Jump to content
POLITISTI.ro

Dreptul la o alta meserie in paralel

Postare recomandată

Publicat

1. este roz ca al nostru tip III si scrie luxemburg pe el... si cu steagul UE.

2. este o cartela tip pe care scrie "permis de residence temporaire" sau "temporary residence permit" are o culoare standard verzuie la fel ca al nostru din tara si in general acelasi format.

3. cursuri de limba rromani?? niciodata...

4. la fel cum arata toate politere internationale RCA, precum si a ta: format A5 si verde ....

C`moooon.....

Publicat (modificat)

pentru domnul Nightwolf ; sincer mulțumesc pentru precizări .

dar te rog să-mi răspunzi la fel de sincer ... dumneavoastră crede-ți că este normal ca să aflu aceste lucruri în acest mod ,sau să le aflu la celebrele ore de pregătire profesională coordonate cu atât succes de specialiștii de la I.P. J. ?

cu stimă...

Modificat de ghici
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Membru
Publicat

domnule ghici : studiu individual si ve-ti stii mai multeemo-yessir.gif

• Membru
Publicat

recunosc, am timp liber, dar cunosc cat de cat documente straine, am participat la un curs pe tema astaemo-yessir.gif

Publicat

pentru domnii Elvis și eti79ety am înțeles din comentariile dvs .că ori sunteți șefi (pentru că îmi precizați niște lucruri atât de evidente _gen „domnule ghici : studiu individual si ve-ti stii mai multe ) ori, pentu că aveți atât de mult timp liber ,domnule eti79ety ,aveți în permanență mintea odihnită !!!

nu am dorit să ”plictsesc ” pe nimeni cu lucruri atât de cunoscute !!! îmi cer scuze dacă „ lacunele„ mele profesionale v-au tulburat atât de mult !!

cu deosebită stimă !!! :emo-yessir: :emo-yessir: :emo-yessir:

Publicat

,, Ca să intelegi că eşti prost trebuie totuşi să-ţi meargă mintea. "

Ghici acum sunt convins ca limba materna iti este cu totul straina.

Cata perspicacitate!!!!!!!!!Totusi data viitoare te rog frumos sa ma citezi si pe mine nu numai pe eti.

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Membru
Publicat (modificat)

sa stii Elvis ca si eu sunt 'suparat' ca am fost citat singur ner.gifner.gifner.gifner.gif, ghici chiar nu ma intereseaza cultura ta generala, imi omor timpul cu unii ca tine zilnic asa ca....iti merge mintea-------- "ca sa intelegi............"emo-yessir.gif

Modificat de eti79ety
  • 6 luni mai târziu...
Publicat

poate ma ajuta si pe mine cineva cu un raspuns..... fratilor as avea si eu o intrebare si poate ma lamuriti eu pot lucra ca agent de asigurari la o firma de asigurari??????

Publicat (modificat)

doar daca le predai posesorilor de auto despre asigurari . sau daca le canti pretul ;)

Modificat de nicuno1
Publicat

dar ca sa le faci tu sa umbli pe teren sa faci RCA uri si asigurari de apartamente sa inteleg ca nu se poate nu?

Publicat

Deocamdata, cadrul legislativ contradictoriu si ambiguu nu iti da dreptul sa faci alte activitati remunerate cu exceptia celor didactice sau de cercetare. O solutie la problema ta, ar fi un subterfugiu : incheie contractul de colaborare cu firma de asigurari pe numele altei persoane (sotie, ruda de incredere) astfel ca desi vei incheia tu asigurarile le vei face in numele acelei persoane, care scriptic va incasa veniturile/comisioanele insa faptic le vei imparti cu ea sau le vei lua tu. Depinde ca persoana in cauza sa fie de incredere. Cunosc un asmenea ca autentic, un coleg care face activitatea pe numele sotiei. Iti recomand inca sa nu te apuci sa faci aceasta activitate in nume propriu, ar putea fi catalogata ca abatere disciplinara si in conditiile proximelor disponibilizari nu ar da bine deloc la evaluare.

• 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

ce spuneti daca va zic ca eu am facut activitati pe o firma al carei administrator este cineva cunoscut si acum ma cerceteaza prealabil si imi aseaza in fata contractele pe care le-am scris eu si-mi spun ca vor face expertiza si vor demonstra ca este scrisul meu.

Pe contracte nu am semnat cum semnez in mod normal si ca administrator nu apar eu .

La ce sa ma astept???????

Publicat (modificat)

Mihai 29 daca esti politist iti spun ca chiar si daca nu ai fii cunoscut prevederile legale nu esti exonerat de raspundere.

Pai ce te-a apucat in conditiile in care se fac restructurari sa prestezi si alte activitati?

Iti spun ca esti in cursa pentru lista de restructurari, deoarece poti desfasura si alte activitati.

Sa speram ca esti foarte norocos sau sefii tai vor fii indulgenti.

Modificat de Elvis
Publicat

Cercetarea prealabila are un caracter administrativ si nu este similara cu cercetarea penala, doar la ultima pot sa ceara o expertiza sau constatare grafologica. Ei iti spun ca vor face expertiza, doar ca sa te intimideze si sa cedezi .Reciteste ordinul OMAI nr.400/2004 , inainte de a scrie raportul, nu este obligat sa scrii raportul, poti propune probe, poti solicita sprijinul sindicatului, poti fi asistat de un avocat. Vezi ca cel care face cercetarea prealabila trebuie sa aiba studii juridice daca nu ma insel actele sunt lovite de nulitate (stiu un caz in care un ofiter s-a abtinut de la a face cercetarea motivand ca nu are studii juridice, spunele raspicat ca vei merge in contencios administrativ si vei cere daune, pe care le va suporta IPJ-ul si ulterior cel care face cercetarea (se tem ca de dracu de chestia asta, au fost cateva cazuri prin tara ,in care au platit inclusiv au fost cercetati prealabil cel care a facut cercetarea .)

La finalul cercetarii ( cel care a facut cercetarea nu propune sanctiunea, ci doar ca intr-un referat de u.p. , descrie situatia de fapt circumstante agravante si atenuante, urmand ca seful IPJ-ULUI sa rezolutioneze sanctiunea) trebuie sa semnezi un document prin care ai luat lacunostiinta de materialul de verificare si sa faci un raport de luare la cunostiinta, pentru a lasa loc de invartit/interpretat , scrie ca iti rezervi dreptul de a propune noi probe cand vei lua la cunostiinta de sanctiunea dispusa, in acest caz , o cam sfeclesc, deoarece ei sunt obligati sa verifice toate probele propuse, de abia atunci cercetarea este incheiata si pot sa dispuna sanctiunea.

Daca administratorul declara ca el a intocmit acele contracte si tu in raport scrii ca nu faci acte de comert ci intamplator l-ai ajutat, fara a avea un beneficiu sau privilegiu, fara a te pronunta in scris daca ai scris/semnat sau nu acele documente.Mai poti argumenta si conditia socio-economica a ta, in conditiile in care veniturile au fost reduse cu circa 40 %, daca ai sotie,daca lucreaza,daca ai copii , daca sunt bolnavi,operatii, etc., parinti in intretinere, rate la banci etc. toate care te-au determinat sa produci venituri. Pliaza-te si tu dupa situatia ta.

La ce sa te astepti ? La mustrare scrisa in cel mai rau caz e vorba daca nu ma insel de incalcarea codului deontologic, a statutului politistului prin efectuarea de alte activitati incompatibile cu functia de politist. Oricum conform ordinului mai sus mentionat, masurile se iau gradual, asa ca fa-ti un calcul daca nu ai mai avut alte abateri atunci sanctiunea va fi cea pe care ti-am spus-o, daca mai ai cazier in acest sens, vezi urmatoarea sanctiune diminuarea drepturilor salariale . Am avut un coleg care a patit-o identic, sotia lui are o firma de cereale (vinde in piete) si l-au filmat cand vindea/cara sacii in piata ,astfel ca a primit mustrare scrisa iar dupa ce a contestat a primit diminuarea cu 15% parca pe doua luni (adica o sanctiune mai grava).

• Apreciez 2
Publicat

Elvis, nu sunt eu in masura sa ma pronunt asupra vinovatiei acestuia, daca vedeai celelalte postari ale mele , observai ca indemnam colegii sa stea in bancuta lor pana la clarificarea cadrului legislativ. De fapt incercam sa-i explic situatia in care se afla si la ce sanctiune este pasibil. In rest fiecare doarme cum isi asterne .

• Apreciez 1
Publicat

Pai omul a spus ca a facut acele contracte si ca semnat ,,altfel".

Nu prea mi se pare o atitudine de om corect .......nu de politist.

Publicat

s-ar putea sa conteze si cand au fost savarsite faptele. daca sunt dupa intrarea in vigoare a legii salarizarii unitare care, dupa unii, permite si functionarilor publici cu statut special sa desfasoare alte activitati lucrative fara leg cu fisa postului, cand intri pe contencios ma gandesc ca s-ar putea aplica legea cea mai recenta. cum nu sunt specializat pe domeniul asta, poate gasim un expert sa ne dea o opinie avizata

Publicat

Care lege unica de salarizare?

Tu rahoul esti salarizat la momentul cand vorbim dupa ,,vreo" lege?

Daca tu o stii sunt curios sa o aflu si eu.

Iar daca ai uitat totul sau aproape totul in MI se stabileste prin ordin al ministrului.

Sunt numai ochi sa imi tastezi aici in afara de cercetare, invatamant, activitati artistice cam in ce alte domenii sti tu ca mai au voie politistii sa desfasoare alte activitati.

Asta a fost capcana intinsa de portocala mecanica ,cu largul concurs al CNP si PRO LEX , in care au cazut marea majoritate a politistilor.

Ura o sa muncim si in alta parte!!!!! Vai de capul nostru.

Pai in afara de aia care nu fac nimic prin politie si au si alte surse de venit , pentru ca daca muncesti nu ai timp de afaceri, care sunt politistii care ar mai avea timp sau programul de lucru le-ar permite un al doi-lea loc de munca?

Cei de la OP, cei de la posturi, cei de la judiciar, cei de la economic( la Dolj au 4000 de dosare in lucru)........care?

A gata stiu, cei care taie frunze la caini prin minister de ani de zile . Nepotii si nepoatele de la cafelute si ,,donii" sefi.

Noi in loc sa luptam sa fie renumerata corespunzator meseria(cand o sa fie recunoscuta in nomenglator ...ce ironie) de politist , domnii care cica ne reprezinta vor sa avem un al doi-lea job, in conditiile cand durata medie de viata a politistilor din operativ este atentie, 62,5 ani!!!!!

Dupa studiul facut de catre Directia Medicala.

Dar asta este, cine are urechi de auzit sa auda.

Publicat (modificat)

Elvis astia n-au nici urechi si nici ochi pentru noi !

Modificat de dunelu
Publicat

.Mai poti argumenta si conditia socio-economica a ta, in conditiile in care veniturile au fost reduse cu circa 40 %, daca ai sotie,daca lucreaza,daca ai copii , daca sunt bolnavi,operatii, etc., parinti in intretinere, rate la banci etc. toate care te-au determinat sa produci venituri.

Nu serveste treaba asta ca nici un fel de circumstanta atenuanta, altfel si aia adusi de pe la vami cu autocarele ar trebui sa tratati bland, ca-i criza, nu?

Inca e destul ca cel care intreba a desfasurat activitati incompatibile cu meseria de politist, tu il mai si incurajezi sa minta in declaratii. Demn si cinstit ar fi fost sa nu ai nici un punct de vedere legat de treaba asta, lasi pe cei care fac cercetarea sa se pronunte.

Publicat

Pentru Florin, revezi OMAI nr.400/2004, la aplicarea sanctiunii disciplinare se are in vedere, activitatea profesionala a politistului, daca mai are alte abateri diciplinare, comportamentul acestuia, daca a cooperat la efectuarea cercetarii disciplinare dar si starea sociala. Chiar daca unele din situatiile expuse de mine nu sunt precizate expres, de obicei in practica se au in vedere si acestea .

In cazul vamesilor , ai dreptate , dar in situatia lor este vorba despre o cercetare penala, insa si in acest caz instanta tine cont la dozarea pedepsei de unele din criteriile anuntate ca circumstante atenuante sau agravante, dupa caz.

• 10 luni mai târziu...
Publicat (modificat)

Pentru ca cineva s-a interesat de a 2-a slujba iar acel topic a fost inchis vreau sa adaug ca ANI nu iti da niciodata un raspuns concret (nu isi asuma raspunderea). Spre exemplu eu am solicitat sa-mi comunice daca pot avea in paralel macar una din 3 meserii din sectorul privat pe care consider ca le-as putea indeplini si iata ce raspuns am primit

Domnului **********************************

Urmare a solicitării dumneavoastră, în temeiul dispozițiilor Legii nr.544/2001, cu modificările și completările ulterioare, vă aducem la cunoștință următoarele:

Potrivit modificărilor aduse prin dispoziţiile art.40 pct. 3 din Legea nr.284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, prevederile art.96 alin.(1) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, se modifică şi va avea următorul cuprins „funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului".

Astfel, opinăm funcţionarii publici cu statut special pot exercita activităţi şi în alte domenii de activitate din sectorul privat, dar care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public cu statut special potrivit fişei postului şi cu obligaţia respectării regimului incompatibilităţilor şi al conflictelor de interese care le este aplicabil.

În ceea ce privește legătura indirectă, intenția legiuitorului este aceea de a face o legătură între pregătirea profesională a funcționarului public și funcția pe care acesta o exercită.

Menționăm că acesta resprezintă punctul de vedere al Agenției Naționale de Integritate și nu o interpretare generală și obligatorie a textelor de lege amintite.

AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE

Modificat de nicuno1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.