Jump to content
POLITISTI.ro

Rusinea de a fi "bugetar". Exista?

Postare recomandată

Publicat

" care se "hranesc" cu succesele pe plan profesional." Asta inseamna ca ar trebui sa fim un fel de calugari shaolin. Eu am satisfactia muncii bine facute, imi creste inima cand trimit un infractor in judecata sau, si mai bine, sa vin cu el de la instanta cu mandatul de 29 de zile in mapa...Dar ce le spun sotiei si copilului? Sa fie mandrii ca sotul/tatal lor este un politist bun? Ei stiu asta, sunt mandri, dar sotia ar vrea o poseta noua, copilul o pereche de pantofi sport de marca... Si atunci?

Poate ca ar trebui sa ramanem burlaci, sa traim intr-o garsoniera, sa mancam o singura data pe zi un meniu social cu 8-10 lei. Si sa avem pe perete poza marelui Ceacanica!!!

Si cand vom fi ca niste caini batrani, fara colti, surzi si orbi, "bunul stapan" sa nu ne mai tina pe pragul lui, asa cum face orice om cu suflet cu un animal care l-a slujit o viata, ci sa ne lase sa murim singuri, in chinuri, fiindca "bunul stapan" nu ar irosi nici macar un glont, sa ne curme suferinta...

• Apreciez 1
Publicat (modificat)

Buzu incepem sa vorbim aceiasi limba.

Mai putin treaba cu profilul de infractor.

Cu respect. :emo-yessir:

Modificat de Elvis
Publicat

Buzu incepem sa vorbim aceiasi limba.

Mai putin treaba cu profilul de infractor.

Cu respect. :emo-yessir:

Chestia cu profilul de infractor am subliniat ca nu este de la mine citire ci din criminologul Cesare Lombroso dar a carui teorie s-a dovedit falsa.

Cu respect!

• 5 luni mai târziu...
  • Moderator
Publicat

Readuc în actualitate acest topic, supunându-vă atenției ultimele declarații pe care le-au făcut în ultima vreme cei din fruntea acestei țări.

Prezent la Bistrița-Năsăud, Boc, ca un papagal, a declarat după modelul marinarului, că: „nu se poate la infinit cu pomană și cu întins mâna și să speri să ai și performanțe”. :angry:

I se pare acestui „supravalet” că noi suntem niște milogi ai lor și salariile pe care ni le-au ciuntit într-un mod cât se poate de parșiv, sunt doar o pomană ori un favor pe care cu „mărinimie” ni-l fac!!! :doh:

Boc, „acest papagal” (după cum îi spunea răposatul Octavian Paler), trăiește cu impresia că suntem un popor de pomanagii! :blink:

Ce este cu adevărat trist, este faptul că mulți români, pun botul la aceste manipulări regizate de marinarul de la Cotroceni și ajung să trăiască cu impresia conform căreia bugetarii sunt doar niște milogi, ce sunt ținuți în spate de cele câteva firme profitabile din România ultimilor ani, conduse direct sau indirect de Udrea&Co. :doh:

PS: Octavian Paler în 2008

Iată ce spunea, într-o emisiune la Antena 3, referitor la crearea unui tandem Băsescu-preşedinte, Boc-premier şi, aşa a vrut şi Dumnezeu. L-a luat la El, ca să nu
mai
vadă comedia grotescă de care vorbea românilor.

• Membru
Publicat

Octavian Paler, doamne cata dreptate a putut avea omul asta. De ce nu suntem condusi de oameni ca domnia sa? Mai exista dreptate pe lumea asta? Legat de Boc si de bugetari. Mie nu mi-e rusine ca sunt bugetar, am muncit si am invatat pentru acest lucru si in niciun caz nu sunt milogul nimanui. Ba, din contra, statul si oamenii ar trebui sa imi multumeasca pentru sacrificiile pe care le-am facut pentru ei.

Publicat

Atavismul evoluționist al lui Lombroso nu este o teorie falsă, buzu!

Singura diferență este că mai marii societății de azi au aplicat întrun fel aparte teoria lui Durkheim, potrivit căreia, prin CRIMA se eliberează anumite tensiuni sociale și astfel se realizează o epurare în societate. Așa că au dus acest concept la rang de lege și s-au pus pe treabă...

Publicat (modificat)

Octavian Paler, doamne cata dreptate a putut avea omul asta. De ce nu suntem condusi de oameni ca domnia sa? Mai exista dreptate pe lumea asta? Legat de Boc si de bugetari. Mie nu mi-e rusine ca sunt bugetar, am muncit si am invatat pentru acest lucru si in niciun caz nu sunt milogul nimanui. Ba, din contra, statul si oamenii ar trebui sa imi multumeasca pentru sacrificiile pe care le-am facut pentru ei.

Oamenii ne privesc ca pe niste pomanagii. Ca sa ajunga sa aprecieze la adevarata valoare (si oamenii, si guvernantii!), sacrificiile miilor de politisti, ar trebui sa inceteze asigurarea serviciului politienesc timp de o saptamana. Doar o saptamana. Abia dupa ce nu ai un lucru sau un om il apreciezi la adevarata valoare. Sa vedeti dupa aia ce vom creste in ochii societatii. Acum? Acum taraie cu noi pe jos. Si asa se va intampla, mult timp de aici incolo, pana vom avea curaj sa punem piciorul in prag.

Imi pare rau sa spun toate acestea, dar asta e adevarul, si este stiut, ca romanii numai de bici inteleg. Pana se va ajunge la punctul critic, va doresc, infometare usoara.

Modificat de SandoKhan
  • Membru
Publicat (modificat)

Să le spună cineva și ăluia mic, precum și ăluia chior, că:

• bugetarii nu sunt asistaţi social, sunt cetăţeni români care prestează munci utile pentru întreaga societate, cea mai mare parte sunt munci ce necesită o calificare.
  • bugetarii prestează servicii care prin natura şi complexitatea lor nu pot fi furnizate în regim de piaţă pentru că ar fi extrem de scumpe şi, drept urmare, inaccesibile unei largi părţi din populaţie (siguranța publică, educaţie, îngrijirea sănătăţii, etc.).
  • bugetarii plătesc taxe şi impozite ca orice contributor din ţară (veniturile bugetare includ şi aceste contribuţii).
  • necesitatea eficientizării sistemului bugetar este valabilă şi în sectorul privat, în egală măsură, în caz contrar, economia ar dudui iar productivitatea ar fi de înalt nivel…
  • bugetarii sunt cei fără de care activitatea din “economia reală” nu poate exista, în lipsa lor, fiecare întreprinzător ar trebui să aibă propria școală, spital privat, drum privat și poliție privată ... ceea ce ar fi echivalentul unei societăți haotice

Conform raționamentului ăluia mic și a ăluia chior, potrivit căruia “economia reală” este utilă societăţii, iar bugetarii sunt inutili, un doctor îi este dator producătorului de tutun care-l întreţine ca pe ologi, un polițist, proprietarului unei săli de jocuri de noroc, un profesor, crâşmarului din sat, un cercetător în fizică nucleară, speculatorului la bursă… Primii trebuie reduşi, ceilalţi, înmulţiţi! Cum şi la ce sunt buni fiecare, trageţi voi concluziile…

Modificat de Octavian
Publicat

Să-l ascultăm și să plângem .

Priviți cu atenție clasamentul cu primejdiile care amenință România ( min. 3,20 – văzut din privința lui Octavian Paler în anul 2006 – Câtă dreptate avea, cât adevar !!! ) :

Locul 1. Televiziunile

Locul 2. TRAIAN BASESCU

Locul 3. Clasa politică

Locul 4. …caracterul nostru de popor mult prea vesel, mult prea băscălios și superficial…

Publicat

daca rusinea de a fi bugetar exista?

eu cred ca da

in special politisc

ca vine ne-a cumsecade cu un ML sau un seria 7 si cand vede ca tu ai ceva putin mai bun de o dacia 1300 iti rade in nas

te mai si injura daca nu ii convine ceva pentru ca tu nu ai voie sa ii raspunzi ca te acuza si castiga in instanta

adica noi politistii, in cazul in care nu v-ati dat seama, suntem legati de maini si de picioare sa facem ceva

MODIFICATI legislatia in vigoare

mariti pedepsele si amenzile de 10, de 20 de ori

sa vedeti cati bani vin la buget

Publicat

nu mi-e rusine ca sunt POLITIST, ca sunt ROMAN

nu fur banii din salariu, muncesc si imi risc pielea in fiecare zi pt ei

mi-e rusine pt cei care s-au bucurat la un salam sau ce au mai primit la alegeri si au votat o shleatca de idioti care nu au habar de conducerea unei tari, stiu decat sa fure si sa arunce cu rahat in altii

• Apreciez 3
Publicat

Am tot respectul pentru opinia ta "eduscho" si ai mare dreptate in ceea ce spui, dar, parerea mea, e ca "rusinea" de care vorbesti reprezinta defapt neputinta noastra de a lua atitudine fata de tot ce ni se intampla rau. Acceptam foarte usor orice, nu suntem capabili in a strange randurile si a spune stop. Ne plangem mereu si atunci cat timp plangem vom primi doar lacrimi. Parintii nostri sunt umiliti cu pensii si servicii de mizerie, copii nostrii la fel, de noi aproape ca nu ne mai pasa si cu toate astea ne rezumam la celebra vorba romaneasca"asta e, ce sa faci, cu cine sa te certi". Asa ca mai bine fruntea sus, sa lasam galeria de la coltul strazii si sa facem ceva daca ne doare starea in care ne aflam.

• Apreciez 1
  • 1 lună mai târziu...
  • Moderator
Publicat

Au început din ce în ce mai des să apară acele voci ce susțin ideea conform căreia medicii nu sunt și nu ar trebui să fie considerați bugetari.

Bineînțeles, că această idee șmecherească a început să fie vehiculată după ce bugetarii au fost huliți, batjocoriți, umiliți și transformați în inamicul cel mai mare al acestei țări de către marinarul și pigmeul ce ne conduc prin promovarea intensă a idei conform căreia cei ce sunt plătiți de stat „sug sângele acestui popor”. Nu mai reiau discuția pe acest subiect al utilității și necesității serviciilor publice, pentru că s-a mai discutat de nenumărate ori, iar această idee a chiorului cu grasul cărat în spate de ăla slab, dovedește doar cât de de limitat în gândire este. :doh:

Ce mi se pare interesant este că acum chiar și ungurul ăla ajuns ministru sănătății aderă la această metodă de a ne fura singuri căciula, prin „scoaterea medicilor din sfera publică”. :hmmmt:

Iar această idee este „argumentată” în felul următor:

medicii NU primesc bani de la buget și îi primesc în funcție de servicii, cu un contract cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate :doh:

Păi dacă e așa, atunci ia să iese medicii ăștia pe o piață liberă, că tot ne obligă statul să plătim acele carduri. Să ne fie virați banii cu care contribuim fiecare pe cardul respectiv și să îl putem folosi fiecare la orice clinică/spital/cabinet chiar și cele private.

Tare îmi e teamă că medicii, ce azi se bat cu pumnul în piept că nu sunt bugetari, vor avea un șoc puternic, iar clinicile private unde ești tratat cum trebuie și condițiile sunt excelente nu vor face față.

Iar eu ca individ, dacă cotizez lunar și răcesc o dată la 5 ani, să mă duc în funcție de valoarea cotizațiilor mele și să mă tratez unde îmi permit și vreau.

Dar nu se poate, medicii vor să fie și-n căruță și-n teleguță. Ei vor să fie „un fel de privați”, dar NU în adevăratul sens al cuvântului, respectiv să iasă pe piața liberă din domeniu, ci doresc să fie niște privați care să fie abonați în permanență la bani publici (adică banii tuturor strânși și colectați de casa de asigurări).

Șmecheră mișcarea lor, nu credeți? :naughty:

Publicat

In viziunea romanilor smecher este unul inteligent care poate iesii din orice situatie.

Va dau exemplul Frantei, sora noastra cica?, care are o lege care arata ca in momentul in care ca doctor muncesti in privat iti pierzi calitattea de angajat al statului.

Deci trebuie sa alegi ,public sau privat.

Insa noi romanasii avem o vocatie, sa alegem tot ce este mai prost in alte tari civilizate sau sa interpretam cum vrem noi ce fac altii .

Parerea mea. :emo-yessir:

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.