Jump to content
POLITISTI.ro

Probleme privind constatarea amiabila

Postare recomandată

• Moderator
Publicat

@hungan,

Dacă a fost completat formularul de constatare amiabilă, nu se mai poate merge la poliţia rutieră în cazul în care există nemulţumiri asupra stabilirii vinovăţiei. Compania de asigurări este obligată să soluţioneze cazul în baza formularului iar pentru eventualele nemulţumiri apărute în urma deciziei asiguratorului trebuie să vă adresaţi instanţei de judecată.

Publicat (modificat)

Multumesc pentru raspuns, astept si raspunsul la contestatia trimisa asiguratorului. Am, cel putin verbal, si confirmarea organelor de politie de la accidente usoare ca vina este exclusiva a celuilalt sofer. Sper ca si minunatii experti de la compania de asigurari sa ajunga la aceeasi concluzie.

Modificat de hungan
  • 2 luni mai târziu...
Publicat

Buna ziua
Va rog sa-mi spuneti daca se poate folosi amiabila si repara masina pe RCA vinovat in cazul de mai jos.
Vinovatul a dat cu spatele si a atins aripa fata a altei masina.
Acesta transporta in portbagaj o bara metalica care iesea putin in afara portbagajului si dauna a facut-o practic cu aceasta bara.
Avand in vedere ca nu a atins cu masina lui direct, se poate incheia amiabila si repara pe RCA dauna (pagubitul are pretentie de reparatie la reprezentanta: inlocuire aripa si vopsit metalizat, dauna de abia se cunoaste dar este vorba de o masina aproape noua si un prorietar dificil) ?
Cel care a provocat dauna are RCA la Grawe.
Multumesc!

• 1 lună mai târziu...
Publicat

Bună ziua! Recent am avut un mic accident, anume, un domn avea la mașină atașată o remorca. Iar in remorca se afla o betoniera neasigurata. Aceasta betoniera neasigurata, intr-o curba, s-a răsturnat din remorca domnului, venind direct în masina mea, distrugând astfel toata laterala stânga. De la aripa fata, uși, pana la aripa spate. 

Întrebarea mea este, se poate face amiabila, având în vedere ca pe mine nu m-a lovit direct un vehicul, și m-a lovit ceea ce transporta cu vehiculul sau? Nu știu ce sa fac, și cum ar trebui sa procedez.

• Moderator
Publicat

@MirunaPopa
Cred că poate face amiabilă pt că mașina a fost avariată de încărcătura transportată de un alt vehicul.

• 4 luni mai târziu...
Publicat

Salutare! Ce se intampla daca pierzi formularul de constatare amiabila inainte de a ajunge la un service? Au trecut mai mult de 5 zile, iar formularul a fost pierdut de persoana vatamata (care se folosea de RCAul vinovatului pentru a-si repara masina). Mersi!

• Moderator
Publicat

Nu va putea face dovada faptului ca s-a încheiat o constatare amiabila, în caz ca e oprit de Politie și întrebat în legătură cu avariile existente si probabil nu o va putea repara.

Totuși, ar putea sa ia legătura cu cealaltă persoana și sa ii dea o copie, ca bănuiesc ca celălalt, nu a pierdut și el, formularul. Și sigur au facut schimb de nr de telefon.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.