Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Unul dintre putinii care inca nu a aflat ca in politie nu mai sunt subofiteri...

Danpin ,,branconierului" ,seara inainte de culcare, ii citeste pe litere un consilier de pe site-ul politistilor.

Iti dai seama ca nu poate sa aiba decat consilieri la fel de analfabeti ca si el.

,,suptofiteri" nu....

Te inseli daca tu crezi ca cei de la conducerea Academiei au vreun cuvant de spus si ca ei ar fi de capul lor. Total gresit. Dimpotriva, profesorii si nu numai niciodata nu au fost de acord cu desfiintarea Facultatii de Drept si infiintarea celei de Politie.

" Va trebui să reintroducem anumite principii pe care s-au pregătit multe generaţii care au dat satisfacţie atunci când au finalizat acest proces de învăţământ“, a mai spus Igaș."

Ben esti naiv daca tu crezi ca ,,donii" chestori din Academie sunt ingerasi.

Oare daca nu au fost nicio secunda ofiteri activi cum or fi ajuns acolo?

Nu conteaza? Oare?

Igas vorbeste de invatamantul din politie.

Tatal lui care a fost sef de post ce parere o avea?

Un prim indiciu e incazarmarea obligatorie a tuturor studentilor, inclusiv a celor din Bucuresti. Stiu ca pare minor, dar eu cred ca e important. Cu ce te face un student mai bun ca te tine inchis sub cheie nu stiu, ba mai rau, cred ca te indobitoceste.

,,Tara ne vrea prosti".

Domnii ,,ingerasi" chiar crezi ca nu stiu asta, Ben?

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

Augustin Igaş, tatăl ministrului de Interne, fost politist, sef de post : "Dacă se va dovedi că este doar o marionetă a lui băsescu, îl bat cât este el de mare :slapb:. :emo-yessir:

Parerea mea personala este ca trebuia sa il bateti mai inainte.

Asta este parerea tatalui lui igas, Elvis. Si cred ca intr-o zi cand o sa isi dea seama ce fel de om a ajuns chiar o sa ii aplice o corectie.

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

Copman Igas nu este om.

Este o marioneta a lui Basescu.

Cred ca nu ai sesizat ghilimelele.

Publicat

Tare as vrea sa citeasca pe aici si taica-su. Sunt curios ce ar zice cand ar afla ce parere avem despre el.

Publicat (modificat)

Daca domnul Igas senior a fost un politist adevarat om sa-l dezmosteneasca.

Acum cand este Ministru de Interne ar trebuii sa se gandeasca ca Ministerul de Interne i-a dat sa manance cand era mic.

Ca parintele sau de aici si-a luat salariul pana a iesit la pensie, iar el ca o odrasla nerecunoscatoare isi bate joc de fostii lui coleigi.

Modificat de Elvis
Publicat

Elvis, vorbeşti de corectitudine şi obiectivism, dar îţi scapă din vedere un aspect, ataşamentul necondiţionat de părinte.

N-ai să-l vezi punându-l la zid în faţa străinilor, chiar dacă între patru ochi i-ar ţine morală... poate doar dacă ar avea o relaţie deteriorată şi prestigiul lui ar fi pus sub semnul întrebării.

Chiar şi atunci, slabe şanse. Ar face-o să-şi spele ruşinea proprie, căci alte rezultate n-ar obţine şi ştie asta.

• Apreciez 1
  • Displace 3
  • Membru
Publicat (modificat)

Ce discutam noi aici... Teoria chibritului despre faptul daca-l cearta sau nu. Conteaza?! Va simtiti mai bine daca o face?

"Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza“ își va schimba denumirea, cel mai probabil în Academia de Ordine şi Siguranţă Publică, iar în cadrul acesteia va funcționa și o facultate de jandarmi"

Eu nu inteleg care este scopul. Pe de-o parte desfiinteaza functiile de prorector si prodecan, comaseaza catedre, in schimb infiinteaza o noua facultate.

Cat despre faptul ca vezi Doamne anul asta nu au fost contestatii la examenul de admitere e o minciuna.

http://www.dcnews.ro...te-de-jandarmi/

Modificat de ben
  • Apreciez 3
Publicat

Ce discutam noi aici... Teoria chibritului despre faptul daca-l cearta sau nu. Conteaza?! Va simtiti mai bine daca o face?

Un pic aşa, pe margini.

Pentru unii adevărul şi corectitudinea cântăresc.

Plus d'asta, NewsBot şi Wikipedia sunt luate deja. Nouă ne rămânem să şi discutăm, nu doar să informăm strict şi la obiect.

• Apreciez 1
  • Displace 3
Publicat (modificat)

Neroli pe aici suntem unii care indiferent ce am pierdut in viata am ales sa aparam niste principii.

Nu au contat rezultatele ,,favorabile", daca am pierdut sau daca am castigat.

Ne propunem prin dezvoltarea acestui forum, sa educam politistii care ne urmeaza, generatiile viitoare, ca nu conteaza daca nu ai vila si masina de ultima generatie..........onoarea, cinstea si curajul , nu neaparat in aceasta ordine ,sunt mult mai importante.

Iar tu esti valoros atat timp cat stai in picioare nu in genunchi.

Spunea cineva pe acest site:,, decat o viata in genunchi mai bine o moarte in picioare".

Constantin Brancoveanu este cel mai bun exemplu care imi vine acum in minte.

M-am facut politist din cauza filmelor.

Oare de ce in ,,Gladiatorul" parintele nu-si alege fiul sa-i urmeze la tron?

O sa-ti raspund: pentru ca era slab.

Asta ar trebuii sa faca Igas senior ,sa-si roage fiul sa se retraga, sa lase pe cineva competent sa conduca destinele zecilor de mii de politisti .

Asa cred eu ca ar fi elegant.

Modificat de Elvis
  • Apreciez 1
Publicat

Asa cred eu ca ar fi elegant.

Da, dar nu are tăria necesară şi nici nu văd cum i s-ar putea insufla.

• Membru
Publicat

Un pic aşa, pe margini.

Pentru unii adevărul şi corectitudinea cântăresc.

Plus d'asta, NewsBot şi Wikipedia sunt luate deja. Nouă ne rămânem să şi discutăm, nu doar să informăm strict şi la obiect.

OK. Arata-mi discutia asta elevata despre corectitudine si adevar in faptul daca-l cearta sau nu parintii acasa. Tema topicului este alta, nu despre supernanny. Mai uita-te o data.

Ce pot sa spun .... fina ironia cu Wikipedia, dar si aici se discuta, numai ca despre altceva.

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

ben are dreptate, va indepartati de subiectul topicului. Initiati si voi un topic nou in care sa vorbiti despre taticutzul lu' Igas si ati rezolvat problema.

Publicat

Peste tot in lume, politistii sunt pregatiti si formati intr-o Academie de Politie.

In schimb la noi, s-a reusit romanizarea si denaturarea a oricarui lucru sau sistem.

Asta e reversul medaliei pentru disperarea generalilor si a chestorilor ce si-au dorit cat mai multe locuri, catedre si studenti pentru a deveni niste mari barosani, pentru a avea functii babane si salarii imense.

Numai la noi in tara jandarii si pompierii erau pregatiti in Academia de Politie. O anomalie, pe care daca incerci sa o explici unui strain nu va intelege niciodata, in schimb la noi e posibil orice. :doh:

Iar acum, acesta institutie se va transforma intr-o strutocamila, tocmai datorita amestecarii borcanelor. Cu siguranta vor aparea noi specializari si noi catedre, ce nu au nicio legatura cu munca de politie, iar "Academia de Politie" va deveni doar o amintire frumoasa.

Asta nu e adevarat. In UK nu exista academie de politie. Toti ofiterii sunt pregatiti la locul de munca, in cadrul fortei de politie in care lucreaza.

• Moderator
Publicat

Supertare s-au pregatit pe ordine si siguranta publica :clip:

Da cautare pe Google revolte Marea Britanie si aminteste-ti ce a fost cam acum o luna la ei ...

Publicat

Supertare s-au pregatit pe ordine si siguranta publica :clip:

Da cautare pe Google revolte Marea Britanie si aminteste-ti ce a fost cam acum o luna la ei ...

Eu sunt politist in Marea Britanie, si la fel si prietenul meu. El a fost direct implicat in revolte, a lucrat 17 ore intr-o zi. Cursul de ordine publica este unul dintre cele mai bune din lume, legislatia insa este diferita si trebuie sa intelegi anumite tactici folosite.

• Moderator
Publicat

Eu sunt politist in Marea Britanie, si la fel si prietenul meu.

Felicitarile si respectele mele!

Si de ce crezi ca ar fi mai buna aceasta incadrare directa cu practica prealabila la locul de munca?

Poate de aici s-a inspirat dl ministu Igas cand a trimis in strada direct, ca sa aplice legea, pe proaspetii politisti locali, fara ca acestia sa aiba vreo notiune de drept :ner: ...

Publicat

Pai nu e chiar asa. Dupa un proces de selectie riguros, in care se verifica la sange aptitudinile personale ale unui viitor politist, proces care in cazul meu a durat 28 de luni, se face un training de legislatie de 18 saptamani, dupa care se iese pe stazi in compania unui tutor, timp de 9 saptamani, timp in care ofiterul incepator este serios monitorizat. Daca aceste etape sunt trecute cu bine, urmeaza o perioada de 2 ani de proba in care ofiterul incepator are de finalizat un portofoliu care este periodic examinat de catre un superior, care il si monitorizeaza pe incepator de-a lungul acestei perioade. La final daca rezultatele sunt multumitoare esti confirmat in post, daca nu ti se spune la revedere. De-a lungul acestei perioade esti trimis si la alte cursuri de aprofundare legislativa, condus, ordine publica, etc, la finalul carora este un examen deosebit de exigent!

• Apreciez 3
Publicat

Gindind dintr-un alt punct de vedere (ca de obicei), eu as zice ca "dinozaurii" de acolo nu vor lasa asa usor dintre dinti o asa halca de carne.

• Moderator
Publicat

Simina, bine ai revenit pe la noi! :)

Sistemul politienesc din care tu faci parte este total diferit de mocirla in care noi ne zbatem pe aici. In Romania demilitarizarea s-a facut formal, doar pentru aparente, pentru ca in esenta noi avem tot un sistem militar camuflat de niste titulaturi si cateva drepturi in plus fata de sistemele militare.

In postul meu pe care l-ai citat, cand am spus ca "peste tot in lume" am spus-o asa in general si nu ca si cum in absolut toate tarile exista musai Academie de Politie.

Referitor la sistemul de selectie din Marea Britanie, noi pe aici nu putem decat sa visam, pentru ca la noi nu se doreste renuntarea la acest sistem militar camuflat.

Publicat

Simina de cati ani esti in UK?Stiu ca este destul de greu sa primesti cetatenie,mai ales ca romanii si bulgarii nu prea sunt acceptati acolo.

Publicat

Aici un link care arata cum este cursul de ordine publica in west midlands police, forta de politie din care fac eu parte:

Sunt in UK din 2006, in politie din 2009. Nu sunt cetatean britanic inca, dar nu trebuie sa ai cetatenia ca sa fii in politie, poti fi cetatean UE. Insa una din conditii este ca in momentul in care aplici sa fi fost in UK de minim 3 ani. Eu nu eram cand am aplicat in 2007, si ei au facut greseala de a nu verifica asta, apoi si-au dat seama cand deja trecusem de majoritatea examenelor, dar nu au mai putut face nimic, fiind greseala lor! Norocul meu! Insa cand am inceput sa lucrez in 2009 in octombrie, eram deja de peste 3 ani aici...

• Apreciez 1
Publicat

Am inteles..Stiam de faza cu 3 ani dar credeam ca trebuie si cetatenie. :clip:

• Membru
Publicat (modificat)

Nu sistemul in care se formeaza si activeaza politistii conteaza, ci oamenii din el. Si sistemul nostru ar putea fi mult mai bun daca n-am avea in fruntea lui tot felul de dubiosi, asa ca putem implementa fidel orice sistem din lumea asta, totdeauna se va gasi un individ care sa-l nenoroceasca.

Exemplu de idee straina implementata in Politia Romana - politia de proximitate, concept elvetian care trebuia sa inlocuiasca "militienii invechiti" numiti sectoristi. Ce a rezultat? Concluzia o trageti voi.

Acum ca sa fiu un pic arogant, politistii din Marea Britanie chiar nu ma impresioneaza absolut deloc. Sigur Scotland Yard si toate cele, dar daca ar veni in Romania, i-ar manca astia cu fulgi cu tot. Chiar cred ca politistii romani, sunt printre cei mai buni si mai incercati din Europa.

Modificat de ben
Publicat

Apropos, Scotland Yard este numele cladirii in care isi are sediul central politia metropolitana din Londra. Noi aici in West Midlands, avem Lloyd House. Deci Scotland Yard, contrar parerii incetatenite, nu inseamna nimic altceva! :-)

Eu nu zic ca politistii din Romania nu sunt printre cei mai buni, ba chiar cred ca sunt. Eu am absolvit dreptul in Romania si am vrut politie, insa coruptia si misoginismul erau la cote inalte pe vremea aia, din pacate. Nu stiu cum o mai fi acum, dar chiar daca sunt politisti super buni si pregatiti, coruptia unora strica imaginea...

Si politistii englezi sunt extraordinari, si sincer, ma incanta, insa nu as face comparatii, mai ales fara sa stiu in ce consta pregatirea, etc. Sunt buni si unii si altii..

• Apreciez 2

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.