Jump to content
POLITISTI.ro

Examen de absolvire 2011

Postare recomandată

Publicat

ce e in neregula la incadrarea aia? ai alta idee?

In dreapta jos apar niste optiuni. Apasa edit si sterge mesajul

Publicat

pai la fel am facut-o si eu...am postat rezolvarea mea, care e la fel cu a ta, dar poate are altcineva o alta rezolvare, pe care sa o posteze, analizam, si vedem care e cea mai buna...momentan, doua rezolvari la fel

Publicat

eu propun sa mutam discutia in sectiunea privata, dam un copy paste la spete acolo, si poate ne ajuta si politistii cu experienta...daca nu crede cineva ca n-ar trebui postate acolo...

• Apreciez 1
Publicat

:) salutare... simona am vazut ca initial la prima speta ai incadrat-o pe 180 alin 2 si apoi ai revenit si ai zis ca e 180 alin 1.

Pentru incadrarea la alin 2 parca este necesar unor zile de ingrijiri medicale , iar la alin 1 , lovire sau alte violente fara precizarea unui numar de ingrijiri medicale .

Cred ca se poate incadra la alin 2 totusi. Daca gresesc imi cer scuze, dar astept sa imi spuneti daca este sau nu asa. Voi da si eu examenul in decembrie si sunt interesat.

Publicat (modificat)

da da. alin. 2 pt ca acolo se specifica numarul zilelor de ingrijiri medicale si pedeapsa mai mare de un an, lucru indispensabil la incadrarea recidivei dupa executare

Alin. 1 e pentru lovirile si violentele ce nu necesita zile de ingrijiri medicale, iar speta spune de 5-6 zile

Modificat de greddy
Publicat

sunt necesare zile de ingrijiri medicale*

speta 3 - art 20 alin 1 combinat cu art 21 raportat la art 208 alin 1 combinat cu art 209 alin 1 lit e), g), i) si art 222

si se face aplicare a art 37 alin 1 lit a) combinat cu art 39

Publicat (modificat)

Speta 3. art 208 alin 1 combinat cu art 209 lit e,g,i CP. In cauza urmeaza a se face aplicarea art 37 alin 1 lit a combinat cu art 39 CP

recidiva postcondamnatorie

Modificat de greddy
Publicat

varianta mea: tentativa-art 20, alin 1comb cu art 21 raportat la art 208 alin 1 comb cu art 209 alin 1 lit e,g si i, cu aplicareaart 37 alin 1 lit acomb cu art 39

guest nu stiu la ce te referi cu at 180 alin 1, am scris alin 2, alin 1 era de la art37

Publicat

scrie acolo ca tentativa la art 208etc se pedepseste... deci cred ca e cea mai buna incadrarea lui...

Publicat

speta 4: art 306 alin 1

speta 5: 305, alin 1 lit c cu aplicarea art 37 alin 1 litb comb cu art 39

Publicat

la speta 4...am o nelamurire.Poate parea stupid, dar totusi poate are sens. Pentru a putea incadra lovirea sau alte violente la art 180 alin 2(1) trebuie ca zilele de ingrijiri sa fie mentionate in certificat m.l.? In speta spune de 7-9 zile de ingrijiri medicale insa nu spune nimic de faptul ca sunt mentionate in certif m.l. Mi se pare logic si de la sine inteles sa fie astfel chiar daca nu precizeaza in speta existenta unui certificat m.l. insa ma uimeste cateodata modul de interpretare al profesorilor si nu m-ar surprinde sa spuna ca trebuia sa incadrez pe alin 1 .

Publicat

Eu la speta 4 am luat concurs de infractiuni lovire si rele tratamente (faptul ca il tine nemancat, murdar si neingrijit afectandu-i grav dezvoltarea fizica, intelectuala si morala...sau cum era textul de lege)

Publicat

pai eu la speta 4 am luat rele tratamente aplicate minorului... nu lovirea sau alte violente...

Publicat

pai si rele tratamente nu absoarbe si lovirea asupra minorului? lovirile afecteaza dezvoltarea fizica si psihica a minorului...

poate mai primim si alte rezolvari,sa mai aflam si alte pareri...

Publicat

am remarcat lipsa certificatului m.l , dar nu stiu ce sa zic :hmmmt: la alin 2 spune clar de zile de ingrijiri ..pana la 20.

Publicat

Nu stiu daca e bine...insa asa am rezolvat eu.

eu la alin 2(1) am incadrat...dar... ti-am zis. Nu m-ar surprinde sa spuna ca trebuia sa iau 1(1)

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.