Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

• Membru
Publicat (modificat)

Conform ultimului anunt de pe siteul academiei, la ZI sunt 782 de candidati pentru 208 locuri iar la FR sunt 300 pe 18 locuri.Daca tu Cristi ai alte date, posteaza sursa.Ce am scris eu mai sus poate fi verificat accesand siteul academiei.

Modificat de stelistman
Publicat

eu m-am inscris si suntem 4 grupe de cate 79 la FR, un calcul simplu fac 316 candidati pe 18 locuri, hmmm tare concurenta!

• Membru
Publicat (modificat)

Greşeşti. Sunt şase grupe la FR, nu patru. Sunt patru de câte 79, care sunt numai de bărbaţi, şi mai sunt două,  de femei, grupele nr. 5 şi 6 care au 51, respectiv, 50 de candidaţi. Uitaţi-vă cu atenţie pe grafic, am pretenţii că aveţi atenţie distributivă.

Ideea este că nu toţi din aceste grupe s-au prezentat şi la înscriere, mulţi renunţând pe parcurs, grupele fiind făcute înainte, pe baza dosarelor depuse. 

Modificat de Cristi
Publicat

Si eu m-am inscris si e clar ca e concurenta mult mai mare la noi.Totusi eu nu as pune problema de genul 23/loc sau 3/loc ci de genul: cine reuseste trebuie sa fie mai bun ca alti 280 la fr si fata de 500 la zi, pentru ca asa se iau mediile si nu fata de alti 22 indivizi. Asa ca va urez multa bafta!

Publicat

Ce ati facut la examen cei care ati dat astazi la academie? A fost greu?

Publicat

Subiectele au fost destul de grele. Colegii care au scanner pot pune un print cu subiectele aici.

Publicat

Esti la FR sau la ZI ? La ZI ai toate sansele sa iei, la FR, nu stiu ce sa zic.

• Apreciez 1
  • Displace 1
  • Membru
Publicat

Au fost note destul de mari la FR şi raportat la numărul de locuri, sunt convins că media de admitere nu va scădea sub 8.00, poate chiar 8.50. La zi, în schimb, au fost ceva de genul 3 candidaţi pe un loc, deci este posibil ca media de admitere să scadă, poate nu cu mult, dar va scădea. Felicitări colegilor care au reuşit să intre şi succes în cariera viitoare!

Publicat

E la fr ca si mine.Sunt convins ca se va intra cu nota 8+ pt. ca s-au prezentat destui oameni pregatiti la f.r., ceea ce m-a surprins.La zi au fost varza si vor intra si cu 7-7,5.Mai sunt cateva ore si ar trebui sa posteze ce si cum.

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

explicati-mi si mie vad rog frumos.

Sunt inscris la facultate de STAT din anul 2012 (drept). Anul 2012-2013 am fost la "FARA TAXA", urmatorii ani nu o sa mai beneficiez de "sistemul fara taxa" :). Am voie sa particip la examenul de admitere in cadrul Academiei - FR ? ? ? (sunt agent)

• Membru
Publicat (modificat)

Nu mai poţi participa, din păcate. Citeşte pe site-ul academiei motivaţia.

Modificat de Cristi
  • Membru
Publicat

În exact aceeași situație mă aflu și eu Stormi, diferă doar anii de studiu. Să sperăm că se va schimba metodologia/legislația până la admiterea de anul viitor.

Publicat

Recunosc ca adun din ce in ce mai multa frustrare in politia asta, ultima teapa fiind fr-ul asta zgarcit cu locuri putine, bulibasit pana in ultima clipa si care numai sa te motiveze in cariera nu face.Acum pentru la anul iar aflam in ultima clipa ca sunt 20 de locuri la care se adauga conditii staliniste?Si bineinteles ca vor scoate 200 locuri la zi sa intre iar toti pustii astia cu medii de corijenti care de-abia iau bacul.

• Apreciez 3
  • Displace 3
  • Membru
Publicat

Si bineinteles ca vor scoate 200 locuri la zi sa intre iar toti pustii astia cu medii de corijenti care de-abia iau bacul.

Eu iti inteleg frustrarea si poate dezamagirea ca nu ai luat anul asta, dar asta este forma de invatamant principala in orice universitate din lumea asta.

• Apreciez 1
Publicat

Sunt de acord ca examenul de admitere la zi trebuie sa se dea din cele 3 materii ce tin de primele 12 clase si inteleg ca nu poti merge pana la a respinge dosarele celor care nu au fost fost eminenti la scoala.Dar cam atat.Pentru ca eu as vede un examen la fr din legislatia specifica muncii de politie si nu din engleza.

• Apreciez 2
  • Displace 1
  • Membru
Publicat

Tu faceai referire la nr de locuri. E normal ca la forma de invatamant "zi" sa fie cele mai multe. Nu mai explic de ce.

PS Academia isi organizeaza singura examenul de admitere si isi selecteaza viitorii studenti dupa cum considera Senatul Academiei de cuvinta. Faptul ca tu inveti pe de rost niste legi nu are nici o legatura cu ce se cauta la un viitor student sau cu ce urmeaza sa studiezi.

• Displace 5
  • Moderator
Publicat

Aşa ca fapt divers. Mie unul proba la limba străină, mi se pare mult mai oportună şi folositoare ulterior unui viitor ofiţer de poliţie, la fel şi gramatica, în timp ce istoria nu. Mult mai logică mi s-ar părea înlocuirea istoriei cu o probă din munca de poliţie, legislaţie aplicată, etc.

• Apreciez 2
Publicat

Man tu ai mania contradictiei ? Nu am intentia sa transform topicul in discutia danezu-ben iar dupa raspunsul asta nu mai continui.

Logic sa fie mai multe la zi, dar nici 18 in 3 ani la fr ..capisci?Iar ce hotaraste senatul nu crezi ca ar trebui sa aiba legatura cu ce meserie practici dupa ce termini academia ?

In concluzie eu cred ca e mai folositor un ofiter( fost agent) care stie legislatia si procedurile decat unul care stie istorie/engleza/romana( normal ca nu neg importanta lor si nu suport ignorantii cu privire la istorie, agramatii si stiutorii doar de senkiu mister).

• Apreciez 1
  • Displace 5
Publicat (modificat)

Ce prostii vb pe aici.....Trebuia sa faceti academia la zi si gata,eu nu vad rostul locurilor ff,cica sa se dea admiterea din legi :))In primul rand ganditi-va ca academia e o facultate nu o fabrica de ``soldati universali``,cei ce au ales sa se faca agenti asa sa ramana,acum e plin de ofiteri din care doar 60% au academia.Nu inteleg frustrarile agentilor........Voi vreti la academie numai pentru statut...

Modificat de selen
  • Apreciez 2
  • Displace 16
  • Membru
Publicat

E interesant. După 10 ani de poliţie să iei o medie la FR mai mare decât ultima medie de intrare la zi dar să nu intri...hm, după o logică filosofală, oare ai avea dreptul să fii ofiţer? Poate unii nu au avut şansa să stea acasă cinci ani să înveţe şi să dea de tot atâtea ori examen la academie, s-au făcut agenţi, au prins hoţi şi vor să promoveze profesional. Ce e rău în această dorinţă? Nu a cerut nimeni să fie avansat fără şcoală, nu face comparaţii cu cei 40 la sută din ofiţeri care nu au academia şi au fost încadraţi prin metoda săritului gardului. E o diferenţă de la cer la pământ. 

• Apreciez 4
  • Membru
Publicat (modificat)

Man tu ai mania contradictiei ?

Iar ce hotaraste senatul nu crezi ca ar trebui sa aiba legatura cu ce meserie practici dupa ce termini academia ?

Oi avea eu mania contradictiei, dar tu cu siguranta ai mania de a nu fi contrazis :)

Ma deranjeaza dispretul tau fata de cei de la zi pe care-l arati in postarile anterioare cu exprimari de genul ca sunt varza sau ca sunt pustani corigenti care de-abia iau bacul.

Ca tot ma intrebi, ce hotareste Senatul cu privire la admitere nu ar trebui sa aiba legatura cu ce meserie practici dupa ce termini academia pt ca dupa acelasi principiu tot din legislatie ar trebui sa dea si cei de la zi, ca doar tot politisti vor fi si ei nu? Ce hotareste Senatul cu privire la admitere are legatura sau ar trebui sa aiba legatura cu calitatea ta viitoare de student pe care o vei dobandi, ca apoi sa hotareasca cu privire la meseria pe care o vei practica

E o chestie treptata: testarea abilitatilor si cunostintelor drept candidat  din anumite materii la admitere, testarea abilitatilor si cunostintelor ca student si viitor politist din anumite materii si domenii pe parcursul scolii si la licenta. Sigur, o sa spui ca esti deja politist si ca nu mai ai nevoie de unele chestii, ca poti sa sari peste niste lucruri, dar e o greseala mare sa crezi ca le stii pe toate. Eu un proces etapizat, pe faze care se numeste scolarizare. Ne-am obisnuit sa batem din palme si sa fie totul de-a gata.

Lb straina e lesne de inteles de ce e pusa ca proba de admitere. Gramatica lb romane, pe langa faptul ca e obligatoriu sa stii lb oficiala a statului pt care lucrezi, a fost aleasa si datorita faptului aceasta scoate la iveala capacitatea unei persoane de a intelege un text, de a-l interpreta si, mai important, de a aplica prevederile sale, cu atat mai mult in cazul politistilor cand e vorba de un text de lege. Ati vazut zilele trecute o postare a lui Catalin in care cita o decizie a ICCJ privind amenzile contraventionale.   Provocase dezbateri un singur cuvant: sau.

O sa fie unii care o sa spuna ca nu e treaba noastra, ci a procurorilor si judecatoriloe. Fals. Cu totii lucram cu legi, de la cele contraventionale la cele penale. E important sa poti sa interpretezi un text de lege, iar faptul ca stii pe de rost 10 legi nu cred ca te ajuta cu nimic, pe langa faptul ca e prosteste sa memorezi mot-a-mot. Pana si judecatorul tine Codul Penal pe masa cand lucreaza.

E interesant. După 10 ani de poliţie să iei o medie la FR mai mare decât ultima medie de intrare la zi dar să nu intri...hm, după o logică filosofală, oare ai avea dreptul să fii ofiţer?

Cristi, dupa aceeasi "logica filosofala" puteau sa gandeasca si candidatii la zi din anii anteriori care cu medii de 7,5-8nu intrau si nu aveau dreptul sa fie ofiter, iar cei de la fr cu medii de 5 erau admisi. Astea-s locurile, astea-s mediile. E normal sa fie locuri la zi separate de cele de la fr. Acum si cum ti-e bafta.

A nu se intelege ca nu sunt de acord cu aceasta forma de invatamant. Ba dimpotriva, fata de acele incadrari directe ca ofiter fr-ul asigura un cadru mai strict si corect

Modificat de Ben
Publicat

foarte adevarat vorbesti Cristi.

Adica eu imi doresc totusi sa imi fac o cariera. Daca noi am inceput de jos (agenti) avem tot dreptul sa NE DORIM sa promovam in CARIERA.

In alta ordine de idei:

Noi cei care dorim sa dam la Academie - FR si nu am avem voie conform acelei precizari RETARDATE (cu facultatea la buget) ar trebui sa facem o adresa IGPR-ului sa ne scuteasca de aceasta regula idioata pentru ca intotdeauna sefii nostri ne-au indemnat sa ne CONTINUAM studiile, ceea ce inseamna sa ne luam si noi o diploma de licenta, care pana la urma, DEGEABA o obtinem pentru ca oricum spor pentru studii superioare nu iti mai ofera acest minister infect.

Pai daca stiam de la bun inceput nu ma mai inscriam la facultate si asteptam sa dau la academie.

alta pararere:

Orice firma care se respecta, intotdeauna propune spre promovare persoanele care lucreaza deja in cadrul firmei si au obtinut rezultate foarte bune, caci pana la urma acest minister e tot o "firma" numai ca poarta denumirea de minister.    = cam asta inseamna un management defectuos. inloc sa promoveze persoanele din firma se urmareste a se aduce alte "talente" din viata civila.

si da, daca stai sa verifici cred ca mai bine de 40% din cei din corpul ofiterilor nici nu au absolvit Academia.

Pai pana la urma undei CORECTITUDINEA fratilor? Ca doar asa-i la noi la romani, faci facultati peste facultati si iti fura unu serviciul la care visai pentru ca apeleaza la cunostinte.

Te enervezi si chiar de-al dracului nu mai muncesti din cauza ca nu iti mai ofera posibilitatea de a accede in corpul ofiterilor. 

Cum poti sa iti motivezi personalul sa depuna munca de calitate? ii oferi "premiu"/ sanse de promovare/ crestere in grad. "Premiu" nu se mai da, macar ajuta-l si promoveaza-l frate.  In alte cuvinte trebuie sa ii oferi un mediu in care se existe competitivitate.

Se supara pe noi sefii cand nu avem rezultate si afirma ca abia asteptam sa plecam de la serviciu. Ei nu inteleg ce inseamna sa fii agent, ajungi frustat cand vezi ca nu ti se ofera conditii de munca, colectivul e imbatranit, iar dotarile... sa nu mai vorbim. Mergi la apeluri 112 cu Loganuri care sunt practic un pericol public pe drumul public (troncane din toate partile, lampa nu mai functioneaza) si te ia cetateanul, cu drepturi europene de altfel, la intrebari CA DE CE ATI AJUNS ASA TARZIU, DEGEABA VENITI DOMNILOR.... ajunge ca deja o "ard" offtopic.

• Apreciez 1
  • Displace 1
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.