Jump to content
POLITISTI.ro

Recommended Posts

Percheziţii pentru recuperarea de obiecte de patrimoniu

La această oră au loc 13 percheziţii pe raza judeţelor Sibiu, Braşov, Bacău, Timiş şi Alba pentru documentarea activităţii infracţionale a mai multor persoane suspectate că au sustras şi traficat 112 icoane pe lemn şi sticlă din opt biserici de lemn situate pe raza judeţelor Hunedoara, Vâlcea şi Mureş.

Poliţişti din cadrul I.P.J. Hunedoara, sub coordonarea ofiţerilor cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale - I.G.P.R. şi a procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, cu sprijinul D.G.I.P.I., desfăşoară la această oră 13 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Sibiu, Braşov, Bacău, Timiş şi Alba în scopul documentării activităţii infracţionale a mai multor persoane care sunt suspectate că, în perioada august – septembrie 2011, au sustras şi traficat 112 icoane pe lemn şi sticlă din opt biserici de lemn situate pe raza judeţelor Hunedoara, Vâlcea şi Mureş.

Percheziţiile vizează locuinţele unor suspecţi de furt calificat, complicitate la furt calificat şi tăinuire, dar şi pe cele ale unor colecţionari de artă.

Acţiunea este o continuare a activităţilor investigative care au condus, în luna noiembrie 2011, la arestarea preventivă a doi suspecţi din comuna sibiană Brateiu, care sunt în prezent judecaţi de Tribunalul Hunedoara pentru complicitate la infracţiunea de furt calificat cu consecinţe deosebit de grave.

Prejudiciul total cauzat prin activitatea infracţională a suspecţilor se ridică la 1.300.000 lei, din care s-a reuşit recuperarea a aproximativ 50%.

La acţiune participă peste 90 de poliţişti din cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Investigaţii Criminale, I.P.J. Hunedoara şi inspectoratelor judeţene de poliţie pe raza cărora au loc percheziţiile, precum şi luptători ai structurilor de intervenţie rapidă.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
  • 3 months later...

Percheziții pentru recuperarea unor obiecte de patrimoniu

Şase percheziţii domiciliare sunt desfăşurate, în această dimineaţă, de poliţişti din cadrul structurilor de investigaţii criminale, sub coordonarea I.G.P.R. – Direcţia de Investigaţii Criminale, pe raza judeţelor Argeş, Buzău, Hunedoara şi Neamţ, la locuinţele unor persoane bănuite de trafic cu bunuri arheologice şi monede antice susceptibile de a face parte din patrimoniul cultural naţional.

Astăzi, 3 iulie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale, desfăşoară 6 percheziţii domiciliare, în patru judeţe, respectiv în Argeş, Buzău, Hunedoara şi Neamţ.

Activităţile sunt desfăşurate în cadrul unui dosar penal instrumentat de I.P.J. Hunedoara sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la furt calificat şi nerespectarea regimului de ocrotire a unor bunuri faţă de mai multe persoane bănuite de implicare în operaţiuni de trafic cu bunuri arheologice şi monede antice susceptibile de a face parte din patrimoniul cultural naţional, sustrase din situri arheologice.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 5 months later...

Percheziţii la suspecţi de furturi de obiecte de patrimoniu

În această dimineaţă, în municipiul Bucureşti, sunt în derulare mai multe percheziţii, în vederea identificării şi recuperării unor icoane sustrase în perioada august - septembrie 2011 din opt biserici de lemn, monumente istorice, din judeţele Hunedoara, Mureş şi Vâlcea.

Percheziţiile sunt efectuate de poliţişti din cadrul Direcţiei Investigaţii Criminale – I.G.P.R. şi Serviciului Investigaţii Criminale - I.P.J. Hunedoara.

Anterior, sub coordonarea Direcţiei Investigaţii Criminale – I.G.P.R., poliţiştii au reuşit identificarea principalilor suspecţi şi a complicilor acestora, constituiţi într-un grup infracţional, cinci dintre aceştia fiind deja trimişi în judecată în stare de arest preventiv.

Totodată, până în prezent, s-a reuşit recuperarea a 70 de icoane pe lemn şi sticlă.

La finalizarea percheziţiilor vom reveni cu mai multe detalii.

IGPR - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 1 year later...

Percheziţii la suspecţi de infracţiuni contra patrimoniului

 

În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul I.P.J. Botoşani, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul IPJ Iaşi, efectuează două percheziţii în localitatea Cepleniţa, judeţul Iaşi pentru probarea activităţii infracţionale a unor suspecţi de comiterea de infracţiuni contra patrimoniului.

La acțiune participă polițiști de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei oraşului Flămânzi, precum şi polițiști ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Botoşani.

Din investigațiile efectuate în cauză au rezultat indicii că, în cursul lunii noiembrie 2013, suspecţii ar fi comis furturi de şi din auto, faptele petrecându-se pe raza oraşului Flămânzi, judeţul Botoşani.

Poliţiştii urmăresc identificarea şi ridicarea oricăror mijloace utile în probarea activităţii infracţionale a persoanelor în cauză.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 9 months later...

PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE TRAFIC CU BUNURI ARHEOLOGICE

 

În această dimineaţă, sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul I.G.P.R., sunt efectuate 8 percheziţii în judeţele Iaşi şi Neamţ, pentru probarea activităţii infracţionale a mai multor persoane bănuite de trafic cu bunuri arheologice. Activităţile se înscriu într-o operaţiune desfăşurată la nivel european.

 

La data de 19 noiembrie a.c., poliţişti specializaţi în protejarea patrimoniului cultural naţional din cadrul I.P.J. Iaşi, Neamţ şi Hunedoara, sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul I.G.P.R. efectuează 8 percheziţii în judeţele Iaşi şi Neamţ.

 

Percheziţiile au loc la sediul unei societăţi comerciale şi la locuinţele mai multor persoane bănuite de trafic cu bunuri arheologice.

 

Activităţile se înscriu în cadrul „Operaţiunii Aureus”, ce se desfăşoară la nivel european.

 

Până la această oră, la una dintre locuinţele percheziţionate a fost descoperit un vas ceramic medielval cu peste 600 de monede antice şi medievale, din aur şi argint, precum şi 5 detectoare de metale folosite în activitatea infracţională.
 

Sursă: IGPR

Link to comment
  • 1 month later...
REŢINUŢI PENTRU INFRACȚIUNI CONTRA PATRIMONIULUI
 
Poliţiştii din Tulcea au reţinut trei bărbaţi care ar fi sustras bani prin forţarea unui bancomat. De asemenea, poliţiştii din Timiş au reţinut trei bărbaţi care ar fi încercat să sustragă bani dintr-o agenţie bancară din Timişoara.
 
Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Tulcea cercetează 3 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 27 şi 43 de ani, toţi din judeţul Tulcea, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt şi distrugere.
 
Din cercetări a reieşit că, în noaptea de 28 spre 29 decembrie 2014, ar fi forţat şi deschis un bancomat amplasat în interiorul unui imobil din comuna Izvoarele, sustrăgând aproximativ 28.000 de lei.
 
De asemenea, cei trei ar fi sustras, în luna martie 2013, 20 de bucăţi de plasă galvanizată şi 61 de traverse din beton de la linia de cale ferată.
 
Totodată, în luna mai 2014, aceştia ar fi sustras dintr-o fermă din localitatea Sarichioi 3 tone de porumb, materiale feroase, o armă de tir şi alte bunuri, iar din curtea unei societăţi comerciale ar fi sustras o staţie de emisie-recepţie, o antenă de recepţie, mai multe bunuri şi 800 de litri de motorină.
 
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de 107.259 de lei.
 
Cei în cauză au fost reţinuţi pentru 24 de ore de poliţişti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt şi distrugere, fiind prezentaţi, la data de 15 ianuarie a.c., magistraţilor, care au emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă.
 
De asemenea, poliţiştii din cadrul I.P.J. Timiş cercetează patru bărbaţi, cu vârste între 24 şi 37 de ani, bănuiţi că ar fi încercat să sustragă bani dintr-o agenţie bancară.
 
În fapt, în cursul lunii iunie 2014, cei patru ar fi pătruns prin efracţie într-o agenţie bancară din Timişoara şi ar fi distrus mai mulţi senzori de la sistemul de alarmă, fără a reuşi să sustragă bunuri sau valori.
 
La data de 15 ianuarie a.c., trei dintre bănuiţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la furt calificat. În cursul zilei de ieri, aceştia au fost prezentaţi magistraţilor, care au dispus pe numele lor,  măsura controlului judiciar.  Cel de-al patrulea este încarcerat, în prezent, fiind condamnat într-o altă cauză.
 
Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor în cauză.
 
Sursa: IPJ TIMIŞ
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.