Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Recuperare permis emis in tara membra UE

victoras2001

Question

Va salut.

Problema mea e urmatoarea. Cu o luna in urma am fost lovit de un TIR care nu a respectat semnificatia indicatorului "STOP". Am fost aruncat in sant, m-am dus taras, pe doua roti, cativa zeci de metri si am avut norocul sa nu ma rastorn pentru ca m-am lovit de un stalp (indicator de parcare). Mai tarziu s-a dovedit ca stalpul cu pricina s-a asezat in calea fericirii mele.

La cateva minute dupa accident, la fata locului a sosit un politist de la politia comunala (era in trecere, intra in tura). Omul ne-a spus asa: aveti doua solutii. Ori faceti amiabila, ori mergeti la politie, caz in care tiristul ramanea fara permis. Eu, in marinimia ce ma caracterizeaza (a se citi "prostie cu acte-n regula"), propun sa mergem pe amiabila, ca doar saracu' e si el profesionist si ramane fara paine.

Zis si facut. Ala si-a luat cisterna (ca era o cisterna de ciment) si s-a dus spre PL, eu mi-am luat ce-a mai ramas din agregat si m-am chinuit sa ajung acasa, cu 15 km/h, fumul si pauzele de rigoare. Eu ma opream in Sarata-Monteoru, ala in Ploiesti. Ne-am intalnit luni dimineata in Buzau. Am gasit un agent constatator al firmei BCR. Am incheiat amiabila, ala si-a vazut de drumul lui spre PL, eu m-am dus la Monteoru sa iau agregatu'. A venit o platforma, l-am dus la service (agentul era la service-ul respectiv), i-a facut omu' 30 de poze, am dat cu subsemnatul vreo ora despre cum s-a intamplat, i-am descarcat in PC, din tel, si pozele de la locul accidentului si-am plecat acasa, asigurat fiind ca totul e ok.

Dupa vreo doua zile primesc tel. de la agentul constatator care-mi spune ca BCR a respins dosarul din cauza faptului ca in accident au fost implicate trei elemente (cele doua autovehicule si stalpul), caz in care amiabila nu mai are efect. Trebuie musai PV de la politie si autorizatie de reparatie. Bine, n-am mai stat sa intreb de ce nici agentul constatator, nici politistul n-au stiut asta de la bun inceput. L-am sunat pe politistul care trecuse pe la fata locului si i-am explicat ce si cum. Omul l-a sunat p-ala si la invitat la politie. E, de acum a inceput calvarul. Soferul de TIR nu vrea in ruptul capului sa vina. Politistul l-a tot rugat, l-am tot rugat si eu. A tot dat-o ca n-are bani de drum. I-am spus ca motivul real e frica de a-i fi retinut permisul. In cele din urma a recunoscut. I-am explicat ca eu am vrut sa-i fac un bine mergand pe amiabila, in ciuda faptului ca el mi-a facut numai rau, dar daca legea spune altceva, n-am ce-i face. Totodata i-am explicat ca permisul ii va fi oricum retinut. Politistul mi-a spus la tel. ca a trimis hartie catre politia locala si catre transportator, dupa ce l-a cautat pe net, pentru ca nu dadea de el. Eu stiu ca daca introduci un nr. de inmatriculare in PC, apar instantaneu toate informatiile de care ai nevoie. In sfarsit...

Permisul astuia e emis in Spania. Din cate am inteles, dupa ce i se retine se trimite la IGP. Dar el de unde si-l va ridica? De la IGP sau din Spania? Ca tare mi-e teama ca d-aia nu vrea sa vina, ca ii e ca trebuie sa mearga-n Spania dupa el.

I-am explicat ca oricum ramane fara permis. Dar daca vine si semneaza PV-ul, BCR imi va plati masina. Daca nu, o sa ma judec cu el. De pierdut pierdem ambii. Castiga doar BCR-ul. Nu-i inteleg atitudinea sub nicio forma, si sincer sa fiu, nici nu mai stiu ce dracului sa fac. Nu-mi vine sa cred in ce situatie am intrat pentru ca am vrut sa fac un bine.

Imi puteti spune care-i procedura legala si ce pasi trebuie sa urmez, punct cu punct? Si de unde-si recupereaza ala permisul, ca poate daca afla ca si-l recupereaza de la Bucuresti, vine si semneaza, sa nu-si mai complice viata inutil. Asta in cazul in care-i totul in ordine cu permisul lui, ca nu prea pricep de ce l-a luat in Spania.

Mii de scuze pentru postul extrem de lung, dar nu mai stiu ce sa fac, ma apuca disperarea.

• Answers 33
  • Created
  • Last Reply

Top Posters For This Question

• victoras2001

16

• Catalin

7

• maxu08

6

• Marius

3

Top Posters For This Question

Posted Images

Recommended Posts

• 0
  • Moderator

Cel cu cisterna poate face o cerere acolo la poliție pentru ca permisul să nu mai fie trimis către autoritățile emitente. Iar permisul îl va ridica de acolo.

Cred că inspectorul de daune își bate joc, din câte știu constatarea la poliție este obligatorie când e vorba de trei vehicule, nu și de stâlpi, pomi, garduri, etc. Nu sunt sigur am să caut să văd exact și revin, pentru că nu sunt sigur.

Are dreptate polițistul în ceea ce privește verificarea în baza de date, nu te minte cu nimic. Acolo apare proprietarul, iar în cazul cisternei mă îndoiesc că e pe numele șoferului, cu siguranță proprietar e vreo firmă, firmă de leasing sau chiar o firmă de la care doar a fost închiriată cisterna.

Șoferul ăla e un nesimțit, a profitat de buna ta credință. Nu îi iei nicio pâine de la gură.

Când nu avea permis de conducere, stătea nemâncat?

Tare mi-e teamă că permisul lui să nu fie cumva fals și acesta să fie adevăratul motiv pentru care nu vrea să meargă la poliție. Dar astea sunt legile în țara asta, protejează infractorii în detrimentul oamenilor cinstiți, de bună credință și a polițiștilor.

• 0

Eu credeam ca suni la politia rutiera, spui cine esti si ceri sa se verifice numarul camionului. Apoi instiintezi firma sa nu-i mai dea camionul. Eu daca stiu ca prietenul meu e beat, n-am voie sa-i dau masina. Da nu-l condamn pe politist, pentru ca nu el e vinovat. A incercat sa-l aduca p-ala cu vorba buna, ca sa economiseasca timp. Cand nu s-a mai putut, i-a trimis hartie. Sau asa mi-a spus. O sa vad saptamana viitoare.

Inspecorul a zis ca cei de la Bucuresti au respins dosarul (constatarea e facuta in Buzau), si au pomenit de "trei elemente implicate".

Asta e nenorocirea. Informatia inseamna putere, iar eu numai informat nu sunt in situatia asta. Mai rau e ca nici cei care-ar trebui sa fie nu prea sunt.

• 0
  • Moderator

Am căutat și întradevăr, cei de la asigurări au acoperire pentru a putea să-ți refuze dosarul.

În acele condiții sunt prevăzute:

• în accident au fost implicate numai două vehicule;
  • nu se creează pagube materiale altei persoane decât celor doi conducători de vehicule implicaţi în accident;

• 0
  • Moderator

Permisul astuia e emis in Spania. Din cate am inteles, dupa ce i se retine se trimite la IGP. Dar el de unde si-l va ridica? De la IGP sau din Spania? Ca tare mi-e teama ca d-aia nu vrea sa vina, ca ii e ca trebuie sa mearga-n Spania dupa el.

Art. 190 alin. (3) din Regulamentul de aplicare a Codului rutier prevede:

Raportul de reţinere, precum şi documentele sau plăcuţele cu numărul de înmatriculare reţinute unui conducător de autovehicul care posedă permis de conducere sau certificat de înmatriculare eliberat de o autoritate străină se trimit poliţiei rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române pentru a fi trimise autorităţilor emitente.

• 0

Aoleuuu, d-asta-mi era cea mai mare teama. Stiind asta, amana cat poate. De fapt isi amana sfarsitul.

Care sunt caile legale si pasii pe care trebuie sa-i faca politia in cazul asta? Ca pe partea civila mi-e clar ca daca nu-l conving sa semneze PV-ul, trebuie sa ma judec cu el. Aici o sa piarda, dar asta nu ma linisteste. E posibil sa n-aiba nimic pe numele lui si nu stiu cui i-ar conveni sa astepte 25% din salariul aluia pe luna, pana se fac 80 000 000.

Uitati-va la mine si ganditi-va de doua ori inainte de-a face cuiva un bine.

• 0

nu baga mina in foc ca instanta competenta este cea din Romania :naughty: ce te faci daca instanta competenta este cea spaniola? Firma unde soferul este angajat este spaniola sau romana?

ideea este urmatoarea: poti da in judecata firma angajatoare si soferul in solidar indiferent daca firma angajatoare este din Ro sau nu, ptr ca in legea romana poti face asta. Instanta competenta este cea de la sediul firmei sau al domiciliului soferului vinovat insa ai nevoie de pv emis de catre politie care sa constate vinovatia soferului altfel vei avea un lung sir de expertize si termene de judecata incat cei 80 mil nu or sa merite plimbarile prin instante.

Edited by maxu08

• 0

Numarul masinii este BH 27 ADP, adica Adeplast-ul inscris pe cisterna.

Acuma ar fi culmea, dupa ce m-a facut tandari, sa nici nu-l pot da in judecata aici. Bine, eu incerc sa-l conving sa semneze. Asta-i cea mai buna varianta, macar il scapa de un proces inutil. Ideea e ca nu pricep de ce nu intelege asta.

O alta intrebare ar fi, de ce e obligatorie semnatura lui pe PV? Politia face PV-ul constatator, iar semnatura lui deja insoteste declaratia amiabila, in care scrie negru pe alb ca-i vinovat. Ar trebui sa fie suficient, dar de, traim in Romania.

• 0

Numarul masinii este BH 27 ADP, adica Adeplast-ul inscris pe cisterna.

Acuma ar fi culmea, dupa ce m-a facut tandari, sa nici nu-l pot da in judecata aici. Bine, eu incerc sa-l conving sa semneze. Asta-i cea mai buna varianta, macar il scapa de un proces inutil. Ideea e ca nu pricep de ce nu intelege asta.

O alta intrebare ar fi, de ce e obligatorie semnatura lui pe PV? Politia face PV-ul constatator, iar semnatura lui deja insoteste declaratia amiabila, in care scrie negru pe alb ca-i vinovat. Ar trebui sa fie suficient, dar de, traim in Romania.

Victoras esti 1pic in impas. Incerc sa te ajut...

1. Martori ai?... pentru ca daca ai martori si declaratia lui impreuna cu toate datele de stare civila poti incerca sa convingi politistul sa faca PV-ul in lipsa. E mult mai complicat si probabil ca o sa te refuze in prima instanta...

2. Baiatul ala zice ca nu are permis de RO... il poti <ruga> pe politist sa ii aduca la cunostinta ca i se intocmeste dosar penal in baza avariilor, a declaratiei tale si a pozelor(eventual martori)... ca sa il determini sa vina sa semneze PV-ul (asta pt ca el nu figureaza cu permis de RO iar politistul nu are de unde sa stie ca exista unul de Spania ;) )

3. Permisul de conducere emis de o alta autoritate se restituie la parasirea tarii de catre ambasada tarii emitente(lasand la o parte ca sigur poate face cerere sa ramana la Politia Rutiera care l/a retinut, dar e o kestie mai mult benevola din partea respectivei Politii), cu alte cuvinte legea obliga Ambasada Spaniei sa restituie permisele de Spania retinute pe teritoriul Romaniei in momentul in care titularul paraseste tara)

Primele doua variante sunt "artificii politienesti" si nu iti garanteaza ceva... eu asa as proceda daca as da peste unul ca el... dar ultima este perfect legala, numai ca nu am timp in clipa asta sa caut exact articolul din oug 195/2002R. Daca il gasesti poti sa i-l spui la telefon si vezi ce rezolvi... oricum eu in situatia ta, daca as ajunge la proces, nu m/as lasa pana nu as obtine si daune... Bafta la faceri de bine...

• 0

Un martor a fost cu mine in masina. Al doilea martor e insusi politistul, care a trecut pe acolo la 1 minut dupa producerea accidentului. Si-a notat in carnet atat datele mele, cat si pe ale lui. Apoi eu, in prostia mea, am ales amiabila, iar politistul i-a spus aluia sa aiba grija ce face, ca eu sunt seful de acum. Ala normal c-a venit instantaneu sa faca amiabila, era singura chestie care-l aranja. Acum, cand vede ca ramane fara permis, nu-i mai da mana sa vina.

In alta ordine de idei, i-am dat politistului copii de pe declaratia amiabila, permisul si buletinul aluia.

Totusi nu inteleg ce-i trebuie politiei ca sa-i suspende aluia permisul. Adica daca are permis emis de alta autoritate decat cea romana, face ce vrea in tara asta, iar autoritatile-s legate de maini si de picioare?

O sa incerc sa dau azi de el, daca nu, o sa vorbesc maine cu politistul, sa vad ce demersuri oficiale a facut.

Va multumesc mult pentru sfaturile de pana acum.

• 0
  • Moderator

În eventualitatea că vei ajunge să te judeci cu respectivul, un proces verbal întocmit în lipsa contravenientului te poate încurca, adică nu va mai avea aceeași greutate ca și o constatare ce s-a efectuat în prezența ambilor conducători auto implicați în accident.

De aceea ar fi preferabil pentru tine ca nesimțitul ăla să se prezinte la poliție și să completeze o declarație în fața polițistului cu mânuța lui.

• 0

Sunt stupefiat. ma doare capul de nervi si vad stelute verzi. Pur si simplu imi tremura carnea pe fata.

L-am sunat pe la 10, mi-a respins apelul. Apoi mi-a raspuns la 10.10. Sor-sa. M-a luat cu "cine sunteti dvs", desi stia bine. Apoi mi-a adus la cunostinta sa nu-i mai amenint, pentru ca sunt si ei oameni. Amenintarea a constat in faptul ca i-am spus aluia ca-l dau in judecata pentru a-mi recupera paguba. Mi-a mai spus ca au doi politisti in familie si ca aia le-au spus ca nu i se poate lua astuia permisul. "Ce, de ce nu s-a facut PV atunci, ce-ati asteptat?" Zic (stupefiat), pai am vrut sa-i fac lu' frati-tu un bine. Lasa domne, ca n-are cine si de ce sa-i retina permisul. Si nici seful lui n-are de ce sa nu-i dea camionul. Ce-a facut? Nu s-a intocmit PV atunci, asta e. Dupa atata timp cine-i mai ia lui permisul si de ce.

Acum nu va mai spun si mistourile la care am fost supus, mistouri sovietice, de oameni fara scoala si minte.

E clar ca nu merge cu vorba buna, cum e clar ca pentru ei nu exista lege. Sau, in situatia asta, nici pentru mine nu exista?

Va dau cuvantul de onoare ca, in momentul asta, imi vine sa ma opresc in sediul politiei rutiere cu un bidon de benzina si-o bricheta si sa urlu sa-mi faca dreptate, ca-mi dau foc. Nu pot sa cred in ce tara traiesc si ce oameni voteaza. Si ce legi avem.

• 0
  • Moderator

victoras, din pacate legislatia e la pamant in tara asta. :(

Incearca sa te adresezi si firmei Adeplast (www.adeplast.ro), nu ai nimic de pierdut. Daca nu gasesti cooperare din partea lor, poti sa le faci o sesizare la ARR (www.arr.ro).

Nu prea e treaba lor si nu cred ca te vor ajuta foarte mult, dar merita sa incerci.

• 0

Daca tot e titlul ariei "Intreaba un politist", am nevoie de niste lamuriri. Ce atributii are politia comunala ? Paza, ordine, anchete, rutiera, de toate? Adica are tot dreptul sa faca PV pentru o contraventie la regimul circulatiei?

Cum aflu care este autoritatea competenta pe raza careia s-a intamplat evenimentul? Locul accidentului e intre Buzau si Merei. Mai aproape de Buzau. Acum ce fac? Ma dau jos si masor cu pasul distanta?

Poate ca era mai bine sa merg la Politia Rutiera BZ. Numai ca m-am gandit ca acolo voi fi nevoit sa aduc si masina (nedeplasabila, deci trebuia platforma), altfel ce faceam? Ma credeau pe cuvant?

Am sa merg sa iau copii de pe actele aluia (ori de la politist, ori de la agentul de asigurari) si direct la avocat ma opresc. Alta solutie nu am.

Ala se bazeaza pe faptul ca a venit de bunavoie si-a semnat amiabila. Faptul ca agentul de asigurari n-a stiut legislatia, implicit ca nu-i valabila amiabila in cazul nostru, n-ar fi problema lui. D-asta sta el linistit. Si nu-i exclus sa aiba dreptate. Sa vedem ce zice avocatul. :doh:

LE. Desi eu i-am spus ca asigurarile nu refuza sa-mi plateasca dauna, ci imi cer doar PV si autorizatia de reparatie. Caz in care n-ar prea mai avea de ce sa le acuze. Dar asta e treaba avocatilor. Uffff... :(

Edited by victoras2001

• 0
  • Moderator

Cel mai bine e să mergi și să-i povestești polițistului de la postul de poliție tot ce ne-ai spus și nouă aici. El știe exact dacă locul unde s-a produs accidentul se află în aria sa de competență, deci dacă are competență teritorială să rezolve accidentul și petiția ta.

De asemenea vorbește cu el să întocmească procesul verbal în lipsa dobitocului și să facă o adresă către poliția unde își are domiciliul nemernicul, în care să solicite sprijin de la cei de acolo, adică să-i rețină ei permisul. Va fi destul de dificil și va dura un pic mai mult întrucât trebuie să aibă ceva dovezi că nesimțitul refuză să se prezinte, respectiv câteva invitații la poliție trimise prin poștă cu confirmare de primire la care ăla să nu se fi prezentat. Așa va putea justifica și întocmirea procesului verbal în lipsă.

Dar această modalitate de rezolvare cere timp și durează din păcate. :(

• 0

Din pacate am tot timpul. Vacanta judecatoreasca se incheie pe 31 august.

Am sa vorbesc cu politistul. Deasemenea, toate sfaturile voastre (pentru care va multumesc) le voi pune pe hartie si ma voi duce la un avocat.

A dracu' lege-n tara asta. :(

Edited by victoras2001

• 0
  • Moderator

Din păcate trăim vremuri în care lichelele, jigodiile și cei certați cu legea și bunul simț, au mai multe drepturi și sunt mult mai ocrotiți de lege în comparație cu un om cinstit. :(

• 0

o idee buna. intocmeste un dosar cu toate actele pe care le ai, incepind cu actele masinii si pina la declaratia amiabila si refuzul asiguratorului si discuta cu un avocat. este bine ca orice adresa catre politiei sau discutie su respectivul politist sa fie facuta de un avocat deoarece este mai usor sa discute 2 oameni care stiu legea.

apoi pregateste-te spiritual ptr un litigiu deoarece este evident ca vinovatul nu va face nimic. din punctul lui de vedere orice ar face este in dezavantajul lui si singurele sale sanse este fie ca tu sa renunti fie ca el sa-si incerce sansa in instanta avind in vedere ca este posibil sa castige din motive procedurale - sa atace un pv intocmit in lipsa, sa acuze lipsa martorilor din partea ta (politistul nu poate fi martor in favoarea ta). In plus, cu cit trece timpul cu atit martorii nu mai sunt credibili si este mult mai usor sa le inlaturi marturia.

• 0

Da ce se intampla cu trecerea timpului? Se senilizeaza martorii? Se tampesc de la caldura? Nu tot aia au vazut? Politistul de ce nu are voie sa depuna marturie? Mai ales ca a fost la fata locului. Si de ce e nevoie de martori? Sunt si poze, e si amiabila semnata de soferul cisternei... Plus ca mai eram cu cineva-n masina. Nu vreau sa fiu arogant, dar mi se pare prea de tot, ca sa nu mai spun ca-s praf cu nervii. Am 5 saptamani de cand nu se misca absolut nimic si parca s-au pus toti impotriva mea.:(

Am vorbit azi cu un avocat in care am incredere maxima. A inceput sa rada. 3 ani am timp sa-l dau in judecata pe nemernic. Din pacate imi cere mai mult decat face agregatu' ca sa se prezinte pana aici, asa ca mi-a spus sa-l sun numai daca-mi prind urechile prea tare in rahatul asta.

Maine ma duc sa iau copii de pe acte, de la asigurator si m-as mai duce la service, sa-i rog p-aia sa se apuce de masina. O s-o platesc din banii mei, ca doar n-o sa ma prinda 2011 cu ea-n parcare.

Din pacate, fiind vacanta, m-a prins ca dracu. Nu-mi raspunde nimeni la telefon. Nici macar politistul. Uff... :(

• 0

sa-ti explic:

cu cit trece timpul cu atit martorii devin mai putin credibili ptr simplul fapt ca nu isi vor mai aminti EXACT ce s-a intimplat iar un avocat bun iti poate face martorul sa arate ca si cum l-ai platit sa depune marturie iar asta nu este deloc in favoarea ta. Nici tu nu poti descrie EXACT ce ai facut in ziua de 17 ianuarie cind erai la serviciu.

Politistul nu poate depune marturie ptr ca nu are calitatea de martor, el este organ constatator mai ales ca era in calitate oficiala. daca era in trecere pe strada atunci era altceva.

persoana cu care erai in masina - este bun ca martor dar conteaza si calitatea sa - prieten de familie, coleg de serviciu, nas, fin, afin etc etc. In functie de calitatea sa va avea o marturie admisibila si - mai important - credibila.

este bine ca ai discutat cu un avocat in care ai incredere insa sa stii un singur lucru - unde sunt 3 juristi (2 avocati si un judecator) vei gasi minim 4 pareri :D .

O vorba din facultate perfect adevarata altfel dreptul ar fi matematica si nu ar fi nevoie de atitia avocati :)

Insa vei avea nevoie de avocat in instanta mai ales daca partea adversa va avea martori. Mincinosi insa daca nu il dovedesti ca atare mori cu dreptatea de gir. In mod cert nu vei fi in stare sa discreditezi martorul advers si daca nu o vei face vei cauza mai mult rau dosarului decit daca lasai martorul in pace.

In plus, ai nevoie de un avocat care sa-ti redacteze cererea si sa o intemeieze in drept lucru foarte important deoarece judecatorul va judeca ceea ce vei cere prin cerea introductiva si nu ce ar fi trebuit sa ceri - in civil judecatorul este limitat de ceea ce partea solicita. Macar plateste avocatul sa-ti redacteze cererea de chemare in judecata si sa-ti alcatuiasca probatoriul astfel incit sa poti ghida corect instanta de judecata cu privire la pretentiile tale.

daca procesele ar fi simple atunci nu ar fi nevoie de facultate de 4 ani, ci numai de o scoala postliceala. :naughty:

Edited by maxu08

• 0

Ma judec "doar" de 11 ani intr-un proces. Abia acum am terminat. Pe langa asta, am mai avut inca trei. Asa ca sunt cat de cat la curent cu ce se mananca "judecatile" astea. Ai dreptate in ce spui.

Totusi nu inteleg ce sa faca martorii lui, care oricum nu existau, iar daca se dovedeste ca depun marturie mincinoasa o sfeclesc. Sa spuna ca el statea pe loc la STOP, iar eu, cand am ajuns in dreptul lui, de nervos ce eram, am sarit cu lateralul masinii in el?

E evident a cui e vina. Ce-ar putea face el? Eu vreau sa-l determin sa semneze PV-ul, ca sa-mi repare asigurarea lui masina. Daca nu, sa plateasca el. Ca m-a lovit pe prioritatea mea. Il pot acuza de distrugere. Si mai vreau sa puna mana pe el politia, ca nu mi se pare normal sa conduca in continuare atata timp cat amiabila nu-i valabila. In schimb lui i se pare foarte normal. Ca sa-l feresc pe el de o suspendare de o luna, m-am autosuspendat pe mine vreo 3 luni. Halal. Prost sa fiu, noroc ca sunt. :doh:

Politia poate emite autorizatia de reparatie fara PV? Ca sa ma duc sa-mi repar cazanul pe banii mei, pana termin toata beleaua asta.

• 0

Scuze, nu m-am exprimat bine. Nu iau acel avocat, ca e scump si-i tocmai in Bucuresti. Dar in Buzau sigur ca voi merge la avocat.

Edited by victoras2001

• 0
  • Moderator

Tocmai aici e cheia.

Dacă dobitocului îi vine mintea la cap și se prezintă la poliție, semnează procesul verbal, atunci poți fi despăgubit de compania de asigurări. Dacă nu o va face și polițistul va întocmi procesul verbal în lipsa lui, cu siguranță cei de la asigurări vor avea un motiv temeinic și nu te vor despăgubi, fiind astfel obligat să ajungi în instanță.

Dar nu vei putea să-l acuzi de distrugere, pentru că accidentele rutiere sunt considerate ca fiind comise din culpă, adică fără intenție. Iar dacă lipsește intenția sau nu poate fi dovedită, atunci nu sunt întrunite toate elementele constitutive ale infracțiunii de distrugere.

• 0

corect ce spunea Catalin, In plus, privind martorii mincinosi ai dreptate ca o sfeclesc insa in civil tu vei singurul care ii poate demasca iar daca nu o faci nu va fi spre binele tau pentru ca judecatorul nu va avea motive sa le inlature marturia. Dar daca iti iei avocat atunci se va descurca si nu vor fi probleme.

un sfat: daca nu cunosti pe nimeni persoanl incearca prin recomandare si nu din Pagini Aurii. este mai sigur asa.

• 0

Cunosc avocat, dar asta va fi ultima solutie.

Tot nu pricep ce pot declara "martorii mincinosi". Ca nu m-a lovit ala si ca eu am visat?

Sa nu vorbesc cu pacat, dar mi-e sa nu-l fi uns pe politistul asta, sau sa fi asteptat sa-l ung eu pentru a-mi da dreptatea pe care o merit, ca prea o taraganeaza de 6 saptamani. Ba zice ca-l suna, ba zice c-a vorbit si-o sa vina, ba ca-i trimite hartie, ba nu raspunde la telefon. Nu stiu ce sa mai cred.

Am fost azi la agentul de asigurari, sa-mi dea copii de pe actele astuia. El zicea ca daca e PV intocmit de politie n-ar avea ce sa zica asigurarile. Dar mai degraba inclin sa-l cred pe Catalin. Astia abia asteapta sa nu-mi dea banii.

Sambata dimineata ma duc la politia rutiera. Le pun cazu' pe masa, sa vad ce si cum. Daca nici ei nu fac lumina, OTV scrie pe mine, ca nu mai stiu ce sa fac. Pur si simplu nu inteleg cum e posibil ca o institutie numita Politie, dotata cu pusti si pistoale, si avand cam toate drepturile de pe pamant, sa nu fie in stare sa puna mana pe nimicul ala.