Jump to content
POLITISTI.ro

Cum poti ajunge in fortele speciale ale politiei?

Bratyyyms13

Recommended Posts

.....In curand sper ca vom fi si noi avansati , elevii si studentii din cadrul M.A.I......as vrea sa stiu daca eu vrea sa merg la S.I.A.S ce avantaje am fata de cele pe care le spun ei acolo pe site sau ce neajunsuri?...daca e cineva care stie .....si mia ales daca stiu cum se ajunge acolo?......asa neoficial:d

Edited by Administrator
Editare titlu.
  • Moderator

În primul rând trebuie să ai câțiva ani experiență ca polițist în operativ. Direct la SIAS nu o să ajungi, de regulă după ce îndeplinești acele criterii, de experiență, etc trebuie să susții și să câștigi un concurs pentru ocuparea unui post în cadrul SSPIR sau a unui SIR. Iar de acolo cu siguranță te vor remarca ei și îți vor propune.

.....In curand sper ca vom fi si noi avansati , elevii si studentii din cadrul M.A.I......as vrea sa stiu daca eu vrea sa merg la S.I.A.S ce avantaje am fata de cele pe care le spun ei acolo pe site sau ce neajunsuri?...daca e cineva care stie .....si mia ales daca stiu cum se ajunge acolo?......asa neoficial:d

Asta imi place mie la generatia pro,sunt ambitiosi, nici nu termina scoala si vor la S.I.A.S.

AVANTAJE? Stai ca mai ai putin ,o sa fi in operativ si o sa vezi tu atunci avantaje.......... :ner: :ner: :ner:

• Upvote 1
  • Downvote 1

@Bratyyyms13: Nu te supara ca te intreb, dar tu stii ce inseamna SIAS?

Cei care lucreaza acolo sunt varfurile Politiei.

Nu sunt politist, dar stiu ca pentru a fi acceptat acolo iti trebuie experienta, trebuie sa fii the best si ai de trecut niste probe foarte dificile. :)

• Moderator

Bratyyyms13
SIAS are propriul sistem de selectie. Recrutarea este facuta de ofiţeri din cadrul serviciului si consta in identificarea politistilor cu aptitudini fizice si abilitati profesionale pentru acest tip de activitate. SI exact cum a spus Catalin, trebuie sa ai cativa ani de experienta.

Probe eliminatorii ce se sustin de politisti recrutati:

• Test psihologic pentru unităţile speciale;
  • Test medical;
  • Test fizic specific;
  • Testarea abilităţilor la tragerea cu armamentul din dotarea SIAS;
  • Curs de formare şi adaptare organizat în cadrul SIAS
  • Member

Nu stau sa fac polemica sau sa dau explicatii.

Cunosc problema din acest domeniu foarte bine. Schema lor e aproape permanent plina.

Sunt oameni din cadrul trupelor de interventie cu experienta, formidabil pregatiti fizic si tactic care cu chiu cu vai, dupa multiple examene abia ajung acolo, daca ajung.

In prezent in politie avem mai multa nevoie de politisti judiciaristi si agenti de ordine publica decat de trupe de interventie...

• 1 month later...
  • Moderator

Formatiunile de interventie si actiuni speciale ale politiei (SIIAS, SSIR si SIR) au propriul sistem de selectie si de instruire a cadrelor.

Recrutarea se face de catre ofiteri din cadrul acestor formatiunii si consta in identificarea politistilor cu abilitati profesionale pentru acest tip de activitate, cei ce poseda un mare grad de adaptabilitate si de concentrare, o buna capacitate de a analiza si de a actiona lucid, rapid si corect in situatii de criza.

Pentru ocuparea unor functii libere din cadrul acestor formatiunii, se organizeaza concursuri la care participa politistii selectionati anterior. Aceste concursuri constau in:

• Testarea psihologica pentru unitatile speciale
  • Examen medical specific
  • Testare fizica specifica
  • Testarea abilitatilor la tragerea cu armamentul din dotare
  • Interviul privind verificarea cunostintelor teoretice (legislatia in vigoare, ordine si dispozitii specifice, manual si proceduri tactice)

• Upvote 3
  • 4 months later...

Salut Cătălin.

Am o intrebare. Ai spus că trebuie să ai experiență anterioară ca polițist operativ. Care ar fi domeniul (sper că e corect cum am zis), in care ar fi de preferat să ai experiență? Ordine publică, bănuiesc?

Mersi.

• Moderator

În principiu, da.

Dar nu este o regulă, din orice domeniu operativ al poliției ar proveni, acolo va învăța lucruri total noi, indiferent că provine de la OP, rutieră, judiciar sau investigarea fraudelor. Experiența anterioară folosește cel mai mult, după părerea mea, pentru ca acel polițist să nu piardă contactul cu realitatea, să fie cumpătat, să nu fie impulsiv, să poată anticipa mai ușor care pot fi reacțiile unei persoane, etc. Iar aceste lucruri le înveți numai acolo ... în stradă, pentru că acolo ești nevoit, te lovești de ele și în cele mai multe situații ești singur (din păcate).

Orice polițist, după câțiva ani în stradă, se schimbă destul de radical, își schimbă modul de a privi lucrurile, observă mult mai ușor anumite detalii, are o intuiție mult mai dezvoltată, etc (sunt multe de povestit aici). Nu va reacționa la fel ca un tânăr absolvent al școlii de poliție. Strada te călește.

• Upvote 1
  • 3 months later...

Pana la urma SIR-urile din judete isi vor schimba si ele denumirea in SPIR?

Este posibil ca pe viitor sa se mareasca schema ofiterilor din acest serviciu in majoritatea judetelor cum este ceva in genul celor de la Constanta?

Este posibil ca pe viitor sa se mareasca schema ofiterilor din acest serviciu in majoritatea judetelor cum este ceva in genul celor de la Constanta?

Cati ofiteri sunt la Constanta?

Din ce mi s-a spus exista cate un ofiter pentru fiecare grupa , nu stiu daca este corecta informatia dar cel putin asa am auzit de ziua politiei.

Corect Marius. La Constanta nu se pune accent pe grade si alte prostii de genul asta ci pe pe profesionalism. Acolo sunt exact ca o familie cat timp sunt impreuna la serviciu si in afara serviciului. Eu cred ca intuiesc de ce multi vor sa se mute in aceste structuri. Sunt doua categorii: 1. Cei care nici macar nu ajuns politisti, nu au habar cu ce se mananca munca de politie dar se viseaza deja "John Rambo" si 2. Cei care sunt politisti si s-au saturat sa mearga singuri la interventii, sa fie jigniti, ultragiati, sa isi plateasca singuri rechizitele, sa lucreze 24 din 24 cu telefonul la ureche.

• 2 weeks later...

Salut ma numesc Vali am 18 ani si sunt din Timisoara si vreau sa dau la politie mai exact la Campina as fi vrut la Academia de Politie din Bucuresti dar nu prea ma inteleg cu engleza si cu romana,in rest istorie si probele sportive stau foarte bine zic eu,in legatura cu subiectu daca as intra la Campina as vrea sa ma alatur si eu in aceste trupe speciale,sunt pasionat de mult timp si sper sa ajung,am avut ocazia sa il cunosc pe Comisarul Sef de la SPIR Timis un om de nota 10 + ,sunt constient ca trebuie sa muncesc mult ca sa ajung acolo dar asta imi doresc si sper sa si ajung urati-mi bafta :D.

Edited by FANu 18

Salut. Prespun ca esti constient cati ani trebuie sa ai de activitate ca agent de politie inainte de a ajunge in trupele speciale. In plus acolo nu ajunge oricine. Competentele iti vor fi observate in timpul facultatii si te vor ajuta sa te indrepti spre ce e iti e tie de cuviinta. Dupa cum probabil ai mai observat, s-a mai descutat pe forum.
Succes!

Salut ma numesc Vali am 18 ani si sunt din Timisoara si vreau sa dau la politie mai exact la Campina as fi vrut la Academia de Politie din Bucuresti dar nu prea ma inteleg cu engleza si cu romana,in rest istorie si probele sportive stau foarte bine zic eu,in legatura cu subiectu daca as intra la Campina as vrea sa ma alatur si eu in aceste trupe speciale,sunt pasionat de mult timp si sper sa ajung,am avut ocazia sa il cunosc pe Comisarul Sef de la SPIR Timis un om de nota 10 + ,sunt constient ca trebuie sa muncesc mult ca sa ajung acolo dar asta imi doresc si sper sa si ajung urati-mi bafta :D.

si la campina dai admitere la romana si engleza...nu se intra pe dosare :emo-yessir:

Edited by madalin18

da am citit tot ce apartine de trupele speciale si stiu ca trebuie sa am 2-3 ani de activitate ca politist,daca nu voi intra oricum imi voi continua meseria de politist si voi prinde cat mai multi hotii si poate voi fii promovat in grad :D deja visam :)).oricum frumos forumul si tot respectu pentru ce-i ce ajuta viitori politisti sa se documenteze inainte ce vrea sa se faca mai departe.

Da Madalin dar nu compari Campina cu Academia de Politie ,hai sa fim seriosi,nu este greu de intrat la Academia de Politie ,as trece proba sportiva creka fara probleme (fac sport de mic,nu de performanta dar oricum sunt foarte bine pregatit fizic)dar proba teoretica ma omoara,nu ca as fi prost dar nu mi-a placut engleza asta ii adevarul si mai bine dau undeva unde stiu ca trec adica la Campina,eu asa cred ca probele teoretice is mai "lejere".Doamne Ajuta.

• Upvote 1
  • Downvote 1

O ultima intrebare am si eu si cu asta sunt lamurit,pentru ce-i ce sunt in cunostinta de cauza imi spuneti si mie vreau sa ma apuc din vara asta de judo,mie comisarul din jud timis SIR mia zis ca nu trebe un sport anume dar ar fii preferabil sa faci un sport de contact,si sa-mi spuna si mie cineva ce sa fac JUDO sau KARATE,va multumesc.

• Marius changed the title to Cum poti ajunge in fortele speciale ale politiei?