Jump to content
POLITISTI.ro

Firmele de dezapezire de ce iau banii? Stare de calamitate in multe judete.


hydro314

Recommended Posts

UNDE SUNT UTILAJELE GRELE, UNDE ESTE MOTORINA?

Firmele care au prins contractele ce fac?

Conducerea tarii umfla firmele de dezapezire cu milioane de euro-pe degeaba. Rusine Basescu, Rusine ministrilor.

 • Downvote 1
Link to comment

sa-ti fie TIE rusine ca faci asemenea afirmatii !! firmele fac deszapezire nu decalamitare, in plus de asta si ele sunt in "deep shit" deoarece pe ele nu le deszapezeste nimeni. :ner:

haida breeeee, ce firme, ce deszapezire si mai ales .... CARE BANI ?!?!?!? :naughty:

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment
 • Moderator

Hydro dragule, nu mai privi atât de mult la televizor, pentru că din câte văd, tu crezi absolut tot ce aberează dobitocii ăia.

Ai fost vreodată în viața ta acolo în zăpadă, în situații asemănătoare? Nu aș crede.

La cât de mare e zăpada aia acolo, cam cât de repede crezi că va înainta un utilaj într-o zi? Dobitocii ăia de la televizor, habar nu au pe ce lume trăiesc, întreabă obsesiv de ce nu au ajuns utilajele imediat ce s-a oprit ninsoarea, în nu mai știu ce cătun. Sunt doar niște retarzi. Probabil că ar fi dorit ca acele utilaje să fie parașutate în fiecare localitate.

 • Upvote 1
Link to comment

La cât de mare e zăpada aia acolo, cam cât de repede crezi că va înainta un utilaj într-o zi?

De ce nu se baga 6 utilaje odata? Ce se asteapta? Sa mai ninga inca o data?

Intra cate 2 odata pe 2 benzi. Cum ies intra alte 2 !!!

Vai de bietii oameni ingropati de vii in casele lor in zapada

Edited by hydro314
 • Downvote 1
Link to comment

hydro dragule, "De ce nu se baga 6 utilaje odata?" ?!?!? pai doar adineauri zicea la teve un don' prefecte ca are in judet 3 utilaje disponibile, iar tu vrei 6 intr-un loc? vai cita risipa... !!

si babele alea incavouate in casa de ce nu au iesit sa deszapezeasca drumurile nationale? (parafraza din dom' prim). surprinzator de asemanatoare pozitie cu cea a lui "tari" la inundatii.

la munca mai milogilor! munca, izvor de sanatate, de aceea s-o lasam bolnavilor.

Link to comment
 • Moderator

Crezi tu că utilajele ălea stau pe loc?

În zadar vei duce șase, șapte sau șaptezeci de utilaje, tot unul sau maxim două vor munci, restul vor sta de pomană în spatele lor. Trebuie asigurați oamenii care să lucreze în schimburi pe ele. Și nu cred că nu se întâmplă așa ceva.

Având în vedere munții ăia de zăpadă, încearcă să-ți imaginezi cam cât de repede pot înainta. E ceva logic că durează și în localitățile mai îndepărtate sau izolate se va ajunge mai târziu.

Link to comment

si babele alea incavouate in casa de ce nu au iesit sa deszapezeasca drumurile nationale? (parafraza din dom' prim). surprinzator de asemanatoare pozitie cu cea a lui "tari" la inundatii.

la munca mai milogilor! munca, izvor de sanatate, de aceea s-o lasam bolnavilor.

Cu tot respectul dar prim-ministrul a avut dreptate..In satele alea nu sunt numai batrani,sunt si destui oameni in putere care stateau doar prin fata camerelor sau se uitau la saracii militari..Tin sa cred ca batranii chiar au pus mana pe lopata spre deosebire de cei tineri..

 • Upvote 2
 • Downvote 3
Link to comment

anamaria, dintr-o regretabila coincidenta "cam cunosc" o infima parte a satului glodeanu silistea si crede-ma ca procentajul de "oameni in putere" la care facea referire dom' prim, este destul de redus, tinerii .... fiind in mare parte la oras. in plus de asta, daca ai remarcat, multi se chinuiau sa IASA DIN CASE, dara-mi-te sa mai puna mana pe lopata ca sa dea zapada de pe cine stie ce drumeag aflat in administrarea "unora" ...

o sa sune putin deplasat ce voi scrie, dar imi sta pe suflet ...

ca tot se vorbeste de scoaterea militarilor... as vrea sa vad eroii nostrii de la kandahar care si-au facut datoria fata de tara "acolo" (apropo, cit e dobinda) cum se eroiesc si p'aici.

Link to comment

E groasa rau- guvernul sa plece daca nu face fata.

Nu ai putere sa eliberezi drumurile-pleci. Toate contractele cu firmele sa fie analizate si penalitati uriase.

Nu o sa ma puna pe mine care platesc sa fac treaba firmelor. Au privatizat dezapezirea si ce vedem?

Daca acum era privatizat SISTEMUL DE URGENTA NE LUA DRAKU.

 • Downvote 1
Link to comment
 • Moderator

Aoleu! Din Oradea de la numai 0 grade se vede altfel decat de la -25.

Viscolul si zapada m-a gasit intr-unul din satele pe care le vezi tu la TV (otv sau beunu, depinde la care te uiti). Iti venea sa plangi vazand babutele cu lopeti chinuindu-se sa isi faca potecute pana la iesirea din curte (unde de fapt intalneau un alt munte de zapada). In lipsa drumarilor, membrii asociatiilor agricole au montat cupe si lame tractoarelor pe care le aveau si au facut singuri drum spre localitatile invecinate, cu rezervele proprii de combustibil.

Cate grade mai are apa termala de la Baile Felix? :doh:

 • Upvote 1
Link to comment

hydro! (o hidra, doo hidre) daca acum 24 de ani ar fi existat internetul in forma in care exista acum (ma refer la raspindire) si ai fi avut pe un forum atitudinea pe care o ai acum, ai fi fost cu usurinta catalogat de un monitor ca fiind "agent provocator".

respectuos te rog sa nu faci eforturi prea mari pentru a-mi transforma banuiala in certitudine, altfel spus, in vremuri limpezi ca apa dimbovitei inainte de canalizare, o leaca de autocenzura este imperios necesara.

Link to comment

Subscriu ce spune Danpin .

Am un prieten ( fost coleg cu mine ) care lucreaza acum in Bz la rural . Cand a viscolit si a nins la prins de servicu pe zona loc Galbinasi ( spre Braila ) . Vineri am vorbit cu el la telefon, citez ;

" Edi de duminica lucrez in continuare aici in zona Galbinasi, e jale, ceea ce vezi tu la Tv este adevarat, poate si mai rau, zapada cat casa, asa ceva nu am mai vazut, abia aseara ( joi ) am ajuns acasa . Sa vezi stalpi de inalta tensiune la pamant din cauza ploii la - 6 grad, 3 cm de gheata s-au pus pe ei si fire, ingreunandu-se si cazand la pamant . Azi sunt sch II si duminica cred ca o sa merg iarasi deoarece se anunta iar cod portocaliu de ninsori. " , cam asta relatarea unui politist care a fost la fata locului printe nameti . Restul .....

 • Upvote 2
Link to comment
 • Moderator

Nimeni nu a zis că zăpada nu este atât de multă/mare pe acolo. Dar televiziunile în obsesia lor după senzațional nu au făcut altceva decât să bage jordeaua printre gard acolo. Singura lor problemă era de ce nu au ajuns ”autoritățile” în fiecare cătun a doua zi după ce s-a oprit viscolul.

Dacă faceți un exercițiu de imaginație privind viteza cu care se poate înainta un utilaj, veți vedea că indiferent de cât de performant sau cât de multe utilaje ar fi fost, nu se putea deszăpezi atât de repede un întreg județ, tocmai pentru că a fost o situație ieșită din comun. Nu se întâmplă în fiecare an ca zăpada să ajungă să îngroape casele. Nici chiar în cele mai cumplite scenarii de simulare nu cred că cineva și-a imaginat o astfel de situație.

Link to comment
 • Member

danpin, aici in Oradea sunt in jur de -6 grade ziua si -17 grade noaptea. Si aici a viscolit, strazile au fost blocate, sate in care drumurile au fost blocate. Nu neg imaginile de la TV, dar comentariile unora la acele imagini sunt putin deplasate.

Nu poti sa ceri mai multe utilaje pentru deszapezire unde deja sunt 2..3 utilaje care fac tot ce pot.

Parerea mea e ca acolo ar trebui mai multi oameni pentru ai ajuta pe cei care muncesc deja la deszapezirea caselor. Nu utilaje.

Link to comment
 • Moderator

Problema e alta: licitatiile pt. lucrarile de deszapezire s-au castigat cu utilaje inchiriate sau folosite in constructii, pe sume imense. Cand am mers joi in curtea societatii care trebuia sa deszapezeasca drumurile judetene, aici stateau vreo 6 utilaje despre care paznicul spunea ca sunt defecte, dar la care nu repara nimeni, cu toate ca viscolul statuse de 24 de ore.

La presiunile noastre, deabia a iesit o freza la treaba.

Link to comment

si mai e problema ca pretul de inchiriere a unei rabe cu lama montata depasteste aproape mereu costul de achizitie al unui utilaj profesional facut pentru a satisface scopul dorit. si care costa mai putin ca un jaguar sau rols sau mai stiu eu ce masina de fitze...

Link to comment

Sau mai rau, firmele care au castigat licitatiile au subcontractat lucrarile altor firme mai mici, pe bani mai putini si care sunt inofensive in fata zapezii. Din pacate asa functioneaza lucrurile la noi!!!

Link to comment
 • Moderator

Nu, nu, acestea sunt efectele descentralizării administrației publice și a transformării în niște veritabili stăpâni/baroni locali, ce nu răspund în fața nimănui, pentru că sunt aleși. Acești îmbuibați locali, majoritatea niște analfabeți retarzi, sunt (și citez din aberațiile politicienilor): ”cei care știu cel mai bine și cunosc nevoile din zonă sau localitatea respectivă”.

Link to comment
 • Moderator

În câte țări din lumea asta crezi că e posibil așa ceva? Asta dacă nu cumva este o fotografie rezultată din photoshop.

Nu numai bătrânii au rămas înzăpeziţi acolo, să fim serioși. Și ceilalți oameni în putere au stat şi s-au uitat cum li se adună zăpada în curte, iar după ce i-au dezgropat ”autoritățile”, au reușit să iese din casă pentru a se plânge la televizor.

Ciudat cum aseară, relatarea în direct a unui primar ce se lăuda că ei acolo s-au descurcat şi cum s-au organizat oamenii la dezăpezit, fără a avea nevoie de ajutorul ”autorităților centrale” s-a întrerupt, că nu dădea bine la popor, şi s-a continuat cu reporteri siderați, revoltați, ce aveau ochii în lacrimi acolo în nămeţii cât casa.

Acum trăim în vremurile obsedaților pentru a găsi niște vinovaţi, iar pișarea ochilor şi cu arătatul cu degetul e un sport național promovat cu obstinență de ziariștii ăștia de căcat. Românii nu ies să îşi cureţe nici măcar trotuarul din faţa blocului sau locul de parcare, tocmai datorită tabloidizării şi a dorinţei de rating cu orice preţ a ziariștilor retarzi, ce în schimb promovează opulenţa de prost-gust a unor non-valori care nu pun accentul pe muncă, încurajând activităţile facile în detrimentul muncii, al seriozităţii, al responsabilității fiecăruia.

Ce dovadă mai clară doriți, decât faptul că la inițiativa ciobanului din Pipera, nu s-au adunat decât 30 de oameni care să dorească să dea o mână de ajutor? În schimb, toată treaba e să sunăm la cât mai multe televiziuni.

 • Upvote 1
Link to comment

Eu tind sa cred ca cnandr'ul(sau alta autoritate competenta-nu cunosc exact cine trebuie sa faca aceste achizitii) daca ar fi avut bunavointa... din banii incasati din atatea taxe ar fi putut sa cumpere in fiecare judet 6-7 freze si sa nu mai auzim de drumuri blocate mai mult de o zi/doua dupa oprirea ninsorii/viscolului....

OFF.topic@Catalin... tot respectul dar am observat ca in post-urile tale ai tot folosit cuvantul "retarzi"...dictionarul lb.romane inca nu cuprinde acest cuvant provenit de la "retard"(lb. engleza)

Edited by Pathfinder
Link to comment
 • Moderator

De ce să cumpere CNADNR-ul, o companie de stat, când există privați, în care colcăie profesionalismul, eficiența și managementul superperformant? Pentru că tot ”retarzii” ăia de la televizor ne povestesc de câțiva ani, că tot ce înseamnă privat, este similar cu ce este mai bun pe lumea asta . Deci ei trebuie să câștige licitațiile și contractele cu statul, pentru că ei sunt singurii care merită, nu toți bugetarii ăia grași, ce dau ca proștii la lopată.

În privința observației tale, trebuie să te felicit pentru interesul manifestat paiului din ochiul altuia, din moment ce ai găsit un cuvânt scris aiurea într-o mare de câteva mii de posturi. Îți mulțumesc pentru atenția pe care o acorzi acestui aspect în ceea ce mă privește și îmi cer iertare. Poți să mă ierți?

Link to comment

În câte țări din lumea asta crezi că e posibil așa ceva? Asta dacă nu cumva este o fotografie rezultată din photoshop.

@Catalin nu este photoshop, este realitate !

... la lucru

... dupa deszapezire
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.