Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

salut!

va sugerez sa adresati directiei generale m.r.u. a m.a.i. solicitarea ca, o data cu stabilirea limitei de varsta de 35 de ani pentru admiterea pe locurile cu frecventa redusa, sa se introduca si un barem pentru probele sportive diferentiat pentru candidatii care au peste 27 de ani.

consider ca, in cazul admiterii cererii noastre, nu ar trebui sa protestam impotriva introducerii probelor sportive; amintiti-va ce criterii de selectie a candidatilor agenti au fost in anul 2010, cu punctaje pentru cursuri, pentru vechime, calificative sau, mai rau, cu punte bonus care se acordau prin vot secret. deci, din acest punct de vedere, prin introducerea selectiei pe baza de probe sportive s-a eliminat f. mult subiectivismul, ba chiar consider ca e necesar un pic de sport pentru compensarea "tocitului intensiv"

ar trebui rezolvata si problema cu fisa medicala. nu poti sa ceri unui subofiter cu 13 ani vechime sa fie la fel de sanatos precum cel ce indeplineste conditia de minim 3 ani vechime. te uzeaza turele de noapte, stresul, sefii; deci criteriul de selectie "fisa medicala" ar fi in masura sa-i favorizeze pe cei care au lucrat mai mult la birou, pe neoperativi. voi ce sugestii aveti pentru rezolvarea acestei situatii?

Publicat

Va salut ! Vin in atentia dumneavoastra cu urmatoarea intrebare:in conditiile in care am absolvit o facultate particulara si am varsta de 28 de ani,pot sa sustin examen la Academie la F.R ? Va multumsc

• Displace 5
  • Moderator
Publicat

La F.R. pot susţine examen numai poliţiştii în activitate. Asta înseamnă că dacă nu eşti deja poliţist, nu vei putea susţine examen la FR.

Sper că am fost destul de clar.

Publicat

Bună tuturor ! Vă rog faceţi-mă şi pe mine să înţeleg: care este limita de vârstă până la urmă pentru un candidat la Academie, forma F.R.? Zilele trecute pe siteul lor au afişat probele sportive şi nr. de locuri, mai puţin însă condiţiile ce trebuie îndeplinite de viitorii candidaţi. Mulţumesc aniticipat!

Publicat

salut...sunt mai nou pe forum, v-am citit postarile...am inteles ca dupa proba sportiva exista un test grila, din ce domeniu sunt intrebarile, cate sunt si daca imi puteti publica vreunul din ani anteriori?...ma refer la optiunea fara frecventa! week-end placut in continuare!

Publicat

Salut, pe site-ul Academiei sunt postate materiile de examen, bibliografia precum si întrebările din anii trecuți.

Același grile de întrebări si la zi si la f.r.. Cel puțin la noi așa a fost.

Publicat

Cred ca macar de anul viitor, s-ar putea renunta la conditia de a nu fi urmat sau absolvit in sistemul de invatamant superior public, cu diploma de licenta sau echivalenta, studii superioare, pe locurile fara taxa. Nu e o conditie pentru cei care participa la admiterea la zi. Daca un student care intra la zi, a mai urmat cursurile altei facultati pe locurile fara taxa poate plati taxa de scolarizare, nu vad de ce nu ar putea sa fie la fel si in cazul celor de la frecventa redusa.

Publicat

buna ziua!

Am urmarit cu interes acest topic deoarece am fost interesata, pana azi de acest examen. Parerea mea este ca au facut anul acesta tot posibilul ca sa nu ne inscriem. tot ce au publicat ca si condtii sunt niste aberatii: sa te inscrii la ipj-ul unde ai domiciliul....pai, dragi prieteni, locuiesc la 600 de km!!! Imi cer de la locul de munca rapoarte si recomandari, de la Bucuresti adeverinta ca nu sunt cercetata... nu mai spun: pt ca port ochelari, imi tb derogare de la Bucuresti iar... adica, agent cu ochelari merge de 10 ani, dar ofiter nu...si ineptiile astea cu probele sportive: sa ii vad pe cei care au semnat, ca mari ofiteri, sa le treaca... ca eu, la 30 si putin de ani tb sa am aceleasi performante ca cei de la zi, de 18 ani...

Ce fac ai nostri din sindicate??? chiar nu vad ca este o bataie de joc??? care sunt avantajele mele ca sunt politist??

• Apreciez 1
  • Membru
Publicat

Nu toti de la zi au varsta de 18 ani. Sunt foarte multi care au trecut probele sportive la 25,26 chiar si 27 de ani. 

Publicat

eu m-am inscris astazi...se cer foarte multe la dosar, in plus mi se pare aiurea ca trebuie sa scot o adeverinta prin care sa reiasa ca facultatea de stat pe care am terminat-o(ASE BUC) a fost la locuri cu taxa, drumuri peste drumuri. Bafta si voua!

Publicat

mi au spus cei de la resurse umane de la ipj că după cei trei ani de şcolarizare se vă face repartiţia locurilor după ce îşi vor alege cei care termină la zi. deci ar fi mai mult un blestem să iau examenul că sigur mai am de ales între două-trei judeţe din nordul moldovei. voi ce ştiţi în legătură cu acest aspect?

• Displace 1
Publicat

te gandesti la un orizont foarte indepartat sauuuuu tu stii ceva ce noi nu stim .... :lol:

Publicat

Cred ca macar de anul viitor, s-ar putea renunta la conditia de a nu fi urmat sau absolvit in sistemul de invatamant superior public, cu diploma de licenta sau echivalenta, studii superioare, pe locurile fara taxa. Nu e o conditie pentru cei care participa la admiterea la zi. Daca un student care intra la zi, a mai urmat cursurile altei facultati pe locurile fara taxa poate plati taxa de scolarizare, nu vad de ce nu ar putea sa fie la fel si in cazul celor de la frecventa redusa.

Eu sunt in situatia pe care ai expus-o, respectiv sunt politista cu o facultate la buget. Nu mi se pare corect si nu vad nicio logica. De ce celor de la zi li s-arr permite sa-si plateasca taxa de scolarizare si noua nu? Cred ca trebuie sa facem memorii. Nu e corect!

Publicat

s-a terminat perioada de inscriere.

poate cineva sa-mi spuna nr. de candidati inscrisi la politie si la frontiera?

Publicat

Stimati colegi! Este cineva in situatia sa fi absolvit o facultate la buget, sa fi vrut sa se inscrie si acum nu a putut? Cum se pot inlatura astfel de aberatii?

Publicat (modificat)

Doar daca o vor cere destul de multe persoane sau mai multe sindicate. Suntem mai multi in situatia asta. Eu am absolvit facultatea  anterior scolii de agenti de politie de frontiera de la Oradea. Daca am scapat de problema cu varsta, prin cresterea limitei de varsta la 35 de ani, anul asta nu am scapat de interdictia asta. Poate se vor sesiza cei din CNP sau de la conducerea sindicatelor, pentru a cere abrogarea acestei conditii.

Modificat de sebiv
  • Membru
Publicat

Dupa bataia de joc de anul asta cand au interpretat ordinul ala cum au vrut muschii lor, dupa conditiile aberante impuse,dupa criteriul varsta modificat de 2 ori dar tot sa fie cum vor ei(adica nu ca inainte :pfft: ) m-am convins: tara te vrea prost!

Publicat

La fel si eu. Am terminat facultatea inainte de a deveni agent. Cred ca am sa trimit o petitie on line ministrului sa vedem ce raspuns primesc. Oare gresesc? Sau poate ca ar tebui sa-i trimitem mai multi. O zi buna!

• Membru
Publicat

Gresesti.Daca observi, nota-raport care-a bulversat si candidati si personal politienesc din cadrul MRU, a fost semnata orbeste de secretarii de stat si de ministru.Apoi a fost carpita pe ici pe colo.Ce asteptari ai tu avand in vedere recentele balbe in materie?Eu nu mai pot participa la examenul de anul asta din cauza ca am implinit 35 de ani la sfarsitul anului trecut, desi m-am pregatiti intrucat stiam ca limita de varsta este 42 de ani.Ce pot face eu in situatia asta?Nimic.N-am cerut nicio favoare decat posibilitatea de a sustine un examen la singura instutie de invatamant superior din MAI.Atat!Din nefericire situatia sta in felul urmator, cine-a vazut filmele cu BD stie:cine va recomanda? B-) Prietenii stiu de ce..........

Publicat

Multumesc pentru raspuns! E trist ce se intampla! Si cand te gandesti ca avem toata viata inainte, avem si potential si nu putem face nimic... Nu ma gandeam ca in politie sunt atat de multe nedreptati. Numai bine va doresc

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.