Jump to content
POLITISTI.ro

Accesorii Glock

Postare recomandată

• Membru
Publicat (modificat)

Nici nu se compara piata USA cu piata Europa.......in usa un pistol Glock 19 / 17 gen 4 e undeva intre 500-550 USD in magazine.....iar in europa sare de 550 euro ( cel mai mic pret gasit de mine)

Modificat de marinikkk
Publicat

Salut.

Am vb. eu vineri cu dl. Paul Pavelescu de la glock si mi-a spus ca pana acum nu a avut asa ceva , dar a zis ca se intereseaza.

Daca mai vb. cineva cu el, poate se intereseaza mai repede.

Publicat

Nu stiu daca l-a intrebat cineva pe domnul Popescu dar eu chiar m-am gandit la asta.

Am facut un schimb de mesaje cu livu si i-am scris urmatorul mesaj(poate confirma si dumnealui daca nu ma credeti):

"Sent 13 January 2012 - 12:31 AM

Salutare!

E bine sa existe cat mai multe oferte,asa oamenii au de unde alege.

Vazusem si acest model dar imi place mai mult cel de la Glockmeister,dar unora poate le place acest model,gusturile nu se discuta.

In idea asta am si initiat acest topic,intotdeauna este bine sa existe mai multe pareri.

Dupa cum spuneam si in topic,saptamana viitoare merg in poligonul DIAS Constanta si ii voi intreba si pe cei de acolo daca sunt interesati.

Pe mine ma mira totusi ca cei de la Glock Romania nu aduc si accesorii,ar fi o buna afacere pentru ei si ar multumi si posesorii(din ce in ce mai multi) de pistoale Glock.

Toate cele bune!"

Domnul Agripa Popescu-reprezentanta Glock Romania-aduce pistoale si piese originale Glock dar ar putea aduce si accesorii aftermarket,ar fi o buna afacere pentru dumnealui si pentru noi.

Si cei din USA(vezi primul link) fac acelasi lucru si nu cred ca e vreo problema.

Adevarul este ca piata pistoalelor din USA e mult mai mare(se pare ca Pistoalele Glock detin peste 50% din piata) in Europa e mai slaba miscarea din pacate.

Era bine daca gaseam in Europa astfel de accesorii,nu se mai platea vama,transportul costa mai putin etc..

confirm cele scrise de @reddog.

eu sunt sceptic in legatura cu glock romania, pentru ca stiu politica dealer-ilor auto cu privire la piese de origine si de neorigine, dar merita incercat.

Publicat

Luni am fost la IPJ Constanta pentru inregistrarea in baza de date IBIS.

Nu am reusit deoarece nu stiu ce lucrari sunt la poligon.

Asta e a doua oara cand merg,pe la inceputul anului armurierul de la poligon era in concediu.

De la criminalistica mi-au spus ca ma vor suna saptamana viitoare.

La DIAS nu am reusit sa vorbesc cu nimeni(au sediul chiar langa poligon dar nu a raspuns nimeni) dar voi incerca si data viitoare cand voi merge.

Nu-mi place sa vorbesc aiurea,am deschis acest topic pentru a comanda impreuna si ma voi tine de cuvant.

Mi-am cumparat pistolul anul trecut in decembrie si,ma credeti sau nu, nu am tras cu el pentru ca in Constanta este doar poligonul de la DIAS.

Mai sunt si cele ale armatei dar acolo cred ca e mai complicat.

Publicat

Red sa ma ai si pe mine in evidenta cu o pereche de casti active te rog..

Publicat

Buna, as dori sa va intreb care este procedura de achizitionare si montare a unor accesorii, piese de schimb pt un pistol Glock 19 conform L.117/15.06.2011. Va multumesc anticipat.

• Membru
Publicat

poate conform legii 295 din 2004, modificata de 117/2011.

Despre ce piese e vorba?

Publicat

Buna seara.

Da, conform L 295 modificata prin L 117, art. 103, alin (1). In conformitate cu acest articol (cat si a altora) eu inteleg ca indiferent de ce piesa/accesoriu este vorba, daca doresc sa mi-o achizitionez de pe net din SUA, nu am voie. Ar trebuii sa o cumpar prin intermediul unui armurier autorizat sau intermediar de la noi si nimeni nu doreste sa faca acest lucru. Prea multa umblatura (zic ei..) pt avize (ANCEX, IGPR), taxe si transport pe teritoriul Romaniei. Va rog sa ma lamuriti daca am voie ca persoana fizica sa-mi cumpar piese si accesorii din SUA (pt ca altfel ar fi trafic ilicit..) sau daca stiti vreun armurier autorizat/intermediar care ar dori sa efectueze acest lucru.

Astfel eu cred ca toti cei care doreau sa-si cumpere/monteze diverse componente (accesorii) pt pistoalele lor nu o pot face legal. Si eu doresc sa-mi modific pistolul, dar doresc sa fac acest lucru in deplina legalitate si corectitudine.

Multumesc anticipat, o seara placuta.

Publicat

Cand am spus: "Astfel eu cred ca toti cei care doreau sa-si cumpere/monteze diverse componente (accesorii) pt pistoalele lor nu o pot face legal.", vroiam sa spun ca in cazul in care le-ar cumpara pe persoana fizica de pe net si le-ar monta ei singuri, nu de catre un armurier autorizat in urma unei cereri avizate de IGPR sau IPJ. Multumesc pt intelegere.

Va rog sa ma lamuriti si pe mine ce si cum ar trebuii sa fac sa reusesc sa-mi "tunez" pistolul.

• Membru
Publicat (modificat)

Poti sa comanzi cam orice nu se incadreaza in notiunea de "componenta esentiala" fara nici o restrictie. Adica nu poti sa iti comanzi ceva de genul manson inchizator sau teava fara autorizatii. Ca idee stiu ca toate componentele esentiale sunt cele care au marcajul cu seria pe ele (de informatia asta nu sunt foarte sigur, daca stie cineva sigur rog sa confirme sau sa infirme).

Modificat de bozo
  • Apreciez 1
Publicat

Problema cu piesele de arma din America nu e la noi, ci la americani. Orice export de "gun parts" necesita o licenta de la BATF care costa vreo 200 de dolari, si armurierii lor nu se baga decat la ceva care sa merite deranjul.Mai simplu e sa cauti piesele in Europa. Chiar si piesele esentiale ale armei (teava, inchizator , frema) se pot cumpara in baza Anexei 16 eliberata de serviciile AEST.

Si o intamplare patita de mine. Am cumparat din SUA un pat de pusca , din lemn. Merg la vama postei, vamesa deschide coletul si incepe sa urle "Are o pusca!". Degeaba am incercat sa ii explic ca e doar o bucata de lemn ,fara teava si mecanisme. Dupa ce a chemat toata posta acolo, a scris un proces verbal ca in colet e o pusca "fara tragaci", in opinia ei si a celorlalti "experti" vamesi. Mi-au cerut sa vin cu autorizatie de la politie ca sa ridic "pusca", caci altfel... Am sunat la AEST , si mi-au spus , pe buna dreptate, ca nu pot elibera autorizatie de procurare arma de foc pentru un pat, care nu are regim de arma. Eram in impas, dar salvarea a venit de unde nu ma asteptam, din partea nevestei. Cand a auzit ce am patit, a zis " Lasa ca ma duc eu..." . Acolo a fost o discutie "ca intre femei" , pe tonuri acute, iar vamesa i-a dat coletul, chiar daca nu era pe numele nevestei, si continea "o pusca fara tragaci"... :)

Publicat

Si eu stiam la fel (ca piesele inseriate sunt esentiale), dar spre surprinderea mea, in lege nu sunt definite componentele esentiale in functionarea unei arme, astfel orice piesa a ei este una esentiala. Mai mult chiar si un "holster" din piele poate fi considerat accesoriu, asta insemnand ca practic nu poti cumpara nimic. Va rog sa-mi spuneti, daca stiti, din Romania ai nevoie de autorizatie sa-ti cumperi piese de schimb pt pistol? Eu stiu sigur ca ai nevoie de o autorizatie pt montarea lor de catre un armurier autorizat, dar pe partea cu cumparatul.. Mai grav este ca nimeni nu stie nimic si toti se scuza ca nu au aparut normele metodologice de aplicare a L.117/2011 dar totusi legea trebuie sa o aplice cumva..

Nu sunt probleme la cumpararea de componente neinseriate din SUA, coletul ajungand in Romania in 5 zile prin intermediul postei lor (USPS), la posta vamala a localitatii destinatie.

Multumesc, sper sa ma puteti lamuri si pe mine, ca nu stiu ce sa mai cred.

Glockmeister nu este de incredere, deoarece nu sunt seriosi in onorarea comenzilor.

Publicat

2. arma de foc – orice arma portabila cu teava care poate arunca, este conceputa sa arunce

sau poate fi transformata sa arunce alice, un glont ori un proiectil prin actiunea unui

combustibil de propulsie; se considera ca un obiect poate fi transformat pentru a arunca o

alice, un glont sau un proiectil prin actiunea unui combustibil de propulsie daca are

aspectul unei arme de foc si, ca urmare a constructiei sale sau a materialului din care este

confectionat, poate fi transformat în acest scop; în întelesul prezentei legi, nu sunt incluse

în definitia armelor de foc armele prevazute în categoriile D si E din anexa;

21. piesa – orice element sau element de înlocuire special conceput pentru o arma de foc, care

este esential pentru functionarea acesteia, inclusiv o teava, o frema ori un recuperator de gaze,

mansonul mobil sau butoiasul, cuiul percutor ori închizatorul si orice dispozitiv conceput sau

adaptat pentru a reduce zgomotul provocat de tragerea unui foc de arma;

22. componenta esentiala – mecanismul de închidere, camera cartusului si/sau teava armelor de

foc, care, în calitate de obiecte separate si în masura în care sunt functionale, sunt incluse în

categoria armelor de foc pe care sunt montate sau pentru care sunt concepute sa se monteze;

• Apreciez 1
Publicat

Si eu am patit la fel, am vrut sa comand o teava calibrul 45 pentru 34-le meu si cand mi-au zis cei de la AEST ca o sa se inregistrze pe permis ca si a doua arma, am renuntat. Nu mi se pare normal acest lucru...cum de fapt multe in Romanica noastra draga se intampla...si asa am renuntat, si, in viitorul apropiat o sa-mi iau un Colt 1911, deoarece m-am ''indragostit" de calibrul 45. Stima

Publicat (modificat)

@raul26

Ai comandat de la Glockmeister si nu ai fost multumit? Ma intereseaza opinia ta pentru ca nu am mai comandat de la ei si nu strica parerea cuiva ce a avut deja o comanda la ei.

Mie mi-au raspuns prompt la un email deci nu am ce le reprosa deocamdata.

Acel mic dispozitiv de care se face vorbire in acest topic nu este o componenta a armei ce intra sub incidenta armelor si munitiilor.

Este practic o bucata de plastic ce acopera acel orificiu din patul pistolului Glock.

La inceputul lunii viitoare voi face acea comanda.

La IPJ Constanta nu am ajuns deoarece,cum spuneam intr-un alt post,cei de acolo au zis ca ma suna saptamana asta dar nu au facut-o.

Modificat de reddog
Publicat

Am comandat in vara mai multe piese, dar nu au tinut cont ca am platit piesele online si cand le-au primit le-au vandut celor ce au putut cumpara din magazin. Astfel am anulat comanda si am primit banii inapoi. Poate piesa pe care o doresti nu este asa de cautata in SUA si atunci va fi ok. Te rog sa-mi spui si mie, daca sti, un armurier/intermediar autorizat care ar putea sa comande piese de schimb din SUA, ulterior sa le pot cumpara de la el. Multumesc.

Mai sus vorbeam despre Glockmeister.

Acel capacel nu intra cumva in categoria "accesorii", daca da, tot nu ai dreptul legal sa il cumperi (conform aceleasi legi minunate 117).

Publicat

Si eu am patit la fel, am vrut sa comand o teava calibrul 45 pentru 34-le meu si cand mi-au zis cei de la AEST ca o sa se inregistrze pe permis ca si a doua arma, am renuntat. Nu mi se pare normal acest lucru... Stima

In permisul de tip B tevile de rezerva au rubrica separata fata de armele detinute. Faptul ca teava de rezerva urmeaza procedura autorizarii ca orice arma de foc , nu inseamna ca se substituie armei, de aceea e si rubrica separata. Teava de schimb nu se poate constitui singura in arma de foc, in lipsa armei pentru care e destinata. Cred ca domnii de la AEST te-au pasat!Poti detine , conform legii doua arme, care pot avea , eventual, tevi de schimb.

• Apreciez 2
Publicat (modificat)

@livu Da,si cei de la www.amazon.com trimit in Romania,chiar eu am cumparat de acolo de doua ori.Magazinele care nu trimit specifica asta.Problema ar fi ca unii dintre noi vor si casti,ochelari etc si la www.glockmeister.com putem gasi toate aceste lucruri.

Ok,deci avem:

reddog-1buc+casti si ochelari

livu-1buc

vid313-1buc

marinikkk-1buc + Handall Glock Gun Grip

Marius-1buc

Catalin-1buc

anila-2buc

steff33-1buc

bolund-1buc+casti si ochelari (rog sa-mi confirme prin pm ce model de ochelari vrea,sunt trei modele acolo)

cristian20-1buc+casti

arcan-1buc

cristm-1buc

Zilele astea vreau sa comand,poate reusesc sa ajung si pe la IPJ,inca nu m-au sunat de acolo si nu vreau sa-i stresez mergand zi de zi pe acolo.

Daca mai sunt doritori lista e deschisa.

Modificat de reddog

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.