Jump to content
POLITISTI.ro

Rovinieta electronica

Postare recomandată

Publicat

problema nu e unde sunt camerele, ele sunt peste tot, intrebarea este care sunt on-line ?

Publicat

nu sunt peste tot. am vazut un articol in care apareau locatiile si erau doar vreo 10-20 insa se urmareste achizitia altora in functie de rezultate. sunt puse la iesiri din oras catre DN.

Publicat

Asta e marea problema. Ne cer sa le cumparam vinietele si nimeni nu are parte decat de gropi. De ce nu ies marii manageri de minister de transport sa ne zica asa, mai lume, in 3 luni am strans atat din taxe de drum, ca-s viniete, ca-s din pretul combustibilului, si avem de gand sa face asta si asta. Isi bat joc de noi dar pe de alta parte au bani sa instaleze sisteme de verificare. Acum ce sa mai zic, am vazut control al astora de la drumuri pe o portiune de drum in care circulai ca-n anglia din cauza grotelor. Ar trebui sa le blocam drumurile sa le intre mintile-n cap hotilor astora.

Publicat

de camere au fost bani pt ca le asigura un venit important, dar de drumuri nu au.

Publicat

problema nu e unde sunt camerele, ele sunt peste tot, intrebarea este care sunt on-line ?

nu avem pe nimeni pe aici sa ne spuna ?

Publicat

sunt direct interesat, am vazut pe DN intre Rm-Valcea si Sibiu camere de supraveghere si citire nr de inmatriculare intre Rm-Valcea si Calimanesti, nu-mi aduc aminte exact localitatea, sunt cate 2 pe sens , suspendate

• Membru
Publicat

Eu va spun sincer ca mi-am cumparat la randul meu rovinieta si la ultima actiune pe care am avut-o am solicitat conducatorilor auto si rovinieta si am constatat cu surprindere ca nu era macar unul care sa nu aiba...nu ca ar fi un lucru rau, dar as vrea sa vad rezultate si pe drumuri...chiar, relativ on topic, aveti idee pe cine putem da in judecata, sicana etc pentru drumurile de doi bani judetene? Atata vreme cat platesc ditai impozitul anual pentru masina la primarie, iar primaria se disculpa ca nu e problema lor ce se intampla pe drumurile judetene, eu ce fac? Ca mi s-a acrit sa schimb la bucsi...si sa fiu in regula cu taxe, impozite etc...

• Moderator
Publicat

Kmcoio,

Poti fi linistit, banii se cheltuie cu chibzuinta.

Cine are Lamborghini in Romania si este si demn de respect si omenie? Casuneanu!!! :D

Publicat

Fanemotor avem camere pe drumul express Giurgiu-Bucuresti si pe DE 70 la iesire din localitatea Draganesti-Vlasca, jud Teleorman. Altele nu mai stiu. Problema e ca se mai umbla si cu camerele mobile si atunci nu prea se mai poate evita. Slalom placut!!!! :naughty:

• Moderator
Publicat

Conform celor comunicate de reprezentanții CNADNR camerele sunt amplasate:

1. DN2 A - Urziceni - Constanţa,
  2. DN 2 - Bucureşti-Urziceni-Suceava,
  3. DN 17 - Cluj - Suceava,
  4. DN7 - Bucureşti - Piteşti - Râmnicu Vâlcea - Sibiu -Arad,
  5. DN 5 - Bucureşti - Giurgiu
  6. DN 6 - Bucureşti - Roşiorii de Vede - Craiova - Caransebeş - Timişoara

Dar acestea sunt numai datele oficiale, iar din câte am citit pe net, mai există și alte astfel de camere ce nu au fost comunicate de CNADNR.

Publicat

ceva nu este in regula. Lipseste DN1, care este regele aglomerarii si accidentelor. tocmai acolo sa nu fi pus camera ptr rovigneta?

Publicat

Fanemotor avem camere pe drumul express Giurgiu-Bucuresti si pe DE 70 la iesire din localitatea Draganesti-Vlasca, jud Teleorman. Altele nu mai stiu. Problema e ca se mai umbla si cu camerele mobile si atunci nu prea se mai poate evita. Slalom placut!!!! :naughty:

nu vreau sa fac slalom, am cumparat vigneta, aproape 120 de lei, din curiozitate intreb, ma inteaba si pe mine altii, rude... :emo-yessir:

Publicat (modificat)

Nervozitatea mare este ca , acesti bani care s-au strins cu nemiluita si inca se mai string , nu se duc acolo unde trebuie . Adica la constructia de sosele si la intretinere . Oricum acum au gasit gaselnita cu inregistrarea video si amenda acasa , fapt care face pe mai toti sa-si cumpere rovinieta . Daca fondurile ar fii directionate unde trebuie cred ca nu ar fi nimeni suparat dar , nu se vede nimic efectiv pe strada si atunci pentru ce suntem cotizanti ? :hmmmt:

Modificat de Daniel
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • Moderator
Publicat

10 locatii in care sunt amplasate camerele fixe ce depisteaza lipsa rovignetei

1. Autostrada A1 la km 70 + 460 m
  2. Autostrada A2 la km 12 + 450 m
  3. DN1 Bucuresti - Ploiesti la km 48 + 800 m
  4. DN2 Buzau - Rm. Sarat la km 115 + 080 m
  5. DN2A Slobozia - Constanta la km 113 + 500 m
  6. DN5 Bucuresti - Giurgiu la km 28 + 120 m
  7. DN7 Rm. Valcea - Sibiu la km 188 + 900 m
  8. DN6 Bucuresti - Alexandria la km 60 + 450 m
  9. DN7 Deva - Arad la km 411 + 865 m
  10. DN17 Vatra Dornei - Bistrita la km 85 + 380 m

In plus, mai sunt 84 de echipaje mobile, ce pot verifica instantaneu in baza de date daca ati platit taxa de drum.

Publicat

daca banii ar merge in sosele as aplauda sistemul, este un model si pentru alte servicii - cum ar fi verificarea RCA. de ce nu s-ar putea face verificarea existentei RCA in acelasi mod (sau se face si nu am aflat eu)? insa sa dau banii unora care fura, asa nu imi mai place deloc.

• 1 lună mai târziu...
Publicat

Salutare. Am si eu nevoie de o informatie, daca ma puteti ajuta.

Am primit prin posta un proces verbal prin care sunt informat ca trebuie sa platesc amenda pentru ca am fost fotografiat circuland pe A2 fara rovinieta.

Eu insa am aceasta rovinieta dar acum cateva luni mi-am schimbat numarul de inmatriculare (terminare de leasing). Cei de la inmatriculari mi-au spus ca nu am nevoie de o noua rovinieta pentru ca cea veche este data pe serie de sasiu. Acum insa vad ca nu s-a verificat seria de sasiu, a fost suficient sa verifice numarul de inmatriculare si sa vada ca nu exista rovinieta pe acest numar ...

Cum la numarul de telefon de pe procesul verbal bineinteles ca nu raspunde nimeni, nu prea stiu ce sa fac. Oare am alta sansa de a anula procesul verbal fara a-l contesta in instanta?

Multumesc mult.

• Moderator
Publicat

calinva cea mai sigura rezolvare e o actiune in instanta.

Eu asa as proceda.

Publicat

pv fiind deja emis nu ai ce sa mai faci decit sa il contesti in 15 zile de la primirea sa. nici daca ti-ar raspunde director CNADR la telefon nu iti va rezolva problema, tot in instanta trebuie sa te duci.

azi am luat si eu rovigneta insa nu apare nr de sasiu nicaieri, doar nr de inmatriculare. asa incit ai nevoie de toate actele de leasing+cele de la inmatriculare ca sa aratai ca desi numerele difera, masina este aceeasi.

Publicat

Multumesc mult ... o sa merg in instanta. Seria de sasiu este tiparita pe bonul fiscal primit odata cu rovinieta.

• 1 lună mai târziu...
Publicat (modificat)

daca am pastrat numerele de pe dacie si acuma le-am pus pe octavia rovignieta a ramas activa pe numar, oare ma verifica cineva ca nu e dacia albastra si ca e octavia alba? pe cuponul ala nu scrie marca/modelul masinii dar scrie seria vin... sa ma risc inca 10 luni ca atat mai e valabila? pot sa imi iau banii inapoi pe ea sau so transfer pe octavia ca e aceeasi categorie..?

Modificat de sorin1q
Publicat

VIN identifica si felul masinii, cel putin asa imi spunea cineva de la RAR, poate ma corecteaza cineva daca gresesc. nu m-as risca ptr 28 de euro sa incasez 3 amenzi pe 3 DN diferite, intr-o deplasare de weekend.

• Membru
Publicat

Rovinieta nu e transmisibila de la un auto la altul, chiar daca proprietarul e acelasi, asa ca parerea mea e sa-ti cumperi rovinieta si stiu eu ce spun :emo-yessir:

• Moderator
Publicat

sorin1q

Ordinul ministrului transporturilor nr. 244/2008 - privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale

Art. 8. - (1) Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania - S.A., prin directiile regionale de drumuri si poduri, va returna contravaloarea tarifului, corespunzatoare perioadei de neutilizare, la solicitarea utilizatorului, in situatia radierii din circulatie a vehiculelor datorita:

1. dezmembrarii, casarii sau predarii vehiculului unei unitati specializate, in vederea dezmembrarii;
  2. scoaterii definitive din Romania a vehiculului;
  3. declararii furtului vehiculului.
(2) In cazul schimbarii detinatorului vehiculului sau al cedarii dreptului de folosinta, rovinieta isi mentine valabilitatea.

Rovinieta are valabilitate in continuare si este utila noului propietar, chiar daca a schimbat numarul de inmatriculare (rovinieta se elibereaza pe baza VIN)

Mai exista o posibilitate sa recuperezi suma, in cazul acesta:

Art. 9. - (1) In cazul in care pentru acelasi vehicul se achita tariful de utilizare de doua sau mai multe ori pentru perioade de valabilitate ale rovinietelor ce se suprapun pentru cel putin o zi, la solicitarea utilizatorului, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania - S.A., prin directiile regionale de drumuri si poduri, va returna contravaloarea tarifului corespunzator perioadei de suprapunere a valabilitatii rovinietelor.

(2) Solicitarea de returnare a contravalorii tarifului, corespunzator perioadei de neutilizare, se depune la directia regionala de drumuri si poduri pe a carei raza teritoriala utilizatorul isi are sediul social sau, dupa caz, domiciliul, impreuna cu urmatoarele documente, in copie:

• - certificatul de inmatriculare sau cartea de identitate a vehiculului;
  • - documentele care atesta plata rovinietelor;
  • - rovinieta sau rovinietele pentru care se solicita restituirea tarifului.

(3) Suma ce se va returna va fi calculata in functie de perioada de suprapunere a valabilitatii, mai putin comisioanele bancare si de distribuire.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.