Jump to content
POLITISTI.ro

Telefon furat din autobuz,se cere rascumparare


St007

Recommended Posts

Buna ziua, deoarece nu stiu cum este mai bine sa procedez in aceasta situatie cer ajutor membriilor de pe acest site.

Ieri,dupa ce am coborat din autobuz am relizat ca imi lipsteste telefonul.Am ajuns acasa si l-am blocat de pe calculator astfel incat sa nu poata fi folosit si sa apara un mesaj cu numarul de telefon si ofer recompensa. La ora 12 noaptea,am fost sunat de cel ce era in posesia telefonului meu, i-am spus ca-i multumesc ca l-a gasit si ii ofer recompensa 100 lei.Omul spunea ca este de la casa de copii si sa ne vedem acolo dar numai in schimbul sumei de 300 lei pe care nu mi-o permit.

Nu stiu cine este acest om,si conjunctura in care traieste,nici de ce este in stare.Telefonul e posibil sa fi fost furat,nu pierdut ceea ce inseamna ca omul cu care am discutat poate fi un hot.Nu vreau sa ajung intr-o situatie violenta si nu stiu cum se poate proceda.Cea mai frumoasa solutie ar fi sa merg sa ma intalnesc cu acest individ insotit de un politist care sa investigheze cazul,sa vada ca telefonul este al meu,si sa mi-l returneze in mod legal.

Am nevoie de un sfat!

Va multumesc 

Edited by St007
Link to comment

Sfatul meu ar fi sa mergi la politie pentru a depune plangere, o persoana de buna credinta nu ar incerca sa te stoarca de bani pentru a-ti recupera bunul.

Chiar daca telefonul nu este furat, daca nu-l returneza fapta constituie infractiune si se pedepseste conf. art. 243 Cod Penal:

Citat:

 

Însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor

(1) Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparţine.

 


De mentionat ca ar fi bine sa ai si IMEI-ul telefonului la tine cand mergi la politie.

Edited by Mihai001
Link to comment

Crezi că polițiștii sunt recuperatori? Crezi că stă cineva la dispoziția ta, când vrei tu, să meargă cu tine oriunde? Nu! 

Soluția utilă ar fi să ajungeți la o înțelegere, îi dai o sumă de bani, până la urmă e și vina ta că nu ai fost atent! 

  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.