Jump to content
POLITISTI.ro

Sanctiuni pentru proiectoare aprinse

Postare recomandată

Publicat

acele 7774 de sanctiuni in 9 luni se refera la abateri in privinta folosirii incorecte a luminilor, sunt convins ca 90 % dintre ele sunt pentru NEfolosirea luminilor de intalnire pe drumuri nationale europene, expres sau autostrazi.

oricum este extrem de putin, am mai explicat o data : doua sanctiuni la trei zile in fiecare judet (in medie)

si de ce ar fi ironic un politist ? ironic cu cineva care vrea sa ajute ?

Publicat

alxbr 2004 3 puncte amenda si 3 puncte de penalizare pentru folosirea in mod nejustificat a luminilor de ceata? daca asa le ai zis si colegilor cand le-ai atras atentia normal ca ei te- au rugat politicos sa faci pasi pe covoras.

• Apreciez 2
  • Membru
Publicat

Se pare ca ipocrizia este ridicata la rang de calitate la romani. Intotdeauna romanul stie mai bine decat cel de langa el cum sa desfasoare o activitate, desi nu a avut vreodata de a face cu activitatea respectiva. Dom'le, suntem al dracului de buni la a da lectii in domenii despre care habar nu avem cu ce se mananca. Parol!

• Moderator
Publicat

Din nou îţi dai cu presupusul, crezând că eşti deţinătorul adevărului absolut. Tu ştii sigur la ce au fost aplicate ... deşi nu există o astfel de diferenţiere statistică, dar evident că eşti tu convins că au fost aplicate pentru o altă abatere.

Iar eu îţi spun că sunt extrem de multe. Un poliţist de la rutieră, nu stă numai în stradă şi aplică sancţiuni, mai are şi alte atribuţii ori activităţi pe care trebuie să le desfăşoare. Primeşte petiţii pe care trebuie să le rezolve, instrumentează dosare penale, audiază persoane, mai trebuie să alerge şi să-i găsească pe cei ce lovesc maşini şi pleacă, să soluţioneze tamponări, accidente, să meargă în şcoli pentru a le vorbi copiilor, participă la măsuri de ordine, însoţiri de coloane, să dirijeze traficul, iar exemplele pot continua mult şi bine. Concluzia este că deşi din afară pare că munca celor de la rutieră se rezumă numai la a aplica amenzi în stradă, nu este deloc aşa, sunt o mulţime de alte activităţi, pe care trebuie să le desfăşoare şi care nu implică aplicarea de sancţiuni. Ca să înţelegi mai bine, încearcă să-ţi imaginezi cam care va fi scăderea numărului de sancţiuni aplicate în Bucureşti în aceste zile, când cei de la brigada rutieră trebuie să asigure măsurile de ordine cu ocazia paradei militare de ziua naţională. Agenţii de circulaţie, vor dirija, devia şi chiar închide traficul rutier pe străzile din zona respectivă. Iar în astfel de situaţii nu stau să aplice sancţiuni, pentru că dacă se apucă să scrie vreun proces verbal, nu va mai fi în intersecţie şi se alege imediat praful, vor intra autovehicule peste militarii ce defilează. Aşa că numărul de sancţiuni aplicate nu va mai fi acelaşi ca într-o zi când nu trebuie asigurate măsuri de ordine. Şi sunt o grămadă de astfel de exemple, miting-uri, meciuri, marsuri, etc.

După cum ţi-am spus, din afară lucrurile par foarte simple şi poţi face calcule contabile, dar munca asta de poliţie nu poate fi cuantificată numai în cifre, ca la o fabrică unde muncitorul face exact acelaşi lucru în fiecare zi. În poliţie munca este divesificată şi rar sunt situaţii când azi faci acelaşi lucru ca şi ieri. De aceea calculele pe care le-ai făcut tu, nu au nicio legătură cu realitatea, iar numărul ăla de sancţiuni nu este deloc mic şi nici nu reflectă vreo toleranţă sau indiferenţă pentru acest gen de abateri.

• Apreciez 1
Publicat (modificat)

alxbr 2004 3 puncte amenda si 3 puncte de penalizare pentru folosirea in mod nejustificat a luminilor de ceata? daca asa le ai zis si colegilor cand le-ai atras atentia normal ca ei te- au rugat politicos sa faci pasi pe covoras.

dar care e sanctiunea dupa legea dumneata domnule?

later edit: ai dreptate, 4-5 puncte amenda si 3 penalizare :)

Modificat de alxbr2004
  • Displace 4
Publicat

Alxbr2004 esti sigur ca-i poti spune brutarului cum se face painea?

Sau instalatorului cum se repara un robinet?

Sau electricianului cum se monteaza o priza?

Colegii mei incearca sa-ti explice in ce consta munca celor de la circulatie si tu tot o ti pe a ta, batman , batman.

Agentul constatator stabileste sanctiunea chiar daca nu iti vine sa crezi.

Domnilor parerea mea este ca va pierdeti timpul, omul traieste intr-o realitate virtuala sau explicatiile noastre ii depasesc capacitatea de intelegere.

• Apreciez 1
Publicat (modificat)

,,legea mea" este OUG 195/02 si regulamentul. Citeste si informeaza-te. Si cand afli poate ne spui si noua.

Modificat de 25tess
  • Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

dar care e sanctiunea dupa legea dumneata domnule?

later edit: ai dreptate, 4-5 puncte amenda si 3 penalizare :)

Mai bine citeai inainte sa postezi, evitai sa te faci de kko :doh:

Publicat

@alxbr2004: Daca as fi fost in locul colegilor respectivi, ti-as fi recomandat sa mai citesti legislatia in vigoare si apoi am mai fi discutat (nici punctele amenda si nici punctele de penalizare nu "le-ai nimerit"). Bafta pe viitor ;)

Publicat

cred ca vrei sa zici ca eu sunt paranoic, ca vorbesc despre lucruri care nu se intampla, ca pe strazi nu se circula cu proiectoarele de ceata aprinse, ca politistii, imediat cum au vazut pe unul l-au si sanctionat (avertizat, atentionat), ca pe 1 decembrie toti politistii din tara sunt la defilarea de la arcul de triumf, ca politistii au timp doar sa vada pe cei care circula fara centura, pe cei care vorbesc la telefon in timpul mersului, pe cei care circula cu 11-13 km/h peste limita legala, au timp sa faca verificari de rutina sa vada ei daca cineva are sau nu asigurare obligatorie, etc dar nu au timp sa sanctioneze pe cei care constituie si tema subiectului despre care vorbim aici, orice alta discutie inspre care vreti sa deviati este off-topic !

Publicat (modificat)

Nu mai am nicio indoiala, in cazul tau,,televizuinile" si-au facut datoria!

Dar ai mare grija ca exprimarea ta, din ce tastezi pe aici, este vecina cu patologicul.

Daca tu crezi ca este posibil basmul descris de tine mai sus, cu o Politie Romana subdimensionata si subfinantata de prin anul 1992 da-mi voie sa-ti spun ca prinzi fluturi rau. O sa-ti dau un exemplu pe care il cunosc foarte bine, daca nici de data asta nu pricepi eu o sa renunt.

Parcul auto din Craiova s-a marit de 10 ori fata de cel din anul 1995 iar numarul de agenti de circulatie este acelasi, 50 !

Din aceasta cauza iti spun ca traiesti intr-o lume virtuala, iar daca vrei sa nu mai existe niciun conducator auto nesanctionat pentru proiectoare aprinse cu siguranta trebuie sa faci altceva , nu sa te certi cu politistii din strada si sa incerci sa le dai lectii.

Uite iti propun un experiment, cand vezi primul echipaj de la rutiera ofera-te voluntar ca martor pentru toate sanctiunile aplicate de ei pentru proiectoare. Nu trebuie sa faci asta decat o singura data in viata si vei putea constata singur cam ce/cat trebuie sa inghita un agent de circulatie in 8 ore de serviciu!

Modificat de Elvis
  • Apreciez 4
Publicat

@alxbr2004: Nu a zis nimeni ca esti paranoic, sau ca pe strazi nu se circula cu proiectoarele de ceata aprinse, dar cum au zis si ceilalti colegi, un politisti rutier nu "sta la panda" dupa proiectoare, centuri, etc. Iar daca tu ai vazut un posibil contravenient, nu inseamna ca politistii nu l-au vazut. Sa te intreb altceva: daca ai informatii ca o persoana aflata sub influenta bauturilor alcoolice, fara permis de conducere si cu un autoturism neinmatriculat va trece prin zona respectiva (dar nu stii exact cand), incepi sa aplici sanctiuni la centura, proiectoare, sau incerci sa scoti cat mai repede din traficul rutier persoana la care am facut referire?! Sunt multe spete/cazuri, dar ideea de baza ar fi ca "fiecare sa se uite in gradina proprie si apoi in gradina vecinului". Sper ca am reusit sa te fac sa intelegi anumite lucruri, iar daca nu, imi cer scuze ca nu am putut mai mult. O zi buna in continuare ;)

• Moderator
Publicat

alxbr2004

Nu asta am dorit să spun, dar dacă asta ai înţeles tu ... mai încerc o dată, poate reuşesc să fiu mai explicit.

Doream să-ţi spun că acel calcul contabilicesc pe care l-ai făcut tu, rezultând o medie lunară, zilnică, etc. nu demonstrează că ar exista o toleranţă sau indiferenţă din partea colegilor mei de la rutieră pentru acest gen de abateri.

De ce? Tocmai pentru că agenţii de circulaţie nu stau numai să aplice sancţiuni. Mai desfăşoară şi alte activităţi, ţi-am enumerat câteva mai sus şi îţi mai pot da astfel de exemple, cum ar fi antrenamentele de tragere, cursurile de pregătire profesională, testări pe care trebuie să le susţină, etc, etc.

Ei bine, când tu ai făcut împărţeala aceea pe fiecare zi a lunii, calculul şi-a pierdut orice urmă de relevanţă sau legătură cu realitatea din munca de poliţie, tocmai pentru că aici sunt activităţi ce trebuie desfăşurate, dar care nu pot fi cuantificate în cifre. Deci media ta de două sancţiuni la trei zile sau cât au ieşit, nu e deloc reală.

De exemplu, acum cu ziua naţională, astfel de parade militare, au loc în majoritatea oraşelor reşedinţă de judeţ, nu numai în Bucureşti. Şi peste tot, colegii mei de la rutieră vor fi acolo prezenţi. Aşa că în acele zile nu se vor adăuga sancţiuni aplicate, iar când tu faci calcule contabiliceşti, pierzi din vedere astfel de situaţii, care nu sunt deloc puţine. Înţelegi?

Publicat

la un accident de circulatie cu victima se aduna 20 -30 de curiosi dar daca ii rogi politicos pe doi dintre ei sa te ajute in calitate de martori asistenti la efectuarea masuratori majoritatea refuza dar la circulatie se pricep toti.

• Apreciez 2
Publicat (modificat)

eu incerc sa ajung la urechile celor care circula ilegal (sa-i determinam sa nu mai incalce legea -mai ales ca nici nu ajuta cu mare lucru proiectoarele) si cea mai la indemana metoda mi s-a parut sa apelez la politisti dar, daca nu e timp, nu e personal, nu e bunavointa, voi incerca si alte metode (nu va ganditi acum ca voi umbla cu ciocanul prin parcari :) ) o sa incerc sa cer ajutor celor din televizuini - vorba colegului-, afise, etc

inca o data, nu e vina Politiei ca umbla cei care nu cunosc legea cu luminile aiurea, politia doar poate sa ajute la limitarea lor ,

Modificat de alxbr2004
  • Displace 2
Publicat (modificat)

afla ca in curtea de arges actioneaza in principal un radar pe o masina neinscriptionata (AG 09 UAG) si mai afla ca aceea a fost singura sanctiune pe care am primit-o in 15 ani de sofat si peste 300.000 km parcursi

Este irelevant ce încerci să ne spui. Unde scrie undeva că trebuie ca mașina care are montat radarul pe ea trebuie să stea ca o sorcovă în mijlocul unei intersecții dacă se poate nu ? Numai să fie la vedere să fie și să aibă și o pancartă mare pe care să scrie : ”Atenție aceasta este o mașină cu radar, vă rugăm să respectați legea”. Aceste mentalități cu românul care condiționează respectarea legii, găsind tot felul de tertipuri pentru eludarea acesteia sunt vechi și arhicunoscute. Pânda este o măsură polițienească, spre surprinderea ta, care este prevăzută în manualele de tactică polițienească. Care este deranjul tău dacă ești un cetățean onest și prevăzător care nu încalcă regulile de circulație ? Referitor la cei care merg cu acele proiectoare montate pe autoturisme sunt convins că acei colegi au aplicat zeci sau sute de amenzi până acum. Dacă tot vrei să ajuți cu ceva țara asta manelizată și bolnavă de sindromul cu capra vecinului fii disciplinat și responsabil în trafic și lasă-i pe polițiștii ăia buni sau răi cum sunt să își facă treaba.

Iar dacă tu ca cetățean crezi că poți face treaba mai bine ca ei nu te împiedică nimeni să nu urmezi cariera de polițist. Numai că e mai ușor să îți dai cu părerea de pe margine.

Modificat de Dan
Publicat

Crede ca si noi incercam sa ajungem "la urechile" celor la care faci tu referire, dar din pacate, la unii, le intra pe o ureche si iese pe cealalta. Oricum, orice ajutor este binevenit ;)

Publicat

Alxbr2004 politistii in fiecare zi din viata lor asta fac , muncesc pentru comunitate mult mai mult decat cele 8 ore pentru care sunt platiti.

Asta in detrimentul familiei, vietii personale si ce este cel mai important in detrimentul unei vieti sanatoase.

Daca vei incerca sa intinzi mana in loc sa strangi pumnul vei gasi in politisti niste prieteni adevarati.

Numai ca nimeni nu poate sa dea noroc cu cineva care are pumnul strans tot timpul!

• Moderator
Publicat

eu incerc sa ajung la urechile celor care circula ilegal (sa-i determinam sa nu mai incalce legea -mai ales ca nici nu ajuta cu mare lucru proiectoarele) si cea mai la indemana metoda mi s-a parut sa apelez la politisti

Ciudat mod de a încerca să ajungi la urechile celor ce folosesc proiectoarele!?

Spun asta pentru că ai intrat aici, încercând să ne storci lămâia-n nas, cu nişte calcule prin care doreai să ne spui că poliţiştii de la rutieră aplică foarte puţine sancţiuni pentru această abatere. Ba mai mult, ne-ai şi jignit in corpore, tocmai prin afirmaţiile conform cărora colegii noştri habar nu au că legea a fost modificată. Deşi lucrurile nu stau deloc aşa, iar astfel de calcule nu sunt relevante.

Iar acum ne spui că doreşti să ne ajuţi în disciplinizarea participanţilor la trafic şi pentru ca în final să trăim cu toţii într-un mediu mai curat.

Publicat (modificat)

Sunt multe aspecte care influenteaza munca politistilor, iar foarte multe dintre acestea nu depind de vointa lor. Fii sigur ca nu actioneaza de capul lor pe acolo pe unde ii vedem in strada, iar la nivelul institutiei sunt sefi ce stabilesc aceste linii de munca prioritare ale agentilor de circulatie.

Modificat de Horia
  • 2 luni mai târziu...
Publicat (modificat)

Buna ziua tuturor

Probabil acest subiect a mai fost dezbatut insa nu am rabdarea necesara a mai cauta si in plus din anumite motive cazul meu mi se pare un pic mai deosebit decat niste simple proiectoare de ceata aprinse.

Joi noaptea am avut neplacuta surpriza sa fiu oprit in trafic pentru un control de rutina chipurile da catre un echipaj de politie care veghea plictisit la bunul mers al linistii comunei Seini. Am inmanat actele masini, buletin , permis.

Cum totul era in regula respectivul organ oarecum intrigat mi-a cerut omologarea foliei iar eu am raspuns doleantelor , imi cere sa-i arat trusa medicala, eu m-am conformat. Apoi isi aduce aminte de extinctor si de triunghi.

Am extinctor si am am spus ca am si triunghi si il arat. Atunci el imi spune ca trebuiesc 2 triunghiuri . :doh: Am zis ca nu stiu sigur daca il am si pe al 2-lea dar il caut. Iar el spune ca imi da amenda ca nu am al 2-lea triunghi . Si pleaca catre masina lui sa completeze PV-ul. Eu am gasit si cel de al-2lea triunghi si i-am comunicat acest fapt. Iar el atunci zeflemitor imi spune ca imi da amenda pentru proiectoare. Aici tin sa mentionez ca sunt proiectoare originale montate de producator care sunt calibrate si nu deranjeaza ceilalti participanti la trafic. Lumineaza exact asfaltul la nivelul solului. Noaptea le tin aprinse ce-i drept pentru a spori un pic vizibilitatea. Stim cu totii ce drumuri avem! In plus pe sector Baia Mare - Satu Mare drumul sa aflat mult timp intr-o stare deplorabila si nu este marcat. Fara nici un pic de bascau am considerat ca pentru siguranta mea si a celorlalti participanti la trafic este mai indicat sa tin si luminile de ceata aprinse. Doar cele din fata evident. Nu si cele din spate care sunt foarte deranjante.

Bineinteles ca dl Politist nu a vrut sa asculte argumentul si a completat PV -ul cu 150 lei amenda si 4 puncte.

Faza mai faina este ca intre timp au mai trecut vreo doua autoturisme cu proiectoarele aprinse. Unu dintre ele chiar oprind la vreo 50m de locul cu pricina. Insa si-au vazut de drum nestingherite. Probabil ca aveau numere bastinase de MM sau SM. Eu cu numerele mele de bucuresti merit sa fiu amendat. Nu merg pe principiul ca sa moara si capra vecinului si de aceea nici nu i-am spus insa legea nu este pentru toti ??

Eu vreau sa contest amenda pe motiv ca agentul a incercat sa "gaseasca nod in papura" evident, si a avut o atitudine partinitoare. Banuiesc ca sunt multi care ar sti ce e de facut in caest caz

Proiectoarele le-am tinut aprinse nu "pentru figuri" ci pentru a spori cat de cat vizibilitatea si asa precara in eventualitatea in care as fi nevoit sa evit o groapa, vreun caine, pisica, sau alt animal de talie joasa care ar putea trece strada si daca l-as lovi chiar mi-ar parea rau si pentru el si pentru spoilerul meu :)

Va multumesc anticipat pentru raspuns

O zi faina

Modificat de AdryLemon
  • Displace 3
Publicat (modificat)

Este prevezut in codul rutier ca esti obligat sa ai 2 triunghiuri reflectorizante. :doh: .

Totodata este prevezut in acelasi cod ca nu ai voie sa aprinzi luminile de ceata decand in conditii de ceata. :doh: Nu cum ti se nazare tie ca e drumul cu dungi si fara dungi ori alte tertipuri de a nu respecta legea. In acest caz daca nu era ceata le-ai tiunut aprinse pentru figuri. Luminile de ceata nu se aprind cand ploua, ninge, sau alte conditii, doar cand este ceata. Politistul a procedat corect si a aplicat legea intocmai. Iar pentru faptul ca nu a oprit si alte autoturisme care deasemenea probabil ca aveau luminile de ceata aprinse, am sa-ti zic un secret, politistul nu este superman sa faca mai multe lucruri deodata, el se ocupa de tine si in plus ar trebuie sa-ti vezi de gradina ta nu de a altuia. Adica sa ai grija sa respecti tu regulile de circulatie nu sa ai grija altuia.

Modificat de Rusy

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.