Jump to content
POLITISTI.ro

Dreptul la o alta meserie in paralel

Postare recomandată

• Membru
Publicat (modificat)

@ apocalipse, la mine la inspectorat la Biroul Drumuri Nationale si Europene este un coleg, care desfasoara activitatea de profesor de legislatie rutiera cu acte in regula, fara a fi un conflict de interese, totodata la mine la post mi-a venit un coleg care inainte sa treaca de la ISU la politie, a fost instructor auto si dorind sa fie in continuare, s-a interesat la SMRU unde i s-a spus ca nu poate fi instructor ci doar profesor de legislatie....

Modificat de Alleycat
  • Apreciez 1
Publicat (modificat)

Profesori, cercetatori, lautari, croitori si frizeri .....s-a lamurit, avem voie, cu restul meseriilor ne-au lasat in ceata.......

Modificat de Elvis
Publicat

Allyecat iti multumesc de mesaj insa am o rugaminte, daca se poate, poti sa-mi faci rost de acel raspuns de la SMRU al colegului tau prin care i se raspunde ca poate fi profesor de legislatie rutiera si nu instructor auto. Mi-ar fi necesar ”sa le dau peste ochi” celor de la mine de la Resurse Umane ca ... deh in conceptia sefilor mei ” doar la Dambovita se respeta legea” si crede-ma, ma voi lupta pana in panzele albe daca am acel raspuns sa obtin ceea ce imi doresc! Multumesc!

Cu stima!

• Membru
Publicat

Eu ştiu câţiva colegi poliţişti care sunt instructori auto. Bine, nu au calitatea de poliţist rutier, însă nu văd unde ar fi conflictul de interese chiar dacă ai avea acea calitate. Teoretic suntem atât de bine plătiţi de stat încât nu avem voie să mai facem nimic. Încep şi eu ca cocalarii de la colţ de bloc şi zic : ANI nu îi vede pe primarii şi consilierii locali care au firme peste firme în localităţile pe care le administrează? Ups...

• Apreciez 1
  • 1 lună mai târziu...
Publicat

Priviti ce raspuns am primit eu de la ai mei de la MRU: "Urmare a raportului dvs. inregistrat la acest Serviciu la nr. de mai sus, privind solicitarea dvs. de a desfasura prin cumul o alta functie decat cea in care sunteti incadrat, va comunicam ca raportul nu a fost aprobat intrucat sunt incalcate prevederile Sectiunii a-3-a "Restrangerea exercitiului unor drepturi si libertati"-art. 45 alin. 1 lit. i din Legea 360 din 2002 privind Statutul politistului cu modificarile si completarile ulterioare".

Iata si raspunsul celor de la Directia Management Resurse Umane din IGPR: "Urmare a petitiei dvs. inregistrata la DMRU cu nr......din ........... referitoare la posibilitatea ocuparii functiei de profesor de legislatie rutiera de catre un politist incadrat in structurile politiei rutiere va comunicam urmatoarele: Desi Legea 360 din 2003 privind.......reglementeaza la art. 45 interdicitiile politistului Legea 284 din 2010 privind salarizarea unitara ...............prin art. 40 modifica art. 96 alin. 1 din Legea 161/2003 privind masurile...bla bla.......reglementand faptul ca: "...functionarii publici cu statut special pot exercita functii in alte domenii de activitate din sectorul privat care nu sunt in legatura directa sau indirecta cu atributiile exercitate ca functionar public cu statut special potrivit fisei postului". Totodata mentionam faptul ca la art. 39 lit y din Legea 284/2010 prevede faptul ca "orice alte dispozitii contrare acestei legi se abroga "incepand cu data intrarii sale in vigoare . Astfel in context apreciem ca politistii pot exercita functii in alte domenii de activitate din sectorul privat (care nu sunt in legatura directa sau indirecta cu atributiile exercitate ca functionar public cu statut special potrivit fisei postului) astfel incat sa nu genereze posibilitatea incadrarii acestora in situatii de incompatibilitate sanctionate d elege si sa asigure independenta politistilor respectivi fata de orice alta situatie de subordonare juridica de natura sa contravina reglementarilor cu privire la statutul acestei categorii profesionale numai in urma unei analize efectuata la nivelul unitatii unde isi desfasoara activitatea"

Cu deosebita stima ............."

Iata si raspunsul celor din MAI : dupa ce specifica aceeasi modificare a art. 40 din Legea 284/2010 --"pe cale de consecinta suntem de parere ca a operat o extindere a acestei posibilitati prin raportare la prevederile art. 45 alin. 1 lit. i din Legea 360/2003 care prevedeau ca exceptie "functiile didactice din cadrul institutiilor de invatamant. Apreciem astfel ca textul de mai sus nu era in concordanta cu realitatile sociale intrucat activitatea in domeniul didactic poate fi materializata si in afara institutiilor de invatamant context in care modificarea adusa prin Legea 284/2010 apare ca fireasca. Date fiind aceste coordonate va comunicam fiecare situatie cu particularitatile individuale trebuie raportata la prevederile legale care contureaza domeniul interdictiilor si incompatibilitatilor. Apreciem ca in cazul supus atentiei si in limita informatiilor puse la dispozitie situatia dvs. se incadreaza in prevederile art. 40 pct. 3 teza 1 din Legea 284/2010 mod. si completata ulterior. Potrivit art. 161 alin. 1 din OMAI 300 din 2004 personalul Ministerului Afacerilor Internelor care intentioneaza sa ocupe prin cumul alte functii are obligatia de a solicita prin raport scris aprobarea sefului / comanda

• Apreciez 2
Publicat (modificat)

Pana acum ai urmat pasii  foarte corect, urmeaza pasul final, da-i in instanta de contencios adminstrativ, respectiv ataca raspunsul prin care nu s-a aprobat de catre MRU, eu cred ca vei avea sanse de castig, iar daca  obtii sentinta prin care poti profesa,  numai are ce sa spuna sau sa se opuna nici mama ministrului de interne.Odata si odata cineva trebuie sa creeze precedentul.

Succes si sa ne tii la curent cu rezultatele !

Modificat de LORD
Publicat (modificat)

Cum va spuneam.......nimic!

Astia de la DMRU au talent nativ, sa vorbeasca mult si sa spuna ....nimic!

Modificat de Elvis
Publicat

Am uitat sa va spun.......... cireasa de pe tort ......raspunsul ANI : "avand in vedere prevederile legale sus mentionate opinam ca in conformitate cu art. 96 alin. 1 din Legea 161/2003 detinerea calitatii de functionar public cu statut special(in speta agent de politie rutiera din cadrul IPJ DB) si cea de profesor de legislatie rutiera nu genereaza o situatia de incompatibilitate".

Asa ca, va las pe voi sa judecati!

P.S. Astept parerile voastre si orice opinie (fie pro sau contra-cu argumente) cu privire la situatia data! O seara placuta!

Publicat

Apocalipse mergi si profeseaza. Profesor de legislatie.....

Daca erai chestor aveai voie.

Cei de la ANI s-au pronuntat, ce spune DMRU este frectie la picior de lemn.

• 4 săptămâni mai târziu...
Publicat

Va salut! Cum spuneam va tin la curent cu situatia descrisa mai sus! Dupa ce am primit raspunsul negativ de la IPJ am fost anuntat ca raportul meu urmeaza a fi din nou "analizat" (tinand cont de raspunsurile IGPR, DGMRU si ANI) si s-a solicitat sefului nemijlocit "o analiza mai atenta" a raportului meu in raport cu fisa postului (cum cred ca trebuia facut inainte de a mi se da raspunsul negativ) si in functie de aceasta analiza urmeaza sa primesc un raspuns!

Bafta tuturor si Sarbatori Fericite alaturi de cei dragi! La multi ani!

• Apreciez 1
Publicat

Va salut din Bistrita. Sa stiti ca am inaintat si eu un raport catre comanda IPJ BN prin care am solicitat sa mi se comunice daca am dreptul sa muncesc in sistem part-time ( 10 ore pe saptamana ) la o societate comerciala avand ca obiect de activitate arhivarea documentelor. Mi-a fost dat un raspuns negativ - raportat numai la Statutul politistului.

Cum sa procedez ?

Publicat

Trimite o adresa la ANI si spune-le problema ta.

In functie de raspunsul lor se pot schimba multe.

Unde lucrezi? La ce formatiune?

Publicat

Sunt sef de schimb la arest. Programul de lucru imi ofera posibilitatea de a munci si altceva. Am trimis o adresa la ANI si un raport catre Directia Generala Management Resurse Umane din MAI si astept raspuns. O sa va aduc la cunostinta ce s-a rezolvat.

Publicat

Nu vad de ce atributiunile din fisa postului de la CRAP ar intra in conflict cu cele din fisa postului de la noul loc de munca.

Arhivar.....eu zic ca merge.

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat (modificat)

Puteti posta pe forum un model de adresa catre ANI?

Va multumesc

Modificat de ora86
Publicat (modificat)

CATRE 

AGENTIA NATIONALA DE INTEGRITATE

Subsemnatul...................., functionar public cu statut special in cadrul IPJ......., formatiunea........, avand functia de ofiter de politie, agent de politie, sef de schimb,  etc in conformitate cu dispozitiile art. 79, 80, 94, 95, 96 din Legea nr. 161/2003 privind asigurarea transparentei in exercitarea demnitatii publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionatrea coruptiei, cu modificarile si completarile ulterioare si art. 45 din Legea nr. 360/2002 va rog sa-mi comunicati daca atributiunile din fisa postului .......sunt in conflict de interese cu atributiunile din fisa postului......

Mai dezvoltati si voi.

Legea nr.161 din 19 aprilie 2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei

Art. 79. - (1) Funcționarul public este în conflict de interese dacă se află în una dintre următoarele situații:
   a) este chemat să rezolve cereri, să ia decizii sau să participe la luarea deciziilor cu privire la persoane fizice și juridice cu care are relații cu caracter patrimonial;
   b) participă în cadrul aceleiași comisii, constituite conform legii, cu funcționari publici care au calitatea de soț sau rudă de gradul I;
   c) interesele sale patrimoniale, ale soțului sau rudelor sale de gradul I pot influența deciziile pe care trebuie să le ia în exercitarea funcției publice.
   (2) în cazul existenței unui conflict de interese, funcționarul public este obligat să se abțină de la rezolvarea cererii, luarea deciziei sau participarea la luarea unei decizii și să-l informeze de îndată pe șeful ierarhic căruia îi este subordonat direct. Acesta este obligat să ia măsurile care se impun pentru exercitarea cu imparțialitate a funcției publice, în termen de cel mult 3 zile de la data luării la cunoștință.
   (3) în cazurile prevăzute la alin. (1), conducătorul autorității sau instituției publice, la propunerea șefului ierarhic căruia îi este subordonat direct funcționarul public în cauză, va desemna un alt funcționar public, care are aceeași pregătire și nivel de experiență.
   (4) încălcarea dispozițiilor alin. (2) poate atrage, după caz, răspunderea disciplinară, administrativă, civilă ori penală, potrivit legii.

Art. 80. - Incompatibilitățile privind demnitățile publice și funcțiile publice sunt cele reglementate de Constituție, de legea aplicabilă autorității sau instituției publice în care persoanele ce exercită o demnitate publică sau o funcție publică își desfășoară activitatea, precum și de dispozițiile prezentului titlu.  

Art. 94. - (1) Calitatea de funcționar public este incompatibilă cu orice altă funcție publică decât cea în care a fost numit, precum și cu funcțiile de demnitate publică.
   (2) Funcționarii publici nu pot deține alte funcții și nu pot desfășura alte activități, remunerate sau neremunerate, după cum urmează:
   a) în cadrul autorităților sau instituțiilor publice;
   b) în cadrul cabinetului demnitarului, cu excepția cazului în care funcționarul public este suspendat din funcția publică, în condițiile legii, pe durata numirii sale;
   c) în cadrul regiilor autonome, societăților comerciale ori în alte unități cu scop lucrativ din sectorul public;

d) în calitate de membru al unui grup de interes economic.

(2^1) Nu se află în situație de incompatibilitate, în sensul prevederilor alin. (2) lit. a) și c), funcționarul public care:
   a) este desemnat printr-un act administrativ, emis în condițiile legii, să reprezinte interesele statului în legătură cu activitățile desfășurate de operatorii economici cu capital ori patrimoniu integral sau majoritar de stat, în condițiile rezultate din actele normative în vigoare;
   b) este desemnat printr-un act administrativ, emis în condițiile legii, să participe în calitate de reprezentant al autorității ori instituției publice în cadrul unor organisme sau organe colective de conducere constituite în temeiul actelor normative în vigoare;
   c) exercită un mandat de reprezentare, pe baza desemnării de către o autoritate sau instituție publică, în condițiile expres prevăzute de actele normative în vigoare.

(2^2) Nu se află în situație de incompatibilitate, în sensul prevederilor alin. (2), funcționarul public care este desemnat prin act administrativ pentru a face parte din echipa de proiect finanțat din fonduri comunitare nerambursabile postaderare, precum și din împrumuturi externe contractate sau garantate de stat rambursabile sau nerambursabile, cu excepția funcționarilor publici care exercită atribuții ca auditor sau atribuții de control asupra activității derulate în cadrul acesteia și a funcționarilor publici care fac parte din echipa de proiect, dar pentru care activitatea desfășurată în cadrul respectivei echipe generează o situație de conflict de interese cu funcția publică pe care o ocupă.

(3) Funcționarii publici care, în exercitarea funcției publice, au desfășurat activități de monitorizare și control cu privire la societăți comerciale sau alte unități cu scop lucrativ de natura celor prevăzute la alin. (2) lit. c) nu pot să-și desfășoare activitatea și nu pot acorda consultanță de specialitate la aceste societăți timp de 3 ani după ieșirea din corpul funcționarilor publici.
   (4) Funcționarii publici nu pot fi mandatari ai unor persoane în ceea ce privește efectuarea unor acte în legătură cu funcția publică pe care o exercită.
   (5) în situația prevăzută la alin. (2) lit. b), la încheierea mandatului demnitarului, funcționarul public este reîncadrat în funcția publică deținută sau într-o funcție similară.

Art. 95. - (1) Nu sunt permise raporturile ierarhice directe în cazul în care funcționarii publici respectivi sunt soți sau rude de gradul I.
   (2) Prevederile alin. (1) se aplică și în cazul în care șeful ierarhic direct are calitatea de demnitar.
   (3) Persoanele care se află în una dintre situațiile prevăzute la alin. (1) sau (2) vor opta, în termen de 60 de zile, pentru încetarea raporturilor ierarhice directe sau renunțarea la calitatea de demnitar.
   (4) Orice persoană poate sesiza existența situațiilor prevăzute la alin. (1) sau (2).
   (5) Situațiile prevăzute la alin. (1) și neîndeplinirea obligației prevăzute la alin. (3) se constată de către șeful ierarhic superior al funcționarilor publici respectivi, care dispune încetarea raporturilor ierarhice directe dintre funcționarii publici soți sau rude de gradul I.
   (6) Situațiile prevăzute la alin. (2) și neîndeplinirea obligației prevăzute la alin. (3) se constată, după caz, de către primul-ministru, ministru sau prefect, care dispune încetarea raporturilor ierarhice directe dintre demnitar și funcționarul public soț sau rudă de gradul I.

Art. 96. - (1) Funcționarii publici, funcționarii publici parlamentari și funcționarii publici cu statut special pot exercita funcții sau activități în domeniul didactic, al cercetării științifice, al creației literar-artistice. Funcționarii publici, funcționarii publici parlamentari și funcționarii publici cu statut special pot exercita funcții în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuțiile exercitate ca funcționar public, funcționar public parlamentar sau funcționar public cu statut special, potrivit fișei postului.

(2) în situația funcționarilor publici care desfășoară activitățile prevăzute la alin. (1), documentele care alcătuiesc dosarul profesional sunt gestionate de către autoritatea sau instituția publică la care aceștia sunt numiți.

Art. 97. - (1) Funcționarul public poate candida pentru o funcție eligibilă sau poate fi numit într-o funcție de demnitate publică.
   (2) Raportul de serviciu al funcționarului public se suspendă:
   a) pe durata campaniei electorale, până în ziua ulterioară alegerilor, dacă nu este ales;
   b) până la încetarea funcției eligibile sau a funcției de demnitate publică, în cazul în care funcționarul public a fost ales sau numit.
   Art. 98. - (1) Funcționarii publici pot fi membri ai partidelor politice legal constituite.
   (2) Funcționarilor publici le este interzis să fie membri ai organelor de conducere ale partidelor politice și să exprime sau să apere în mod public pozițiile unui partid politic.
   (3) Funcționarii publici care, potrivit legii, fac parte din categoria înalților funcționari publici nu pot fi membri ai unui partid politic, sub sancțiunea destituirii din funcția publică.

Legea nr. 360/2002 privind Statutul politistului

Art. 45.
(1) Politistului ii este interzis: 
a) sa faca parte din partide, formatiuni sau organizatii politice ori sa desfasoare propaganda in favoarea acestora; 
b) sa exprime opinii sau preferinte politice la locul de munca sau in public; 
c) sa candideze pentru autoritatile administratiei publice locale, Parlamentul Romaniei si pentru functia de Presedinte al Romaniei; 
d) sa exprime in public opinii contrare intereselor Romaniei; 
e) sa declare sau sa participe la greve, precum si la mitinguri, demonstratii, procesiuni sau orice alte intruniri cu caracter politic; 
f) sa adere la secte, organizatii religioase sau la alte organizatii interzise de lege; 
g) sa efectueze, direct sau prin persoane interpuse, activitati de comert ori sa participe la administrarea sau conducerea unor societati comerciale, cu exceptia calitatii de actionar; 
h) sa exercite activitati cu scop lucrativ de natura sa lezeze onoarea si demnitatea politistului sau a institutiei din care face parte; 
i) sa detina orice alta functie publica sau privata pentru care este retribuit, cu exceptia functiilor didactice din cadrul institutiilor de invatamant. 
(2) Politistul poate prezenta in public, numai in conditiile stabilite prin ordin al ministrului de interne, informatii si date obtinute in exercitarea atributiilor de serviciu sau poate face comentarii referitoare la astfel de date si informatii, daca prin acestea nu este incalcat principiul prezumtiei de nevinovatie ori nu sunt lezate dreptul la propria imagine, demnitatea, viata intima, familiala ori privata a persoanei sau nu este prejudiciata finalizarea urmaririi penale intr-o cauza aflata in curs de cercetare ori de judecare. 
(3) Datele si informatiile clasificate, potrivit legii, obtinute de politist in timpul exercitarii atributiilor profesionale nu pot fi facute publice pe o perioada de 5 ani de la incetarea raporturilor sale de serviciu, daca legea nu prevede altfel. 

Indiferent ce raspuns veti primi la sfarsit o sa va comunice ceva de genul:

,, Precizam ca opiniile exprimate mai sus reprezinta un punct de vedere si nu o interpretare generala si obligatorie a textelor de lege si a principiilor de drept."

Modificat de Elvis
Publicat

Daca faceti adrese catre ANI, solicitati punct de vedere referitor la INCOMPATIBILITATE si conflict de interese. Pentru politistii cu functii de executie marea problema este incompatibilitatea, conflictul de interese apare mai rar.

Publicat

Va salut! Revin cu situatia mea descrisa in posturile trecute: recent am primit o alta comunicare, de data aceasta semnata DOAR de Seful SMRU prin care mi se comunica ca raportul meu nu a fost aprobat ... (atentie!!!) "intrucat in raportul dvs. inaintat conducerii IPJ  nu ati facut referire la locul de munca ocupat prin cumul de functii, functia, programul de lucru, clauzele contractuale. " Astia nu sunt sanatosi la cap <_< pai cum pot sa inchei un contract cu un angajator, dupa ce ma autorizez in prealabil (achit niste taxe) si abia apoi pot sa solicit aprobarea IPJ-ului (care poate fi aviz favorabil sau negativ)!?Doamne Dumnezeule ce oameni ne conduc?

• Apreciez 1
  • 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Sa va spus continuarea solicitarii mele: Am mers la seful compartimentului juridic cu raspunsul de la ANI care imi spune ca nu exista o situatie de incompatibilitate intre functia indeplinita in cadrul IPJ si cea de arhivar si cu raspunsul de la DGMRU care stipula ca ... ei sunt de parere ca pot lucra ca si angajat la o SC in sistem part-time. Juristul mi-a indicat cum sa fac un nou raport catre comanda IPJ prin care sa solicit reevaluarea acestuia si sa anexez toata documentatia adunata, lucru pe care l-am facut.

Si uite ca am primit un raspuns verbal ca, s-a dispus constituirea unei comisii care sa analizeze temeinic situatia.

Am primit incurajari din partea sefului de la SMRU si de la jurist cum ca aprobarea raportului este o formalitate, mai -mai ca puteam face cinste, dar surpriza; a doua zi seful de la SMRU imi spune lejer ca, mai mult ca sigur ca voi primi un raspuns negativ, fiindca nimeni nu vrea sa-si asume raspunderea unui raspuns pozitiv, pe motiv ca voi deveni " studiu de caz " si nu se risca nimeni.

Acum astept sa se intruneasca comisia , sa fiu chemat sa-mi expun punctul de vedere, iar in cazul unui raspuns negativ, ma voi adresa instantei de judecata.

In ceea ce priveste sindicatul din care fac parte Sed Lex, m-am calmat cu sprijinul acordat - mi-au spus sa lucrez pe blat ca nu patesc nimic -. De fapt, de cand au aparut mai multe sindicate am stiut ca miscarea sindicala este doar de fatada.

Nu poti oferi mai multe amanunte privind cazul colegului tau. Nu ma refer la date de identificare, doar la motivele invocate cand a fost exclus din politie ( ce au motivat cei care au dispus masura - norme juridice incalcate ).

Ma gandesc ca devreme ce, ANI a trimis in scris un document din care rezulta ca nu este incompatibil, nu vad ce fapta penala ar fi, doar o abatere disciplinare conform Statutului Politistului.

Daca sunt colegi care au discutat cu vreun avocat speta in cauza, poate publica interpretarea data de acesta.

Publicat

va salut

eu am incheiat o conventie civila de prestari sportive cu un club de fotbal-obiectul conventiei il reprezinta prestarea de catre jucator a activitatii de fotbalist profesionist cod 347504 conform COR, prezenta conventie nu da nastere la raporturi de munca. Mai mult de cat atat primesc si o indemnizatie de hrana pe luna. Sunt incadrat ca agent la serviciul rutier.. Acum sunt cercetat ca nu am trecut veniturile in declaratia de avere, dar eu am incheiat aceasta conventie pe 29.07.2013. Am trimis si eu o hartiuta la ANI sa vad daca am voie sa desfasor activitatea asta...astept raspuns

• 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

@eugencinaru intra pe http://www.integritate.eu/UserFiles/File/Ghid_completare_DAI_2013/GhidCompletareDeclaratiiAvere&Interese_EditiaIII_Mai2013.pdf (site-ul oficial ANI) iar la pagina 7 vei gasi faptul ca "Declaratiile de avere se completeaza cu datele aferente anului fiscal anterior in cazul veniturilor (Capitolul VII) si cu informatiile la zi pentru celelalte declaratii"

Art. 16 din Codul Fiscal spune: Anul fiscal este anul calendaristic.

Concluzie: veniturile din intreg anul 2013 vor fi consemnate in declaratia de avere aferenta anului 2014 CARE VA FI DEPUSA PANA PE 15 IUNIE 2014.

• Apreciez 1
  • 1 lună mai târziu...
  • Moderator
Publicat

Un articol interesant pe această temă:

Polițist doljean, declarat incompatibil de ANI

Inspectorii Agenției Naționale de Integritate (ANI) au comunicat vineri că, în urma verificărilor, s-a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul lui Ion Dina, agent de poliție în cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj. Potrivit ANI, începând cu 27 septembrie 2010, agentul Ion Dina deţine funcția de președinte al Asociației de Vânătoare și Pescuit Sportiv „Pelendava“, iar între 25 martie 2011 și 3 aprilie 2012, a fost administratorul unei societăți comerciale.

Reprezentanții ANI susțin că, în acest fel, Ion Dina a încălcat dispozițiile Legii nr. 161/2003, potrivit căreia funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice, dar și în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate.
De asemenea, agentul Ion Dina este acuzat că ar fi încălcat și Statutul Polițistului (Legea nr. 360/2002), care interzice polițiștilor să efectueze, direct sau prin persoane interpuse, activități de comerț „ori să participe la administrarea sau conducerea unor societăți comerciale, cu excepția calității de acționar“.
Starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementărilor Statutului Polițistului. În plus, persoana față de care ANI a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării din funcția respectivă.
Reprezentanții IPJ Dolj au precizat pentru GdS că ancheta ANI în acest caz a început în martie 2012, când inspectoratul a solicitat inspectorilor anticorupție să se pronunțe dacă agentul Ion Dina se afla în stare de incompatibilitate. Polițiștii doljeni au mai explicat că, după ce IPJ Dolj va primi raportul ANI, conducerea inspectoratului va dispune măsurile legale.

sursa: gds.ro

• 8 luni mai târziu...
Publicat (modificat)

Salutare!

Lucrez la Pol.Rutiera si as vrea sa desfasor o alta activitate, cea de agent de asigurari. Pot sa desfasor aceasta activitate?, Ce lege interzice desfasurarea de alte activitati? ...O sa sun si la judet, dar am vrut o parere si aici :) ... Multumesc anticipat!

//edit: M-am documentat putin si am gasit un reportaj facut in care ANI dadea un comunicat oficial:

Potrivit Legii 284/2010 „funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statul special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului”.

Modificat de sinad
Publicat

CATRE 

AGENTIA NATIONALA DE INTEGRITATE

Subsemnatul...................., functionar public cu statut special in cadrul IPJ......., formatiunea........, avand functia de ofiter de politie, agent de politie, sef de schimb,  etc in conformitate cu dispozitiile art. 79, 80, 94, 95, 96 din Legea nr. 161/2003 privind asigurarea transparentei in exercitarea demnitatii publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionatrea coruptiei, cu modificarile si completarile ulterioare si art. 45 din Legea nr. 360/2002 va rog sa-mi comunicati daca atributiunile din fisa postului .......sunt in conflict de interese cu atributiunile din fisa postului......

Daca se poate o adresa mai completa sau este de ajuns  ce scrie mai sus? :)

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.