Jump to content
POLITISTI.ro

Rovinieta electronica

Postare recomandată

Publicat

@marius - daca am inteles eu bine speta era ca s-a schimbat masina si nu proprietarul. avea Dacie si a cumparat o Skoda si intreba daca rovigneta de pe Dacie se poate folosi si la Skoda ptr ca avea acelasi nr de inmatriculare. Nu se poate, rovigneta este strins legata de masina si nu de proprietar. alta masina, alta rovigneta deoarece VIN difera.

• Moderator
Publicat

Da, maxu, la problema respectiva a primit raspuns corect de la tine si de la ety. Eu am incercat sa-i raspund la ultima intrebare:

" pot sa imi iau banii inapoi pe ea sau so transfer pe octavia ca e aceeasi categorie..? "

:)

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Moderator
Publicat

Camerele de supraveghere fixe:

• DN2 A (Urziceni - Constanta),
  • DN 2 (Bucuresti-Urziceni-Suceava),
  • DN 17 (Cluj - Suceava), DN 5 (Bucuresti - Giurgiu),
  • DN 6 (Bucuresti - Rosiorii de Vede - Craiova - Caransebes - Timisoara)
  • DN7 (Bucuresti - Pitesti - Ramnicu Valcea - Sibiu -Arad).

Camerele mobile arată așa:

994727xwtr9uci.jpg

Publicat

Din surse ala CNADNR, cat de curand toate autospecialele lor vor fi doatate cu astfel de aparaturi, care comunica direct cu baza de date si automat se intocmesc actele de sanctionare pentru proprietar.

Am incercat sa verific autovehiculele in baza lor de date daca acestea au roinieta iar respectivul lucrator mi-a zis ca, daca face acea verificare atunci automat trebuie sa intocmeasca si procesul verbal de contraventie daca acesta este expirata sau nu exista. Deci mare atentie. Pana la urma am reusit sa gasesc o sursa sa le verific. La o statie Petrom, poate fi verificata valabilitatea rovinietelor.

Publicat

este un sistem care - ptr soferii mici, ca noi - imbina o taxa mica cu un sistem performant de prindere a "hotilor". rezultatul este ca aproape toti platesc cei 28 de euro deoarece amenda si despagubirea coroborate cu probabiitatea f mare de a fi prins fac sa nu merite neachitarea taxei. poate or invata ceva de aici.

• 1 lună mai târziu...
  • Moderator
Publicat

Se pare ca acest ultra si mega performant sistem al celor de la drumuri a fost conceput si setat "dupa ureche", ca la noi la romani.

Administratorii drumurilor n-au tinut cont ca legea scuteste de rovinieta vehiculele de interventie, iar politia si serviciile de ambulanta sunt bombardate cu procese verbale pentru neplata rovinietei.

Reposabilii de la drumuri admit ca la mijloc este o greseala. Sistemul de monitorizare proceseaza datele automat, explica ei.

Pe romaneste spus, cine a fost amendat pe nedrept, sa conteste sanctiunea in instanta, chiar daca cei ce administreaza acest sistem sunt perfect constienti ca nu se respecta legea.

Nu e nicio problema ca sunt pusi intutil pe drumuri niste reprezentanti ai unor institutii ale statului, ce puteau face altceva mult mai util in acest timp si ca vor fi aglomerate istantele de judecata cu niste plangeri care daca s-ar fi respectat legea nu trebuiau in mod normal sa apara!? :doh:

Publicat

nu stiu cit sistemul este vinovat sau posesorii de masini scutite de taxa nu au comunicat datele ca sa fie incarcate in sistemul CNADNR.

• Moderator
Publicat

Pai sistemul CNADNR foloseste pentru a identifica proprietarul baza de date de la inmatriculari si permise, nu?

Atunci de ce sa le mai comunice ca o masina apartine unui inspectorat de politie, cand acest lucru il pot constata si singuri?

Publicat (modificat)

Aşa-i la noi (românica) când ai varză, nu ai butoi/ Când ai iepuri nu ai trifoi... :ner:

Modificat de cristiand20
Publicat

@marius - daca am inteles eu bine speta era ca s-a schimbat masina si nu proprietarul. avea Dacie si a cumparat o Skoda si intreba daca rovigneta de pe Dacie se poate folosi si la Skoda ptr ca avea acelasi nr de inmatriculare. Nu se poate, rovigneta este strins legata de masina si nu de proprietar. alta masina, alta rovigneta deoarece VIN difera.

Nu tin sa contrazic pe nimeni dar cunosc caz concret cu o persoana care si-a dus Dacia la REMAT, a pastrat numerele si si-a luat o alta masina noua, om de buna credinta a mers sa-si achizitioneze o alta rovinieta(cea de pe Dacie inca era valabila) dar nu i s-a eliberat pe motiv ca sistemul nu permite eliberarea unei roviniete pe un numar de inmatriculare corespunzator unei roviniete valabile. Am pastrate patru roviniete electronice cu valabilitate de 7zile dar pe niciuna la pozitia 2 corespunzator "Serie Sasiu/V.I.N" nu apare nici-un inscris, de fapt este singura rubrica careia nu-i corespunde vreun inscris.

Publicat

initial, asa a fost. insa ulterior trebuie sa le inregistrezi special ptr ca nu exista o actualizare zilnica a acestor date.

iar la mine pe rovigneta nu apare nr masinii ci doar VIN :)

• Moderator
Publicat

Eu am cumparat rovinieta din Petrom, iar pe chitanta aceea e trecuta si seria de sasiu dar si nr. de imatriculare. :blink:

Publicat

Eu unu' nu mai inteleg nimic, deci ultima rovinieta pe care am cumparat-o a fost pe 01.04.2011 si apare doar nr. de inmatriculare(ca pe toate care le-am cumparat pana acum). Dupa cate vad sistemul permite neconditionat introducerea ori a nr. de inmatriculare ori a VIN-ului ori amandoua - Dumnezeu sa-i inteleaga!!!

• Moderator
Publicat

Apare atat numarul de inmatriculare cat si seria de sasiu.

dsc00283t.jpg

Publicat

La PETROM-ul de la iesire din Constanta spre Valu lui Traian de unde cumpar eu rovinieta nu inscrie si VIN-ul(cel putin eu nu am primit niciuna cu VIN-ul inscris).

Ideea e ca sistemul permite introducerea in baza de date numai a nr. de inmatriculare iar de aici concluziile le trage-ti singuri. Deasemenea cred(deci e o parere strict personala) ca (,) cautarea in baza de date se face numai dupa nr. de inmatriculare deoarece camerele de filmare asta inregistreaza pentru comparatie si nu VIN-ul.

Numai cu VIN-ul introdus inca nu am vazut .

post-2298-094413500 1302097245_thumb.jpg

• Moderator
Publicat

UNTRR pune la dispozitia conducatorilor auto roviniete on-line

Pentru a achizitiona o rovinieta trebuie sa:

- selectati tipul de rovinieta dorit, functie de tipul autovehiculului si perioada de valabilitate

- introduceti datele masinii si sa alegeti data de inceput a valabilitatii rovinietei

- introduceti datele personale (daca aveti deja cont e suficient sa va logati)

- trimiteti comanda

- realizati plata online cu card bancar prin intermediul procesatorului securizat de carduri sau prin banca cu ordin de plata

Cum obtineti confirmarea achizitionarii rovinietei?

Dupa confirmarea platii in contul nostru, veti fi informat privind rovinietele emise pentru dvs.:

- prin e-mail,

- veti putea vizualiza si in contul dvs. pe site e-rovinieta.ro datele rovinietelor achizitionate,

- optional, la solicitarea dvs., veti primi confirmarea prin SMS la numarul dorit de dvs. (gratuit)

De asemenea, veti putea accesa si tipari factura fiscala in format .pdf tot in contul dvs. pe acest site.

Rovinietele comandate pe www.e-rovinieta.ro pot fi achitate on-line prin card bancar, sau prin ordin de plata.

• Apreciez 1
Publicat (modificat)

initial, asa a fost. insa ulterior trebuie sa le inregistrezi special ptr ca nu exista o actualizare zilnica a acestor date.

iar la mine pe rovigneta nu apare nr masinii ci doar VIN :)

Este posibil ca cineva care pastreaza numerele(pentru care exista o rovinieta valabila) de pe o masina care a vandut-o, a dus-o la REMAT, a radiat-o din circulatie, etc. si le-a pus pe noua masina achizitionata datorita faptului ca difera VIN-ul?

Modificat de Cromatic
Publicat

Dar baietilor destepti cu masinile inmatriculate in Bulgaria unde anume li se trimite amenda si cine o plateste? - desi ma-ndoiesc c-o mai plateste cineva.

• 1 lună mai târziu...
Publicat

Calinva,

Cum ai rezolvat problema ? Ai contestat in instanta ? Ai primit comunicarea ? Si eu am schimbat numerele in iulie 2010 (din leasing) si am primit amenda in decembrie 2010

• 9 luni mai târziu...
Publicat

ceva update-uri la camerele fixe in tara (in afara de cele 10 stiute) ?

• Moderator
Publicat

Avocatul Poporului s-a autosesizat în legătură cu amenzile pentru neplata rovinietei

Acesta a anunţat că s-a autosesizat şi verifică mai multe aspecte legate de procesul de amendare a şoferilor români pentru neplata ei.

"Este un abuz să-i obligi pe cei sancţionaţi să plătească rovinieta pe un an întreg, mai ales în condiţiile în care, prin lege, un şofer are opţiunea de a cumpăra rovinietă pentru perioade mult mai scurte.

Am înţeles că există situaţii în care un şofer a fost amendat de mai multe ori, unii chiar de zeci de ori, pentru lipsa rovinietei, şi de fiecare dată li s-a imputat şi contravaloarea rovinietei pentru un an întreg. Aşa ceva nu este în regulă, este un abuz", a declarat Gheorghe Iancu.

Iancu a ţinut totuşi să specifice că amenda pentru lipsa rovinietei este corectă şi ea trebuie aplicată celor care nu se supun obligaţiei de a plăti pentru folosirea şoselele.

sursa | digi24.ro

• 3 săptămâni mai târziu...
  • Moderator
Publicat

Rovinieta se va putea plăti prin SMS

Rovinieta se va putea plăti prin trimiterea de mesaje SMS, odată cu extinderea sistemului informatic naţional pentru emitere, gestiune, monitorizare şi control a taxei de utilizare a infrastructurii rutiere, proiect estimat la circa 40 milioane lei.

“Plata serviciului va fi detaliată în factura generată de către furnizorul de telefonie mobilă către consumator ca serviciu cu valoare adăugată, urmând ca valoarea efectivă a taxei de utilizare a infrastructurii rutiere să ajungă în contul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) pe baza unui contract cadru stabilit în prealabil cu furnizorul de servicii de telefonie mobilă”, se precizeaza în caietul de sarcini privind achiziţia de servicii pentru sistemul informatic pentru emitere, gestiune, monitorizare şi control a rovinietei – SIEGMCR.

Pentru furnizarea de servicii privind extinderea sistemului, CNADNR va organiza licitaţie la finele lunii mai, valoarea estimativă a contractului fiind de 39,2 milioane lei, fără TVA.

• 3 luni mai târziu...
Publicat (modificat)

Modificarea procedurii de sanctionare pentru neachitarea rovinietei

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 509 din data de 24 iulie 2012 a fost publicata Legea nr. 144/2012 pentru modificarea Ordonantei Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare si a tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale din Romania.

Legea are obiect de reglementaremodificarea OG nr.15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare si a tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale din Romania, fiind adoptata in scopul inlaturarii unor imperfectiuni sesizate in practica in legatura cu procedura de sanctionare a contravenientilor in cazul neachitarii rovinietei, noul act normativ aducand lamuriri atat pentru persoana care aplica legea, cat si pentru contravenient.

Astfel, se precizeaza ca fapta de a circula fara a detine rovinieta valabila constituie contraventie continua si se sanctioneaza cu amenda.

In cazul constatarii contraventiilor cu ajutorul mijloacelor tehnice omologate amplasate pe reteaua de drumuri nationale, procesul-verbal de constatare a contraventiei se poate incheia si in lipsa contravenientului, dupa identificarea acestuia pe baza datelor furnizate de MAI – Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor sau a conducatorului auto, in cazul utilizatorilor straini.

Pentru a se preveni situatia cand un proces-verbal este comunicat, uneori, dupa luni de zile, actul normativ introduce precizarea ca procesul-verbal se intocmeste si se comunica contravenientului in termen de 30 de zile de la data constatarii contraventiei.

De asemenea, pentru a se evita situatia aplicarii mai multor sanctiuni pentru aceeasi fapta, noua lege mentioneaza ca in intervalul de timp de la constatarea si pana la comunicarea procesului-verbal nu se pot incheia alte procese-verbale de constatare a contraventiei pentru neachitarea rovinietei.

Actul normativ abroga dispozitiile referitoare la plata tarifelor de despagubire aplicabile in cazul lipsei rovinietei valabile, prevazute de OG nr. 15/2012, stipuland si faptul ca tarifele de despagubire aplicate si contestate in instanta pana la data intrarii in vigoare a noii legi se anuleaza.

In termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a legii, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii va modifica normele metodologice pentru aplicarea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania, aprobate prin Ordinul ministrului transporturilor si infrastructurii nr. 769/2010, in mod corespunzator modificarilor aduse prin noua lege.

Modificat de LORD
  • 4 luni mai târziu...
Publicat

Rovinieta se va putea plăti prin SMS

Rovinieta se va putea plăti prin trimiterea de mesaje SMS, odată cu extinderea sistemului informatic naţional pentru emitere, gestiune, monitorizare şi control a taxei de utilizare a infrastructurii rutiere, proiect estimat la circa 40 milioane lei.

“Plata serviciului va fi detaliată în factura generată de către furnizorul de telefonie mobilă către consumator ca serviciu cu valoare adăugată, urmând ca valoarea efectivă a taxei de utilizare a infrastructurii rutiere să ajungă în contul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) pe baza unui contract cadru stabilit în prealabil cu furnizorul de servicii de telefonie mobilă”, se precizeaza în caietul de sarcini privind achiziţia de servicii pentru sistemul informatic pentru emitere, gestiune, monitorizare şi control a rovinietei – SIEGMCR.

Pentru furnizarea de servicii privind extinderea sistemului, CNADNR va organiza licitaţie la finele lunii mai, valoarea estimativă a contractului fiind de 39,2 milioane lei, fără TVA.

Noul serviciu este operațional de la data de 05.12.2012 și este valabil doar în rețeaua Orange (abonament sau pre-pay) la nr. de telefon special 7500. Practic cum se obține rovinieta prin serviciul SMS ?

Utilizatorul unui abonament sau cartele în rețeaua Orange trimite un SMS la nr. 7500 în care va menționa numărul de înmatriculare al vehiculului, urmat de categoria rovinietei corespunzătoare tipului vehiculului (vezi tabelul de mai jos) și va primi un SMS prin care va fi informat că rovinieta va fi emisă pentru datele furnizate și cu privire la costul taxei și cel total al tranzacției. Emiterea rovinietei se va confirma prin trimiterea unui nou SMS, la același nr. cu textul ”DA”. În continuare se va primi un nou SMS prin care se va confirma emiterea rovinietei iar utilizatorul este tarifat cu suma de bani conformă cu tipul de rovinietă ales.Mesajul va conține informații legate de seria rovinietei, numărul de înmatriculare, categoria rovinietei, anul, luna, ziua și ora expirării valabilității acesteia.

post-335-0-86734100-1355067580_thumb.jpg

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Noul serviciu este operațional de la data de 05.12.2012 și este valabil doar în rețeaua Orange (abonament sau pre-pay) la nr. de telefon special 7500. Practic cum se obține rovinieta prin serviciul SMS ?

Utilizatorul unui abonament sau cartele în rețeaua Orange trimite un SMS la nr. 7500 în care va menționa numărul de înmatriculare al vehiculului, urmat de categoria rovinietei corespunzătoare tipului vehiculului (vezi tabelul de mai jos) și va primi un SMS prin care va fi informat că rovinieta va fi emisă pentru datele furnizate și cu privire la costul taxei și cel total al tranzacției. Emiterea rovinietei se va confirma prin trimiterea unui nou SMS, la același nr. cu textul ”DA”. În continuare se va primi un nou SMS prin care se va confirma emiterea rovinietei iar utilizatorul este tarifat cu suma de bani conformă cu tipul de rovinietă ales.Mesajul va conține informații legate de seria rovinietei, numărul de înmatriculare, categoria rovinietei, anul, luna, ziua și ora expirării valabilității acesteia.

e foarte buna ideea cu sms-ul, este foarte usor pentru cei care le este lene sa o faca altfe.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.