Jump to content
POLITISTI.ro

Gestul lui Alexandru Gheorghe

Sacalul

Recommended Posts

Nici eu nu l-as vrea trecut in rezerva. Pana la urma nu e decat un biet extraterestru, caruia i-a cazut ozneu' fix in in ograda Armatei Romane si in loc sa isi vada de viata lui, s-a trezit sa povesteasca cum e viata pe Marte...

Ce-i drept, nu i-as da o companie pe mana, in caz de razboi. E genul care ar ordona atacul la baioneta contra tancurilor...

Cinste acestui brav locotenent al Armatei Romane. Evident,armata nu trebuie sa faca politica si gestul acestui om este unul extraordinar si,sa speram,unul singular. Ar trebui sa le dea de gandit multora daca s-a ajuns pana aici. E intradevar grav daca s-a ajuns aici dar asta e realitatea din aceasta tara.

E bine ca apreciati gestu ,dar dezaprobati initiativa-----fratilor trezitiva----asta e armata! Sa fie aspru pedepsit daca a incalcat vre un regulament!!!

• Downvote 1

Apropo, a-ti vazut stirile din ultimile 2 zile,nu se mai vrb. nimic de proteste!!!!,gata s-a terminat revolutia de "catifea" din Bucuresti si tara.S-a cheltuit un miliard de euro pe dezapezire???? asta sa i-o spuna la mutu si fraierii lor,ca noi nu credem.Probabil acesti bani au mers la televiziuni sa taca din gura si sa schimbe subiectul,nu?ati vazut cat de implicat este guvernul in situatiile de urgenta cu premierul preaiubit BOC care la lovit grija de camionagii sa lea dea ceaiuri calde?! si televiziunile care stau pe el ca pe un inger venit pe pamant sa ne salveze,TOTUL PUTE a manipulare bine pusa la punct sa altereze tot ceea ce s-a facut in ultimele zile in tara si in p-ta Universitatii.Pacat,mare pacat,credeam ca scapam de leprele astea si din nou apropo,bani diferenta la ordinul de hrana nu au mai aparut asa cum se promisese,in aceasta saptamana,de ce? pentru ca nu mai sunt proteste,nu?

• Downvote 1

• Moderator

De cheltuit s-a cheltuit grămada aia de bănet, numai că s-a dus către niște privați, în care zace capitalismul, produc atât de mult încât bubuie economia și colcăie profesionalismul, eficiența, etc. Asta în timp ce dezăpezirea o fac tot bugetarii ăștia nenorociți, ce sug sângele poporului, sunt toți niște grași cățărați în spinarea amărâtului ăluia de privat, ce tocmai a încasat un miliard de euro și a uitat deja pentru ce.

Apropo, a-ti vazut stirile din ultimile 2 zile,nu se mai vrb. nimic de proteste!!!!,gata s-a terminat revolutia de "catifea" din Bucuresti si tara.S-a cheltuit un miliard de euro pe dezapezire???? asta sa i-o spuna la mutu si fraierii lor,ca noi nu credem.Probabil acesti bani au mers la televiziuni sa taca din gura si sa schimbe subiectul,nu?ati vazut cat de implicat este guvernul in situatiile de urgenta cu premierul preaiubit BOC care la lovit grija de camionagii sa lea dea ceaiuri calde?! si televiziunile care stau pe el ca pe un inger venit pe pamant sa ne salveze,TOTUL PUTE a manipulare bine pusa la punct sa altereze tot ceea ce s-a facut in ultimele zile in tara si in p-ta Universitatii.Pacat,mare pacat,credeam ca scapam de leprele astea si din nou apropo,bani diferenta la ordinul de hrana nu au mai aparut asa cum se promisese,in aceasta saptamana,de ce? pentru ca nu mai sunt proteste,nu?

Corect. De fapt, mai mult, cred ca chiar si ninsoarea a fost aranjata de Base si Boc. Bine, ei spun ca e de la natura, ca asa e iarna (de fapt miscarea a fost pregatita de multi ani de catre diabolicul de Base - "iarna nu-i ca vara", va mai amintiti?)... Asta sa i-o spuna tot lui mutu, ca noi nu credem, evident...

Mai mult, i-au convins si pe aia de la meteo sa declare ca de obicei iarna ninge. Va dati seama pana unde au putut ajunge cu conspiratia? E clar, e mana masonilor care vor sa ne conduca, a ungurilor care vor sa ne ocupe, a evreilor care vor sa ne cumpere si a americanilor care vor sa ne vanda. La rusi, again, pentru ca istoria e ciclica. Iar noi romanii suntem exact tamponul pe care si-l pune istoria de cate ori vrea sa arate ca e...ciclica.

Dar noi nu punem botul! Romani, vi se pregateste ceva! Probabil niste inundatii fictive, cand se va topi zapada fictiva, dezapezita fictiv de guvernul fictiv.

Nu va lasati inselati! Dusmanul vegheaza!

Edited by DarkSide
  • Upvote 1

• Member

Din cate vad, astia din conducere sunt in stare de orice numai sa scape de locotenent.

• Upvote 1

Din cate vad, tie ti-a fost lene sa intri pe linkul pus de cel dinaintea ta. Ia de-aci o mostra din ce gaseai acolo si zi tu, nu-i asa ca daca taceai, filozof ramaneai?

MApN precizează că locotenentul a propus "să facă parte din Consiliul Militar care, în viziunea sa, ar urma să gestioneze destinele ţării, iar ofiţerului să îi revină 50% din puterea de decizie".

Sau poate ti se pare corecta propunerea aluia, mai stii?

=========================

Bai stimati colegi, ca sa zic asa (ma refer la astia care mai credeti in Zana Maseluta si Che Guevarra si care ii aplaudati gestul putoiului asta de Gheorghe Doja, sau cum dracu il cheama...): NICI ACUM NU INTELEGETI CA E BOLNAV PSIHIC!?

hai sa va intreb altfel: cati dintre voi, care in mod firesc nu sunteti multumiti de ce se intampla in tara asta, in ministerul asta, in politia asta, ati fi in stare sa propuneti ca Ministerul de Interne sa ia conducerea tarii si voi sa aveti jumatate din puterea de decizie in Consiliul de Conducere?!

Hai, inscrieti-va la cuvant toti aia care il laudati, sa vedem. Dar grabiti-va, doar primii doi pot fi serviti. Nu de alta dar orice Consiliu va avea doar doua jumatati, din cauza de aritmetica elementara.

Tuaaaamne, ce uameni! :doh:

Edited by DarkSide

De luni a adoptat o noua forma de protest. Intre orele 14:00 si 16:00, merge pe platoul unitatii si sta in pozitia drepti.

Referitor la salariul de 3100 lei, personal pot spune ca foarte putini ofiteri M.Ap.N. pot ajunge la aceasta remuneratie. Un ofiter cu grad similar, la mine in unitate, are intre 1850-2000 cu tot cu norma de hrana. Un ofiter superior cu gradul de maior si functia de sef structura, are salariul de 2700 lei cu tot cu norma de hrana. Abia de la lt.col. se poate vorbi de un salariu, cu tot cu norma de hrana, de peste 3000 lei. In cazul lui vorbim de un ofiter ce incadreaza o functie de conducere dintr-un compartiment special unde numai sporul de confidentialitate este de 50% la care se adauga si celelalte sporuri bine cunoscute.

• Upvote 1

@danpin:

Ma bucur ca asta e tot ce ai de spus. Mai problematic era daca aveai ceva la obiect, m-ai fi obligat sa te iau in seama.

Ia zi-mi, de cand e subiectul topicului capacitatea mea de a vorbi? Sau interesul tau pentru ce spun eu? Nu stiu, ti-am lasat vreun moment senzatia ca sunt in cautarea vreunei metode rapide de a ma sinucide pentru ca nu imi mai "lecturezi" tu postarile?

Altfel spus, no, si care-i baiu'?!

PS: ti-am dat un plus, sunt convins ca esti genul care le numeri. :)

Edited by DarkSide

DarkSide dupa cum postezi pe forum esti o persoana care nu vrea nimeni sa te stie si aici ai gasit alinarea intrand intr-un club exclusivist in care iti prezinti"geniul"necunoscut inca.....succes in continuare numai sa ai grija sa nu cazi in dizgratie ca Napoleon,Hitler sau BASESCU.

:)

Un geniu al umorului si unul al psihologiei. Ma inclin in fata dvs, domnilor. Acum ca v-ati facut numarul, puteti revei on-topic? Sau, daca nu, macar sa simplificati peisajul? Nu de alta, dar chiar nu vad nici ce replici as putea sa dau unor asemenea geniale ziceri, nici ce sens ar avea sa incerc sa va tin piept, din moment ce toata lumea se poate convinge cu ochiul liber ca, in niciun caz, modestele mele capacitati polemice nu ar putea tine pasul cu enormele dumnevoastra capacitati exprimative.

Prin urmare primiti-mi scuzele unei retrageri rusinoase din fata geniului dumneavoastra.

PS: 1.Jocurile de cuvinte bazate pe paronime sunt in general cel mult vag amuzante pentru oameni cu un IQ mai mare decat numarul de la pantofi. Din politete, am zambit la ineptia aia, dar sa stii ca a popula si a polua nici macar nu sunt paronime, din pmdv.

2. Pot fi o persoana pe care, nu care... Punctele de suspensie sunt intotdeauna 3. Asa: ... Nu asa ......... Aia e Spanzuratoarea sau vreun alt joc de inteligenta pe care il vei fi practicand tu. Despre virgulele care ar fi putut face fraza aproape inteligibila, nu mai vorbesc, da-le dracu' de virgule, au fost inventate numa' ca sa tina in loc baietii destepti cand are ceva de spus repede, iesteee?

Cat priveste pe Napoleon, Hitler sau Basescu, aici chiar ca esti pe teren minat. Nu stiu ce ai vrut sa spui, pentru ca nu stiu din ce filme ai invatat tu istorie si, in plus, nu stiu ce intelegi tu in general prin acel termen, dizgratie, sau in particular cand te referi la dizgratia in care ar fi cazut cele 3 personaje. Prin urmare nu am ce sa iti raspund. Multumesc pentru urare, voi tine negresit seama de sfat.

Si nu mai fiti asa incrancenati. Si asa e destul stresul asta zilnic, nu are sens sa va mai ucideti neuronii si din cauza mea. Mai ales ca nu imi amintesc sa ma fi luat de vreunul din voi doi prin ceea ce postasem. Nu ca m-ar deranja cu ceva ca v-a casunat voua pe mine, dimpotriva. Doar ca nu ma dumiresc ce v-a venit.

In fine, va doresc un sfarsit placut. De saptamana. :)

• Moderator

Haideți vă rog să revenim la subiectul topicului ~locotenentul revoluționar~

Vă mulțumesc pentru înțelegre.

este un om mort dar inca nu realizeaza. daca era asa de revolutionar nu trebuia sa se duca in Armata. un idiot ratacit prin lume.

• Upvote 2
  • Downvote 2

Media a inceput sa altereze gestul lui Alexandru Gheorghe,imediat o sa spuna ca avea legaturi cu Al-Qaeda si pregatea o bomba atomica cu Iranul!?...chiar parsivenia si dezinformarea merg mana in mana in Romania.......eu raman la ideea ca acest om a dat dovada de o integritate si un patrotism care ne lipseste celorlati,de aceea am ajuns unde suntem acum.

• Upvote 2
  • Downvote 1

ai vreo legatura cu Armata in RL sau doar ce vezi in filme? nu trebuie sa privesti gestul prin prisma unii civil, chiar politia sau alte institutii militarizate sunt extrem de diferite ca mentalitate si organizare fata de Armata.

nu poti compara gestul politistilor de a demonstra in public cu un grst asemanator al unor soldati. think again.

ai vrea sa vezi soldati facind greva si manifestind in Piata Victoriei strigind ca vor salarii? nu cred ca vrea cineva asta. orice locotenent "viteaz ca si Gheorghe" din unitatea de rachete de la Chitila are pe mina mai multa putere de distrugere decit toata Politia Romana la un loc. daca i se pare just sa bage o racheta doar ca sa isi exprime dezacordul privin politica Romaniei fata de Rusia?

acesti oameni nu au ce cauta in Armata. Stiu ce zic, am crescut cu Armata, am mincat la popota pina am terminat facultatea asa ca pot spune ca ii cunosc.

poate destui dintre noi gandesc sau au spus-o la un spritz ca in Romania in momentul de fata ar fi nevoie de o dictatura militara, macar o perioada. dar nu cred ca vreunul a spus-o in fata comandantului sau. sau sa iasa in strada sa strige asta. dl locotenent din pacate ori e dus cu capul si atunci ma intreb cum a ajuns unde a ajuns, ori este un mega iepure. altfel nu imi pot explica afirmatiile sale, cu conducere militara si reinstalarea regelui...

E firesc sa existe polemici dar personal il consider curajos pe acest om.Multi dintre cei care il critica (nu spun toti) o fac tocmai pentru ca ei nu ar fi avut niciodata acest curaj.Avea o functie buna,era in comanda unitatii,deci ce i-ar fi trebuit lui sa faca pe viteazul,probabil asa gandesc oportunistii.

Nu,nu este normal gestul sau,fiind militar,dar noi traim oare intr-o societate normala?

Unii vor spune ca mereu se va gasi cineva care este nemultumit,indiferent de regim.Perfect adevarat,cu toate ca nu e valabil in acest caz,gestul sau semnifica in opinia mea "Asa nu se mai poate" s-a ajuns prea departe.Oare inteleg asta vremelnicii sefi ai Armatei? Nu-i bai,chiar si in democratia asta schioapa de la noi exista un autoreglaj,chiar daca il "executa" poate guvernarea viitoare il va reabilita si poate il vedem capitan avansat la exceptional...

Oare Basescu,e comandant suprem al Armatei,pare mai echilibrat decat acest locotenent?

maxu08,in armata sunt anumite proceduri,nu poate apasa unul pe unul pe un buton si zboara o racheta.

Daca ar fi asa in toate armatele lumii s-ar gasi vreun ratacit dornic de lansari...

Asta e videoclipul in baza caruia il incrimineaza sefii Armatei:

Ar fi indicat ca fiecare sa aiba rabdarea sa-l urmareasca si sa judece cu capul lui nu dupa ce spun altii.

Nu vreau polemici cu nimeni,sa nu ma intelegeti gresit,mi-am spus doar parerea.

Edited by reddog
  • Upvote 2
  • Downvote 1

E firesc sa existe polemici dar personal il consider curajos pe acest om.Multi dintre cei care il critica (nu spun toti) o fac tocmai pentru ca ei nu ar fi avut niciodata acest curaj.

Reddog, sub denumirea de curaj se pot ascunde multe. Multe lucruri eroice sau cretine au fost si se fac pe lume "cu curaj", dar cred ca trebuie sa ne uitam cu atentie si sa vedem daca simplul fapt ca un gest e curajos, merita si aprecieri.

Curaj au avut si aia care s-au proptit cu avioanele in WTC, pe 11.09...Sau Jack Spintecatorul cand desi il cauta politia, continua sa le omoare pe alea. Nu e vorba de a compara gesturile lor cu ale Fiului Ploii asta al nostru. Voiam sa iti arat ca nu e de ajuns sa ai curaj, ca sa meriti aplauze. important e CE FACI cu acel curaj.

Desigur, pana la urma orice e interpretabil, din punct de vedere istoric. Dar, referindu-ne la acest Alexandru Gheorghe, ok, e nevoie de curaj sa faca asta. Asa, si?! Daca maine incepe razboiul si primeste ordin de la seful lui sa-si ia plutonul/compania si sa ia cu asalt cota inamica, ce face? O ia la fuga spre comandament, sa se certe cu comandantul care i-a dat ordinul, doar pentru ca lui nu i se pare corect?! Si poate ca da, ordinul chiar ar fi incorect si poate ca da, ar fi o dovada de curaj daca s-ar duce sa se certe cu ala care i-a dat ordinul, dar de la un militar nu de asemenea curaj am eu nevoie! Mai mult, il consider chiar periculos cu asemenea gesturi de curaj.

Deci hai sa facem diferenta...

Nu vreau polemici cu nimeni,sa nu ma intelegeti gresit,mi-am spus doar parerea.

Transfera-mi-le mie, daca iti vin oferte, eu fac colectie. :D

• Upvote 1

@DarkSide

Pari un om inteligent dar ai si o parte intunecata,dupa cum spune si nick-ul tau... :)

Am apreciat multe din postarile tale,unele au o doza consistenta de umor si ironie,asta denota inteligenta fara indoiala.

Dar..felul in care ii provoci pe multi pare,virtual vorbind, la fel de "nebunesc" si curajos ca gestul locotenentului...(pe care nu il aprobi)

Inseamna ca ai resurse daca intri in luptele astea.. :)

Nu stiu cum esti in viata de zi cu zi dar daca iti folosesti energia pentru a face bine iti doresc succes.

Edited by reddog