Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

• Membru
Publicat

Eu sustin mai sus ca nu se scot.Am si explicat care e convingerea mea, pana la modificarea statutului, dar la unii nu le convine.Poate eu nu am dreptate, mi-ar placea sa se scoata.

• Displace 1
Publicat

Academia de Politie nu scoate la consurs locuri pt FR ci ministerul mai exact D.G.R.U. ei eu am aflat ca ar scoate locuri la FR(anul trecut nu s-au scos pt ca ministerul era in proces cu absolventii de FR de pe vremea cand nu erau avansati dupa absolvire).

Locurile aprobate de minister pentru sesiunea de admitere 2012 Academia de Politie:

Politie Drept – 25 locuri

(14 barbati, 5 femei, 6 SPP)

Politie Ordine si Siguranta Publica – 50 locuri

(42 barbati, 5 femei, 3 minoritati)

Frontiera – 20 locuri

(15 barbati, 2 femei, 3 minoritati)

Jandarmi – 45 locuri

(40 barbati, 3 femei, 2 minoritati)

Penitenciare – 50 locuri

Pompieri – 50 locuri

Arhivistica – 15 locuri cu taxa

Politie F.R.- 10 locuri

Jandarmi - 5 locuri

• Displace 3
  • Membru
Publicat

Tovarase dogmaster, nu mai dezinforma cu astfel de vesti. Locurile pentru 2012 nu au fost inca aprobate. Se pot verifica site-urile Academiei de politie, al MAI-ului si al Politie Romane. Locurile de mai sus sunt luate de pe un site "particular", facut de niste pustani si care are ca obiect principal de activitate un forum despre "cadeti" cum il numesc ei.

• Apreciez 3
Publicat

mda.........daca zici ................. eu am spus si spun in continuare VOR FII LOCURI LA FRECVENTA REDUSA

• Membru
Publicat (modificat)

Pica para malaiata, ghici ciuperca ce-i ... Ce spun eu si ce spui tu...

Academia de Politie nu scoate la consurs locuri pt FR ci ministerul mai exact D.G.R.U. ei eu am aflat ca ar scoate locuri la FR(anul trecut nu s-au scos pt ca ministerul era in proces cu absolventii de FR de pe vremea cand nu erau avansati dupa absolvire).

PS Alta gogorita, tovarase. Nu stiu de ce promotii de la FR zici tu ca s-ar judeca cu ministerul ca nu le-a avansat la grad de sinsp, pt ca cei din 2008, adica primii dupa o foarte lunga perioada de cand nu s-a mai organizat examen la FR, au fost avansati. Cross my heart and hope to die, cum ar zice francezul.

Asa ca m-ai verifica-ti sursele si NU MAI DEZINFORMA.

Modificat de Ben
Publicat

e vorba de cei care au absolvit academia inainte , cand facea academia orice agent ca pe orice facultate

• Apreciez 1
  • Displace 3
  • Membru
Publicat (modificat)

Mda, prietene, Academia o facea orice agent ca pe orice facultate. Este exact asa cum spui tu :doh::slapb: Adica, te referi la promotia din 2002, 2003, undeva pe acolo, cand s-a organizat ultima oara examen la FR, inainte sa ia o pauza de cativa ani. Ciudat este ca "procesele" cu vechii absolventi nu i-au oprit pe cei de la minister sa scoata locuri si in 2008, si in 2009, si in 2010. Sau absolventii neridicati in grad de ofiter s-au gandit taman prin 2011 sa dea in judecata MAI-ul, iar cei de la minister, vazand asta, s-au desistat si n-au mai scos locuri?!?!?! Mda, cred ca asta este explicatia.

SAU... bati tu campii, cu inversunare as putea spune.

Modificat de Ben
  • Displace 3
  • Membru
Publicat (modificat)

Nu mai sunt cazuri din astea.Au fost dar toti absolventii au primit gradele de ogiter pana la urma.Daca tu stii ca mai sunt cazuri, exemplifica-le.

"cand facea academia orice agent ca pe orice facultate " te referi, probabil, la vremurile cand la FR se scoteau cate 100-150 de locuri nu 30 sau deloc ca acum.

Modificat de stelistman
Publicat

corect pe vremurile cand la FR se scoteau cate 100-150 de locuri nu 30 sau deloc ca acum.

In fine. Eu am sunat La DGRU si au spus ca vor scoate locuri.

• Membru
Publicat

Daca vor scoate, vor scoate maxim 10% din nr.locurilor la forma de invatamant zi.

Publicat

de ce nu participati la examen la zi?.....daca sunt locuri mai multe aveti mai multe sanse.

• Moderator
Publicat

Chiar dacă ar dori să o facă, nu au dreptul. Din câte rețin una dintre condiții pt cei de la zi este să nu fi fost sau să fii cadru activ.

• Apreciez 1
Publicat

Si cum participi la cursurile in fiecare zi daca esti politist in activitate?

Bine daca nu suferi de ubicuitate......

• Apreciez 1
Publicat
Pathfinder. In proiectul de modificare a legii si statutului politistilor se prevede ca vor putea face academia si politistii in activitate, cu conditia suspendarii pe aceasta perioada a raporturilor de serviciu. In momentul de fata poti participa daca indeplinesti conditiile, inclusiv varsta eventual daca iti dai demisia inainte de examen. Nu iti da dreptul sa te inscrii nici la examenele de avocatura, daca esti activ. Nu-ti da posibilitatea sa dai examen si daca castigi sa-ti dai demisia.Intelege ca la noi, este altfel decat in alte profesii. Noi suntem mai dotati, avem patru... in loc de doua.
Publicat

In momentul de fata poti participa daca indeplinesti conditiile, inclusiv varsta eventual daca iti dai demisia inainte de examen. Nu iti da dreptul sa te inscrii nici la examenele de avocatura, daca esti activ. Nu-ti da posibilitatea sa dai examen si daca castigi sa-ti dai demisia.Intelege ca la noi, este altfel decat in alte profesii. Noi suntem mai dotati, avem patru... in loc de doua.

Si cum sta treaba cu cei care vor sa dea la INM? Trebuie sa demisioneze inainte de a sustine examenul?

Publicat (modificat)

Deci avem voie sa sustinem examenul la INM asemenea unui licentiat in Drept? Pe siteul lor sau in alta lege n-am gasit o asemenea interzicere. Daca un agent judiciarist nu este lasat sa concureze pe celelalte locuri ci doar ofiterii, ar fi culmea nici pe locurile la zi sa nu ne lase...

gigikent esti binevoitor sa precizezi unde scrie asta?

Modificat de jeffo
Publicat

@Pathfinder, esti sigur?

Abtine-te!

m-am uitat pe conditiile de participare la examenul de admitere si nu am vazut conditia aceasta .... :blink:

Publicat

Si cum sta treaba cu cei care vor sa dea la INM? Trebuie sa demisioneze inainte de a sustine examenul?

Da ,altfel nu iti accepta inscrierea.

Publicat

Hmmm, astazi am mai intrebat in stanga si-n dreapta despre acest lucru si nu cred ca este neaparat sa demisionezi inainte de a da examenul. Stiu un caz concret (un ofiter), care a sustinut admiterea la INM in 2011 insa nu a reusit sa promoveze examenul, iar acum lucreaza bine mersi in acelasi IPJ.

• Apreciez 1
Publicat

Am un coleg în an care a fost 5 ani agent la Poliția de Frontieră și anul trecut a susținut examenul de admitere, acum urmând cursurile Academiei de Poliție la zi.

Publicat

Dau, acest coleg a fost angajat direct la politia de frontiera sau a facut scoala la oradea? inainte de a da la academie si-a dat demisia sau dupa ce a intrat?

Publicat

Raspunsul unui judecator de la CSM (Cristi Danilet) pe blogul sau personal. I-am explicat situatia si a spus ca nu este nicio problema.

"Nimic nu va impiedica sa sustineti concursul de admitere la INM sau direct in magistratura, chiar daca aveti un loc de munca."

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.