Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

• Membru
Publicat

.Da, am verificat si asa este, varsta maxima pentru inscriere la FR 27 de ani.Incredibil.La ce varsta trebuie sa termini scoala de agenti sa ai timp sa faci si cei trei de vechime minima dar sa nu depasesti 27 de ani?Probele sportive sunt pentru atleti de performanta, sunt curiso cati le vor trece.L-au injurat multi pe Traian Igas dar era mic copil pe langa astia de ne conduc acum.

• Membru
Publicat

Sa nu ne fie cu suparare, dar eu chiar nu vad unde scrie de conditiile acestea. In legatura cu FR apare doar nr de locuri. Conditiile de mai sus se refera la cei de la zi.

• Moderator
Publicat

Dacă urmezi link-ul pe site-ul Poliţiei Române şi citeşti documentul PDF găseşti acolo precizarea despre care se vorbeşte. :clip:

• Membru
Publicat

Da. Si eu sunt curios unde scrie despre aceste conditii, pentru ca mi-au fost confirmate verbal de catre un lucrator de la SRU, insa nu mi-a dat nimic scris. 

Publicat

Nu vad precizarea cu 29 la noi la f.r. doar cea cu 27 la admitere la zi si cu facultatea.S-o posteze careva aici.

• Membru
Publicat (modificat)

Ben, am sunat pe cineva de la MRU si a confirmat faza cu varsta si probele sportive..Linkul postat de Marius prezinta conditiile generale.Din ce stiu eu, pentru FR in anii trecuti varsta maxima pentru inscrierea la concurs era 42 de ani.Conditiile actuale, daca e sa fie asa, sunt aberante.Tinand cont ca din 2010 nu s-au mai scos locuri, iar in 2010 conditiile au fost altele, se naste intebarea:Cine sunt cei care trebuie avantajati de actualele conditii si de ce?Totusi, pe siteul academiei nu apare nimic.Pana la a vedea scris negru pe alb tind sa cred ca este o eroare, o interpretare gresita( de parca limba romana nu are suficiente cuvinte astfel incat asezate corect sa explice exact ce trebuie) sau o informatie incompleta.

Modificat de stelistman
Publicat

doar 3 locuri la frontiera la fr

ce aiurea

alea cred ca sunt blaturi deja

eu nu am inteles la fr se da la fel ca toti ceilalti adica si medical si psiho si sport, sau numai scrisul..... :hmmmt::(

Publicat

Tot despre ce vb voi,e vb de zi nu de fr...citisi cum trebuie,fratilor

Publicat

Sunt adevarate conditiile de admitere am verificat si eu.nu stiu inca cum se calculeaza aceasta vechime de 3 ani dar voi afla :)

Publicat

Cert e un lucru: oamenii care se ocupa cu recrutarea din cadrul Serviciului Resurse Umane mi-au spus ca nu ma pot inscrie avand in vedere varsta limita de 27 ani care se cere a fi indeplinita. E o conditie care i-a bulversat si pe ei, de aceea acestia au sunat  la IGPR Resurse Umane si aceia le-au confirmat ca este o conditie a fi ceruta indiferent pentru ce forma de invatamant la Academie se opteaza (ZI sau FR). Asa ca nu cred ca se va reveni, cel putin anul asta, la conditiile vechi de recrutare pentru inscrierea la Academia de Politie. Totusi regulamentul 4561405 din ianuarie 2013, e pe site-ul Academiei de Politie, face precizarea, clar, ca cei care opteaza pt. locurile de la FR nu sustin probe sportive si contravizita medicala, doar probele scrise!!! De varsta nu scrie nicaieri nimic! Cred ca este o confuzie si poate o petitie la DGMRU va rezolva situatia! Va tin la curent!

• Membru
Publicat

.Da, am verificat si asa este, varsta maxima pentru inscriere la FR 27 de ani.Incredibil.La ce varsta trebuie sa termini scoala de agenti sa ai timp sa faci si cei trei de vechime minima dar sa nu depasesti 27 de ani?Probele sportive sunt pentru atleti de performanta, sunt curios cati le vor trece.L-au injurat multi pe Traian Igas dar era mic copil pe langa astia de ne conduc acum.

Termini școala, în cel mai bun caz la 21 ani ( asta dacă nu ai o perioadă de 10 luni de amânare a absolvirii în care ești tot elev :angry:  și atunci deja ai 22 ani). Reușești să faci și perioada de vechime obținând calificativul de cel puțin bine la 24(25) ani. 

Dragi colegi, cei care veți reuși să îndepliniți criteriile generale, vă doresc succes ! :good:

Publicat

Din pacate am vazut si eu conditiile pe intrapol, asa este, tocmai am trecut si eu de limita de varsta, asta este, invat de 3 ani de zile si am asteptat cu mare nerabdare locuriele astea, nu simt decat o mare dezamagire. Generatia mea a fost una buna, am fost 450 de agenti, si din pacate noua nu ni se ofera sansa asta, li se ofera celor de a 6 generatie de 1500 de politisti, nu am nimic cu ei dar a intrat cine a vrut in politie in ultimii ani, si tot lor li se ofera si sansa de a avansa. Cand am intrat in politie majoritatea din cei batrani aveau o stare de blazare si dezamagire totala, ziceam si radeam de ei ca poate sunt mosi, comunisti, ca venim noi cu ceva nou, priveam cu incredere institutia asta...dar acum nu stiti cum privesc institutia asta acuma...cu o mare dezamargire sau poate am imbatrinit si eu dupa 7 ani de politie?????

• Apreciez 1
  • Displace 1
  • Membru
Publicat

Eu zic sa nu iti mai dai cu parerea despre anumite generatii de politisti si sa ramai on topic.

Publicat

Ieri am trimis un e-mail celor de la Resurse Umane din cadrul IGPR si astept sa vedem ce raspuns imi dau! Practic i-am intrebat daca, conditia de varsta ( limita de 27 ani) se aplica atat pt. candidatii de la Zi cat si pt. cei de la Frecventa redusa. Asta deoarece precizarile privind recrutarea candidatilor "o cam lasa in coada de peste" referitor la limita de varsta. Si inca ceva daca va uitati pe site-ul Academiei de Politie la regulamentul de desfasurare al examenului pt. frecventa redusa specifica clar :  cei ce opteaza pt. inscrierea pe unul din aceste locuri NU sustin DECAT !!! probele scrise fiind obligati sa plateasca doar taxa de inscriere nu si celelalte taxe ( vizita medicala etc.) si nu se specifica nicaieri de limita de varsta. Precizarile privind recrutarea candidatilor contravin celor precizate in regulamentul de desfasurare al examenului de admitere la Academie. Imediat ce imi trmit raspuns la petitie cei de la DGMRU din IGPR o sa va comunic! Pana atunci nu trebuie sa ne pierdem speranta!!! O zi buna tuturor!

Publicat

nu trebuie sa astepti raspunsul, pt ca ti-l voi dau eu si este foarte simplu. Pe intrapol in data de 28.05.2013 este postat de DMRU un nou regulament care-l inlocuieste pe cel vechi...motiveaza ei cu cv de genul pentru a creste nivelul de pregatire al viitorilor ofiteri si  aproba de cativa chestori undeva la 22.05.2013 noile conditii..care sunt cele mentionate. Din pacate asta e realitatea

Publicat

Am vazut si eu. Partea buna e ca am invatat ceva istorie si gramatica.Cred ca se poate inchide acest topic si putem continua in altul despre TZepe :)Amin

• Membru
Publicat

Nota raport e semnata de Macovei Ovidiu de la DGMRU si aprobata de secretarii de stat anghel Andreescu, Constantin Catalin Chiper, secretarul general chestor Ioan Stoica si de mnistrul de interne.Citind-o iti pui mainile in cap:"pentru motivarea agentilor de politie" " urmarim mentinerea caracterului motivan al recrutarii candidatilor care au statutul de agent de politie prin instituirea acelorasi probe de concurs cu cele prevazute pt.forma cu frecventa zi".

Care caracter motivant?poate discriminatoriu.....Cum poti sa  stabilesti aceleasi criterii de admitere la zi si fr in conditiile in care unii vin de pe bancile scolii iar altii din campul muncii?Nu vreau sa invinovatesc pe nimeni, dar cred ca exista interese ca unii dintr-o anumita generatie sa fie favorizati.Sunt curios de ce organizatia profesionala CNP nu are niciun punct de vedere visa-a-vis de aceste criterii discriminatorii?Ce vina au cei care s-au nascut mai devreme?Un absolvent de academie de peste 31 de ani ar fi prea urat, nu ar face fata, ar fi prea batran, s-ar putea screloza?Voi ce parere aveti vis-a-vis de situatia asta?

• Apreciez 1
Publicat (modificat)

Pe de alta parte nu mai sunt scoase la concurs nici locuri pentru incadrari din sursa interna astfel limiteaza posibilitatea agentilor de politie de a intra in corpul ofiterilor. Mi se pare o discriminare totala!!! :( . Dar nemernicia cea mai mare, este ca precizarile privind recrutarea candidatilor vin la sf. lui mai cand trebuiau sa apara la inceputul anului. De ce a aparut regulamentul de admitere la inceputul anului 2013 si mai era nevoie de precizari la jumatatea anului 2013?! Nu se putea face un singur regulament care sa cuprinda TOATE aspectele referitoare la admitere?!  Inca o data m-am convins ca exista multa nesimtire la nivelul conducerii ministerului in care lucram. Si asta numai din cauza "moliilor" din MAI ! Ce optica europeana are ministerul asta daca "capii MAI" inseala si trateaza cu dispret si nesimtire oamenii din subordinea sa!

Modificat de apocalipse
  • Apreciez 4
Publicat

Am avut si eu ocazia sa ma interesez de conditiile pentru admiterea la AIC forma de invatamant frecventa redusa, chiar pe intranet....si intr-adevar trebuie sa ai cel putin 3 ani vechime, calificativul de "bine" in ultimul an, limita de varsta este de 27 ani..pe langa toate acestea cei care se incadreaza vor sustine si probele fizice, care nu mai sunt aceleasi ca in anii trecuti ci la fiecare proba, nota de trecere este de minim 5 dar cumulul probelor sa fie minim 6...
   Cu bune, cu rele eu va doresc un weekend cat mai frumos :)

Publicat

Am vazut anexa 

la dispozitia IGPR cu privire la admiterea 2013 care contine modelul de raport prin care se solicita inscrierea la academie-FR  si la sfarsit apare urmatoarea fraza ``Totodata , declar pe propria raspundere ca sunt la prima institutie  de invatamant superior pe care o urmez de la dobandirea statutului de personal al MAI``  desi conditia de admitere este sa nu fi urmat sau absolvit o institutie de invatamant superior de stat pe locurile fara taxa. Eu urmez o facultate privata. Stie cineva daca si asta este un imediment?....eu unul nu am vazut stipulat in nici un act normativ chestia asta si  ar fi culmea sa se agate de asta desi indeplinesc toate conditiile de admitere.

• Membru
Publicat

apocalipse, discriminari sunt multe, si aici ii fac vinovati pe cei de la CNP care le accepta tacit.Din nota-raport reiese ca(cica) se urmareste mentinerea caracterului motivant al recrutarii candidatilor.Buuuuun!Pe logica asta, unde este caracterul motivant in anii 2011 si 2012, pentru agentul de politie X, care anul trecut avea 27 de ani dar nu au fost locuri scoase la concurs?Vinovati sunta iarasi cei de la CNP care au acceptat sa ne umple institutia de ofiteri facuti la jandarmi si adusi pe usa din spate, pe sub pamant, in saci etc.in institutia noastra.Practic, daca ai trecut de 27 de ani nu ti se mai ofere nicio posibilitate de a promova in institutia asta.Sunt politisti care s-au pliat perfect pe ceea ce inseamna munca de politie, care au dovedit ca sunt capabili, care au ajuns la maturitate profesionala dupa 6,7,8,9 ani de vechime dar in actualele conditii nu mai au nicio sansa.Eu sunt de parere sa-i bombardam pe cei din CNP cu sesizari in sensul asta, pentru ca au obligatia in calitate de organizatie profesionala, sa reprezinte interesele in sensul asta.Totodata ar fi bine daca ar cere un punct de vedere anul asta pentru examenele care urmeaza in anii urmatori.

• Apreciez 4
Publicat

apocalipse, discriminari sunt multe, si aici ii fac vinovati pe cei de la CNP care le accepta tacit.Din nota-raport reiese ca(cica) se urmareste mentinerea caracterului motivant al recrutarii candidatilor.Buuuuun!Pe logica asta, unde este caracterul motivant in anii 2011 si 2012, pentru agentul de politie X, care anul trecut avea 27 de ani dar nu au fost locuri scoase la concurs?Vinovati sunta iarasi cei de la CNP care au acceptat sa ne umple institutia de ofiteri facuti la jandarmi si adusi pe usa din spate, pe sub pamant, in saci etc.in institutia noastra.Practic, daca ai trecut de 27 de ani nu ti se mai ofere nicio posibilitate de a promova in institutia asta.Sunt politisti care s-au pliat perfect pe ceea ce inseamna munca de politie, care au dovedit ca sunt capabili, care au ajuns la maturitate profesionala dupa 6,7,8,9 ani de vechime dar in actualele conditii nu mai au nicio sansa.Eu sunt de parere sa-i bombardam pe cei din CNP cu sesizari in sensul asta, pentru ca au obligatia in calitate de organizatie profesionala, sa reprezinte interesele in sensul asta.Totodata ar fi bine daca ar cere un punct de vedere anul asta pentru examenele care urmeaza in anii urmatori.

Ca tot a venit vorba de CNP,si ei au semnat acea adresa in care erau stipulate conditiile de admitere pentru anul acesta.asa ca dragi colegi nu are rost sa ne amagim cu apa de ploaie,nici cu CNP/ul nici cu sindicatele.tot ce fac,fac pentru ei si pentru interesele lor,nu pentru adevarata lor menire in minister.

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.