Jump to content
POLITISTI.ro

Rusinea de a fi "bugetar". Exista?


Catalin

Recommended Posts

  • Moderator

Sunt curios daca am ajuns, sau vom ajunge sa ne fie rusine ca suntem angajati ai statului?

In ultimii ani asistam toti la campanii media indreptate impotriva bugetarilor, ce prind foarte bine la public, aduc audienta. Fapt ce a atras atentia si politicienilor care nu ezita sa fructifice o astfel de oportunitate de a acumula capital electoral.

Impresia mea este ca singurul obiectiv al actualului prim ministru este umilirea si "exterminarea" celor ce lucreaza pentru stat. Bugetarii sunt mai nou "dusmanul poporului". Singura masura "anticriza" vizibila a fost reducerea veniturilor bugetarilor si invrajbirea dintre categoriile profesionale bugetare.

In cazul "jurnalistilor" a devenit chiar o practica curenta ca in cazul in care apare un bugetar intr-o stire de presa, sa desparta firu-n patru, sa-i analizeze cele mai mici gesturi si sa-l "balacareasca". Astfel ca daca este vorba de un bugetar, acesta nu mai are niciun drept, nu poate gresi decat intentionat sau o face numai urmarind atingerea unor interese ascunse, acesti oameni nu mai sunt oameni inainte de a fi angajati la stat, in viziunea publicului.

Si toate aceste folosindu-se "scuza penibila" ca "sunt platiti din bani publici".

In concluzie, va este rusine ca sunteti angajati ai statului?

Link to comment
Share on other sites

Concluzia este ca cei ce gindesc asa ceva despre bugetari sunt neglijati de natura in ale inteligentei . Mie nu-mi este rusine ca sunt bugetar pentru ca , atunci cind eu invatam sau ma tiram pe jos la instructie , hahalerele erau in baruri si discoteci . Apoi cind am facut o facultate de stat , hahalerele erau tot in baruri si discoteci . Asa ca, sa ceara salariu din localurile unde au studiat arta paharului . Apoi sa stie domnii sau doamnele care studiaza bugetarismul ca , fiecare bugetar din salariul lui contribuie la fondul de pensii pentru un amarit cu pensie si la rindul lor pina ies din sistem platesc destul ca sa primeasca si ei la rindul lor pensie . Ar trebuii ca impreuna cu gazetarii sa priveasca in gradina marilor companii care sunt absolvite de datorii si li se permite sa faca altele si la multitudinea de firme care jongleaza cu legea si nu platesc banii bugetului . Asta pentru cine judeca normal ..pentru restul : fericiti cei saraci cu duhul . :P;)

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Daca exista acea rusine, este prezenta numai la cei care sunt usor de manipulat. Nu e nimic nedemn in a lucra pentru statul roman.

Tocmai ce se pierde din vedere este faptul ca acesti bugetari muncesc si nu cersesc, nu baga mana-n buzunarul nimanui. Cineva trebuie sa faca si acea munca si exista domenii ce nu pot fi platite decat de la buget, asa este in toata lumea asta si asa a fost dintotdeauna.

E foarte distractiv cand observi ca apar in mass-media diversi oameni de afaceri "cu succes" care declara fara nicio documentare anterioara ca sistemul bugetar este prea stufos, ca consuma prea multe resurse de la bugetul statului, asta in timp ce in Romania pentru a avea o afacere "castigatoare" trebuie sa gasesti o modalitate de a te abona la "vaca de muls" numita bugetul statului.

Aproape toti oamenii de afaceri cu succes din Romania fac in prezent sau au facut pana la un moment dat afaceri fructuoase cu statul, infruptandu-se din buget. In ultima vreme ipocrizia nu are limite pe meleagurile mioritice. Afacerile cu statul roman sunt cele mai ravnite, cele mai profitabile si cele mai importante cauze generatoare de coruptie adevarata, nu ciubucareli ieftine.

Culmea e ca cei care intretin si genereaza aceasta coruptie, cei care pur si simplu jefuiesc bugetul acestei tari, au devenit lupi moralisti criticand dimensiunea aparatului bugetar.

In concluzie eu cred ca in Romania nu avem oameni de afaceri adevarati, ci doar niste "smecherasi" care au reusit sa se lipeasca de vreun politician/demnitar pe care sa-l corupa ori santajeze si peste noapte afacerea lui a devenit una "de succes".

Link to comment
Share on other sites

Atata timp cat politistul va fi coleg cu domnul politician.....bine doar pe hartie...coruptia si politicul vor decide cine alunge sa hotarasca destinul miilor de politisti cinstiti din tara.

Link to comment
Share on other sites

eu totusi tind sa cred ca nu exista INCA asa ceva(cu toata ca exista o oarecare discriminare sau frica daca i pot spune asa dar NU rusine).daca va ajunge pe viitor sa ne fie rusine ca suntem bugetari(ca politisti bineinteles,ca sunt 100% sigur ca politicienilor,medicilor etc nu le va fi in vecii vecilor rusine atat timp cat banu' "curge" )))va fi vai si amar de noi si ne putem cauta linistiti alte locuri de munca.CRed ca asta a-r fi ultima picatura sa ne fie rusine de ceea ce suntem........parerea mea ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

In ultima perioada de timp, angajatii de la particulari urmaresc cu nedisimulata satisfactie reducerile de personal si de salarii de la bugetari... :(

Link to comment
Share on other sites

Chestia cu capra vecinului e veche la romani desi mai nou nu se mai asteapta sa moara capra vecinului ci sa moara vecinul ca sa-i ramana capra !

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Adevarul e ca ar trebui nu sa ne fie rusine ca suntem bugetari ci sa ne fie rusine ca suntem Romani... Asa cum a spus un coleg mai sus ne meritam soarta. Si asta din multiple pct de vedere. De ce trebuie sa gandim ca "ar trebui sa mergem sa ne cautam de lucru in alt domeniu" daca am ales initial sa fim politisti de exemplu? De ce ne tot comparam cu alte categorii de bugetari care au venituri mai mici si ne consolam cu ideea ca " lasa ca e bine si asa..."?

Parerea mea e ca suntem lasi si comozi dar ar trebui sa facem comparatii cu colegii de peste granitze nu cu bugetarii din sistemul nostru, pentru simplul fapt ca numai noi suntem cei care nu avem sarbatori sau weekenduri, numai noi suntem fata in fata cu borfasii pe strazi si cu riscul ca dimineazta sa vina cineva la familie la usa si sa ii anunte ca tatal lor nu mai traieste , numai noi nu avem dreptul sa lucram si in alte domenii decat "social-culturale" ( pe ceilalti nu ii impiedica leagea sa mai aiba un al doi-lea job), numai noi stam ca fraierii zeci de ore peste program pe moca si ni se spune ca nu sunt bani ptr ore suplimentare, noi suntem cei huliti de toti pentru rahaturile facute de cate un circulist neorientat care a luat si el ceva pentru simplul fapt ca salariul i s-a terminat a treia zi dupa ce l-a luat si tocmai a oprit in trafic o masina de 150.000 de euro ...

Mai deunazi vorbeam pe net cu un coleg de la aceeasi structura ca si cea unde lucrez eu dar din Olanda, si care coleg lua cam 4000 eu pe luna fara a lucra weekenduri, in acest ultim caz i se mai acorda inca 600 eu ptr fiecare weekend .... si cand i-am zis ca si eu am 500 de euro salar m-a intrebat daca nu cumva curatz buda la politie ca la ei salariul ala il are femeia de serviciu...

In fine lasa ca acum se mai taie o felie din rahatul asta de salar si noi vom merge mai departe la lucru pana o sa ajungem sa o luam in freza pe nasturi //....tzara de rahat...

Link to comment
Share on other sites

Sa va spun o poveste: Ieri, mergand, pe jos, de la un sediu al inspectoratului la celalalt am avut ocazia sa merg in spatele unor colegi, in tinuta. Un polisits, o politista si doi jandarmi. Vreti sa va reproduc ce spuneau oamenii de pe strada despre ei? In urma "campaniei" privind bugetarii grasi care asupresc poporul? Muuulte injuraturi, multe scrasneli din dinti, nici un cuvant de bine! Poate doar la adresa colegei pe care uniforma statea cu adevarat bine.

Link to comment
Share on other sites

In Romania sunt "bugetari" o groaza de oameni care nu au nimic de a face cu statutul de "public servant". Sigur ca cel mai simplu e sa dai vina pe altii. Acum, la moda (multumim domnu' Basescu!!!!!) sunt bugetarii grasi. Acu ceva ani erau chiaburii.

In definitiv nimeni nu ia bani degeaba. Fiecare face un serviciu, o munca. Un ospatar care muta farfuriile de la bucatarie la tine pe masa nu ar trebui platit pentru ca "nu produce nimic"? Serviciul asigurat de noi se numeste "ordine publica". Cat este bugetat? Pai cam 1,8% din PIB. E mult? E putin?

Ia sa privatizam CFR-ul, mare parte din sanatate si invatamant, iar angajatii primariilor sa fie platiti exclusiv din bugetele locale..... ca au ajuns comune cu 4 politisti si 386 de angajati ai primariei (caz real) si apoi sa vedem cum e. Reforma statului? Pai asta e reforma!

Nu cred ca e o rusine sa fi politist! Nu uitati ca unii chiar isi doresc sa scrie pe masinile lor "POLITIA". Politia locala uita sa aduge si "locala" iar SPP (mai nerusinati) scriu direct politia. Uzurpare de calitati oficiale si port ilegal de insemne oficiale???????

Deci, fruntea sus! Nu mor caii cand vor cainii!!!!

Edited by um2010
Link to comment
Share on other sites

Oare cum au putut domnul base si compania sa angajeze ,atentie, 600.000 de bugetari in 6 ani si in acesti 600.000 nu s-au regasit si cei 10000 de politisti lipsa din schema necesara functionarii normale a Politiei Romane?

P.S. ,.Nu mor caii cand vor cainii!!!!"

Nici cainii cand vor stapinii.

Edited by Elvis
Link to comment
Share on other sites

Grasul de care vorbeste base(scuzati dar nu pot sa scriu cu litera mare!), in politie se face pe zi ce trece din ce in ce mai anemic deoarece in locul celor care ies la pensie nu se mai fac incadrari !

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Nu cred ca exista "rusinea de a fi bugetar". Cred ca mai degraba exista rusinea de a lucra la patron. Patronii te pot exploata dupa bunul plac.

Eu acum o duc destul de bine, dar la fostul meu job (un ziar local care acum s-a desfiintat) am avut cea mai imbecila sefa pe care o putea avea cineva. Nu tinea cont deloc de prevederile contractului pe care l-am semnat, tipa la noi, ne injura, ne tinea cu mult peste program si castigam in jur de 4mil. pe luna, asa ca ramaneti la stat, copii, ca-i tot mai bine ca la patron. :(

Ah, si in niciun caz nu e o rusine sa fii politist, ba dimpotriva. :emo-yessir:

Link to comment
Share on other sites

,,asa ca ramaneti la stat, copii"????

Draguta suntem pe aici unii mai batrani ca Burebista.. :ner: :ner:

Link to comment
Share on other sites

Hai mai copii, ca nu-i chiar asa. :lol:

E o formula de alint pe care obisnuiesc s-o folosesc. Cops need cuddling too, mai ales in vremurile astea grele. :)

Link to comment
Share on other sites

Hai mai copii, ca nu-i chiar asa. :lol:

E o formula de alint pe care obisnuiesc s-o folosesc. Cops need cuddling too, mai ales in vremurile astea grele. :)

ai pe cineva in familie care este politist?? :hmmmt:

Link to comment
Share on other sites

rar se mai intalnesc in ziua de azi oameni care sa mai aiba si o parere buna despre politisti! :emo-yessir:

in general cei care cunosc aceasta viata sau membrii familiei sunt alaturi de tine!pentru ca in general cei pe care ii ajuti uita foarte repede binele facut!!! :(

Link to comment
Share on other sites

Domnul politist va propun sa procedati la o verificare a comentariilor mele de pe acest forum, sa vedeti ce parere nu buna, ci foarte buna, am eu despre politisti.

Nu am rude in Politie, dar am doi prieteni politisti, niste oameni extraordinari, de aceea am o parere atat de buna.

Si ca bonus, lucrez in presa, asa ca uite, Presa poate fi foarte buna prietena cu Politia. :)

Link to comment
Share on other sites

pot sa zic ca cea mai mare satisfactie pe care o am in aceasta meserie este atunci cind oamenii beneficiaza de ajutorul meu intr-o situatie dificila din viata lor ! :rolleyes:

Domnul politist va propun sa procedati la o verificare a comentariilor mele de pe acest forum, sa vedeti ce parere nu buna, ci foarte buna, am eu despre politisti.

Nu am rude in Politie, dar am doi prieteni politisti, niste oameni extraordinari, de aceea am o parere atat de buna.

Si ca bonus, lucrez in presa, asa ca uite, Presa poate fi foarte buna prietena cu Politia. :)

Mi-am permis sa intreb tocmai pentru ca ti-am citit comentariile si am fost placut impresionat! :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Aha.

Ma bucur ca am reusit sa te impresionez placut si sper sa o fac in continuare. :)

Link to comment
Share on other sites

Sa-mi fie rusine ca sunt bugetar? Eu cred ca "Statul" ar trebui sa ne multumeasca in genunchi pentru faptul ca ne punem in serviciul lui. Stiti cum vad eu treaba? Ca politist trebuie sa "lupt" cu infractorii, iar cel care poarta o lupta, din cate stiu, se numeste "luptator". Poti fi luptator de ocazie, te poti lupta cu o situatie, cu o boala. Doar ca noi suntem luptatori de profesie. Ne castigam painea luptand. Si in acest caz ne putem numi, in sensul bun al cuvantului, mercenari. Stiu ca iar o sa primesc buline rosii, dar asta este parerea mea: in venele celor mai multi politisti curge putin sange de mercenar ( conform teoriei, cazute in desuetitudine, a lui Lombroso va amintiti ca profilul militarilor era cel mai apropiat de al infractorilor). Sa revin: statul sa ne multumeasca pentru faptul ca INCA ne punem armele in slujba lui... Va amintiti filmul "Iancu Jianu Zapciul, Iancu Jianu Haiducul"? Cred ca ar trebui redifuzat, sa-l vada si cei care acum se cred pe "cai mari"... Doar zic si eu...

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

buzu, majoritatea politistilor sunt oameni de onoare, pasionati de maseria lor si care se "hranesc" cu succesele pe plan profesional. Asta e o slabiciune a lor, exploatata la maxim de unii dintre sefii.

Iar durerea cea mare e ca munca acestor politisti nu va putea fi niciodata apreciata. :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.