Jump to content
POLITISTI.ro

Recommended Posts

Mi-a fost dat sa aud pana acum doua persoane care au avut "ocazia" sa le dispara banii din cont pentru ca au folosit ATM-uri filate de baietii rai. Din clipurile cu cei de la BCCO am vazut ca la unele perchezitii fusesera filmate niste obiecte negre cu o gaura longitudinala pe mijloc folosite banuiesc pentru a citi datele cardului introdus in ATM-ul respectiv.

Exista posibilitatea ca sa putem stii cum descoperim daca un ATM este "spart"?

Baniuesc ca sfaturile celor de la Investigatii Criminale sau ale celor care au lucrat cu asa ceva ne-ar fi de mare folos tuturor.

• Upvote 1

in primul rand verifica daca tasta din mijloc, cred ca 5, are punctul proeminent ,pentru cei cu deficiente vizuale.

apoi uita-te, la fanta de eliberare a numerarului, sa nu para la nelocul ei.

cand tastezi codul PIN, acopera cu cealalta mana tastatura, pentru a nu fi vizualizat de posibile camere amplasate ilegal

• Upvote 4
  • Moderator

Skimmingul presupune copierea datelor stocate pe banda magnetica a cardului, folosind dispozitive electronice speciale, atat la ATM, cat si la POS.

Pentru a nu fi victima unui atac skimming, evitati ATM-urile instalate in locuri retrase si incercati sa utilizati doar ATM-uri aflate in apropierea unei institutii bancare, de preferabil supravegheate de o camera video. Cei care fraudeaza ATM-urile prefera locurile cu trafic intens cum ar fi mall-uri, aeroporturi, statii de benzina unde aparatele ATM nu sunt supravegheate.

Inainte de a introduce cardul, verificati daca exista semne vizibile de lipici in jurul cititorului de card sau al tastaturii.

De asemenea, verificati daca exista piese detasabile pe cititorul de card sau daca exista o anexa adaugata recent la tastatura sau pe dispozitivul de eliberare a banilor. Daca exista orice urma reziduala de clei/lipici in jurul zonei tastaturii sau in cititorului de card, exista o sansa destul de mare ca ATM-ul sa fi fost pregatit pentru frauda recent.

Totodata, verificati partea de sus a aparatului si in jurul acestuia daca exista lucruri care in mod obisnuit nu au ce cauta acolo, cum ar fi un pachet de tigari, o carte, o cutie de cola etc. Aceste lucruri pot ascunde camere video miniaturale. Camerele video oficiale de supraveghere ale ATM-urilor sunt instalate la vedere, in timp ce cele instalate in scop de frauda sunt ascunse si de dimensiuni foarte mici.

coverkey1.jpg

Cand introduceti PIN-ul, acoperiti cu mana libera tastatura, astfel incat sa nu fie posibila vizualizarea tastarii de catre o camera video aflata deasupra tastaturii sau de catre altcineva aflat in apropiere.

• Upvote 2
  • Active member

pentru a clona un card au nevoie de un cititor, care se pune langa orificiul prin care intra cardul, si o camera video, care filmeaza cand introduci codul pin.

Poti sa te uiti dupa ele, dar sunt destul de greu de observat. Cea mai buna metoda de prevenire e sa acoperi tastele cand introduci codul pin.

• Upvote 2

Hm... pai care e logica bandei adezive? Cu ce ii ajuta pe infractori daca nu iti livreaza numerarul? Ca doar orice om care are o astfel de problema suna imediat la banca respectiva.

Bancile au inceput sa modifice fanta in care se baga cardul in bancomate; nu mai vine fest cu nivelul aparatului, au pus tot felul de aparatori asimetrice, ca sa nu se mai poata monta pisicuta, si transparente, ca sa se vada ca nu au circuite electronice in interior.

Ca sfaturi, as zice:

- sa incercam sa scoatem bani numai de la bancomatele cu aparatorile astea de care ziceam mai sus.

- de preferat bancomatele de la sediile bancilor, din mai multe motive: daca pare ceva in neregula, se poate chema un angajat al bancii sa arunce o privire la bancomat; daca se intampla sa retina cardul, este mult mai usor de recuperat; daca ramane fara bani, se alimenteaza mai repede; eventualele probleme (vezi mai jos) se rezolva mai repede.

- sa incercam sa folosim mereu acelasi bancomat (sau aceleasi cateva); in momentul in care "m-am invatat" cu el e mult mai usor de observat orice schimbare. De exemplu, eu am remarcat imediat cand i-au schimbat camera si cand i-au montat aparatoarea anti-pisicuta.

- daca se intampla sa traga suma din cont si sa nu dea banii, trebuie sunat atunci pe loc la numarul de pe bancomat. Poate nu e faza cu banda adeziva, pusa de hoti se mai intampla sa mai greseasca si bancomatul. In urma sesizarii, se face comparatie intre registrul de extrageri si monetarul din aparat, si se pot recupera banii. Am un coleg care si-a recuperat banii, ce-i drept cu nervi si cu timp pierdut. Faza s-a intamplat la un bancomat dintr-un supermarket, si s-a solutionat la sediul bancii. Asta e unul din motivele pentru care ziceam ca e mai bine sa folosim bancomatele de la sediile bancilor. I s-a intamplat si lu maica-mea, dar ea nu si-a mai recuperat banii; cand nu i-a dat bancomatul, ea (antitehnica rau) a crezut ca a gresit pe undeva si a mai incercat odata. S-a prins de-abia cand a vazut extrasul, luna urmatoare. Daca nu facem sesizare, banca nu se va autosesiza in veci sa indentifice pagubitul si sa-i returneze banii.

Hm... pai care e logica bandei adezive? Cu ce ii ajuta pe infractori daca nu iti livreaza numerarul? Ca doar orice om care are o astfel de problema suna imediat la banca respectiva.

Nu toti oamenii suna pe loc; unii poate nici nu-si dau seama ce s-a intamplat si cred ca bancomatul nu mai are numerar. Si daca suna noaptea sau duminica, de exemplu, banca nu o sa trimita pe cineva pe loc sa verifice sesizarea. Si nu cred ca victima o sa stea sa pazeasca bancomatul pana vin oamenii de la banca.

Edited by geutz
  • Moderator

Hm... pai care e logica bandei adezive? Cu ce ii ajuta pe infractori daca nu iti livreaza numerarul?

Pe langa skimming, infractorii mai folosesc o alta metoda ce consta in aplicarea unei bande adezive sau lipici in fanta prin care bancomatul elibereaza bani ("bagheta"), iar astfel se blocheaza bancnotele in fanta. Dupa ce victima pleaca de langa bancomat, infractorul vine si ridica prada.

stire20111020410.jpg

versobaghetamontata.jpg

• 1 year later...

din cate citesc pe acest forum , cunostintele in cauza despre carding nu sunt exacte si precise .. explicatiile date sunt vechi, asa ceva se facea cu ani buni in urma .. sau poate o mai fac si altii in ziua de azi, dar doar cei de pe urma , cei care fac rost de electronica veche si nu-si permit electronica noua ....  eu am practicat foarte mult timp aceasta latura profitabila , si pot spune ca exemplele date pe acest forum sunt invechite  !   fiecare in felul lui are o versiune sau o varianta aparte, despre frauda bancara prin folosirea dispozitivelor electronice care se pun pe bancomate , dar de experienta criminala a POS-urilor nu spune nimeni nimic . Majoritatea victimelor bagubite habar nu au unde li s-au furat datele personale, toti cred si se uita urat la asazisele ( Bankomate ) de pe strada . unii au ajuns sa le vada ca un dusman , nu mai scot bani de la Bankomate , cu toate ca detin destule carduri, stau la coada la banca si scot cash direct din cont , cu cerere tip . Prin intermediul POS-urilor s-au furat 70% din ceea ce numim noi Datele electronice Personale (acele aparate micute de birou din magazinele de cumparaturi sau de tot felul de firme sau restaurante, unde se trage cardurile magnetice prin ele si ti se cere sa iti introduci pinul , unele fiind chiar si wireless, sau in varianta cardurilor cu cip, sunt introduse in aparat ci cipul in jos, sau depinde de modelul de POS, in unele se introduc din partea din fatza inspre inauntrul POS-ului, altele de sun sin jos ... Cu ajutorul POS-urilor s-au facut cele mai multe victime .... in numai 3 zile intr-un mini market in Italia s-au furat aproximativ 5000 de date personale , pe cand la un Bancomat in 3 zile vin intre 300-1000 de persoane ...    sa nu mai vorbim de cipurile amplasate in POS-urile din supermarketuri, sau pasajele cu plata de pe Autostrazi din mai multe tari din europa , unde se poate platii si cu cardul, unde s-au furat de ordinul sutelor de mii de (coduri) date personale ... in trecut In italia sa facut ravagii cu cipurile Amigo si Darwin, pentru cei care nu stiu ( sunt niste cipuri care erau amplasate in interiorul POS-urilor, care retineau Track 1 si 2 , si Pinul ! mult mai sigure si mai stabile decat Gurile care se amplasau pe Bnkomate !  La Hoteluri , restaurante, cluburi de noapte, baruri ..discoteci ,  etc .... sau oriunde altundeva unde era forfota mare si lume multa , erau amplasate aceste cipuri in POS-uri ... Si toate se intamplau de comun acord , ori cu patronul sau proprietarul localului, ori cu angajatorii , de foarte putine ori se intra in anumite locatii noaptea prin efractie, si se puneau abuziv aceste cipuri, De putine ori ramanea cineva peste noapte intr-un magazin sau mini market ,asta dupa ce erau anulate toate alarmele in timpul zilei cu niste sprayuri special transparente , iar cel care ramanea acolo noaptea, avea datoria sa introduca acele cipuri in POS-uri, iar dupa 2-3-4 saptamani se repeta aceeasi operatiune , dar de data aceasta recuperau cipurile .. cu zeci de mii de date personale, unele cipuri fiind pline pana la refuz , avand memoria de stocare de pana la 10.000 de coduri , se gaseau full cu 10.000 de coduri ...  depinde de cipul in sine si de cine era facut . de obicei cele de la rusi erau cele mai bune si mai stabile .

Am explicat aici intr-o scurta paranteza, o mica parte din ceea ce se intampla in jurul nostru , dar nimeni nu stie defapt adevarul asa cum este el ...  lumea este speriata cu capcanele de bancomate si cu dispozitivele electronice tipice, dar de tunurile adevarate , nu explica nimeni mai pe larg ....  va feriti de bancomate , si va loviti de POS-uri ....

In america rusii isi construiesc propriile bankomate si le amplaseaza in magazine mici, cu specific alimentar sau orice atrage mai multi clienti, punand preturi mult mai mici decat retul , special ca sa atraga clientii, iar acele Bancomate Fake , picioare de bankomat cum gasim si noi prin Mall sau magazine mai mari , sunt conectate direct la internet, iar cand cineva isi introduce cardul acolo, este lasat sa faca tranzactia ca si cum ar elibera bani, iar la sfarsit ii apare un mesaj de instiintare cum ca bankomatul , ori nu mai are bani , ori este defect  . Normal cand un Bankomat este defect , nu te mai lasa sa faci nici o operatiune pe el, si scrie mare pe ecran , ca este defect ... nici nu mai poti sa introduci cardul in el .... dar acele bancomate sunt facute special sa fure datele celor care le utilizeaza ....    au tot felul de mesaje cu anumite errori specifice unui bankomat defect, in fiecare zi acuzant alt fel de defectiune, ba ca nu se poate conecta la serverul principal , ba ca nu are numerar, ba ca reveniti mai tarziu , tot felul de errori nascocite, numai sa nu se prinda clientul in cauza ...   de ex: Erroare 501 , ne cerem scuze, conectare esuata, Va rugam incercati mai tarziu !    Sau Sold insuficient pentru eliberarea sumei , sau defectiune de sistem , tot felul de prostii de genul ! iar codurile vin prin SMS , direct in rusiia pe un laptop sau pe un telefon mobil ... iar la sfarsitul zilei sunt stocate toate codurile si se stabileste de comun acosrd cu cei care detin aceasta afacere frauduloasa, cand sa se scoata banii de pe acele carduri, pt ca nu se scot banii imediat, ca sa nu trezeasca suspiciuni celor care au fost in acea zi in acel magazin, si sa isi dea seama ca defapt acolo a fost ultima oara cand a introdus cardul intr-un bankomat, si ia si disparut banii de pe card .....   asa daca se scot banii peste o luna de ex: cei pagubiti , nu mai stiu unde au introdus cardul in acea luna, de obicei se gandesc la ultimul bankomat , ca ala ar fi problema ...

cam asta pt azi .. ideea e ca ce este mult .. strica :))

• Downvote 2
  • Moderator

Ai idee cam cât la sută din cumpărăturile din ţara asta se fac cu cardul într-un POS?

Eu îţi înţeleg dorinţa de a face pe deşteptul, dar să ştii că nu ai descoperit focul şi nici nu ai inventat apa caldă.

În acest topic, un simplu cetăţean a pus o întrebare şi a primit nişte răspunsuri, atât şi nimic mai mult. Dacă tu ai înţeles că în acest topic se face o trecere în revistă a tuturor modurilor de operare de acest gen, este problema ta, fiecare înţelege atât şi cât poate. Iar în cazul tău limitele sunt uşor de observat.

Dar poţi sta liniştit, mai sus nu ai postat nicio noutate pentru colegii mei ce lucrează pe această linie şi îşi spun acest lucru deoarece chiar şi pentru mine, care nu lucrez pe o astfel de linie de muncă, ceea ce ai spus tu nu constituie vreo noutate, deci cu atât mai puţin pentru colegii mei specializaţi în aşa ceva.

• Moderator

maxaexel ai vrut neapărat să ne dovedeşti că un "deştept" ca tine are capul degeaba pe umeri. Nu te duce capul să realizezi că pe un forum public, unde poate să citească orice papagal, ce se consideră miezul din covrig, cu bună ştiinţă nu se detaliază acest subiect, tocmai pentru a se evita situaţiile în care şi alte genii ale inteligenţei să le încolţească idei măreţe de îmbogăţire în căpşorul lor mic, dar în care mitea stă lejer.

Te asigur că sunt pline puşcăriile de măscărici cunoscători şi specialişti în "carding". :)

• Upvote 1
  • 5 months later...

Buna seara! Pana acum nu stiam ca se pot intampla asemenea lucruri... In urma cu 2 luni am incercat sa extrag o suma de bani de la un atm, bani pe care acesta nu i-a eliberat. In sistem, dar si in soldul bancomatului apare ca acei bani s-au eliberat. Din sucursala unde am facut plangerea mi s-a raspuns ca atm-ul nu detine camera de luat vederi si ca ei nu mai pot face nimic. Tot spunand tuturor patania, am aflat de la alti 4 colegi ca au intampinat sitautii similare la acelasi bancomat (a eliberat o hartie in minus de 10 lei / 50 lei sau banii ramaneau cumva prinsi in fanta bancomatului si nu ii putea trage de acolo). Intrebarea mea este: la cine pot apela pentru a-mi recupera banii si pentru a dovedi ca acest atm are o cu adevarat o problema?