Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

• Moderator
Publicat

Poliţiştii din Rusia vor primi echipamente noi, denumite "Alkolaser", concepute şi produse de firma Laser Systems din Sankt-Petersburg ce sunt capabile a detecta şoferii ce au consumat alcool de la distanţă. :blink:

Un model experimental de "Alkolaser" a fost prezentat la târgul "Interpolitex-2010" de la Moscova în premieră mondială, iar ministrul de interne rus, Vladimir Cernov a fost foarte încântat de acest prototip şi de rezultatele obţinute de acesta în urma testelor efectuate.

"Alkolaser" funcţionează asemănător cu un radar laser. Principiul său de funcţionare se bazează pe folosirea unei unde laser care fiind îndreptată spre un vehicul poate determina existenţa vaporilor de alcool în habitaclu.

Ruşii spun că vor produce două modele, unul staţionar/fix şi un model portabil/mobil poziţionat pe un trepied întrucât greutatea echipamentului este relativ mare (zece kg).

Razele laser folosite sunt absolut inofensive pentru sănătate. Mai mult decât atât, ruşii se laudă că aparatul nu va fi păcălit de către lichidele utilizate pentru spălarea parbrizului. Cu toate acestea, după ce un vehicul este oprit ca urmare a testării de la distanţă cu "Alkolaser"-ul, şoferul va fi totuşi testat cu ajutorul aparatelor clasice.

Compania Laser Systems intenţionează să încheie testele aparatului la sfârşitul acestui an (2011), şi apoi "Alkolaser" va fi produs pe o scară largă de utilizare intrând în dotarea poliţiei rutiere ruse.

sursa: Voice of Russia

Publicat

Dar daca in masina respectiva sunt pasageri care au consumat alcool :hmmmt: ...tot metodele clasice vor fi folosite pentru a determina daca conducatorul auto a consumat sau nu alcool. ^_^

• Moderator
Publicat

Aşa scrie în articolul respectiv. După ce alkolaser-ul detectează existenţa vaporilor de alcool în habitaclu, maşina va fi oprită şi se va testa conducătorul auto cu ajutorul metodelor convenţionale.

Dacă se va concretiza această inovaţie, adică dacă îşi va dovedi fiabilitatea, putem spune că cercetătorii ruşi le-au dat o palmă zdravănă celor occidentali.

Publicat

Am citit articolul dar de pe alt site...eram si eu curioasa ce o sa faca, ar trebui sa ia in calcul si asta...parerea mea.

Publicat

totusi vorbim de Rusia - astia au alcool in masina cum avem noi apa ptr spalat parbrizul. daca a varsat vodka pe canapeaua masinii atunci tot o sa aibe vapori in masina urmatoarele 6 luni :) o fi eficient, dar nu in Rusia. cred ca l-au facut ca sa il vinda in Vest.

Publicat

Lucian Diniţă, şeful Poliţiei Rutiere "Vă spun drept că nu am auzit de aşa ceva. Ar fi utilă, dar nu ştiu cât de relevantă este. Trebuie văzut ce ştie aparatul să facă, adică ce caracteristici tehnice are. Dacă omul are o sticlă de ţuică deschisă şi el nu a consumat nimic, ce faci?" :ner:

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.