Jump to content
POLITISTI.ro

Dreptul la o alta meserie in paralel


Sergiu

Recommended Posts

Avand in vedere scaderea salariilor cred ca multi politisti ar putea sa mai lucreze cu jumatate de norma si in alte domenii. Am citit in statut ca singura ocupatier pe care o mai poti avea e cea de profesor. Eu sunt pe cale sa-mi obtin carnetul de antrenor de tenis, oare voi avea voie sa fiu platit pt aceasta meserie sau voi fi nevoit sa muncesc la negru?

Link to comment

O barfa mica....in momentul in care intr-o uzina se pune problema restructurarilor, cine pleaca? Cei fara pile si cei care mai au si alte venituri, "ca oricum se descurca"...

Nu stiu daca e momentul de facut asta acum, cel putin cu acte... :doh:

Link to comment

pentru inceput ai sa te multumsti cu munca la negru, noi putem avea o activitate doar in invatamant si doar ofiterii in cate stiu eu, sper sa fiu informat gresit.

e putin probabil sa se zbata cineva pentru noi sa obtinem niste modificari concrete si intemeiate legal sa poti desfasura activitati paralele cu munca de politist.................si atunci sa vezi conflict de interese pe la televizor inventate si facute din tantar ...... armasar .

Link to comment

Domnule Moga sper sa nu va bata gandul sa va faceti politist.

Niciun politist cinstit nici macar nu se gandeste ca poate muncii in alta parte la negru.

Link to comment

Daca, in intersul muncii, in putinul timp liber faci taximetrie? Evident, autorizat, cu taxele la zi... Te urci in masina, il iei pe unul pe altul, mai auzi o vorba....Zic si eu....

Link to comment
  • Membru

E trist ca s-a ajuns in aceasta situatie, in care un ofiter de politie sa se gandeasca si sa ia in considerare optiunea de a-si mai lua un alt job. Pacat ca pe nimeni dintre cei cu putere de decizie nu ii intereseaza adevaratele probleme si realitatile cu care se confrunta politistii acestei tari.

Oare cat se va mai promova aceasta degradare a meseriei de politist de catre "alesii" nostri? :(

  • Downvote 1
Link to comment

Daca e vorba de profesorat........de ce oare nu as putea sa fiu sa zicem instructor auto mai ales daca esti al rutiera, eu cred ca constientizarea viitorilor cond auto despre consecintele producerii unui accident ar fi mult mai eficienta.

Link to comment

Sa nu uitati un lucru insa: faptul ca nu putem "presta" in alta parte a reprezentat un argument de compensare la stabilirea grilei de salarizare, asa tampita cum au facut-o. Cred ca seitan ar fi mai mult decat binevoitor cu o asemenea cerere care ar duce implicit la o noua scadere a coeficientilor.

  • Downvote 1
Link to comment

Deocamdata in invatamant , activitati cultural-artistice si cercetare.

Pe principiul foame, lene si folclor.

Pana cand cardul lor va fi asa de gros ca nu va mai intra in fanta de la bancomat.

Pe principiul portofelul ca purcelul.

Domnul Elvis, de unde scoateti principiile astea? Sunt super funny. :ner:

Dumnevoastra ati putea sa faceti stand up comedy. Ati avea succes garantat. :D

  • Upvote 1
Link to comment
  • Membru

Sa nu uitati un lucru insa: faptul ca nu putem "presta" in alta parte a reprezentat un argument de compensare la stabilirea grilei de salarizare, asa tampita cum au facut-o. Cred ca seitan ar fi mai mult decat binevoitor cu o asemenea cerere care ar duce implicit la o noua scadere a coeficientilor.

Este egal cu zero acest argument, din moment ce odata cu legea unica de salarizare agentilor le-au fost redusi indicii de salarizare.

Sa se spele Seitan cu acest argument pe cap, pentru ca oricum nu a contat deloc.

Link to comment
Este egal cu zero acest argument, din moment ce odata cu legea unica de salarizare agentilor le-au fost redusi indicii de salarizare.

Puteti argumenta? Pentru ca am sa va dau o veste proasta! Numai faptul ca am fost "conexati" la alte profesii care nu au dreptul sa faca si altceva in timpul liber ne-a salvat de la niste coeficienti mult mai prosti decat astia.

Va rog sa va ganditi si la colegii nostrii care, din diferite motive, nu vor putea sa-si ia si un al doilea job si care chiar trebuie sa traiasca numai din salariul de politist!

Nu stiu de ce se insista pe acest subiect atat de mult. A fost aruncata "pe piata" ideea dupa ce a iesit grila de salarizare unica de catre unii lideri de sindicat ce au fost incapabili sa negocieze mai bine. Principiul mi se pare periculos. Adica, noi nu va platim cat ar trebui dar aveti voie sa munciti mai mult. Seamana cu "lasa Nicule, daca le e frig sa mai puna o haina pe ei!"

Daca suntem atat de potenti si putem sa avem inafara de locul de munca de la politie inca unul sau poate doua atunci sa reconsideram si treaba cu varsta de pensionare caci evident putem sa muncim si peste 65 de ani. NU?

  • Downvote 2
Link to comment
  • Membru

Liderii sindicali au stiut sa negocieze numai in cazul ofiterilor, pentru ca numai in acest caz acesti indici de salarizare vor creste. In timp ce la agentii de politie, acestia nu mai sunt nici macar la nivelul indicilor de care beneficiaza subofiterii din armata.

Link to comment

Asa este. Ofiterii se vor imbuiba iar agentii vor muri de foame.

Concluzia: sa nu ne luptam pentru salarii mai bune ci sa ne luam un al doilea job. De ce sa punem presiune pe liderii de sindicat si implicit pe cei care ne conduc sa ne plateasca asa cum ar trebui? Mai bine sa cerem ca dupa 10-12 ore de munca la politie (nu stiu cum e la Dumneavoastra dar ... cam pe aici pe undeva cred ca e adevarul) sa mergem de nebuni sa mai conducem cateva ore si un taxi sau mai stiu eu ce! Pana ne ia dracu si in felul asta vor scapa si de grija pensiilor speciale!!!!!!

Edited by um2010
Link to comment
  • Moderator

Eu il inteleg pe um2010, e normal sa fie subiectiv ... :)

Pentru a intelege mai bine,

lucrurile stau astfel:

  • un agent care are – in prezent- un indice de salarizare de 2,80, dupa implementare va scade la 2,30;
  • un agent care are – in prezent- un indice de salarizare de 2,70, dupa implementare va scade la 2,10;
  • un agent debutant care are – in prezent- un indice de salarizare de 1,90, dupa implementare va scade la 1,70.

    In timp ce:

    • un ofiter superior care are – in prezent – un indice de salarizare de 5,10, dupa implementare creste la 7,40;
    • un ofiter care are – in prezent- un indice de salarizare de 4,95, dupa implementare creste la 6,80;
    • un ofiter care are – in prezent- un indice de salarizare de 4.70, dupa implementare creste la 5,50.
Link to comment

Da, stimate coleg. Dar acei coeficienti actuali ce reprezinta?

Sau sa pun altfel intrebarea: cu cat se inmultea in decembrie 2009 si cu cat se va inmulti din ianuarie 2011?

Edited by um2010
Link to comment
  • Moderator

Sunt indici de salarizare pana cand Legea Unica de Salarizare o sa-si produca efectele.

Coeficienti se inmultesc cu salariul minim brut pe economie, parca 605 ron. Nu?

Sunt de acord ca in mod normal trebuie sa ne luptam pentru salarii mai bune si nu pentru dreptul la un al doilea job, dar incercati sa va puneti in locul unui agent de politie care are 2 copii scolarii si o rata la banca ... ;)

Link to comment
  • Moderator

Sau sa pun altfel intrebarea: cu cat se inmultea in decembrie 2009 si cu cat se va inmulti din ianuarie 2011?

În decembrie se înmulțea cu 705 lei, iar din ianuarie 2011 se va înmulți cu 605 lei. Iar daca indicii de salarizare au scazut în cazul agenților, reducerea salarială în acest caz va fi mult mai mare.

Link to comment

In decembrie 2009 valoare de referinta "de ramura" era cam 200 de lei. Incepand cu ianuarie 2011 se scoate modalitatea de calcul pe "ramura" si se adopta o valoare de referinta nationala de 705 lei. (preconizat a fi salariul minim).

Deci valoarea coeficientului de ierarhizare conform legii 330 nu poate fi comparata cu actualul sistem. Caci chiar daca in valoare nominala coeficientul de ierarhizare scade, prin inmultirea cu o valoare mult mai mare, produsul este mai mare. Poate era mai bine daca faceau coeficientii mai mari pentru a putea induce mai usor ideea de crestere.

Personal a-si fi propus, de exemplu pentru agenti coeficientul 14 dar valoarea de referinta sa fie 100 de lei si nu 705. Poate ca atunci s-ar fi spus: Iata, va cresc salariile. Acum aveti coeficientul 2,4 iar din 2011 veti avea 14 !

.....dar incercati sa va puneti in locul unui agent de politie care are 2 copii scolarii si o rata la banca ...

Ma pun in locul meu, stimate coleg si stiu ce inseamna asta. Dar, mergand pe aceeasi logica, poate ati fi multumit si cu diminuarea de 25% daca vi se da dreptul sa aveti inca doua slujbe. :D

Imi aminteste asta de un banc (desi nu prea e de gluma).

Partidul Comunist Chinez hotaraste cresterea productiei de orez si decreteaza intr-o sedinta:

- de maine programul de lucru este de 15 ore pe zi. Are cineva ceva de spus?

Aia din sala tac toti.

Peste cateva luni conducerea PCC nemultumita de productie decreteaza:

- de maine programul de lucru este de 20 ore pe zi. Are cineva ceva de spus?

Aia din sala tac toti.

Peste alte cateva luni conducerea PCC nemultumita de productie decreteaza:

- de maine programul de lucru este de 25 ore pe zi. Are cineva ceva de spus?

In sala rumoare. Se ridica tovarausul Li Pao Peng si zice:

- Dar, tovarasi, ziua nu are decat 24 de ore!

La care secretarul general al PCC spune:

- Nu e nimic, va treziti cu o ora mai devreme!

Edited by um2010
Link to comment
  • Moderator

Atunci să înțeleg că în cazul dvs. salariul va crește de două ori?

Odată datorită majorării indicilor de salarizare, iar a doua oară datorită modificării valorii de referință a fostei ”valorii sectoriale”. Corect?

Atunci e de înțeles de ce sunteți împotriva acestui drept.

Nu cred că vă puteți imagina situația disperată a multor agenți, dacă odată ce vă gândiți la acest subiect vă amintiți de bancuri. Cei ce se află într-o situație ca cea exemplificată mai sus, le-a dispărut de mult simțul umorului când vine vorba de acest subiect. :unsure:

Link to comment

Simtul umorului a salvat acest popor in momente tragice asa ca ...

Probabil ca orele de matematica au fost mai putin importante pentru mine si nu am inteles cum sta treaba. Da, aveti dreptate! Pentru mine nu e prea clar cum adica unele sporuri care se calculau ca procente acum sunt incluse in salariul de baza si cum afecteaza asta coeficientul de ierarhizare.

Acum imi este clar. Este foarte grav!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.