Jump to content
POLITISTI.ro

NewsBot

Recommended Posts

În urma denunţului formulat de un poliţist de frontieră din cadrul P.T.F. Albiţa, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Vaslui, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, au prins în flagrant o persoană din R. Moldova care a încercat să ofere 500 euro poliţistului, pentru a nu i se intocmi dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment
  • 5 months later...

Mită de 450 euro refuzată de un poliţist de frontieră

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Satu Mare, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, au prins în flagrant un cetăţean ucrainean care a oferit 450 euro unui poliţist de frontieră pentru a nu i se întocmi dosar penal după ce în maşina sa au fost descoperite mai multe cartuşe cu ţigări.

Luni, 23 aprilie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare – Inspectoratul Teritorial al poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii traficului cu produse accizabile din tutun. Astfel, în jurul orei 19.00, poliţiştii de frontieră au oprit pentru control pe raza localităţii Halmeu un autoturism înmatriculat în Ucraina, condus de Vladyslav R., cetăţean ucrainean, în vârstă de 33 ani.

La controlul efectuat asupra autoturismului, poliţiştii de frontieră au constatat că sub bordul maşinii se află un locaş special amenajat în care se aflau mai multe pachete cu ţigări, motiv pentru care autovehiculul a fost condus la sediul STPF Satu Mare pentru continuarea cercetărilor.

În acest timp, şoferul maşinii i-a promis unui poliţist de frontieră o sumă de bani pentru a nu efectua controlul amănunţit asupra maşinii şi pentru a nu lua măsurile legale ce se impun.

Poliţistul de frontieră a adus imediat la cunoştinţa superiorilor săi situaţia de fapt şi a sesizat Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Satu Mare.

Sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii D.G.A. au organizat acţiunea de prindere în flagrant.

În urma controlului amănunţit efectuat asupra maşinii, poliţiştii de frontieră au descoperit 290 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană care au fost ridicate în vederea confiscării.

Cetăţeanul ucrainean este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi contrabandă.

Biroul Relaţii Publice - Direcţia Generală Anticorupţie

Biroul de Informare şi Relaţii Publice - Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră

Link to comment

Din pacate mass media nu rumega astfel de stiri, daca nu e de rau nu are rost sa umple ecranul cu asa o stire...felicitari intr-adevar acestor politisti care au coloana vertebrala !

Link to comment
  • 4 weeks later...

Mită de 500 euro refuzată de un poliţist de frontieră

În urma denunţului formulat de un poliţist de frontieră din cadrul P.T.F. Albiţa, ofiţerii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Biroul Judeţean Anticorupţie Vaslui au întocmit unui cetăţean român dosar de cercetare penală pentru că a oferit 500 euro unui poliţist de frontieră pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile conferite de lege.

În fapt, la data de 16 mai a.c., în jurul orei 14.00, în P.T.F. Albiţa/I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, cetăţeanul român G.C., în vârstă de 30 de ani, conducând un autoturism marca Skoda. Acesta a prezentat la controlul de frontieră documentul care atesta dovada inspecţiei tehnice a autoturismului şi asigurarea auto, eliberată de o firmă de asigurări din Marea Britanie.

Având suspiciuni în privinţa actelor prezentate, poliţiştii de frontieră vasluieni au procedat la verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că documentele în cauză sunt false, în aceste condiţii autoturismul neavând drept de circulaţie pe drumurile publice.

În momentul în care i s-au adus la cunoştinţă aspectele constatate, G.C a încercat să-l convingă pe unul dintre poliţiştii de frontieră să nu-i întocmească dosar penal pentru infracţiunile săvârşite, oferindu-i 500 euro, drept mită.

Poliţistul de frontieră a raportat evenimentul şefilor ierarhici, iar conducerea I.T.P.F. Iaşi a sesizat D.G.A. – Biroul Judeţean Anticorupţie Vaslui.

Ofiţerii Biroului Judeţean Anticorupţie Vaslui, împreună cu procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, s-au deplasat la faţa locului şi au procedat la prinderea în flagrant a făptuitorului.

În prezent, cel în cauză este cercetat în stare de libertate pentru comiterea infracţiunii de dare de mită, faptă prev. şi ped. de art. 255 C. pen în referire la art. 7, alin. 2 din Legea nr. 78/2000. Poliţiştii de frontieră vasluieni i-au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals şi conducerea unui autoturism pe drumurile publice din România fără drept de circulaţie (fapte prevăzute şi pedepsite de art. 255, 291 din C. Pen şi art.85 alin. 4 din O.U.G. 195/2002), urmând a fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huşi cu propunerile legale.

I.G.P.F. - Biroul Informare și Relaţii Publice

Link to comment
  • 2 months later...

Mită de peste 1600 de euro refuzată de un poliţist de frontieră

Un poliţist de frontieră a denunţat imediat Direcţiei Generale Anticorupţie încercarea unei persoane de a-i oferi bani pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile conferite de lege.

• Cu sprijinul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (D.G.I.P.I.) a fost organizată acţiunea de prindere în flagrant

În urma denunţului formulat de un poliţist de frontieră din cadrul S.P.F. Stânca la Direcţia Generală Anticorupţie – Biroul Judeţean Anticorupţie Botoşani, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani au reţinut aseară, 26 iulie a.c., o persoană, cetăţean din Republica Moldova, pentru cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită. Aceasta a oferit suma de 1400 euro şi 920 lei unui poliţist de frontieră pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile conferite de lege.

Totodată, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Stânca au întocmit pe numele femeii şi a soţului acesteia dosar penal pentru contrabandă.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (D.G.I.P.I.).

Astfel, ieri, 26 iulie 2012, un echipaj format din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Stânca, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice a oprit pentru control, în localitatea Stânca, un autoturism înmatriculat în România, condus de Constantin G., cetăţean moldovean, în vârstă de 42 ani.

La controlul efectuat asupra autoturismului, în bordul maşinii au fost descoperite 40 pachete de ţigări, fapt pentru care autoturismul şi pasagerii au fost conduşi la Sectorul Poliţiei de Frontieră Stânca în vederea efectuării unui control amănunţit.

În acest timp, Diana G., cetăţean R. Moldova, în vârstă de 39 ani, pasageră în autoturism, a promis unui poliţist de frontieră o sumă de bani pentru ca acesta să nu-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu şi să nu controleze autoturismul.

Poliţistul de frontieră a adus imediat la cunoştinţa superiorilor săi situaţia de fapt şi a sesizat Direcţia Generală Anticorupţie – Biroul Judeţean Anticorupţie Botoşani.

Sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, lucrătorii D.G.A., cu sprijinul D.G.I.P.I. au organizat acţiunea de prindere în flagrant, prilej cu care Diana G. a fost prinsă în timp ce oferea poliţistului 1.400 euro şi 920 lei. Pe numele femeii a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, aceasta fiind reţinută, urmând ca astăzi, 27 iulie a.c., să fie prezentată Tribunalul Botoşani cu propunere de arestare preventivă.

În urma controlului amănunţit efectuat asupra maşinii cu ajutorul câinilor de serviciu, au fost găsite ascunse şi nedeclarate, în bord, în podul pedalier, în locaşul pentru roata de rezervă, în locaşurile de sub bancheta spate şi în plafonul autoturismului, cantitatea de 1.066 pachete ţigări, cu timbru de acciză R. Moldova.

Cantitatea totală de ţigări, în valoare de 4900 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de 7.000 lei a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Stânca.

Pe numele celor doi cetăţeni moldoveni, a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor asimilate contrabandei.

D.G.A. - Biroul Informare şi Relaţii Publice

D.G.I.P.I. - Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

I.G.P.F. - Biroul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
  • 1 month later...

Mită de 5.000 lei refuzată de un poliţist de frontieră

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Biroul Judeţean Anticorupţie Maramureş, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, au prins în flagrant o persoană de sex feminin, care i-a oferit şi remis efectiv suma de 4.720 lei şi 60 Euro unui poliţist de frontieră pentru a face un act contrar îndatoririlor sale de serviciu, respectiv de a înlocui declaraţiile olografe date de aceasta şi alte 3 persoane (2 membri ai familiei sale şi un terţ) într-un dosar penal în care poliţistul de frontieră efectua acte premergătoare faţă de aceştia sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, în vederea propunerii unei soluţii de netrimitere în judecată faţa de aceasta şi cei doi membri ai familiei sale.

Vineri, 31 august a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au identificat pe raza lor de competenţă un număr de 5 persoane care transportau, în trei autoturisme, diferite cantităţi de ţigarete de provenienţă ucraineană, întocmind în acest sens un dosar penal, înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei, sens în care s-au efectuat acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

În perioada 31.08.2012 - 03.09.2012, S.A., una din persoanele cercetate în cauză, în repetate rânduri, i-a promis şi oferit agentului de poliţie din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei - Sectorul Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, care instrumenta dosarul respectiv, suma de 5.000 lei pentru a o ajuta, atât pe ea, cât şi pe alţi doi membri ai familiei sale, cercetaţi în dosar, prin propunerea unei soluţii de netrimitere în judecată, solicitându-i în concret să înlocuiască declaraţiile olografe date de aceasta şi alte 3 persoane (2 membri ai familiei sale şi un terţ), scopul urmărit fiind denaturarea stării de fapt constatată în dosar şi evitarea răspunderii penale.

Poliţistul de frontieră a adus imediat la cunoştinţa şefilor săi situaţia de fapt şi a sesizat Direcţia Generală Anticorupţie – Biroul Judeţean Anticorupţie Maramureş.

Sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, lucrătorii D.G.A., sprijiniţi de poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, au organizat şi desfăşurat acţiunea de prindere în flagrant, care a avut loc la data de 03.09.2012, orele 20.45, context în care S.A. a fost depistată imediat după ce îi remisese poliţistului de frontieră sume de bani în cuantum de 4.720 lei şi 60 Euro precum şi un număr de 4 declaraţii olografe, solicitându-i poliţistului să le substituie celor existente la dosarul instrumentat de acesta.

Cu ocazia constatării infracţiunii flagrante, S.A. a acuzat o stare de agitaţie şi leşin, sens în care i-a fost acordată asistenţă de specialitate de către un echipaj medical de ambulanţă. Totodată, aceasta a fost condusă la Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei, unde a fost internată până la data de 10.09.2012.

Ieri, 10 septembrie a.c., procurorul de caz a emis pe numele persoanei în cauză mandat de reţinere pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi contrabandă, cea în cauză urmând a fi prezentată în cursul zilei de astăzi Tribunalului Maramureş, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

I.G.P.F. - Biroul de Informare și Relații Publice

D.G.A. - Biroul de Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 7 months later...

Galaţi: Un poliţist de frontieră a refuzat 200 de lei mită

Sâmbătă, 13 aprilie a.c., ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi, sub coordonarea procurorului şef secţie urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, au identificat un cetăţean din Mun. Iaşi, care a oferit suma de 200 de lei unui poliţist de frontieră pentru ca acesta din urmă să nu ia măsurile legale care se impun împotriva sa.

La data de 13.04.2013, în jurul orei 1730, ofiţerii D.G.A. – S.J.A. Galaţi au fost sesizaţi de către agentul de poliţie de frontieră D.I. din cadrul I.T.P.F. Iaşi – Sectorul Poliţiei de Frontieră Oancea cu privire la faptul că, în aceeaşi zi, în jurul orei 1700, numitul P.F. din Mun. Iaşi i-a oferit drept mită suma de 200 de lei pentru a nu-i reţine certificatul de înmatriculare al autoturismului cu care se deplasa.

În fapt, poliţistul a oprit pentru control au autoturism care se deplasa pe DN 26, şi cu ocazia verificării documentelor autoturismului a constatat faptul că inspecţia tehnică este expirată. Cu această ocazie, numitul P.F. a oferit poliţistului de frontieră, cu titlu de mită, suma de 200 de lei, sumă pe care a pus-o pe bancheta din dreapta faţă a autoturismului de serviciu, pentru a nu lua măsurile legale ce se impun faţă de el şi pentru a-i permite continuarea deplasării. Poliţistul de frontieră în cauza l-a informat pe adjunctul S.P.F. Oancea, care sesizat lucrătorii D.G.A.

Astfel, în baza sesizării poliţistului de frontieră, lucrătorii D.G.A. – S.J.A. Galaţi, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, au procedat la efectuarea de acte de cercetare penală în cauză.

În prezent P.F. este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, prev. şi ped. de art. 255 al. 1 Cod penal cu referire la art. 6 şi art. 7 al. 2 din Legea 78/2000, în stare de libertate.

Precizăm faptul că acesta este al treile refuz de mită din partea unor poliţişti de frontieră din judeţul Galaţi, în decurs de 4 zile.

D.G.A. - Biroul de Informare și Relații Publice

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.