Jump to content
POLITISTI.ro

Cum poti ajunge in fortele speciale ale politiei?

Postare recomandată

• Membru
Publicat

Ce sport practici!?  <_<
Sigur ca o sa te avantajeze, cel mai probabil vei scoate mai usor baremele la probele fizice, asta daca vei fi in forma, in rest cu nimic.

Inca ceva, vezi ca acum acel serviciu se numeste SAS - Serviciul pentru Actiuni Speciale.

• Îmi place 1
  • Membru
Publicat (modificat)
în urmă cu 17 ore, danydanutz19 a scris:

Rog seriozitate la raspunsuri.

Nu raspund la nr. cu necunoscut. Poze reale!

Mai intai tre sa-ti pui problema daca esti admis intr-o scoala de politie, faci niscaiva vechime, prinzi un pic de zgaiba si daca ai noroc POATE ti se ofera sansa sa dai niste probe sau poate iti dai seama ca socoteala de acasa nu se potriveste cu aia din targ.

Daca stii cafteala nu-ti garanteaza nimeni un loc acolo sau sanse mari.

Modificat de Ben
  • Îmi place 1
  • Apreciez 2
  • Moderator
Publicat

Vezi ca pe langa faptul ca "stii bataie", care de altfel nu e o conditie obligatorie, trebuie sa fii si un bun tragator... trebuie sa ai si o conditie fizica buna per total (viteza, rezistenta, constitutie fizica, forță etc.), sa cunosti destula tactica, proceduri de interventie in diferite situatii, sa fii inteligent....adica sa fii un bun politist per ansamblu

Cei care te vor testa, vor avea grija sa indeplinesti toate astea

Dar cum spuneau si colegii mei de mai sus - tu in primul rand devino politist si abia dupa 3-4 ani, mai are rost subiectul asta pt tine

Bafta !

• Marius a modificat titlul în Cum poti ajunge in fortele speciale ale politiei?
  • 8 luni mai târziu...
Publicat (modificat)

Buna seara, ma numesc Marian, am facut parte din MAI din 2006 cand am fost admis la SMSJ Dragasani. Am plecat din sistem in 2014 de buna voie si fara nici o abatere disciplinara cu scopul de a mi continua cariera in Legiunea Straina, structura din care fac parte din 14.03.2014 pana in prezent in cadrul 2REP, regimentul de elita al acestui sistem. Am semnat un contract de 5 ani pe care l-am continuat cu inca un contract de 1 an. In 2020 am sa inchei treburile pe aici si ma gandesc serios sa ma alatur structurii dv. cu intentia de a incerca sa fiu admis unei structuri de interventii rapide gen  SAS. Stiu ca astfel de mutari sa fac din interior, adica trebuie sa devin politest intai de toate. Primul pas ar fi admiterea si absolvirea uneia din structurile de invatamant politienesc, iar acum vine intrebarea mea : din punct de vedere al regulamentului interior, cat de repede pot cere sa dau teste pentru a ma alatura acestei structuri(SAS) ? Multumesc !

Modificat de LPN
Publicat

Cât de repede se eliberează un post în structura respectivă și postulse scoate la concurs.

• Moderator
Publicat

Nu ceri tu... daca gasesti vreun loc liber, te poti inscrie la concurs/selectie

• 7 luni mai târziu...
  • 5 luni mai târziu...
  • 2 ani mai târziu...
Publicat

Buna ziua!
Doresc sa aflu care sunt toate ramurile din politia Romana si ce fac ele.
M-am documentat despre anumite ramuri, dar am citit ca unele si-au schimbat denumirea asa ca sunt confuz.
Imi puteti spune cum se numesc in prezent va rog?:
1.Serviciul de Poliție pentru Intervenție Rapidă (SPIR)
2.Grupul Special de Protecție și Intervenție (GSPI)
3.Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale (SIAS)
Cum este programul de exemplu? Am auzit ca in jandarmerie este program 24 de ore la munca si 72 de ore de pauza, este la fel la toate ramurile de interventii speciale?
In cazul in care inca se mai numesc asa (SPIR),(GSPI) si (SIAS), care sunt pasii pentru a ajunge sa lucrezi in aceste ramuri?
Multumesc frumos pentru ajutor!

• Moderator
Publicat (modificat)

GSPI nu mai exista din 2009.

Jandarmeria nu ne interesează, aici e un forum al polițiștilor.

SPIR este o denumire mai veche, acum se numește SAS.

SAS sunt "mascatii" din fiecare județ, iar SIAS cei din cadrul IGPR 

Cat despre cum faci sa ajungi sa lucrezi în astfel de structuri, citește atent topicul asta, ca sunt destule răspunsuri 

Plus ca sunt multe alte topicuri pe aceeași tema.

Cauta și vei găsi toate răspunsurile.

Modificat de Roby
  • 1 an mai târziu...
Publicat

Salutare tuturor ! 
 Exista condiții de vârsta pentru servicii acțiuni speciale (SAS) ? 
daca știe cineva vreun tutorial sau vreun link dacă nu un răspuns concret este  suficient ! 

Vă mulțumesc !

• 1 lună mai târziu...
Publicat

Buna seara! Sunt in clasa a 8-a si doresc de mic sa ajung politist pentru a face parte din serviciul de actiuni speciale din judetul meu.Tin sa mentionez faptul ca doresc si voi intra la un liceu pe profil de stiinte sociale pentru a ma pregati pentru academie doar ca vreau sa stiu cam cat de greu este in corpul ofiterilor deoarece trebuie sa stii sa-ti coordonezi agentii si sa ai o capacitate decizionala foarte bine dezvoltata.Eu nu doresc sa ma limitez in corpul agentilor pentru ca vreau sa arat oarecum sa sunt mai bun decat un simplu agent si nu vreau sa se inteleaga gresit.Eu respect orice politist nu conteaza ca este ofiter sau agent doar ca daca as intra la academie nu vreau sa se puna presiune pe mine si sa raspund pentru actiuniile agentilor.Unchiul meu care face parte din jandarmeria romana de 23 ani (plutonier adjutant) mi-a recomandat sa dau la jandarmi pentru ca mascatii de la jandarmerie sunt militari oarecum si nu au sarcini de indeplinit doar ca nu vreau sa fiu luat la misto sau sa mi se spuna "pumnii mei minte nu are" 

• Displace 1
  • Moderator
Publicat

@SoMeBoDy, înainte să-ţi înregistrezi cont de utilizator pe acest site web trebuia să citeşti Regulamentul, unde este precizat foarte clar că participarea la activităţile de pe forum nu este publică, această facilitate o au doar persoanele majore

• 8 luni mai târziu...
Publicat (modificat)

Buna ziua si sper ca aceasta intrebare nu este deranjata pentru voi si va fi folositoare si pentru generatiile viitoare ce au aceasi dilema ca si mine.

Tocmai ce am luat bacalaureatul si ma gandesc serios la o cariera in cadrul Politiei Romane, insa aspiratia mea si visul meu este de  a face parte din cadrul echipajelor de interventie (In acest context, cunosc doar doua divizii denumite SIAS si SAS) insa probabil exista si alte divizii ce au aceasta functie (nu am reusit sa ma informez din surse sigure de acest lucru), insa ideea de baza este ca sunt atras de aceste interventii speciale ale echipajelor de Politie si doresc sa urmez aceasta cariera.

Am auzit foarte multe pareri impartite despre recrutare, unii spun ca se poate angaja din plan extern, altii spun ca doar din plan intern. Oricat as incerca sa ma informez din surse web, nu pot gasii un raspuns sigur si bazat pe aceste lucruri. 

Am mai auzit ca imi trebuie 2 ani vechime in sistem, lucru ce nu ma deranjeaza personal insa vreau sa stiu daca este adevarat si acest lucru pentru a-mi forma planul de viitor.

Intrebarile mele sunt urmatoarele

- Dupa ce termin cele 11 luni de instruire la scoala de agenti de politie din campina, imi pot depune dosarul de canditatura in unitatile de interventie ale politiei Romane? (Sunt foarte constient de probele  dure pe care acestia le au, insa sunt intr-o continua pregatire)

- Imi pot face CV-ul de angajare si din plan extern sau doar intern?

- Unde vad posturile scoase la concurs din plan extern? 

Imi pare rau daca aceste intrebari au mai fost puse pe acest forum, insa toate subiectele pe aceasta tema sunt din 2010 - 2015 cu raspunsuri descurajatoare.

Imi doresc doar sa ma informez mai bine pe acest subiect si sa imi aleg o varianta buna de viitor.

Modificat de Leonard05
  • Moderator
Publicat (modificat)

Cauta mai bine pe forum ca sunt discuții și mai recente. Și oricum, ce au zis membrii forumului în perioada aia 2015, cam rămâne valabil.

Din păcate, în ultimii ani s-au făcut angajări și din sursa externa la SAS/SIAS, unele chiar pe posturi de ofițer. Chiar și în prezent la Constanța si Mures este în derulare un concurs în care se fac angajări la SAS din sursa externa.

Cea mai buna și viabilă varianta este sa alegi calea normala, adică una din școlile de politie sau Academie și de abia după ce capeți experienta sa te orientezi către "mascati".

Deși în ultima vreme, a cam scăzut calitatea celor selecționați și pe acolo, la nivel de țară...

Modificat de Roby
Publicat

Buna ziua! As vrea sa urmez Academia de Politie, specializarea "Combaterea Crimei Organizate" de preferat si am inteles dintr-o alta postare de pe forum ca as fi repartizat la BCCO sau SCCO daca termin aceasta specializare. Mi-as dori sa ajung la SAS si sunt curios daca pot sustine concursul pentru SAS, cand vor fi posturi libere, daca urmez aceasta specializare sau daca ar fi mai bine sa ma axez pe alta specializare la Academia de Politie, cum ar fi "Ordine si siguranta publica".

Multumesc!

• 1 an mai târziu...
Publicat

Salut,am aproape 18 ani si scopul meu de mic copil este sa intru in fortele speciale ale politiei,zic asta pentru ca imi place disciplina si a apara oamenii si a combate crima/crima organizata.Vreau sa stiu daca din Academia de Politie se poate intra in SIAS/SAS? sau daca poti ajunge prin Facultatea de Jandarmi ca ofiter la BSIJ. Ce trebuie sa fac pentru a ajunge in SAS din scoala de subofiteri,de preferat eu o sa incerc sa dau la Academie si daca nu intru dau la Septimiu Muresan la Cluj. Dupa cat timp poti aplica pentru a intra in SAS si care este cea mai buna ruta pentru a intra in SAS. Multumesc!

• Moderator
Publicat

Revino cand implinesti 18 ani si mai discutam. Forumul se adreseaza adulților.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.