Jump to content
POLITISTI.ro

Recommended Posts

Puterea reinvie Directia VI a Securitatii. PDL sustine un proiect de lege prin care ofiterii SRI sa devina organe de cercetare penala si sa lucreze cu procurorii in Parchet.

Rolul procurorilor si al serviciilor secrete au devenit din ce in ce mai puternice, mutiland incet-incet democratia in samburele existentei ei. O dictatura se bazeaza pe instituirea fricii. Pe urmarire, filaj, interceptari, in toate locurile, inclusiv in cele private.

...

Toate modificarile care se afla cuprinse in propunerea legislativa sporesc la maxim puterile Parchetului General in combinatie cu SRI, aruncand Romania inapoi, in perioada in care politia politica facea din orice incomod un atentator la siguranta statului si un subminator al economiei nationale.

Mai multe aici:

http://www.luju.ro/d...n-orice-mijloac

Link to comment

reinvie securitatea. Am auzit chiar propuneri ca si GF sa devina organ de cercetare penala ptr infractiuni economice :) shpagarii aia notorii sa devina organe de cercetare penala - cea mai tare gluma auzita in ultimii ani.

  • Upvote 4
Link to comment
  • Moderator

Proiectul de lege initiat de deputatul PDL, Cezar Preda, presedintele comisiei pentru controlul SRI, propune ca ofiteri anume desemnati de Serviciul Roman de Informatii sa poata fi numiti in calitate de "organe de cercetare penala speciala".

predacezarflorin.jpg

Potrivit purtatorului de cuvant al SRI, Marius Bercaru, "este important de spus ca punerea in aplicare a cerintelor legale privind cercetarea penala speciala nu se confunda cu cercetarea penala in registru comun. Adica, deosebirea esentiala este ca cerccetarea penala speciala se refera strict la militarii activi si nu sfera comuna a infractionalitatii."

Legea nr. 14/1992 privind organizarea si functionarea Serviciului Roman de Informatii, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr.33 din 3 martie 1992, cu modificarile si completarile ulterioare, ar trebuii sa se modifice astfel:

Art 13 - (1) Ofiteri anume desemnati ai Serviciului Roman de Informatii pot fi numiti in calitate de organe de cercetare penala speciale, cu acordul Biroului Executiv al Consiliului Director al Serviciului si cu avizul procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, competente sa efectueze urmarirea penala in conditiile si pentru infractiunile date in competenta acestora potrivit Codului de procedura penala.

(2) Organele de cercetare penala speciale ale Serviciului Roman de Informatii isi desfasoara activitatea sub conducerea si supravegherea procurorului.

(3) Pentru realizarea atributiilor prevazute la alin. (1), in cadrul unitatii juridice a Serviciului Roman de Informatii se organizeaza si functioneaza o subunitate specializata in care isi desfasoara activitatea ofiterii care au calitatea de organe de cercetare penala speciale.

(4) Serviciul desfasoara sau indeplineste orice alte activitati de aplicare a legii date in competenta sa, potrivit legii.

(5) Organele Serviciului Roman de Informatii nu pot lua masura retinerii sau arestarii preventive si nici dispune de spatii proprii de arest.

Puteti vedea aici traseul legii si expunerea de motive

Link to comment

Sa traiesti Maxu! Are importanta bineinteles, ca doar a papat conspirativitate pe paine, dar nu o facea de capul lui...tot chioru' dicteaza...vorba aia la Anvers oare ce facea marinelu', nu era si el acoperit? Eu personal cred ca prin acordarea statutului de organe de cercetare penala, se vor plati niste polite politice(daca politia nu poate, atunci bagam sri-ul) si va deveni mai represiva (Securitatea)decat pe vremea lu' impuscatu'... Vom trai si vom vedea!

  • Upvote 1
Link to comment

Scuze Maxu, acum am citit postarea ta, ai dreptate, dar poate ca incep cu "pasi marunti si repezi"..gen 24-48 ore retinere si bineinteles cu completarea ta...Mult succes si ingaduinta fata de colegii mei in momentele cand esti la serviciu. :clip:

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.