Jump to content
POLITISTI.ro

Gestul lui Alexandru Gheorghe


Sacalul

Recommended Posts

Stiti toti ce a facut locotenetul Alexandru Gheorghe,un gest de curaj,devotament si inalta cinste pentru poporul roman.In aceste clipe de restriste pentru multi dintre noi a aparut un militar care a avut curaj sa faca declaratii in direct,care multi dintre noi cred ca ar fi gesturi necugetate,dar de fapt arata ca in tara asta mai exista oameni cu coloana vertebrala,simt de rapundere ptr. un juramant si sange in instalatie....Din randurile noastre exista astfel de om???? peste toate parerile pro si contra ce a facut OMUL asta,chiar exista un om in politie de asemenea moralitate?

Link to comment

eu cred ca s-a saturat de Armata. ori este timpit. indiferent de ce se intimpla in plan politic, Armata nu are voie sa mistein front, nu asta este treaba ei. ptr asta avem politie, jandarmerie.

nu exista exceptii si nici scuze - implicarea Armatei este mai mult decit nelegala, este periculoasa. Anul '89 a aratat ce inseamna implicarea Armatei de ambele capete ale unei demonstratii civile. Armata are o alta metodica in fapte si gindire si nu este bine sa stai in calea ei. Iei un glont in cap si o sa rezulte ca ai "atacat santinela aflata in exercitarea serviciului de garda". ceea ce este motiv de impunitate ptr santinela :)

 • Upvote 3
Link to comment

Da, 27 de ani are . Si 3100 de lei salariu pentru 3 ani vechime . Nu am stiut ca in armata sunt salarii asa mari. La noi un ofiter incadrat doar de 3 ani are maxim 2000, asta daca a avut norocul sa fie promovat dupa anul de debutant, deoarece in acest moment sunt blocate promovarile.

Link to comment

Este destul de îngrijorător pentru mine din mai multe puncte de vedere. Domnul ofiţer răspunde de securitatea unei unităţi militare de elită a României, dacă mai este cel puţin la nivelul la care era în anul 1981 când am activat acolo în cadrul personalului de desant aerian, diversiune în centru de luptă al inamicului. Aşa cum o cântăreaţă, care s-a sinucis a lucrat ca şi controlor de trafic aerian şi care datorită precarităţii psihologice putea crea voit o catastrofă aeriană, gândesc că tot aşa acest domn ofiţer putea foarte lesne să dea cuiva D.S., aşa pentru "binele" întregului popor care suferă. Cu alte cuvinte consider că omul are mari probleme psihice, este frustrat probabil că este prea bine pregătit şi că nu poate conduce, de ce nu, Armata a 4- a României, din care face parte la Luna, Câmpia Turzii. Fapta lui de curaj prostesc, dacă era sâvîrşită în alt context putea aduce chiar grave prejudicii de siguranţă naţională. Nici un comandant de unitate din lume, repet din lume, nu şi-ar dori un asemea ofiţer nici măcar la G.A. Eject cu el a aruncat cu noroi în uniforma de ofiţer şi a încălcat Jurământul Militar, pentru cei care l-au uitat ..."jur să respect legile ţării...". Simplu nerespectarea legilor=anarhie. Nu merită atenţia mea. Trebuia să facă şcoala de protestatar nu de ofiţer al Armatei Române. Un om slab ca el a ajuns din greşeală ofiţer..." să suport cu tărie privaţiunile serviciului militar..." halal!

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

La 27 de ani, poate se gandeste ca tizul lui, Alexandru Macedon, crapase deja de 4,ani lasand in urma un imperiu, cine stie? Frustrarile astea pot genera lucruri marete, uneori. Se pare ca tot exemplul lui Alexandru Macedon l-ar fi indemnat si pe Cezar aflat deja pe la 40 de ani, sa ceara o comanda in Galia si de aici tot ce a urmat. Cum sansele locotenentului nostru de a extinde granitele Romaniei macar pana la Nistru, daca nu pana la Rin, sunt ceva mai mici, s-o fi gandit omu' ca macar pe Youtube sa apara. :hmmmt:

Link to comment

cred ca dat cu subsemnatul astazi de nu isi mai simte mina :) ca ofiter - este un timpit. ca om nu ma intereseaza deoarece avea uniforma pe el. altii au murit in uniforma aia si nu ptr ca el sa vorbeasca timpenii pe televizor. macar de avea bunul simt sa si-o dea jos cind s-a dus la demonstratie.

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

macar de avea bunul simt sa si-o dea jos cind s-a dus la demonstratie.

Pai in asta a constat tot efectul scenic. Altfel era un oarecare, amestecat in multime. Asa, in uniforma, in mintea lui a rasturnat Pamantul. De fapt a facut cacatul praf ...

Edited by DarkSide
 • Downvote 4
Link to comment

Irelevant faptul că a dat cu subsemnatul toată ziua, chiar dacă ar efectua un salt de la 2000 de metri deasupra Cheilor Turzii, fără paraşută şi tot nu s-ar îndrepta nimic. Răul a fost deja făcut. De îndreptat este mai greu, durează şi chiar dacă rana se vindecă rămâne cicatricea. Gata cu el .

Link to comment

Pentru ca a facut-o in calitate de ofiter de armata, de capul lui si nu in cadrul unei eventuale actiuni de protest organizate, facand parada de o uniforma care nu in scopul asta i-a fost data. Poate in ochii altora e un erou, in ai mei e un biet penibil, probabil si cu ceva probleme de personalitate.

Ceva in genul lui a facut si Iancu Jianu, acu' vreo 200 de ani, doar ca ala a avut bunul simt sa isi dea uniforma jos, inainte de a se da cu "poporul".

Edited by DarkSide
 • Upvote 2
 • Downvote 2
Link to comment
 • Moderator

Nu uita ca in primul rand armata trebuie sa apere interesele poporului din care face parte. Asa a zis si Basitul cand politistii si-au aruncat caschetele in curtea Cotroceniului, ca nu stiu ce insemne si ce onoare au incalcat, cand tocmai cei care ne conduc au adus oamenii in starea respectiva. Halal de armata supusa unui regim dictatorial sau in cazul nostru, dictachiorial. Armata e a poporului, nu a lui Basescu si a clicii sale.

 • Upvote 3
 • Downvote 1
Link to comment

corect este a poporului si are un rol bine determinat. iar acesta nu implica si exprimarea de opinii politice. daca vreti sa vedeti ce inseamna implicarea armatei in politica mergeti si analizati: Turcia astazi, Grecua anilor 70-74, Chile al lui Pinochet, Argentina lui Peron, si va mai exemple. nici unul nu este un exemplu bun sau cu final fericit.

stati, mai am- Spania lui Franco si Rusia Sovietica.

 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator

Nu cred ca a exprimat vreo parere politica acel ofiter. Chiar a fost foarte elegant in exprimare si nu s-a lasat influentat de vocile exterioare, zicand clar ca nu protesteaza impotriva lui Basescu sau altceva.

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

Copacul libertatii trebuie udat din cand in cand cu sangele tiranilor si patriotilor - Thomas Jefferson.

Cei ce renunta la libertati esentiale pentru securitate temporara nu merita nici libertate nici securitate - Benjamin Franklin

Think! :emo-yessir:

Link to comment

Alexandru Gheorghe, din Flotila 71 Aeriană Câmpia Turzii, a fost invitat, luni, în studioul televiziunii Antena 3, unde şi-arătat dezaprobarea faţă de guvern.

Militarul a declarat că a ales să vină în mijlocul manifestanţilor din respect pentru această naţiune şi pentru a le demonstra că "armata nu i-a părăsit".

Alexandru Gheorghe este conştient de consecinţele pe care le atrage prezenţa sa în uniforma militară printre protestatarii din Capitală şi spune că este dispus să îşi asume răspunderea ! Dar..., este un dar, noi care am castigat dreptul prin lege de-a participa la mitinguri , cand ne vom asuma raspunderea, ce facem ? Stam pe aest forum si ne vaicarim, injuram sistemul, sindicatele pe oricine altcineva dar cand este mai mare nevoie de noi, da, oamenii aceia din strada au acum nevoie de noi sa poata simti ca sunt sustinuti si de acei oameni care in continutul juramantului fata de tara, au stipulat si ,, Jur sa respect Constitutia, drepturile si libertatile fundamentale ale omului ", daca noi vedem si simtim in acelasi timp pe propria piele ca legile tarii nu sunt repectate libertatile oamenilor sunt grav incalcate, Noi, ce facem?

Si va mai supun atentiei inca ceva , de ce nu am comentat aparitia fofoloancei eba imbracata pe la sindrofiile ei in tinuta militara sau a izmanarului sef de la conducerea MAN in tinuta militara pe la campaniile electorale ! Copilul acesta trebuie pur si simplu felicitat !

 • Upvote 4
 • Downvote 1
Link to comment

Alexandru Gheorghe mi-a trezit o bucurie in suflet...ma bucur fiindca mai exista asemenea oameni in Romania! Daca toti am avea curajul lui, am fi avut alta soarta! El singur a mers pana la Bucuresti, noi restul stam ca prostii si asteptam sa ne dea semnalul sindicalistii (cumparati de PDL)! in concluzie il felicit pe Alexandru Gheorghe.

 • Upvote 3
 • Downvote 3
Link to comment

Nu stiu daca realizezi ca prin postarea ta ii jignesti pe toti cei care nu sunt de acord cu tine si care, vezi-doamne, nu au curajul de a face ce a facut acest Gheorghe Braveheart... Faptul ca te incluzi si tu in categoria prostilor care nu ar avea curajul asta, nu cred ca e de natura sa diminueze jignirea. Nu zice nimeni ca nu ai dreptul sa iti placa ce a facut el, ca nu poti sa il consideri erou sau sa iti pui postere cu el pe perete.

Dar mi se pare aiurea sa spui ca toti cei care nu fac ca el sunt prosti.

Totusi, cum spuneam la inceput, nu cred ca realizezi. Si nici nu spun ca ai facut-o cu intentie.

In concluzie, incearca sa intelegi ca pe lume actiunile/inactiunile de genul asta nu sunt motivate intotdeauna de curaj/frica sau de inteligenta/prostie.

Edited by DarkSide
 • Upvote 3
 • Downvote 2
Link to comment

E firesc sa existe opinii pro si contra gestului sau. Mie mi-a placut ca stiut clar ce face, asumandu-si gestul cu demnitate! Nu pot decat sa il felicit pentru curajul de care a dat dovada, curaj care pentru multi dintre noi pare nebunesc!

 • Upvote 2
 • Downvote 1
Link to comment

DarkSide spune-mi tu ce suntem atata timp cat toleram hotia din tara asta? Respekt ofiterului!!!

sa radem putin daca nu stam ca prostii :)

Edited by patriotul
Link to comment

Ceea ce a facut acest ofiter, a adus atingere imaginii Armatei Romane. Parerea mea este ca ar trebui testat psihologic .

Armata ROmana, NU are voie sa se amestece in asa ceva.

In orice tara din lumea civilizata ar fi fost condamnat.

 • Upvote 3
 • Downvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.