Jump to content
POLITISTI.ro

Dreptul la o alta meserie in paralel

Postare recomandată

• Membru
Publicat

Mda...tocmai i-a făcut percheziție DGA-ul unui polițist fiind acuzat de infracțiunea asta:

Art. 12

Sunt pedepsite cu închisoarea de la 1 la 5 ani următoarele fapte, dacă sunt săvârșite în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite:

a) efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale;

Ghici ce facea...asigurări...

Publicat (modificat)

Mda, tottusi o sa fac o adresa catre ani si o sa sun si la judet sa vedem ce zic si ei, daca nu aplicam a doua varianta :)

Modificat de Catalin
Nu mai cita postul anterior. Citeste regulamentul forumului si respectă-l!
  • 9 luni mai târziu...
Publicat (modificat)

Salut, circula in ultima perioada un mic zvon despre faptul ca politistii pot sa-si faca firma sau sa semneze un contract de munca, bineinteles, fara niciun fel de legatura cu locul de munca sau cel putin cu linia lui de munca

Este adevarat sau doar un zvon? Am citit si un articol despre asta zilele trecute.

Modificat de Davo
  • Moderator
Publicat

Colegule, am văzut şi eu acel articol ce circulă pe reţelele de socializare. Dacă te vei uita cu atenţie, vei constata că e un articol vechi, de câţiva ani. Cel mai probabil că a fost readus în atenţie printr-o ... neatenţie a vreunui căscat, ce nu s-a uitat la data articolului, după care pe principiul bulgărelui de zăpadă a început să fie distribuit şi redistribuit de cei ce citesc în grabă. În schimb eu nu ştiu să fi apărut vreun nou act normativ care să clarifice această problemă, în consecinţă treaba e la fel de încurcată sau pusă-n dungă ... nimic nu s-a schimbat.

Publicat

Mai are rost sa merg la Inspectoru` șăf sa ma lingusez la el cu 1000 de formule de salut pentru sefi, sa se faca ca o sa ma asculte si in final sa-mi raspunda in scarba ca nu se poate...?

Publicat

Davo,la ce meserie te-ai gandit?
Politistii pot fi actionari la societati comerciale si pot sa lucreze si in alte domenii.

Publicat

Intr-un domeniu IT, mai exact tot ce se axeaza pe ONLINE, clar ca nu are legatura, in niciun fel, cu meseria de politist, mai ales cu faptul ca eu sunt agent la siguranta publica si patrulare :D

Publicat

Am un coleg care a trecut in rezerva si s-a angajat la o firma care desfasoara actrivitati in domeniul IT. Faci o adresa la ANI si un raport catre SMRU si ceri lamuriri. Asta cu inspectorul sef....nu are nicio relevanta.

Publicat

Cei de la ANI iti vor comunica ca ai voie sa desfasori si alte activitati.
In schimb, cei de la SRU, iti vor comunica ca nu ai voie si vor invoca orice motiv. Totusi, poate cei de la tine gandesc altfel si nu iti vor pune bete in roate.

Publicat

un politist fara competenta pe linie de rutiera poate fi instructor auto?exista vreo prevedere legala in acest sens?

Publicat

Da! Exista colegi care lucreaza, de exemplu, la Politia Transporturi, si sunt instructori auto sau lectori auto.

Publicat

Salut! De aceasta problema m-am lovit eu acum cateva zile. Speta..post part time in IT functia "tester". Deplasat la Juridc (sunt si ei implicati in acordarea acceptului). Raspuns scurt: " vezi art.45 lit.i". M-au demoralizat complet! Alt raspuns: " daca faci solicitare la ANI ,acestia vor trimite un raspuns evaziv si tot la noi o sa ajungi". 

art.45:
(1) Politistului ii este interzis: 
i) sa detina orice alta functie publica sau privata pentru care este retribuit, cu exceptia functiilor didactice din cadrul institutiilor de invatamant. 

• Apreciez 1
Publicat
1 minut în urmă, CuoreSportivo a scris:

Alt raspuns: " daca faci solicitare la ANI ,acestia vor trimite un raspuns evaziv si tot la noi o sa ajungi".

Vorbesc aiurea cei de la Juridic. Tu faci solicitare catre ANI si soliciti sa iti raspunda daca poti sau nu sa fii tester it.

• Moderator
Publicat

Iar cu răspunsul de la ANI, poti să te stergi la fund, pentru că nu are absolut nicio valoare juridică.

Publicat

Mie mi-a fost de ajutor si nu numai mie. A fost un punct de plecare in sustinerea noastra pentru a practica si alte meserii.

Publicat

pana nu se schimba legislatia asta de cacao si se modifica statutul tot de prosti ne vom lovi. tipul de la juridic a mai spus o chestie interesanta: " iti spun neoficial, nu vrem sa cream un precedent." Baieti buni!

• Moderator
Publicat

Exact. Prevederile legale se bat cap în cap. 
Drept urmare în astfel de situaţii, nu faci altceva decât să fii la mâna lor. Dacă vor dori să te ardă, o vor putea face oricând.

• Apreciez 1
Publicat
5 minute în urmă, CuoreSportivo a scris:

" iti spun neoficial, nu vrem sa cream un precedent."

Asa mi-au spus si mie acum 7 ani de zile, dar asta nu m-a oprit din demersul meu. Am reusit sa practic si alta meserie in paralel cu cea de politist timp de vreo 4 ani de zile si nu am avut nicio problema. Mi-am platit taxele si impozitele pe venit aferente noii meserii si nu au avut ce sa imi faca. Dupa aceea si alti colegi au inceput sa practice legal si alta meserie si nu au avut nicio problema, iar unii dintre ei o practica si acum.

• Apreciez 1
  • 3 săptămâni mai târziu...
Publicat (modificat)

Am intentia ca de luna viitoare in paralel cu munca de politist sa desfasor si meseria de cantaret.Ce pasi trebuie sa urmez?Trebuie sa anunt IPJ-ul?

Modificat de statistician
Publicat (modificat)

Adresa la ANI...astepti raspunsul lor, adresa la SRU . Daca si meseria de ,,gurist " intra in contradictie cu atributiunile din fisa postului trebuie sa intrebi cum se face ca domni chestori si comisari sefi din ansamblul Ciocarlia ...pot! Sa stea prin tot felul de emisiuni tv de sarbatori cand politistii ingheata pe strazile patriei. Fara pic de rusine!

Poate treaba asta cu ,,cantatul" este decat pentru angajatii din sursa externa!

Modificat de Elvis
  • Apreciez 2
Publicat

Intentionez sa fiu si solist , binenteles sa-mi practic meseria de politist ca functie de baza.Nu vad incompatibilitate, eu consider ca este o activitate cultural artistica sau nu? 

• Membru
Publicat

Da. E activitate cultural-artistica. Vezi-ti de treaba linistit. Fa o adresa la ANI sa fii linistit totusi.

• Moderator
Publicat

Asta depinde cumva și de genul muzical pe care îl prestezi? Manele, muzică clasică etc.? 😊

Publicat
On 12.12.2015 at 16:18, Sache a scris:

Asa mi-au spus si mie acum 7 ani de zile, dar asta nu m-a oprit din demersul meu. Am reusit sa practic si alta meserie in paralel cu cea de politist timp de vreo 4 ani de zile si nu am avut nicio problema. Mi-am platit taxele si impozitele pe venit aferente noii meserii si nu au avut ce sa imi faca. Dupa aceea si alti colegi au inceput sa practice legal si alta meserie si nu au avut nicio problema, iar unii dintre ei o practica si acum.

Salut! Lamureste-ma te rog.... Despre ce meserii e vorba?

Publicat

MrKen, esti politist? Daca esti, solicita confirmare in aria privata si o sa te lamuresc. Pana atunci nu pot sa te ajut!

Chiar daca acest topic este in aria publica.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.