Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

• Moderator
Publicat

Daca ai început cu idei d-astea gen "sa il pot ascunde", mai bine renunță la ideea de a deveni polițistă.

• 1 lună mai târziu...
Publicat (modificat)

@Roby

Seara buna domnilor.

Am doua intrebari/nelamuriri legate de tatuaje si de varsta maxima acceptata in cadrul Instituțiilor de învățământ / formare profesională M.A.I. 

1. Am tot citit pe forum discutiile legate de acest subiect si am ajuns la concluzia ca este un impediment acest lucru. Am vorbit cu un fost coleg de liceu, el fiind in sistem, mi-a spus ca nu se mai tine cont de acel ordin, el avand colegi cu tatuaje in zone vizibile ( antebrat ). Este adevarat sau fabuleaza el? Eu am un tatuaj pe antebrat si ..... Ma gandesc daca in timpul programului exista posibilitatea de a se acoperi cu anumite accesorii (intreb acest lucru pentru ca la vapor le acopar cu un accesoriu “maneca” fiind obligat de catre companie).

2. O alta problema pe care o am este legata de varsta, am 26 de ani si acest lucru complica putin lucrurile. Este tarziu pentru o scoala de subofiteri? Doresc sa ma inscriu la scoala de agenti - Politia de Frontiera, eu fiind navigator de ceva timp. 

Multumesc frumos, zi buna va doresc.

Modificat de AndreiPirvu
  • Moderator
Publicat

Nu ai voie cu tatuaje neacoperite de uniforma la admitere (antebraț, gambă, gât, față etc.)

Dupa ce devii politist, e alta discuție.

Daca ai taruaj, întrebarea legata de varsta nu își mai are rostul.

Publicat

Bună seara,am o nelămurire dacă ma puteți ajuta in legătura cu tatuajule neacoperite de vestimentația de vara.Am citit de curând un forum unde se spunea despre trecerea vizitei medicale chiar dacă ai tatuaje neacoperite de ținuta de vară.Am zis sa va întreb pe dvs care sunteți deja in domeniu. 

p.s Știu ca este pusă întrebarea des dar as aprecia un răspuns concret.

Multumesc.

Publicat
On 08.02.2021 at 9:29, Roby a scris:

Nu ai voie cu tatuaje neacoperite de uniforma la admitere (antebraț, gambă, gât, față etc.)

Dupa ce devii politist, e alta discuție.

Daca ai taruaj, întrebarea legata de varsta nu își mai are rostul.

Salut ! 

Am vazut ca esti destul de informat si cred ca ar fi adecvat sa te intreb pe tine lucrul asta 

Sunt sportiv de performanta, practic box de 9 ani si m am decis anul trecut sa mi fac un tatuaj pe piept, ceva semnificativ (niste manusi de box+alte detalii), doar pe un pectoral.Tatuajul este insesizabil cand port orice obiect vestimentar, exceptand clasicul *maieu*.Din cate stiu, tricoul politistilor este stil Polo, deci nu s ar vedea absolut deloc. Totusi stau cu frica pentru ca tot aud povesti despre comisia de la Campina si despre cat sunt de exigenti cand vine vorba de tatuaje. 

Crezi ca mi ar pune probleme tatuajul ? 

Despre acest tatuaj este vorba

FB_IMG_1613484118382.jpg

Publicat

@Roby Multumesc frumos pentru raspuns. Chiar nu vad logica acestei reguli, dupa ce esti incadrat ai voie sa iti faci tatuaje unde vrei.... Chiar era un politist la SuperKombat care avea ambele maini pline. Nu vad ca acest lucru sa iti influenteze intr-un anumit mod capacitatea intelectuala sau caracterul. 

• Moderator
Publicat
On 15.02.2021 at 20:32, Marian997 a scris:

Bună seara,am o nelămurire dacă ma puteți ajuta in legătura cu tatuajule neacoperite de vestimentația de vara.Am citit de curând un forum unde se spunea despre trecerea vizitei medicale chiar dacă ai tatuaje neacoperite de ținuta de vară.Am zis sa va întreb pe dvs care sunteți deja in domeniu. 

p.s Știu ca este pusă întrebarea des dar as aprecia un răspuns concret.

Multumesc.

Este specificat foarte clar...nu sunt acceptate tatuajele neacoperite de vestimentație!

On 16.02.2021 at 23:38, Bogdanos a scris:

Salut ! 

Am vazut ca esti destul de informat si cred ca ar fi adecvat sa te intreb pe tine lucrul asta 

Sunt sportiv de performanta, practic box de 9 ani si m am decis anul trecut sa mi fac un tatuaj pe piept, ceva semnificativ (niste manusi de box+alte detalii), doar pe un pectoral.Tatuajul este insesizabil cand port orice obiect vestimentar, exceptand clasicul *maieu*.Din cate stiu, tricoul politistilor este stil Polo, deci nu s ar vedea absolut deloc. Totusi stau cu frica pentru ca tot aud povesti despre comisia de la Campina si despre cat sunt de exigenti cand vine vorba de tatuaje. 

Crezi ca mi ar pune probleme tatuajul ? 

Despre acest tatuaj este vorba

FB_IMG_1613484118382.jpg

Eu zic ca nu vei avea probleme!

• 6 luni mai târziu...
Publicat

Buna ziua, 

Dacă am tatuaj pe antebraț (5-7 cm) pot da examenul de admitere? Dacă răspunsul este nu, întrebarea mea ar fi următoarea: dacă scot tatuajul cu laser pot da examenul? 

9 minute în urmă, Ioana97 a scris:

Buna ziua, 

Dacă am tatuaj pe antebraț (5-7 cm) pot da examenul de admitere? Dacă răspunsul este nu, întrebarea mea ar fi următoarea: dacă scot tatuajul cu laser pot da examenul? 

Locul ar fi acesta, dar mai mic, având scris “family is forever”  

655C73CB-4D04-4E09-B90C-F8BAF7E71E24.jpeg

• Moderator
Publicat

Nu, nu poți!

Daca îl scoți și nu se mai vede nimic și nici cicatrici urate, e ok.

• 2 luni mai târziu...
Publicat

Bună ziua, m-ar interesa sa aplic la urmatoarele inscrieri la scoala de politie dar am un mic tatuaj pe antebrat care ar fi vizibil in uniforma de vara.

M-ar interesa sa stiu daca pot sa intru si daca are rost sa aplic cu acel tatuaj pe antebrat.

• Membru
Publicat

Singura posibilitate pentru a fi eliminata aceasta cerinta discriminatorie este ca un candidat sau un grup de candidati sa conteste in instanta refuzul primit la vizita medicala pentru incadrare, exclusiv din acest motiv. Este o reminescenta comunista ce nu isi mai are aplicabilitate in zilele noastre. Mult succes tuturor!

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Buna! Ma accepta pe un post de contabilitate-financiar in cadrul MAI dacă am 2 tatuaje de 5cm, mai sus cu 10 cm de glezne? 

• Moderator
Publicat

Citește condițiile de participare pe respectivul post.

"Sa nu aibă tatuaje neacoperite de uniforma"...ceva de genul

• 1 lună mai târziu...
Publicat

Buna ziua,

As avea o curiozitate, sunt de 6 ani in Legiunea straina, si as dori sa schimb. Sa ma intorc acasa, dar am tatuaje pe mana stanga (incepand de la degete pana la umar),

Aceleasi reguli? Fara tatuaje?

Cordial,

Publicat

Da, vei fi respins la vizita medicala, intrucat respectivele tatuaje nu vor putea fi acoperite de vestimentatie.

Publicat

Buna, sunt licențiata in inginerie chimica și as vrea sa ma apuc sa învăț pentru a intra in politie când o sa se scoată posturi la criminalistica, dar înainte de toate as vrea sa știu, am tatuaje la vedere, pe degete și pe ambele brațe… mi e cam aiurea ca sunt șanse mari sa nu iau medicalul… si de aia întreb, poate exista vreo șansa?😪

• Moderator
Publicat

Nici nu ajungi la "medical", pt ca tu din start nu îndeplinești una dintre condiții: "tatuajele neacoperite de vestimentație"

Deci, orientează-te spre altceva.

Publicat

Buna ziua! Am un tatuaj pe mana de la cot pana la palma. Este posibil sa fiu declarat inapt la medical? As putea sa port un accesoriu care sa le acopere pe perioada studiilor. Va multumesc!

• Moderator
Publicat

Voi chiar nu reușiți sa înțelegeți din multitudinea de răspunsuri oferite mai sus ?

Nu ai nicio șansă, din păcate pt tine.

• 3 luni mai târziu...
Publicat (modificat)

Buna ziua! As avea o nelămurire, sper ca ma puteți ajuta, dacă doriți . Am fost admis la poliția de Frontiera si am un tatuaj pe gamba. Stiu ca regulamentul spune ca este permis atat timp cat este acoperit de uniforma de vara . Am înțeles ca un candidat a fost declarat inapt chiar din cauza unui tatuaj de pe gamba . Ma puteți ajuta cu câteva sfaturi sau informații ? Mulțumesc !

Modificat de Roberto2424
Publicat

Risti sa fii respins la vizita medicala. Incearca sa il stergi cumva, daca se mai poate (si mai ai timp-gen indepartare cu laser, dar in mai multe sedinte), pana sa faci apuci sa faci vizita medicala. Din ce am inteles, vizita medicala a candidatilor declarati admis se face la 3-4 centre medicale (C.M.D.T.A.-uri), centralizat pe judete.

• Moderator
Publicat

Teoretic, la "neacoperit de uniforma de vara" intră și gamba.

Deci, răspunsul îl deduci singur.

Publicat

Va mulțumesc, o sa ma apuc sa-l scot și o sa încerc cu o adeverința ca este in curs de scoatere.

• Moderator
Publicat

Termina cu adeverința "în curs de scoatere"

La vizita medicala ai doua variante: ori ai tatuaj și ești respins, ori nu ai și ești admis.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.