Jump to content
POLITISTI.ro

Absolventii Spiru Haret ID

Postare recomandată

Publicat (modificat)

va salut stimati colegi.....in legatura cu spiru haret.....si eu sunt inscris acolo iar unele comentarii sunt simple povesti inventate poate de unii rauvoitori.....inca din anul 1 am dat examenele pe pc si chiar daca nu credeti,sunt foarte multe persoane care vin pregatite la aceste examene.....facultati cu frecventa redusa sunt in toata tara.....recunoasteti.....aveti copii,nepotii,frati care sunt la astfel de facultati iar ei pot confirma faptul ca si acum se trece pe metoda cumparatului cartii sau a cd-ului de la un profesor pt a trece examenul respectiv.....cunosc foarte multe cazuri si pun pariu ca si voi la fel.....sunt foarte multi absolventi ai altor universitati care sunt de-a dreptul "o apa si un pamant',care,bineinteles,au trecut-o cu pile,cunostiinte,relatii si mita.....ca de altfel,cine vrea sa invete,invata chiar daca e la spiru sau la orice alta universitate din tara.....asa ca va rog frumos,din respect pt acele persoane care au terminat sau urmeaza aceasta facultate,la spiru.....nu mai postati fel si fel de comentarii rautacioase.....nu isi au rostul pt ca suntem colegi si nu este frumos.....in speranta ca m-am facut intels si ca nu am jignit pe nimeni,va salut si va doresc sarbatori fericite la toti iar la anul........sa dea Dumnezeu o viata mai buna la toata lumea....!!!!!!! :emo-yessir:

Dragul nostru forumist! Coleg nu stiu sigur daca imi esti. Prieten cu atat mai putin. Spiru Haret nu e universitate, e o fabrica de bani pe spatele unora. Daca tu vii si imi spui ca acolo la FF sau FR se face scoala serioasa, atunci sa imi explici cum de o colega a facut 2 ani de facultate in unul singur. Si sigur nu e un geniu in Drept. Draga forumistule in loc sa te minti de unul singur mai bine ai vedea realitatea. Recunoaste ca mergi acolo pentru a avea o hartie la "mana" si ca nu te ridici nici macar pana la genunchiul broastei in fata unuia care a terminat Dreptul intr-o universitate de prestigiu a statului. Toti care ati trecut pe acolo, si cunosc destui din diferite generatii, cu exceptia celor autodidacti, ati trecut ca gasca prin apa. Nimic nu s-a prins de voi. Eu, neavand posibilitatea geografica si financiara, sa fac o asemenea minunatie la zi la o facultate serioasa, am renuntat. Decat sa arunc banii pe geam mai bine aman pana se iveste un prilej in care sa o fac cu simt de raspundere.

Daca nu se iveste un asemenea prilej prefer sa mor prost.

fara suparate...foarte bine si face....facultatea se face la stat nu la spiru haret...!!!pe vremuri erau 90 de locuri la o facultate nu 500 cum e acum...pune-ti mana pe carte

Da. Pe gramatica limbii romane..... O sa iti prinda bine cand vei amenda boschetarii aia de care pomeneai pe alt topic. Vezi ca la Drept ai nevoie si de notiuni de sintaxa frazei si vocabular. Nu de alta, dar e suficient cat ai schilodit limba romana....

Modificat de SandoKhan
Publicat

Pentru Sandokan :

In fosta lege a invatamantului si ordinele de ministru, metodologie exista posibilitatea de a face doi ani de facultate intr-un singur an. Conditiile cerute de lege erau ca anii de studii cumulati sa nu fie efectuati in primul an si in ultimul an de facultate si se mai prevedea ca doar o singura data in timpul facultatii se puteau face cumul de doia ani de studiu. Daca citesti noua lege a invatamantului , care este deja in vigoare (dar mai trebuie vreo 100 de HG-uri de punere in aplicare pentru regelementarea mulot aspecte continute de lege ) ai sa observi ca posibilitatea de a face cumulativ doi ani de studiu universitar intr-unul singur a ramas la fel s-a introdus o singura conditie ca nr. studentilor in aceasta situatie nu are voie sa depaseasca un procent ( parca 5 % ) din nr. total al studentilor inmatriculati.

In ceea ce priveste calitatea studentilor de la Spiru Haret ( poate o sa par subiectiv intrucat si eu sunt absolvent din 2008 la drept) insa din postarile mele anterioare in acest topic ai sa vezi opinia mea, dar rezum, este drept ca in prezent calitatea studentilor a scazut, fapt generalizat la toate universitatile, dar daca esti autodidact si iti place ceea ce inveti, sau ceea ce ar trebui sa inveti te asigur ca vei reusi sa tii standardul ridicat. Am orgoliu ca desi sunt stigmatizat ca absolvent al acestei facultati ( dau lectii, fara sa vreau a parea laudaros) unor colegi de la fostul C.P. la spete, incadrari juridice si mod de solutionare si nu numai in penal dar si in civil. Toate cele bune.

• Apreciez 1
Publicat

Lord, stiu de prevederea cu doi ani in unul, dar am si specificat ca tipa nu e un geniu in Drept. E o femeie obisnuita, nici mai desteapta si nici mai proasta ca noi ceilalti. Ca sa faci doi ani in unul, si ma refer la ani invatati pe bune.... trebuie sa stii cate ceva si sa te duca si mintea in acel domeniu.

Publicat

in foarte multe facultati din tara,procedura de examinare este identica cu cea de la spiru.....cunosc foarte multe persoane care nici macar nu se duc la examene......stiti cum se trece un examen intr-o facultate de stat?

haideti sa va zic colegi: printr-o carte cumparata sau vreun cd.....sau in alte moduri,cu plasa de la tara.....va salut si haideti sa ne vedem de ale noastre,k? :emo-yessir:

Publicat

cat de penibil sa-ti cauti tot felul de scuze pentru pseudofacultatea pe care ai facut-o...

Publicat (modificat)

police -" fara suparate...foarte bine si face....facultatea se face la stat nu la spiru haret...!!!pe vremuri erau 90 de locuri la o facultate nu 500 cum e acum...pune-ti mana pe carte "

Ce tare! "Ofiterul de ordine publica" de la politia comunitara - police - da sfaturi adevaratilor politisti ce facultati sa urmeze :ner: Si el nu stie cum sa ajunga" politist judiciar" :ner: Si lasa sa intelegem ca el a facut facultatea "la stat" cand erau 90 de locuri, nu la Spiru Haret cand sunt 500 de locuri :ner:

Modificat de drAGO5
  • 5 luni mai târziu...
  • Membru
Publicat

toate ca toate...acum ca raul e facut vin si eu cu urmatoarea intrebare. dintre colegii inscrisi pe forum sunt si afiliati in vreun grup care sa fi deschis actiune in instanta?

ma refer la cei care au absolvit in 2009 dreptul la ID indeplinind cele 240 de credite si care nu au primit diplome

• Displace 1
  • 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

Da si exista si precedent de acum incolo.

In sedinta publica din 6 mai 2010, a Inaltei Curti de Casatie si Justitie – Sectia contencios-administrativ, s-a judecat recursul declarat de CARMEN LENUTA DIN, absolventa a Universitatii ”Spiru Haret”, specializarea sociologie-psihologie - forma de invatamant ID, specializare socotita neacreditata sau autorizata sa functioneze provizoriu, impotriva sentintei nr.195/F-CONT din 11 noiembrie 2009 a Curtii de Apel Pitesti – Sectia comerciala, contencios administrative si fiscal.Prin cererea care a fost judecata la Curtea de Apel Pitesti in 23.06.2009, Carmen Lenuta Din, functionar public in cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Arges solicitase, in contradictoriu cu ministerul, anularea unei adrese nr.009/F/DGSPU din 24.02.2009 a ITM Arges prin care nu I se recunostea diploma, precum si eliberarea unei adrese din care sa rezulte ca diploma de licenta a reclamantei este recunoscuta oficial. Reclamanta a aratat instantei ca in luna octombrie 2008 in cadrul ITM Arges a avut loc un concurs de promovare profesionala, la care a a participat dupa ce ITM Arges si Agentia Nationala a Functionarilor Publici constatase ca sunt indeplinite conditiile de participare. Reclamanta a fost declarata admisa in urma concursului, iar ea urma sa ocupe un post transformat prin aviz al ANFP, din ”referent de specialitate clasa II grad superior, treapta 1” in inspector de munca clasa I, grad superior treapta 1”. ITM Arges a refuzat, insa, numirea reclamantei in functia publica sus-mentionata, motivand ca diploma de licenta a acesteia nu poate fi recunoscuta oficial, deoarece adresa emisa de minister a aratat ca facultatea pe care a terminat-o reclamanta, prin examen de licenta, nu este acreditata sa functioneze la forma de invatamant ID, invocandu-se dispozitiile H.G. nr.676/2007 si H.G. nr.635/2008. In timpul judecarii recursului, Directia Generala a Finantelor Publice Caras Severin a solicitat respingerea actiunii ca inadmisibila si, in subsidiar, ca nefondata, aratandu-se ca adresa directiei nu este un act administrative si ca reclamanta a absolvit o forma de invatamant neacreditata si neautorizata sa functioneze provizoriu.

In recurs, instanta suprema a admis recursul reclamantei Din Carmen Lenuta, din urmatoarele considerente:

• - diploma de licenta este VALABILA, nicio autoritate administrative sau instanta judecatoreasca nu s-a pronuntat in sensul revocarii/constatarii nulitatii sau anularii actului;
  • - ”opinia” intimatului-parat (n.n.-ministerul) emisa prin continutul adresei nr.009/F/DGSPU din 24.02.2009 O PREJUDICIAZA pe recurenta-reclamata in drepturile sale recunoscute de lege, determinat de faptul ca diploma sa de licenta nu a fost anulata pana in prezent;
  • - considerentele avute in vedere de judecatorul fondului AU CONDUS LA PRONUNTAREA UNEI HOTARARI NELEGALE;
  • - apararile legate de acreditarea/neacreditarea formei de invatamant la distanta NU SE CIRCUMSCRIU obiectului actiunii;
  • - actiunea formulata in prezenta cauza nu priveste anularea diplomei de licenta. Numai in aceasta situatie, hotararea fondului putea sa se intemeieze pe considerente legate de acreditarea /neacreditarea formei de invatamant la distanta;
  • - in acest context, actul administrative atacat nu are nici un ecet anulator asupra diplomei recurentei, act administrav care se bucura de prezumtia de legalitate, prin care i se recunoaste acesteia calitatea de licentiate in psihologie

Avand in vedere aceste consideratii, completul de trei judecatori al Inaltei Curti a decis:

"ADMITE RECURSUL declarat de Din Carmen Lenuta, MODIFICA IN PARTE SENTINTA ATACATA, ADMITE IN PARTE ACTIUNEA RECLAMANTEI, ANULEAZA actul nr. 009/F/DGSPU din 24.02.2009 EMIS DE AUTORITATEA PARATA, respinge celelalte capete de cerere, mentine dispozitia privind respingerea exceptiei inadmisibilitatii actiunii” - IREVOCABILA

In concluzie Ministerul condus de Funeriu nu poate anula aceste diplome de licenta. Aceste acte pot fi anulate numai de instantele de judecata. In atache aveti si solutia definitiva.

post-335-046726900 1310896091_thumb.jpg

• Apreciez 3
Publicat (modificat)

pt SandoKhan: gresesti cand faci astfel de afirmatii.......te rog sa te interesezi ca exista multe universitati in care poti absolvii 2 ani intr-unul singur.....merg pe un principiu: cine vrea sa invete,invata si in varf de maciuca,indiferent ca este spiru haret sau orice alta facultate din Romania....si inca ceva.....te asigur ca foarte multi din cei care au absolvit alte universitati nu sunt asa cum le place sa creada......din pacate,pt noi,romanii,universitatea a devenit ori o ambitie personala ori o "hartie" pe care trebuie sa o ai la mana cand te duci sa bati la usa unui angajator....iar daca vrei sa inveti,o poti face oriunde,inclusiv la spiru haret.....va salut!!!! :emo-yessir:

Modificat de adydaniel
  • Apreciez 1
Publicat

Pai daca vrei sa inveti poti sa inveti si acasa, de ce sa te mai inscrii la o universitate, sa cheltui o caruta de bani (si nu doar pe taxe scolare), sa mai vina profesorul sa predea, bla, bla, bla....

Lasa asa! Oricum o sa fim tara cu cei mai multi someri care detin o diploma de studii superioare dar care nu stiu sa faca nimic.

• 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

Doamne, nu pot citi toate comentariile pentru ca sunt atatea certuri. Eu am nevoie de o informatie, asa ca va rog daca stie cineva sa imi spuna, chiar daca poate exista info asta deja postata dar chiar nu am rabdare sa citesc atatea certuri.

Asa ca... sunt si eu inscris la facultatea asta, viitor absolvent anul viitor la drept ID, ce stiti, e acreditata acum sau nu?! cei de la secretariat imi spun ca da. Stiu ca Bogdan Voda era neacreditata si puteau studentii sa sustina examenul de licenta la facultati acreditate. Eu ce fac anul viitor?! :) Merci

Publicat

Merci pentru info, eu fac faculta la Satu Mare, dar in acte scrie ca e Bucuresti, nu imi apare nicaieri SM.

Ce fac eu e Drept FR...(care in Bucuresti-cum imi apare mie in acte e in forma A Provizoriu) nu ID...:D

asta e motivul pt care nu stiam exact care e adevarul. ID-ul stiu ca nu e acreditat.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.