 de dolari canadieni pe luna, din care plateste chiria 900 de dolari, mancarea vreo 400-500 de dolari pe luna si nu se abtine de la nimic si inca vreo 250-300 de dolari utilitati (cablu, internet, telefon). Deci ii ramane jumatate de salariu pe care il pune de-o parte! Viata este cu totul alta acolo! El lucreaza intr-un hiper-marchet si aranjeaza pe raft marfa, deci cu munca este ok. Are program de munca de la 04.00 pana la 14.00. Mi-a zis amicul meu ca acolo se va deschide o rafinarie de petrol si vor avea nevoie in primavara de vreo 20 000 de muncitori si tare ma incanta ideea, pentru ca la un asemenea job sigur se castiga mai mult decat intr-un super-marchet.

Nu cred ce spune acest roman, chiria este la o camera sau imparte apartamentul cu cineva, plus ca apa,caldura,curentul nu sunt incluse nici in Edmonton la pretul asta, dar in Fort McMurray, fiind sat de munca,totul e scump, sat cu o strada principala in orasul vechi si cartierul nou sus pe un deal, case contruite in cerc , cu un magazin mare de mancare in orasul nou si altul in orasul vechi. Am locuit acolo in 2010, este un sat unde oamenii se duc numai sa castige ceva banii pe perioade scurte si apoi se intorc acasa. superstore plateste 9-12$ pe ora, cauta pe google si afla exact daca vrei sa vezi cat castiga el, dar 3500$ e mult pt un raftar.

Modificat de Kanata
Publicat

Kanata,spune-ne te rog care mai este viata pe acolo?Se mai merita emigrarea catre Canada?Cum vezi tu lucrurile?Multumesc!

Publicat

Kanata,spune-ne te rog care mai este viata pe acolo?Se mai merita emigrarea catre Canada?Cum vezi tu lucrurile?Multumesc!

Se merita emigrarea pe termen lung. Posibilitati sunt pentru toti, trebuie numai vointa si munca multa,cine munceste nu se plange. Oamenii pe aici sunt ca peste tot , trebuie sa te ajuti singur fara a astepta ajutor de la ceilalti, fiind emigrant trebuie sa muncesti putin mai mult decat majoritatea pentru a-ti construi un nume. Deocamdata nu e mult de lucru nici pe aici dar lucrurile se schimba in bine , usor a incet sa se miste economia in bine. Iernile sunt grele, -30, -40 peste tot unde mergi este cald: scoli, lucru, acasa..samd. Majoritatea apartamentelor sunt mici, gen cutiile comuniste, chiria este destul de mare in Edmonton , 1000$-1200$ in medie la un apartament cu 2 camere plus factura la apa care o plateste chiriasul, in medie 50-70$ luna. Asigurarea la masina pana in 25 de ani in jur de 200$/luna si mai mult, peste 25 de ani 50-80$ luna depinde si ce marca/model/pretul masinii/amenzi/accidente. In Edmonton se cauta politisti , aici sper ca puteti gasi ceva mai multe informatii: http://www.joineps.ca Va raspund cu placere daca mai aveti nelamuriri.

Publicat

Iti multumesc mult pentru raspunsuri ,orice informatie este importanta,Stima!

Publicat

Cu placere!

In Quebec e perfect sa studiezi , scoala este ieftina, in vest scoala este foarte scumpa, si dupa sa te muti in alta provincie pentru a face bani. Alberta este motorul economiei, da cei mai multi bani la bugetul federal, Quebecul este cea mai mare sugativa,vor sa se separe, cer bani multi de la guvern si cam traiesc pe spinarea celorlalti.

Francezii sunt mereu nemuultumiti, aroganti, rasisti pana peste cap. In vest parca e mai bine, atat cat imi fac treaba cum trebuie toti ma trateaza bine.

In Alberta sunt bani multi se gaseste relativ mai usor de lucru, viata e buna, cateodata ca in filmele americane, oamenii sunt pro America, fermieri peste tot, sa fii prost nu e rusine, nu generalizez dar asta e parerea mea.

Aici nu ai treaba cu interlopii, se impusca, omoara, bat, numai intre ei! rar mai e implicat si un civil. Daca nu cauti probleme nu gasesti. Politia pune mare accent pe violenta in familie, de la o simpla palma data sotiei sau copilului ajungi in arest imediat.

Au si ei tiganii lor numai ca se numesc nativi, ca si verii lor din romania se ocupa exact cu aceleasi lucruri. Credeti ca numai noi avem problema cu ungurii? au si eu pe francezi, mereu nemultumiti, care vor sa se separe si se plang incontinuu.

Din punctul meu de vedere e mai usor de gasit de lucru daca ai o mica/mare diploma canadiana, dar sunt destui care au gasit de lucru si fara.

Diferenta dintre cel cu casa scumpa si ala cu casa mica e doar rata la banca, putini sunt cei care cumpara casa, multi platim rate la banca.

Aici oamenii nu pun accent pe cum si cu ce te imbraci, majoritatea sunt curati, imbracati modest, cocalari sunt si pe aici destui.

Masinile sunt obiect de uz, reparatiile la garaje sunt scumpe, 100-120$/ora, eu fac in jur de 50 0000 km pe an , putin peste medie care e de 30 000km/an ,sunt multi care fac aproape 100 000km si nu e nimic iesit din comun. De obicei fiecare are o masina de uz, mers la lucru si alta in garaj pentru concedii sau ocazii speciale. Sa ai masini nu e mare lucru, asigurarea este scumpa, mai ales la noii veniti, incercati sa veniti cu o hartie la mana care sa ateste experienta din Romania.

• Apreciez 1
Publicat

Salutare! Din pacate eu nu am primit nici un raspuns de la confirmarea platii cecului de la Viena din iulie 2011 si astept... am depus dosarul complet in ian. 2011. Este o decizie foarte-foarte grea dar am plecat pe un drum si eu si sotia si... nu mai dau inapoi chit ca mi se aproba sau nu viza. Spor la toti cei ce vreti sa emigrati si cred ca cei ce s-au hotarat sa plece sa mearga pe drumul lor, cei ce nu sunt siguri sa se gandeasca de 10 ori, iar cei ce nu vor sa plece ... nu stiu ce sfat sa le dau... avand in vedere ca norii din Romania sunt cenusii spre negrii! Bafta

P.S. sunt de 7 ani in sistem

Ai fost la interviu?

Publicat

Multumim Kanata de lamuriri! Poate ne mai spui cum este viata pe acolo! Cat costa chiria, mancarea pe o luna, hainele, etc...!

Publicat (modificat)

Chiria in Edmonton, la apartament cu 2 camere, curentul il platesti singur, in jur de 1000-1300$ in medie, la 3 camere in jur de 1500$ pe luna plus apa/curent/ depinde si de ce ofera proprietarul. Majoritatea apartamentelor se inchiriaza cu 1 singur loc de parcare, al doilea loc se plateste in plus.

Ca nou venit unii proprietari vor cere refererinte, se poate sa fie ceva mai greu pentru primul apartament dar nu e regula generala. Contractul se semneaza pe un an sau luna de luna. e bine sa inchiriezi de la companii mari, au bani si investesc in locuinte pe cand proprietarii mici sunt interesati numai de colectarea chiriei.

Daca in lease/contract tu platesti caldura e foarte important sa verifici starea ferestrelor,(neaparat termopan, fugiti de cele de aluminiu) usilor, sa fie etansate bine, centrala sa fie High Efficient si nu mai veche de 10-12 ani. Iernile sunt grele in Canada, caldura costa scump, curentul se foloseste atat la gatit cat si la incalzit, atentie la detalii!

Noi la 3 adulti , caine si pisica,la mancare platim in jur de 800-1000$ pe luna incluzand bauturile(fara alcool), cablul 125$ luna, asigurarea la casa 60$ luna, 3 masini asigurate 190$ luna, utilitatile acum iarna pe ultima luna au fost 300$, vara nu depasesc 100$, abonamentul la celular 50$ per persoana. Hainele sunt ieftine 30-50$ o pereche de blugi, adidasi, ai de unde alege, timp sa fie, cui ii place sa strabata mallurile Canada e tara perfecta ...daca te tii la concurenta cu Ionestii ai nevoie de buzunar larg.

Feriti-va de romani, nu sunt toti la fel dar majoritatea sunt ...rai.

Mai bine ma intrebati voi exact ce va intereseaza si eu incerc sa raspund.

Modificat de Kanata
  • Apreciez 3
Publicat (modificat)

Inteleg ca se plateste gradinita...! Cu scoala cum este? Din postarea ta de mai sus , inteleg ca si scoala s-ar plati! Ce platesti de fapt? Mancarea pe care o servesc copiii la scoala sau si orele in ansamblu?

Modificat de Dorin17
Publicat

Gradinita se plateste, in Edmonton este 600-800$ luna per copil. Quebec este singura provincie unde gradinita costa numai 7$/zi si guvernul provincial acopera restul costurilor din banii de la guvernul federal, banii mei printre altele! La gradinita mancarea e inclusa in pret.

Colegiu/universitatea se plateste in functie de programul ales si provincia in care esti o taxa de inscriere, educatia costa, un an de colegiu costa in Edmonton in jur de 6000$ , un an universitare incepe de la 6000$ pe an si mai sus. La colegiu si universitatea mancarea se plateste, la colegiu plateam 10$zi parcarea, la universitate prietena platea 150$ luna parcarea.

Singurul gratis este liceul, public, in rest fiecare dupa buzunar.

Publicat (modificat)

Deci, cheltuielile ar fi: chirie 1500 (3 camere) + utilitati iarna (mai exact ce intra aici?) 300 + mancarea 4 persoane 1000 + 100 telefoanele + 125 CATV (nu intra la utilitati?) + asigurare auto 190 (banuiesc ca pt fiecare masina?) + asigurare casa 60 + 800 gradinita + 500 scoala.

Daca am inteles corect, atunci cheltuielile lunare se ridica la 4575 $ fara cheltuieli neprevazute.

Cum sunt salariile in cazul acesta? Acopera cheltuielile salariile obtinute de 2 adulti?

Pentru cei interesati de Canada - numele vine de la kanata, salutul cu care omul alb a fost intampinat de bastinasi si care inseamna "bine ai venit".

Modificat de bogdan
Publicat (modificat)

Deci, cheltuielile ar fi: chirie 1500 (3 camere) + utilitati iarna (mai exact ce intra aici?) 300 + mancarea 4 persoane 1000 + 100 telefoanele + 125 CATV (nu intra la utilitati?) + asigurare auto 190 (banuiesc ca pt fiecare masina?) + asigurare casa 60 + 800 gradinita + 500 scoala.

Daca am inteles corect, atunci cheltuielile lunare se ridica la 4575 $ fara cheltuieli neprevazute.

Cum sunt salariile in cazul acesta? Acopera cheltuielile salariile obtinute de 2 adulti?

Pentru cei interesati de Canada - numele vine de la kanata, salutul cu care omul alb a fost intampinat de bastinasi si care inseamna "bine ai venit".

In utilitatile mele intra: apa, gunoi, curent, gaze, cablu intra la optiuni, nu toata lumea are cablu cum nici toata lumea are celular, eu unul nici nu ma uit la TV. Asigurarea este 190$ pe trei masini, pe luna, amandoi avem carnet de ani buni, fara accidente, avem asigurate 3 masini si casa plus conturile la aceeasi banca, RBC, de aici si asigurarea mai mica decat ceillalti. Suntem de 10 respectiv 13 ani in Canada.

Salariile sunt bune, dupa ce ai gasit o stabilitate profesionala. Dar depinde de organizarea/planurile fiecaruia. Un mechanic castiga 40-80000$ an, un sudor , instalator, electrician la fel. Dar vorbim de cei cu calificarea de journeyman , aici gasiti definitia http://en.wikipedia....wiki/Journeyman Cu 60-70000$ pe an se traieste bine/decent. Edmonton si suburbiile au 1.5mil locuitori aprox, 75% castiga 12$/h.

Nu toti stau la 3 camere, majoritate stau cu 2 camere, subinchiriaza la prieteni/amici, nici pe aici nu e paradisul dar daca muncesti si ai un plan nu ai cum sa nu reusesti. Alberta este o provincie bogata, e o diferenta mare intre bogati si saraci, clasa de mijloc e cam subtire. Un lucru e sigur, cine munceste nu moare de foame!

La ce te referi la cei 500$ cand spui de scoala?

Modificat de Kanata
  • 1 lună mai târziu...
Publicat

Salut colegi!

De cand am terminat scoala de politie si am lucrat prima zi, am realizat ca Romania nu este "statul" pentru care sa-ti dedici viata si nici serviciile, ma refer la aparatul de conducere, asa ca m-am tot gandit la idei de a face altceva, ba chiar am incercat sa imi fac o viata mai buna in politie dar nu am putut ca de', daca nu cunosti pe cine trebuie, ramai cu degetul in gura si te uiti in gol, asa ca as fi interesat serios de a pleca in canada, am primit si cateva oferte, dar nu stiu cat sunt de credibile, oferte pe mail in urma trimiterii unor aplicatii si formulare.

Realizez ca voi fi nevoit sa o iau de la "0", dar decat sa ai numai"0" aici in tara toata viata, mai bine "0" acolo la inceput si apoi iti mai adaugi tu, cel putin teoretic.Ma poate indruma cineva spre ceva concret?....sau sa ma puna in legatura cu cineva care a plecat?...

Publicat

soceitatile-s asa de diferite..., ia in calcul si ce o sa faci daca nu-ti "place" acolo. am vazut destui.

pentru mine america de nord e cea mai buna societate, dar e posibil sa nu simti la fel.

eu zic ca daca iti pui problema plecarii sa mergi din start pe 2 fronturi.

verificarea legislatiei de imigrare de acolo si, in paralel, engleza in principal, franceza, secundar, caci am auzit ca se pleaca mai usor pe quebec, dar nu m-as gandi sa plec in canada fara sa zbarnai la engleza.

un pas urmator ar fi sa-ti alegi o cariera si sa faci ceva experienta in tara.

apoi poti zice ca pleci sa iei lumea-n piept.

alt sfat de atitudine.

nu pleca pentru ca e nasol aici, pleaca pentru ce e mai bun acolo, if you know what i mean

Publicat

Si in Canada sunt acum probleme datorita crizei, dar imi place sa cred ca acolo este mai bine decat aici!

Publicat

probleme si oportunitati sunt peste tot, indiferent ce e pe strada, boom sau recesiune.

pentru bill gates e mai bine in state, pentru tiriac in romania, pentru un inginer in aerospace in hamburg, pentru un actor la teatru nationala in romania etc.

"este mai bine" e un concept..

pentru unii mai bine pentru altii nu. nu conteaza care e proportia. fiecare suntem diferiti.

am spus, pentru mine e cea mai buna societate, altii prefera europa. pentru mine viata e mult mai simplu acolo, unde-si fac toti treaba, si cat de cat bine, ca si acolo lucreaza oameni.

se munceste mai mult ca in romania, "in general", si mult mai eficient, aproape tot are sens, ti se explica si intelegi de ce e asa.

politicienii lucreaza si pentru populatie. sunt obligati, si unii au si respect.

ii scrii parlamentarului de zona (cel care acopera zona in care locuiesti), MP-ul, si ti se raspunde. in romania degeaba i-am scris lui orban, cred ca peste 10 scrisori.

p-ala l-am inebunit cu desfiintarea granitei intre canada si state, cu retragerea armatei canadiene din afghanistan etc...

dar, n-ai "libertatea" de aici.

esti doar tu cu tine si familia ta. nu poti lasa copilul singur pana la 14 ani (parca). nu cumperi bere de la superstore, nu bei o sticla la gradina neinchisa, cu cateva exceptii, nu intri cu copilul in restaurante care vand alcool, nu ai voie sa ai sticla deschisa in mana pe strada sau in masina, nu poti cumpara bere, vin, alcool daca n-ai 21 de ani (asta e in state, cred ca si-n canada).

nu prea ai prieteni

nu faci gratar decat in locuri bine stabilite.

la mine la companie era interzis sa fumezi si in afara. tigarile te usuca. daca-mi mai aduc bine aminte, cand am plecat eu erau in jur de $13 pachetul.

daca esti rasist, ai probleme cu tiganii, e bine sa-ti schimbi parerea sau sa nu mai mergi acolo. rasismul te poate costa mult.

nici aia nu e societatea perfecta, dar, am spus, pentru mine e cea mai buna.

• Apreciez 1
Publicat (modificat)

Sunt cu dosarul pentru DCS gata si m-am inecat ca tiganu'(sic!)la mal:la DCS trebuie anexate certificatele de nastere+casatorie si diplomele+foile matricole sub forma de "Copie certifiée conforme".Cum se face asta?Conform cerintelor Quebec-ului(attachment mai jos) trebuie mers la Starea Civila cu originalul si o copie iar fuctionarul tre' sa scrie pe copie:"Je certifie que la présente est une copie authentique du document original"cu caractere de tipar,titlul documentului certificat,numele sau si functia ,semnatura ,data.E!Eu m-am dus la Starea Civila (si-i cam departe de domiciciliu :( )iar acolo ,fiind "multi" vorbitori de lb.franceza :)) ,i-am dat pe spate cu ce doream eu...degeaba le-am aratat documentul cu cerinte ei o tineau sus si tare:"Domnu'!Pentru copii cf.cu originalul tre' sa mer'eţi la notar!"...toate eforturile mele s-au izbit de obtuzitatea traditionala :doh: ...ce sa le aduc traducerea documentului ,ce sa le explic ca nu comit nicio ilegalitate ,'geaba!Si uite asa stau si ma uit la cecul de 1070 CAN$ si la calendarul care-mi arata cum ne apropiem de dead-line-ul 31.03.2013 cand vor intra in vigoare(in 01.04.2013) alte conditii de depunere a DCS-urilor(probabil mai severe!...dupa cum se vede in media quebecoasa).Are cineva ,dintre cei cu Qc in minte, vreo solutie?...Poate s-o gasi p-acilea cineva care a fost in situatiunea mea si a rezolvat-o. :hmmmt:Btw:lucrand in politie o sa fie sadic rau ce documente trebuie furnizate, in original sau copie, la pagina a 7-a punctele 23(wtf?fisa postului?brrrr!) ,24 si 25(copii dupa fluturasii de salariu..aia cu mentiunea"confidential"!!!) din formularul http://www.immigrati...-dcs-fr-dyn.pdf

post-1650-0-15006500-1362388852_thumb.jp

Modificat de axle15
Publicat

norarul certifica autenticitatea documentului dupa care cu documentul de la notar mergi la un birou autorizat de traduceri si ei vor confirma in limba franceza autentificarea facuta de notar.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.