Moderator Marius Posted November 2, 2011 Moderator Share Posted November 2, 2011 Daca citesti sms-urile sotului/sotiei, poti intra sub incidenta noului Cod Civil. La capitolul "Drepturile si indatoririle personale ale sotilor", mai exact la articolul 310 din noul Cod Civil este stipulat: "Un sot nu are dreptul sa cenzureze corespondenta, relatiile sociale sau alegerea profesiei celuilalt sot" Chiar nu imi dau seama cum poti dovedi violarea corespondentei intre soti si cred ca va fi un lucru deosebit de dificil. ONG-urile care sprijina victimele violentei domestice saluta prevederea din noul Cod Civil in care este precizat ca un sot nu are dreptul sa cenzureze corespondenta celuilalt sot, promovand in acest sens mesajul: "Nu doar vanataile te transforma intr-o victima. Verificarea telefonului mobil este tot o forma de violenta in familie" prin itermediul unui clip video. http://www.youtube.com/watch?v=gTRGNx-H-Hw Link to comment Share on other sites More sharing options...
ciprian6891 Posted November 2, 2011 Share Posted November 2, 2011 eu patesc asta cu prietena.se pune? :ner: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Catalin Posted November 2, 2011 Moderator Share Posted November 2, 2011 După cum vezi, gelozia poate dăuna foarte grav ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
minutzu Posted November 3, 2011 Share Posted November 3, 2011 (edited) Şi dacă abonamentul soţiei este plătit de mine am dreptul să citesc SMS-urile şi lista convorbirilor ? Edited November 3, 2011 by minutzu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cerasela Posted November 4, 2011 Share Posted November 4, 2011 Daca dansa nu doreste ca sa le citesti nu ai dreptul sa faci asta chiar daca platesti tu abonamentul. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greddy Posted November 4, 2011 Share Posted November 4, 2011 e normal sa nu poti viola intimitatea celuilalt...destul o face statul prin tot ce intreprinde. Daca nu ai incredere in ea/el cel mai bine e sa cauti alte cai sa te convigi ca se intampla sau nu ceva. Discutia poate aluneca usor in zona "Dr. love" si nu are sens. Cine are respect pentru celalalt, il are pur si simplu.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxu08 Posted November 4, 2011 Share Posted November 4, 2011 cind te apuci sa verifici corespondenta sotului, exista o problema care este mai importanta decit cea legala. pe de alta parte - ce nu stii, nu te doare nu este mai bine sa iti vezi linistit de viata ta? de aia eu sun acasa inainte de a veni, ca sa nu am surprize. in plus, daca o femeie vrea sa te insele, o face si cu tine de mina 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cerasela Posted November 4, 2011 Share Posted November 4, 2011 (edited) daca o femeie vrea sa te insele, o face si cu tine de mina Si barbatul la fel...poate chiar mai rau. Edited November 4, 2011 by Cerasela Link to comment Share on other sites More sharing options...
florentinaev Posted November 8, 2011 Share Posted November 8, 2011 dar verificarea neautorizata a telefonelor efectuate sau primite de partener cum e posbil doar pentru ca el e politist?saupentru ca are relatii la orange?angajatii orange ar trebui sa-si protejeze abonatii, deasemena politistii nu ar trebui sa foloseasca informatiile in interes personal nu?asta sub ce incidenta intra?astept raspuns! iar daca e sa vb se inselat si de incredere e si mai grav barbatii din aceasta categorie sunt campioni.oricum doream sa intreb un politist ca sa fie eligibil nu trebuie sa aiba si un comportament exterior jobului care sa fie moral? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxu08 Posted November 8, 2011 Share Posted November 8, 2011 nu inteleg care este problema ta? fii mai explicit si poate primesti un raspuns. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Cristi Posted November 8, 2011 Moderator Share Posted November 8, 2011 (edited) dar verificarea neautorizata a telefonelor efectuate sau primite de partener cum e posbil doar pentru ca el e politist?saupentru ca are relatii la orange?angajatii orange ar trebui sa-si protejeze abonatii, deasemena politistii nu ar trebui sa foloseasca informatiile in interes personal nu?asta sub ce incidenta intra?astept raspuns! iar daca e sa vb se inselat si de incredere e si mai grav barbatii din aceasta categorie sunt campioni.oricum doream sa intreb un politist ca sa fie eligibil nu trebuie sa aiba si un comportament exterior jobului care sa fie moral? Cine nu are nimic de ascuns, nu are de ce sa se teama...cine are... Edited November 8, 2011 by Cristi Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxu08 Posted November 8, 2011 Share Posted November 8, 2011 asa se spunea si la interogatoriile securitatii - daca nu ai facut nimic nu are de ce sa iti fie frica de organe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Catalin Posted November 8, 2011 Moderator Share Posted November 8, 2011 De unde ştii? Ai fost interogat de securitate sau ai asistat la un astfel de interogatoriu? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Marius Posted November 8, 2011 Author Moderator Share Posted November 8, 2011 @florentinaev nu prea am inteles problema expusa de tine, incearca sa fii mai explicita. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxu08 Posted November 8, 2011 Share Posted November 8, 2011 sa spunem ca citesc multe memorii ale unora care stiu din proprie experienta. in plus, am si Memorialul Durerii pe dvd si l-am vazut pe tot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Catalin Posted November 8, 2011 Moderator Share Posted November 8, 2011 Şi ce te face să crezi că autorul unui memoriu este 100% obiectiv şi nu mai înfloreşte povestioarele, pentru a se autovictimiza şi a crea o poveste cu valenţe ceva mai tragice şi evident mai atractivă? Eu sunt convins că lucrurile nu au stat deloc aşa cum povestesc "eroii" de astăzi. Întradevăr or fi existat şi măgării, dar nu cred că era dracul atât de negru, pe cât ni se povesteşte astăzi. Ba chiar mi se pare că a devenit o modalitate prin care respectivii încearcă să braveze şi să posteze în altceva decât ceea ce erau sau au făcut de fapt. De exemplu, am văzut acum câteva zile, la televizor, pe umflata mamă a Zăvorancei, care cu o nesimţire greu de imaginat, a ieşit la televizor şi povestea cum răposatul ei soţ a suferit înainte de 89 din raţiuni politice ... Ba chiar din ce povestea acolo, aveai impresia că ăla a fost un adevărat erou, ce a fost deţinut politic, deşi au intrat câţiva foşti colegi de serviciu în direct şi au povestit că omul a fost arestat atunci pentru măgăriile ce le făcuse, acesta lucrând în domeniul alimentaţiei publice şi se bucura de o poziţie privilegiată având acces la nişte importuri alimentare din care se câştigau sume fabuloase. Vă daţi seama, chiar şi cei ce ocupau nişte poziţii privilegiate în acel regim (şi cei ce au apucat acele vremuri ştiu foarte bine cine avea legături şi acces pe lângă întreprinderile de comerţ exterior, importuri/exporturi) au ajuns să pozeze în tot felul de luptători anticomunişti. În plus, afirmaţia ta de mai sus este perfect adevărată. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxu08 Posted November 8, 2011 Share Posted November 8, 2011 ca sa nu ne certam pe tema asta iti spun de la inceput ca le dau crezare detinutilor politici. Nici tu si nici eu nu putem spune ce a fost acolo si cum s-au comportat gardienii si anchetatorii cu ei. corect? si atunci de ce sa discutam in contradictoriu pe tema asta? imi pastrez opinia si prezumtia de veridicitate a celor care i-am citit si vazut in Memorialul Durerii. ai vazut serialul? ti s-a parut inflorit? Link to comment Share on other sites More sharing options...
teolucian63 Posted November 8, 2011 Share Posted November 8, 2011 (edited) Si barbatul la fel...poate chiar mai rau. Buna Cerasela! Hai ca nu e chiar asa....nu cred ca se poate spune cu exactitate cine inseala mai des, femeia sau barbatul....trebuie cautate doar motivele care duc la aceasta...sau poate ca totusi femeia sufera de nimfomanie(sincer n-am auzit ca barbatii sa sufere de aceasta boala....) Revin si arat faptul ca.... am gresit!!! Si barbatii pot suferi de o boala cu aceleasi simptome ca cele ale nimfomaniei, insa la noi se numeste HIPERSEXUALITATE. Scuze Cerasela! Edited November 8, 2011 by teolucian63 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Catalin Posted November 8, 2011 Moderator Share Posted November 8, 2011 Maxu, eu îmi păstrez opinia conform căreia majoritatea celor ce astăzi ţipă ca din gură de şarpe că au fost persecutaţi în acele vremuri, sunt doar nişte impostori şi ipocriţi. Am apucat acele vremuri şi pot spune fără teama că aş greşi cu ceva că nu a fost deloc aşa cum se povesteşte azi, doar din dorinţa de a brava a majorităţii acestora. Puţini sunt cei ce au avut probleme datorită convingerilor politice, majoritatea celor ce azi ne ţin lecţii despre lupta anticomunistă au fost doar nişte găinari. Link to comment Share on other sites More sharing options...
florentinaev Posted November 8, 2011 Share Posted November 8, 2011 vad ca s-au postat multe comentarii insa nic un raspuns la ce am intrebat eu domnilor.cred ca m-am exprimat destul de clar. dar verificarea neautorizata a telefonelor efectuate sau primite de partener cum e posbil doar pentru ca el e politist?saupentru ca are relatii la orange?angajatii orange ar trebui sa-si protejeze abonatii, deasemena politistii nu ar trebui sa foloseasca informatiile in interes personal nu?asta sub ce incidenta intra?astept raspuns! iar daca e sa vb se inselat si de incredere e si mai grav barbatii din aceasta categorie sunt campioni.oricum doream sa intreb un politist ca sa fie eligibil nu trebuie sa aiba si un comportament exterior jobului care sa fie moral? si nu e vb ca am ceva de ascuns! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Catalin Posted November 8, 2011 Moderator Share Posted November 8, 2011 Păi tocmai, că nu te-ai exprimat deloc clar. Probabil că ai ceva dificultăţi în a te face înţeleasă din moment ce, în loc să încerci să te exprimi mai clar, ai copiat exact postul anterior deşi ţi s-a cerut acest lucru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cerasela Posted November 8, 2011 Share Posted November 8, 2011 nu e chiar asa....nu cred ca se poate spune cu exactitate cine inseala mai des, femeia sau barbatul....trebuie cautate doar motivele care duc la aceasta... Barbatul intotdeauna isi gaseste "scuza" si arunca vina pe femeie...intotdeauna cauta calea cea mai usoara si mai convenabila pentru el ca sa nu confrunte adevarul...chiar si atunci cand este "prins in fapt". 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elvis Posted November 8, 2011 Share Posted November 8, 2011 Cerasela simt ca principiile miscarii feministe nu te lasa sa vezi lucrurile foate clar. O sa-ti spun ceva, ca o sa ma crezi sau nu, viata iti va dovedii daca am dreptate sau nu. Nu exista scuza pentru ca inseli , ca nu ti-ai dat seama ,ca ai fost beat , ca............ Inseala atat barbatii cat si femeile. Si sa nu crezi ca atunci cand sunt prinse femeile recunosc........ Cu o singura mentiune- femeile o fac si cu cerebelul. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cerasela Posted November 8, 2011 Share Posted November 8, 2011 Cerasela simt ca principiile miscarii feministe nu te lasa sa vezi lucrurile foate clar. Dupa parerea ta care sunt acele lucruri pe care nu le vad??? Nu exista scuza pentru asa ceva ai dreptate cu asta si nu am zis ca inseala numai barbatii ci doar ca ei mereu incearca sa "scape" basma curata. PS: majoritatea forumistilor sunt barbati asa ca nu ma astept ca cineva sa fie de acord cu mine. Numai bine Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elvis Posted November 8, 2011 Share Posted November 8, 2011 Iar femeie incearca sa scape basma murdara............ Cerasela suntem doua specii diferite chiar daca imi vei spune ca nu este asa. Insa atunci cand vine vorba de inselat suntem la fel. Daca barbatii o fac cu ce au in zona mediana la voi este putin mai delicat. O faceti cu sufletul, asta-i diferenta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts