Jump to content
POLITISTI.ro

Emigrare in Canada, un vis pentru unii, o realitate pentru altii

Postare recomandată

Publicat

chiar azi ne avertiza seful de birou ca urmeaza 3 luni de supervizare de catre structurile "specializate", sa ne caute nod in papura, pentru a da cat mai multi oameni afara, ca doar nu o sa-i dea afara pe cei din birouri, pilosii....asta e

La multi ani , un an nou cat mai bun, multa sanatate si fericire pentru toti colegii !

Publicat

Vor veni vremuri si mai grele! Urmeaza disponibilizarile!

• Apreciez 1
Publicat

Pai atunci trebuie sa ne dea afara pe toti, cei ce lucram in strada, cei de la birou sigur nu au sanctiuni. Mama ce politie misto, lucrezi la birou si nici un politist in strada.

Publicat

Ultimele 7 postari sunt off topic! Daca totusi doriti sa va continuti discutia despre disponibilizari, o puteti face pe:

Multumesc pentru intelegere!

• Apreciez 2
Publicat

Aveti dreptate, este trist ce se intampla la noi in tara - in Romania nu mai exista viitor.

Eu sunt in vizita la fratele meu, el a plecat in Canada (Vancouver) acum cativa ani, au realizat aici cat n-ar fi facut intr-o viata de munca cinstita in Romania. In plus orasul este senzational, oceanul si muntii se imbratiseaza.

Copiii lor sunt fericiti in Canada, si au un viitor asigurat.

Acum vrem si noi sa depunem dosarul, am completat formularul de evaluare de sanse si am primit din fericire raspunsul ca ne calificam! :)

http://www.emigrare.ca/evaluare-sanse

Servicul Emigrare.ca vad ca are cea mai buna oferta, si am vorbit cu ei si la telefon si pe internet, sunt foarte de treaba. Craciunul viitor vom fi la fratele meu, dar in loc de turisti vom fi si noi rezidenti legali.

Publicat

Se tot vehiculeaza ca s-ar face niste interviuri cu firme din Canada, pentru contracte de munca in luna ianuarie! Ati auzit ceva de genul.....? Daca aflu ceva voi posta aici!

• Apreciez 1
  • 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Haideti sa facem un protest istoric! Cum spunea un coleg mai sus, sa ne depunem toti actele de emigrare la consulatul Canadei, toti odata, si sa chemam media sa vedem ce dracului mai iese! Caci daca ne depunem toti lucratorii MAI actele pentru emigrare si afla media internationala, o sa iasa balci mare!

• Apreciez 1
Publicat

pai trebuie neaparat sa apelezi la o firma de consultanta in emigrari? Daca faci totul pe cont propriu, nu costa mai putin? Eu sunt dispus sa-mi vand apartamentul si sa plec, caci, stimati colegi, in romanica NU SE MAI POATE! Ar fi mai bine sa plecam mai multe familii impreuna, ca sa ne ajutam reciproc, pe acolo!

eu am aplicat la hello canada,.mi s-au parut destul de seriosi, in sensul ca mi-au spus de la bun incepuit ca onorariul lor e de 400 euro(curios ca desi am sunat la un numat de canada a raspuns un roman)amfacut niste evaluari din care a reiesit ca pot emigra doar pe partea franceza quebec, ca acolo ar fi oarecum recunoscuta meseria( pe imigration Quebec scrie la meserie police techniques 3 ans),am vorbit se de job uri si a zis ca cel mai sigur agent de paza la mall-uri etc.

la via canada nu-ti spun onorariul dar daca ii intrebi mai exact de costul programului iti spun ceva de 4-5000 euro(ideea e ca nu iti cer toti banii o dat ci treptat,lafiecare pas - comision)

oricum nici unii nici altii nu fac nimic in plus, tut te duci lainterviu tu faci tot, ei nu prera au cu ce sa te ajute, plus ca nu cred ca are nimeni probleme mari sa apeleze la case de avocatura.

pana una alta burta pe franceza

• 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

sunt pe aici niste indivizi cu cate 1 postare in care se face reclama unei firme sau alta de consultanta pentru emigrare

in primul rand documentati-va temeinic inainte de a lua o decizie. daca va faceti bine temele nu veti mai avea nevoie de nici un consultant. toti ati facut dosare/documentatii mult mai complicate decat dosarul de emigrare, sunteti profesionisti in intocmirea de dosare, asta ati invatat o intreaga cariera, nu platiti pe altii pentru asa ceva

in al doilea rand cautati si opinii care nu sunt in mainstramul pro-Canada, cautati pe google si youtube cu expresia "not canada" si mai ales nu acordati prea mult credit forumurilor de romani. cititi foarte bine si formati-va o opinie personala

eu personal cred ca Australia sau Noua Zeelanda sunt optiuni mult mai bune decat Canada. si asta din experente la prima mana traite de prieteni de-ai mei care sunt plecati in cele 3 destinatii. bineinteles destinatia no.1 ramane USA; ce va costa sa va inscrieti la loteria vizelor?

asadar lasati comoditatea deoparte si documentati-va singuri.

• Apreciez 2
Publicat

E pacat sa dai bani la firma sa pleci, am multi prieteni care au plecat si care si-au facut dosarele singuri, sunt atatea informatii pe net ca e foarte usor, daca esti hotarat sa pleci, sa iti faci singur dosarele si sa le trimiti, de ce sa dai la firme cateva mii de euro cand tu ai nevoie de bani acolo.

Chiar nu te ajuta cu nimic firma, ei doar fac munca in locul tau, pe bani grei,atat.

Pe Montreal.ro , Quebec.ro,Toronto.ro,Vancouver.ro, emigrare.wetpaint.com gasesti toate informatiile pas cu pas, chiar nu merita sa arunci cu banii, intra pe net, informeaza-te si economisesti bani frumosi, poti gasi persoane care sunt in acelasi stadiu cu tine, colaborati, va ajutati, uita de firme.

Publicat

AI dreptate cu banii pentru firme. am gasit pe cineva care mediteaza si la franceza si te si indruma pentru dosar......mult mai ieftin.

Publicat

M-am mai interesat si situatia nu e chiar asa de roz in Canada. Si asta nu am aflat-o pe forumul romanilor din Canada. Desi eu in continuare vreau sa plec din Romania, ceea ce m-i s-a spus despre Canada ma cam descurajeaza. In alta ordine de idei, daca e sa fac pasul, in nici un caz nu voi apela la o firma de emigrare care iti ia banii, desi de alergat, tot tu alergi. Deci, cum spunea un coleg mai sus, burta pe franceza ! Iata o bucatica de discutie cu o romanca care e deja acolo, asa ca sa va faceti o idee:

Sunt de acord cu voi : tot de foame am plecat si noi. si tot de foame plecam si din Canada Very Happy

Pe alta parte, oriunde e mai bine decat in Romania : Canada e o scapare, insa din pacate, nu este una pe termen lung. Insa, momentan, e o varianta mai buna decat Romania. Sa stii ca si aici cresc preturile : pe nesimtite si tot mereu ...numai in ziare scrie ca scad !

Dintr-un salariu de 12 $ / ora, iti poti permite o gaura de garsoniera ( tip confort 3 in Romania ), sau un apartament cu 1 camera in zone mai indepartate , si trai de la o luna la alta 2 persoane : tot salariul merge pe trai ( fara restaurante, fara fite, fara tigari, alcool, distractii in oras, haine de la second-hand ).

Daca nu aveti alta varianta sa veniti cu contract de munca, aplicati pentru emigrare ( daca n-aveti alta varianta intr-o tara civilizata....e buna si Canada ).

• Apreciez 1
Publicat

Stii care e diferenta intre a ramane aici si a pleca?

Daca in Canada mai ai o speranta ca poate, candva, te vei ridica si tu la "soare", in Romania speranta asta nu exista si nu va exista niciodata.

Decizia e a ta.

Publicat

Sunt perfect de acord cu asta, iar de plecat vreau sa plec oriunde, dar cum am mai spus, acum sunt descurajat de Canada. Am sa va mai redau o frantura de discutie cu respectiva persoana, ca sa vedeti de ce:

Iluzie mai mare ca asta cu "lucrez in Ca, invat limba" , nu exista !

Muncind in fabrica aici, N-AI CUM sa ai contact cu engleza : in fabricile canadiene, in timpul programului, n-ai voie sa pleci dela post decat 1 singura data/ tura, pana la toaleta, in caz de urgenta.

N-ai voie sa folosesti telefonul mobil, n-ai voie sa stai jos, n-ai voie sa vorbesti cu vecinul. N-ai voie sa vorbesti cu colegul, chiar daca in fabrica e liniste, si voi o faceti in timp ce munciti ( lipiti etichete pe cutii, de exemplu ). Sclavie ca in fabricile din Canada, rar ai sa gasesti.

Daca locuiesti in blocul fabricii, gandeste-te ca ceilalti locatari vorbesc engleza prost sau mai prost ca tine ( ca nu li s-a cerut limba la angajare ). Si ca vin acasa rupti de oboseala, n-au timp si chef de vizite.

O sa vezi dupa ce ajungi aici, ca oamenii n-au timp sa se intalneasca decat in weekend, si pastreaza prieteniile .... prin telefon !

Mai ia in calcul ca ai nevoie de masina ( distantele sunt imense ) ca sa te poti deplasa ( mai ales daca e un satuc, orasel foarte mic. Astia majoritatea n-au transport in comun. Am vazut si eu sate d'astea, aproape de Toronto, unde am fost sa cumparam miere ). Asigurarile sunt infernal de scumpe. Dintr-un salariu de muncitor in fabrica, nu vei putea plati chirie, mancare, si avea masina.

Ca sa nu mai zic de pus bani deoparte .... ( bani de inghetata, eventual ). Daca firma angajatoare nu ofera cazare, atunci e si mai trist, ca in oras e cazarea si mai scumpa.

Sunt probleme si probleme, care din Romania nu se vad, pentru ca in Romania nu exista soiul asta de probleme.

Mai trebuie sa stii, dreptul de munca il obtineai pe cat timp ?

• Apreciez 1
Publicat (modificat)
Sunt de acord cu voi : tot de foame am plecat si noi. si tot de foame plecam si din Canada Very Happy

Pe alta parte, oriunde e mai bine decat in Romania : Canada e o scapare, insa din pacate, nu este una pe termen lung. Insa, momentan, e o varianta mai buna decat Romania. Sa stii ca si aici cresc preturile : pe nesimtite si tot mereu ...numai in ziare scrie ca scad !

Dintr-un salariu de 12 $ / ora, iti poti permite o gaura de garsoniera ( tip confort 3 in Romania ), sau un apartament cu 1 camera in zone mai indepartate , si trai de la o luna la alta 2 persoane : tot salariul merge pe trai ( fara restaurante, fara fite, fara tigari, alcool, distractii in oras, haine de la second-hand ).

Nu dezarma ca nu e dracu asa negru. 12 $ / ora, daca nu gresesc e salariul minim in Ca. Adica pentru necalificati, de la ... sa zicem lucratori la salubrizare, pana la spalator de vase intr-un restaurant. (am dat 2 ex. intamplatoare, poate nepotrivite). Im momentul in care iti gasesti un job pentru care esti calificat, salariul mediu e undeva pe la 25-30$.

Si apoi,...... in ce tara poate trai bine o familie cu un singur salariu si ala minim, din care sa platesti si chirie? Chirie care intradevar e mare, in jur de 1000$ pt un apartament de 2-3 camere, mai prin oras, nu la periferie.

Una peste alta, sa stii ca e ok. Am o ruda in Toronto, i-am cerut detalii despre viata in Ca pt sunt din ce in ce mai tentat de acesta alternativa, si in mod sigur nu are nici un interes sa ma induca in eroare.

Si, da, ai dreptate, ar fi utila o masina pt deplasare, e foarte important sa stii bine limba, dar in privinta muncii..... chiar nu cred ca se rup muncind. Dar in legatura cu acest aspect ma mai documentez.

Modificat de gabriel
Publicat

Nu dezarma ca nu e dracu asa negru. 12 $ / ora, daca nu gresesc e salariul minim in Ca. Adica pentru necalificati, de la ... sa zicem lucratori la salubrizare, pana la spalator de vase intr-un restaurant. (am dat 2 ex. intamplatoare, poate nepotrivite). Im momentul in care iti gasesti un job pentru care esti calificat, salariul mediu e undeva pe la 25-30$.

Si apoi,...... in ce tara poate trai bine o familie cu un singur salariu si ala minim, din care sa platesti si chirie? Chirie care intradevar e mare, in jur de 1000$ pt un apartament de 2-3 camere, mai prin oras, nu la periferie.

Una peste alta, sa stii ca e ok. Am o ruda in Toronto, i-am cerut detalii despre viata in Ca pt sunt din ce in ce mai tentat de acesta alternativa, si in mod sigur nu are nici un interes sa ma induca in eroare.

Si, da, ai dreptate, ar fi utila o masina pt deplasare, e foarte important sa stii bine limba, dar in privinta muncii..... chiar nu cred ca se rup muncind. Dar in legatura cu acest aspect ma mai documentez.

Problema e ca in Canada nu iti sunt recunoscute studiile facute in alta parte, asta insemnand ca trebuie sa o iei de la capat acolo. Chiar daca esti meserias, de exemplu instalator , trebuie sa faci scoala acolo, si sa dai un examen, ca sa obtii o autorizatie, altfel nu-ti poti face meseria. Nu mai vorbim de meseria noastra , pe care o poti practica acolo, dupa nu stiu cat timp, asta dupa ce in prealabil ai lucrat la firme de securitate si ai recomandari beton. Eu ma tot interesez de cateva luni bune si nu sunt foarte convins , daca merita sau nu, desi in Romanica nu mai e de trait. Intra pe forum vancouver.ro si ai sa gasesti acolo topicuri despre posibilitatea de a lucra in politie si mai discutam.

Iata mai jos o alta frantura de discutie cu o romanca, care e de 5 ani in Toronto, apoi astept comentariile voastre:

Da, este extrem de neplacut, dar asta-i viata in Canada Sad

In prima faza, esti bucuros ca muncesti orice ( ce bine ca ai prins un job ! ! ), pe bani de inghetata. Din care bani, iti platesti angaralele si traiestide azi pe maine, dar iti permiti mai multa mancare si mai variata decat in Ro. Din cand in cand, iti mai permiti si cate o haina decalitate la super-reduceri. Deci, in aparenta, e mai bine decat in Romania ...

Doar ca dupa o vreme, intelegi ca poti mai mult decat un ologofren de canadian cu 4 clase, care face aceeasimunca ca si tine , intelegi ca vrei mai mult ( ca n-ai emigrat ca sa stai pe joburi de supravietuire ), si intelegi ca .... sistemul nu te lasa. E in asa fel facut incat sa iti puna mii de bariere vizibile si invizibile : ca doar d'aia te-au importat, ca sa te exploateze si sa profite de pe urma ta, si nu ca sa exploatezi tu sistemul. Ghinion. Trist dar adevarat.

Vacanta ? Vacanta aici in primul an de munca e de vreo 10 zile. In anul urmator, mai creste cu cateva zile DOAR DACA lucrezi la acelasi angajator. Daca ti-ai schimbat jobul, o iei de la inceput cu 10 zile : adevarata fericire.

Stii ce face lumea cu concediul ? il foloseste in loc de concediu medical, ca aici nu exista asa ceva. Exista 2 zile/ luna, sick days, in care ai voie oficial sa fii bolnav. Daca ai nevoie de exemplu de 7 zile sau 2 saptamani ... teapa. Iti iei zile din concediul de odihna, ca n-ai alta solutie.

Exista un soi de somaj medical, insa numai pentru perioade mari de timp, gen operatie si recuperare dupa operatie. Timp in care esti in acel ER, platit cu 60 % din salariu vreo 4 luni, dupa care te trece pe ajutor social, si mai prost platit. avantajul este ca angajatorul e obligat sa te reprimeasca la serviciu.

Insa, te asigur ca in perioada aia cu 60 % din salariul aproape minim, nu poti trai, si esti fortat sa apelezi la imprumuturi de la banca ( carte de credit, linie de credit ). Fericire maxima : am trecut si noi prin ea ....

• Apreciez 1
Publicat

Asa cum spunea un coleg mai sus, acolo ai totusi o speranta in bine, ti se deschid portite, trebuie multa rabdare si perseverenta, am o cunostinta care traieste de 2 ani in Quebec si la fel mi-a spus si el, ca la inceput e foarte greu, in primele 6 luni se trezea de la ora 4 si se culca la ora 23, avea 3 job-uri de supravietuire, impartea ziare de dimineata la prima ora, spala 5-6 scari de bloc iar de la pranz pana seara tarziu spala vase intr-un restaurant....a avut momente cand ii venea sa renunte dar i s-a oferit o sansa sa lucreze la un bloc ca administrator, acum o duce foarte bine, merge la cursuri, castiga bine, are acces la credite, si -a luat masina noua( la inceput umbla cu o bicicleta second-hand), asta e o poveste de viata cu urcusuri si coborasuri, intr-o tara in care daca muncesti te realizezi, nu se poate totul peste noapte, trebuie multa rabdare si perseverenta, de mentionat ca el s-a dus cu prietena lui acolo si nu au copii, ca daca ar fi avut, lucrurile erau mult mai complicate.

Mai postati relatari are oamenilor care traiesc acolo....

Publicat

Asa cum spunea un coleg mai sus, acolo ai totusi o speranta in bine, .....

Mai postati relatari are oamenilor care traiesc acolo....

In orasele mai mici, chiria e mai mica : nu cu mult. Cu vreo 200 $ .

Dar in orasele mici e alta problema ( de asta fug toti de ele. ) : nu-i de lucru. Aici in Canada e exact ca in Romania : angajarea merge cu pile, chiar mai rau decat in Romania. Doar ca nu trebuie sa dai spaga.

Eh, si in orasele mici, unde toti se cunosc intre ei, si isi angajeaza cunostintele, tu ca nou venit esti marginalizat. Nu stii pe nimeni. Pana iti faci cunostinte, pana intri in cercul oamenilor care te poti recomanda pentru un job, ti se lungesc urechile de atat asteptare.

Asta e motivul pentru care foarte multi stabiliti in orasele mici, se relocheaza in orasele mari. Oricum o dai, tot nu e bine Sad

Am o prietena in Windsor, orasel mic, care a stat fara job vreo 3 ani. Apoi a prins cu pile, un job de muncitor necalificat intr-un magazin second-hand. Apoi, dupa alti 2 ani, a gasit pila necesara, care sa o angajeze casiera la o banca : nu in Windsor, ci intr-un orasel din preajma, de facea naveta cu masina .

Sotul ei si-a gasit de munca in Detroit, la americani,ca in Windor, nu's sanse. Cam asta-i situatia in oraselele mici.

Mai aveam o prietena care s-a dus in Kitchener : n-a gasit job, si pna la urma, a gasit pila necesara sa prinda un job in Toronto, functionara la un spital. Acuma face naveta zilnic, ore in sir pe autostrada.

Daca vii cu copil, vei fi obligat prin lege sa ii dai camera lui : asta inseamna apartament mare, chirie mare. Pana la 12 ani n-ai voie sa-l lasi nici 5 minute nesupravegheat, ca se gaseste cineva sa sune la protectia copilului. Si il iscodeste si psihologul la gradinita.

Prietenii nostri care au un plod de vreo 11 ani, au angajat bona pentr....jumatate d eora/zi . Pentru ca, dupa ce il lasa autobuzul in fata blocului, dureaza cam 10-15 minute pana ajunge femeia acasa. Dar in alea 15 minute copilul e nesupravegheat, vecinii il vad ca intra cu cheia singur in casa, si se pot trezi cu politia la usa oricand, si sa-si piarda copilul. E complicat .

• Apreciez 1
Publicat

Pe de alta parte, cand citesti postarea unuia care a ajuns pe 2 februarie in canada, despre cum a decurs examenul sau la cursul de francizare, in canditiile in care el stia putina franceza, parca iti vine sa pleci. Iata mai jos relatarea dumnealui, despre cum a decurs totul:

Pe data de 3 Martie 2011 am avut si examenul de franceza pentru francizare. Examenul a fost destul de scurt si a durat mai putin decat drumul pina acolo.

Acum sa va povestesc cum a fost la examen.

Practic am ajuns acolo la ora stabilita si dupa ce m-am prezentat la biroul de receptie si le-am dat numele in 3-4 minute a venit o fata care m-a preluat si cu care am mers intr-un birou. Odata ajuns acolo, dupa schimbul de amabilitati (Bonjour, Ca va, Ca va bien) eu am incercat sa o dau pe engleza dar tipa mi-a zis sa vorbesc in franceza (ceea ce mi s-a parut normal dupa ce mi-am dat seama ca ceea ce urma facea parte din examenul propriu zis) si ea a inceput sa-mi puna intrebari in franceza si eu sa raspund la fel.

Intrebarile erau simple de gen: Ce varsta aveti?, Cand ati ajuns in Canada? etc. La cele mai multe am raspuns fara mari probleme, doar ca m-am mai poticnit uneori (mai ales la treaba cu cifrele, spre exemlu nu-mi venea si pace in minte cum sa zic 38 si am zis in eng, dar la 2011 l-am zis fara probleme si fara sa-mi ia timp de gandire).

M-a intrebat apoi cum ma descurc cu cititul si i-am spus ca aproape zilnic citesc din ziare de gen Metro si 24H insa problema mea este atunci cand imi vorbeste cineva. In plus din citit inteleg foarte mare parte si chiar daca nu inteleg toate cuvintele, de obicei inteleg sensul frazei.

Ea mi-a replicat ca am inteles destul de bine ce m-a intrebat si i-am spus ca atunci cand mi se vorbeste lent si clar inteleg mare parte din ceea ce sunt intrebat insa in in general nu inteleg mare lucru din ce se vorbeste pe strada si in jur.

Deasemenea i-am spus ca-mi vine greu sa ma exprim si nu-mi gasesc cuvintele.

A scos o foaie tiparita cu mai multe desene si m-a pus sa descriu ce vad in desene. I-am descris in multe dintre ele dar destul de lapidar insa unde au fost chestii mai complicate (gen un politist care dadea o amenda unui sofer) nu am stiut sa zic in franceza si am zis cele mai multe cuvinte in engleza.

M-a intrebat apoi cum stau la scris si i-am spus ca am probleme cu accentele insa de scris ma descurc destul de bine daca exceptam accentele.

Mi-a dat o foaie cu o pisica si mi-a zis ca ca trebuie sa scriu un anunt cum ca mi-am pierdut pisica si sa urmaresc ce mi se cere pe foaie sa scriu in anunt.

Trebuia sa scriu intai cum arata pisica, apoi conditiile in care am pierdut-o, urma sa descriu ce sentimente am eu pentru pisica, apoi ce recompensa ofer si sa las datele de contact.

Am scris destul de repede un anunt in care am respectat cam tot ce mi se cerea, nu mai stiu exact cum am scris in franceza insa tipa s-a mirat ca am terminat destul de repede (2-3min) de scris si a zis ca e ok.

La final s-a uitat sa vada daca am facut cererea online si cand a vazut ca am facut-o online mi-a spus ca va trebui sa primesc un mesaj in care mi se vor comunica detalii ulterioare.

Pina acum mi s-a comunicat ca am fost acceptat la cursul de francizare si ca mi se vor comunica ulterior detalii despre modulul la care am fost inscris si locul in care se vor tine cursurile.

Acum stiu ca as fi putut sa mimez ca nu stiu deloc franceza ca sa prind cat mai multe module insa m-am gandit ca nu are rost sa pierd timpul si sa ma duc sa-mi pierd timpul cu abc-ul, totusi pe mine ma intereseaza foarte mult chiar sa incep sa inteleg si sa vorbesc in franceza.

Dupa cum spuneam si inainte in tara eram destul de ocupat (am muncit pina in penultima zi inainte de a a pleca) si m-am gandit ca nu are rost sa pierd noptile ca sa invat franceza cand pot sa vin aici sa o invat mai rapid, mai bine (in mediu francofon) si sa fiu si platit pentru asta.

Acum stiu ca a fost un calcul gresit pentru ca ultimul interviu la care am fost era pe un job in care as fi castigat doar intr-o luna de zile cam cat am castigat in 3-4 luni in tara. Asa ca daca in ultimele 3-4luni din tara m-as fi ocupat sa invat franceza mai bine, in loc sa lucrez, as fi fost cu mult mai castigat.

Dar aici este vorba doar de experienta mea personala si nu tin neaparat sa fie luata ca si o chestie universal valabila.

Insa o idee buna cu care poate ramane oricine este ca pe cat au un nivel mai bun de franceza si engleza pe atat cresc sansele de a gasi un loc de munca mai rapid.

Din Feb 2011 in Canada.

• Apreciez 1
Publicat

Alo, mai e cineva pe aici? Aveti careva noutati privind tema topicului?

• Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.