Jump to content
POLITISTI.ro

Recuperare permis emis in tara membra UE

Postare recomandată

Publicat

Cunosc avocat, dar asta va fi ultima solutie.

Tot nu pricep ce pot declara "martorii mincinosi". Ca nu m-a lovit ala si ca eu am visat?

Sa nu vorbesc cu pacat, dar mi-e sa nu-l fi uns pe politistul asta, sau sa fi asteptat sa-l ung eu pentru a-mi da dreptatea pe care o merit, ca prea o taraganeaza de 6 saptamani. Ba zice ca-l suna, ba zice c-a vorbit si-o sa vina, ba ca-i trimite hartie, ba nu raspunde la telefon. Nu stiu ce sa mai cred.

Am fost azi la agentul de asigurari, sa-mi dea copii de pe actele astuia. El zicea ca daca e PV intocmit de politie n-ar avea ce sa zica asigurarile. Dar mai degraba inclin sa-l cred pe Catalin. Astia abia asteapta sa nu-mi dea banii.

Sambata dimineata ma duc la politia rutiera. Le pun cazu' pe masa, sa vad ce si cum. Daca nici ei nu fac lumina, OTV scrie pe mine, ca nu mai stiu ce sa fac. Pur si simplu nu inteleg cum e posibil ca o institutie numita Politie, dotata cu pusti si pistoale, si avand cam toate drepturile de pe pamant, sa nu fie in stare sa puna mana pe nimicul ala.

• Postări 33
  • Iniţiat
  • Ultima postare

Cele mai multe postări în acest topic

• victoras2001

16

• Catalin

7

• maxu08

6

• Marius

3

Cele mai multe postări în acest topic

Imagini publicate

• Moderator
Publicat

Pur si simplu nu inteleg cum e posibil ca o institutie numita Politie, dotata cu pusti si pistoale, si avand cam toate drepturile de pe pamant, sa nu fie in stare sa puna mana pe nimicul ala.

Nu știu de unde ai tras această concluzie, cum că poliția are toate drepturile de pe pământ. Eu îți spun că din contră, e tocmai invers, nimicul ăla are cam prea multe drepturi în țara asta.

Apropo, vezi că cel de la asigurări te cam aburește rău de tot. Din câte știu, odată ce dobitocul și-a dat acordul și a semnat formularul de constatare amiabilă, ei pot rezolva problema chiar și dacă sunt mai multe elemente implicate în accident. Mi se pare că trebuie să formeze o comisie care să studieze speța și să dea ok-ul pentru a fi despăgubit.

Dar probabil e mai ușor să arunce pisica în ograda poliției și astfel să te paseze punându-te pe drumuri inutile, pentru a te determina să renunți la a mai solicita să fii despăgubit.

Publicat

prima chestie pe care o face un inspector de daune este sa gaseasca un motiv de a respinge cererea ta. din asta traiesc ei, din cereri respinse. deci o vor face in toate cazurile in care gasesc o aparenta de legalitate in demersul lor.

A doua chestie - cu exceptia RCA, ptr politele CASCO nu exista penalizari pentru intirzierea la plata despagubirilor nici in contracte si nici in legea asigurarilor, deci nu au nici un interes sa achite despagubirea.

Mai poti face sesizare la CSA insa vei primi raspuns standard: adresati-va instantei de judecata.

Ar mai fi o a doua varianta - sa dai in judecata compania de asigurari si soferul+ firma angajatoare si astfel lamuresti problema dosarului de dauna. Prin intimpinarea depusa de catre asigurator vei vedea exact de ce s-a respins cererea ta. As mai face si o procedura prealabila cu asiguratorul poate reusesti sa faci o tranzactie in sensul de a primi mai putini bani in schimb ii primesti in 2-3 saptamini.

Ai doua avantaje - te vei judeca cu 2 piriti solvabili din care asiguratorul este "creme de la creme" si nici nu pierzi timpul daca se va admite exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a asiguratorului.

Publicat

Nu știu de unde ai tras această concluzie, cum că poliția are toate drepturile de pe pământ. Eu îți spun că din contră, e tocmai invers, nimicul ăla are cam prea multe drepturi în țara asta.

Ma refeream la faptul ca politia poate pune intrebari la care trebuie sa primeasca raspuns, poate dispune anumite lucruri, in comparatie cu mine, care nici sa-mi repar masina lovita de altul n-am dreptul.

Am simtit si eu ceva necurat la agentul ala. Mai ales ca orice-i spui, de exemplu sa sune la firma si sa se intereseze daca e nevoie de semnatura aluia pe PV, o da-n "lasa domne, ca aia de la politie stiu mai bine".

Nu cedez nicicum. Mai ales ca acum m-au scos din minti. O sa-i tarai si eu prin procese, sa vedem ce iese.

Nu pot sa nu remarc faptul ca suntem inconjurati de animale.

Publicat

politia poate pune orice intrebare insa nimic nu te obliga sa raspunzi, este dreptul fiecaruia sa taca. Asta este legea la noi si peste tot in lumea democrata. Tacerea nu este o proba impotriva celui care are un astfel de comportament. politia are acele drepturi pe care legea le acorda si desi cred ca exista loc de imbunatatire nu sunt de acord sa trecem in partea cealalta, adica sa aibe prea multe drepturi in dauna cetatenilor (ma refer la drepturi procesuale :) )

fiind un litigiu civil singura ta sansa este in instanta civila. politistul a incercat sa va ajute pe amindoi sa inchideti un litigiu pe cale amiabila, ceea ce este f bine ptr toata lumea. Ca legea este prost facuta, asta este altceva insa ptr ca omul a incercat sa va faca un bine la toti nu inseamna ca era ceva in neregula cu el.

daca isi baga ..... si va intorcea spatele erai nemultumit ca nu se implica. Acum esti nemultumit ca s-a implicat si nu a iesit bine. Asta nu este vina lui, este culpa legii prost facute.

Publicat (modificat)

Eu nu l-am invinovatit in mod expres. Insa dupa ce mi se intampla, am si eu dreptul sa suspectez pe toata lumea. Sau nu?

E clar ca legea-i facuta cu picioarele. Asta nici nu mai intra in discutie.

Totusi e normal ca in cazul in care amiabila nu e valabila, ala sa conduca linistit in continuare? Sa spunem ca, in civil, e gasit vinovat si pus la plata. Nu e logic ca si politia sa actioneze, sa-i dea sanctiunile legale? De fapt ar trebui s-o faca si fara ajutorul instantei.

Modificat de victoras2001
  • Moderator
Publicat

Eu cred ca sfatul oferit de maxu08 e cel mai bun. Daca as fi in locul tau, asa as proceda, as actiona in judecata atat conducatorul auto cat si compania de asigurare.

Publicat

Totusi e normal ca in cazul in care amiabila nu e valabila, ala sa conduca linistit in continuare?

Alo, prietene, nu uita că mușteriul poate conduce în prezent mulțumită dumitale!

Degeaba te tot plângi acum și cauți vinovați prin alte părți, pentru că datorită ție individul a evitat în mod legal să suporte rigorile legii.

Să stăm puțin stâmb și să judecăm drept. ;)

Dacă cei de la asigurări te despăgubeau, nu te mai interesa dacă șoferu lu' pește mai are sau nu carnet, ba din contră, corect? Cam așa e, pentru că chiar mătăluță ești cel care ai încercat să-i faci „un bine”, iar poliția asta rea, coruptă, mânjită și pusă numai pe aranjamente să nu-i mai rețină carnetul. Iar acum, brusc așa, te-a lovit un simț civic extraordinar și vrei să scapi societatea de o așa lichea ce conduce pe drumurile publice din România. Nu ți se pare că nu se leagă ceva aici?

Hai să vă spun și un alt punct de vedere. Nici nu îi poate reține carnetul poliția celui cu cisterna. Și știți de ce?

Pentru că omul ăla s-a achitat de obligația legală pe care o avea. El a semnat formularul magic, ce te spală de păcate și automat nu mai avea obligația să se prezinte la poliție pentru efectuarea constatării. Deci nu i se poate reține carnetul pentru că nu s-a prezentat la poliție pentru efectuarea constatării.

Acum, dacă cei de la asigurări fac figuri, nu mai e problema lui, e un litigiu între bunul nostru samaritean și compania de asigurări.

În concluzie, nu prea ar fi deloc corect ca polițistul acela să întocmească un proces verbal, odată ce amândoi au semnat un formular de constatare amiabilă și spălare de păcate. Pentru că poliția a fost scoasă din această ecuație cu bună știință de cei implicați în accident.

Ce părere aveți de treaba asta? E corect ce spun? :naughty:

Publicat (modificat)

E foarte corect ce spui. Iar eu nu sunt ipocrit. Nu e vorba de simt civic, ci de faptul ca eu n-as fi procedat asa in locul lui. D-aia sunt nervos si sunt destul de convins ca si tu ai fi la fel.

Dupa cate inteleg, semnand amiabila am scos politia din carti. Bun. Dar amiabila nu e valabila. Adica a semnat un act fara nicio valoare. Asa ca nu vad pe cine a scos din carti. Atunci cum ramane? Tie nu ti se pare ca ceva nu se leaga?

Pana la urma o sa vad ce va spune justitia, ca asta vad ca-i singura cale.

Si da, stiu. Eu sunt singurul vinovat. Cineva chiar mi-a sugerat ca daca nu incetineam pana la 60 km/h cand l-am vazut stationand la STOP, as fi trecut linistit.. Bine, probabil ca la 100/h ma dadeam de cateva ori peste cap si nu mai facea nimeni scandal acum. ;)

PS. Apropos. Pentru ca vad ca o tot tineti cu o chestie de care eu n-am acuzat pe absolut nimeni, ci doar mi-am permis o banuiala. Cand spuneti ca toti politistii sunt curati, sper ca nu faceti referire la seful politiei gasit mort de beat in casa interlopului. :P

Si pe mine m-ar enerva sa fiu acuzat de necinste, cand eu stiu ca sunt onest. Dar sa nu generalizam, nu tot poporul roman e onest. Plus ca, repet, n-am acuzat pe nimeni. Degeaba ati sarit pe mine.

Modificat de victoras2001

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.

• Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.