Jump to content
POLITISTI.ro

Reduceri pentru elevii SAPVL Campina


Warren

Recommended Posts

As dori sa aflu daca exista o baza legala referitoare la dreptul de a beneficia, ca elev al Scolii de Agenti de Politie "Vasile Lascar" Campina, de reducere la bilete de calatorie cu trenul ori alte mijloace de transport sau reducere pentru bilete la activitati cultural-sportive (teatru, s.a.)

Intentionez sa merg in weekend in Bucuresti la o piesa de teatru si vreau sa stiu daca am acest drept. Persoana care ma va insoti este studenta, iar aceasta poate beneficia de reducere pe baza carnetului de elev, insa de la scoala de agenti eu nu am decat legitimatia, ordinul de serviciu si un carnetel cu puncte de penalizare (o idee inovativa, in care se consemneaza abateri :huh: )

Mentionez ca am fost la un ghiseu CFR in Bucuresti, am prezentat legitimatia si am intrebat daca beneficiez de reducere, insa raspunsul a fost negativ.

Va multumesc anticipat. ^_^

Link to comment
  • Member

Din păcate nu beneficiezi de nici o reducere, cel puţin nu la CFR, deoarece statutul Şcolii de Agenţi de Poliţie de la Câmpina este de şcoală post-liceală sau ceva de genul ăsta.

Nici eu nu mă pricep prea bine însă ştiu sigur că la CFR nu beneficiem de nici o reducere şi probabil nici la teatru.

Îmi pare rău.

Edited by Bogdanel
Link to comment

Conform Hotărârii nr. 1292 din 04/11/2003 publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 813 din 18/11/2003

privind drepturile de transport ale poliţiştilor, elevilor şi studenţilor din instituţiile de învăţământ pentru formarea poliţiştilor

Art. 1. - (1) Pe timpul deplasării în interes de serviciu, al delegării, detaşării şi în alte situaţii prevăzute în prezenta hotărâre sau în alte dispoziţii legale, poliţiştii, elevii şi studenţii din instituţiile de învăţământ pentru formarea poliţiştilor călătoresc cu:

a) mijloacele de transport în comun - feroviare, auto, navale, aeriene sau cu alte mijloace pe traseele unde nu există reţea de cale ferată ori de transport auto;

b )mijloacele de transport ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, în situaţiile şi în condiţiile prevăzute în prezenta hotărâre;

c) mijloacele de transport proprietate personală.

(2) Călătoriile cu mijloacele de transport prevăzute la alin. (1) lit. a) se efectuează cu documente de transport, alte documente similare, precum şi cu legitimaţii de călătorie plătite de poliţişti, care se decontează de către unităţi, în limita drepturilor reglementate pentru aceştia.

Art. 2. - (1) Atunci când se deplasează cu mijloace de transport feroviare, poliţiştii au dreptul să călătorească astfel:

a) ofiţerii de poliţie, la clasa I, pe orice distanţă;

b )agenţii de poliţie, la clasa I, pe distanţe mai mari de 300 km, şi la clasa a II-a, pe distanţe de până la 300 km inclusiv;

c) elevii şi studenţii din instituţiile de învăţământ pentru pregătirea poliţiştilor, la clasa a II-a, pe orice distanţă.

(2) Costul suplimentelor de viteză şi al tichetelor de rezervare a locurilor se decontează astfel:

a) poliţiştilor, la orice fel de tren, indiferent de distanţă;

b )elevilor şi studenţilor instituţiilor de învăţământ pentru pregătirea poliţiştilor, pentru tren accelerat şi rapid, pe orice distanţă, când se deplasează în interes de serviciu.

Din pacate pentru tine Warren daca nu ai dispozitie de deplasare a sefului scolii si nu te deplasezi in interes de serviciu, raspunsul este nu.

Edited by Dan
  • Upvote 2
Link to comment

Nu cred sheriffu. Chiar dacă nu îţi vine să crezi în luna ianuarie 2012 mi-a fost decontată suma de 60 lei, bani pe care i-am achitat din buzunar pentru timbre poştale, care mi se cuvenea din anul 2007. Verifică la financiar. Inutil să mai spun că IPJ-ul s-a folosit gratuit de mica mea sumă timp de 5 ani.

Link to comment

Dan,eu sunt elev.Nu stiu in cazul vostru, dar in cazul nostru pot sa spun cu mana pe inima cu nu ni s-a decontat nimic,chiar daca am avut dispozitie de deplasare.(la asta ma refer).Bafta!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.