Jump to content
POLITISTI.ro

Sfarsitul Academiei de Politie, institutia isi va schimba denumirea


Catalin

Recommended Posts

 • Moderator

Igaş a anunţat astăzi, printre altele, că Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“ îşi va schimba denumirea, iar în cadrul acesteia va funcţiona şi o facultate de jandarmi.

Un alt aspect pe care l-am tratat cu maximă seriozitate, şi cred că aici este cheia succesului la nivelul structurilor MAI, este procesul de învăţământ, şcolile de subofiţeri şi şcolile de ofiţeri“, a declarat Igaş.

Ministrul a mai spus că următorul pas este acela de a schimba numele Academiei de Poliţie, cel mai probabil în "Academia de Ordine şi Siguranţă Publică", ţinând cont că acolo sunt pregătiţi şi pompieri şi jandarmi.

Tare nu?

Link to comment
 • Moderator

E clar. Deci pur şi simplu vor să distrugă şi ultima parte din această instituţie denumită "Poliţia Română". Ospătar nenorocit!

Edited by Kmcoio
Link to comment

o facultate de jandarmi.

Admiterea se va face tot pe bază de buletin?

Tot ce vă rămâne este să vă consolaţi cu ideea că, deşi şi medicii fac parte toţi din aceeaşi tagmă, oamenii mereu au făcut diferenţa între un chirurg şi un veterinar.

Edited by Neroli
 • Upvote 2
 • Downvote 2
Link to comment
 • Moderator

Peste tot in lume, politistii sunt pregatiti si formati intr-o Academie de Politie.

In schimb la noi, s-a reusit romanizarea si denaturarea a oricarui lucru sau sistem.

Asta e reversul medaliei pentru disperarea generalilor si a chestorilor ce si-au dorit cat mai multe locuri, catedre si studenti pentru a deveni niste mari barosani, pentru a avea functii babane si salarii imense.

Numai la noi in tara jandarii si pompierii erau pregatiti in Academia de Politie. O anomalie, pe care daca incerci sa o explici unui strain nu va intelege niciodata, in schimb la noi e posibil orice. :doh:

Iar acum, acesta institutie se va transforma intr-o strutocamila, tocmai datorita amestecarii borcanelor. Cu siguranta vor aparea noi specializari si noi catedre, ce nu au nicio legatura cu munca de politie, iar "Academia de Politie" va deveni doar o amintire frumoasa.

 • Upvote 2
Link to comment

Admiterea se va face tot pe bază de buletin?

Tot ce vă rămâne este să vă consolaţi cu ideea că, deşi şi medicii fac parte din aceeaşi tagmă, oamenii mereu au făcut diferenţă între un chirurg şi un veterinar.

da.. dar veterinarul va avea mereu o problema ca s'a culcat cu o pacienta...

cat despre maestru igas... nu exista cuvinte... procesul de distrugere a unei instutitii a statului care este fara echivoc un pilon de stabilitate si (teoretic ) continuitate, este clar. principiul dupa noi potopul. in scimb bagam bani cu nemiluita in biserici si catedrale... ca nu poti face altceva decat sa te inchini cand vezi ce se intampla.... urmeaza sa declaram starea de urgenta si sa scoatem armata in strada. craciun fericit!

Link to comment
 • Member

Cum iti permite acest incompent sa faca acest lucru, aceasta institutie trebuie in continuare sa poarte acest nume de "Politie" Asta suntem si asta vom fi! Nu niste amarati de gardieni publici sau pazniti in parcuri!

Link to comment

igas asta e doar un frustrat repetent , nici in 1000 de ani nu intra el la Academie.

Nu pot decat sa sper ca viitorul ministru va fi intreg la minte si va reveni la unele situatii pe care igas le-a gestionat catastrofal!

Aici ar trebui sa intervina mai marii chestori din Politia Romana , conducerea Academiei si sindicatele.

Link to comment
 • Moderator

Cum sa intervina chestorii?

Este opera lor, iar Igas e doar cel ce recita ceea ce ii baga aia in cap. Asa ca degeaba ii urati de dulce pe aici, pentru ca ceea ce se intampla se datoreaza conducerii academiei si a ministerului. Chestorii si generalii doresc cat mai multe catedre, cati mai multi studenti si de aceea nu au militat sau sustinut o delimitare clara intre Politie si celelalte arme. Ei sunt cei ce isi doresc cat mai multe specializari, iar aceasta schimbare de denumire era fireasca din moment ce munca de politie a ajuns sa fie minoritara in comparatie cu celelalte specializari. In concluzie, celelalte arme, au reusit sa acapareze si aceasta institutie si sa-i denatureze scopul initial.

Link to comment

Probabil urmează înfiinaţarea Academiei de poliţie locală. :doh: Doamne jur că mă apuc să scriu un roman despre prostul ăsta de igaş după ce o să treacă "în rezervă".

Link to comment

Vrea sa faca si el Academia de Politie - sa o faca din Alexandru Ioan Cuza in "Academia de Ordine şi Siguranţă Publică". Pentru el toata activitatea politiei se rezuma la ordine si siguranta publica.

 • Upvote 1
Link to comment

BraNconierul a mai declarat la Arad:

„Ținând cont că pregătim acolo şi pompieri şi jandarmi, trebuie să gândim o altă formulă, probabil Academia de Ordine şi Siguranţă Publică. Încă nu am definitivat această denumire, dar undeva în această zonă ne îndreptăm. Un alt lucru care se va întâmpla în subordinea Academiei este înfinţarea Facultăţii de Jandarmerie. Până în acest moment nu am avut, practic, o astfel de facultate, dar, ţinând cont de numărul mare de angajaţi pe care îi avem în rândul jandarmilor cred că a sosit momentul să avem o facultate pentru aceştia“

Link to comment
 • Member

ceea ce se intampla se datoreaza conducerii academiei si a ministerului. Chestorii si generalii doresc cat mai multe catedre, cati mai multi studenti si de aceea nu au militat sau sustinut o delimitare clara intre Politie si celelalte arme.

Te inseli daca tu crezi ca cei de la conducerea Academiei au vreun cuvant de spus si ca ei ar fi de capul lor. Toata lumea spune ca profesorii de acolo si conducerea incurajeaza astfel de chestii si nr sporit de studenti. Total gresit. Dimpotriva, profesorii si nu numai niciodata nu au fost de acord cu desfiintarea Facultatii de Drept si infiintarea celei de Politie (ba cu atat mai mult a uneia de Jandarmi) sau marirea nr de studenti. Ba dimpotriva, au sustinut intoarcerea la vechiul sistem pe 4 ani si limitarea nr de locuri si, mai ales, nr limitat pt fete. Majoritatea pe care-i vei intreba iti vor raspunde cele de mai sus, dar niciodata nu vor lua o pozitie oficiala pt ca revin la ce am scris prima oara - nu au cuvant de spus, cum de altfel nu cei de la Academie stabilesc nr de locuri, ci beneficiarii studentilor adica IGPR, ISU, etc, un alt motiv pt care nu poti sa-i acuzi ca ei doresc sporirea nr de studenti sau de catedre. Nu tine de ei decizia asta.

" Va trebui să reintroducem anumite principii pe care s-au pregătit multe generaţii care au dat satisfacţie atunci când au finalizat acest proces de învăţământ“, a mai spus Igaș."

Pai acele generatii care au dat satisfactie s-au pregatit in vechiul sistem, de 4 ani, cu nr limitat de locuri pt fete, cu bareme mai mari de 1,60 m, nu ca acum cand e un talmes-balmes. El vrea sa scoata ofiteri ca-n generatiile trecute, dar pe alta parte distruge Academia. Cum vine asta?

Denumirea actuala data in `91 Academiei de Politie nu era deloc nepotrivita pt ca acolo in principiiu se scoleau ofiteri de politie, jandarmii si restul armelor avand o reprezentare destul de slaba in randul studentilor Academiei. Faptul ca intre timp lucrurile s-au denaturat si au ajuns ca jandarmii dintr-o promotie sa fie si 100 la nr, la Politia de Frontiera la fel, e o alta treaba si mana celor de la conducere.

Edited by ben
 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment
 • Moderator

O fi si cum spui tu, desi eu imi mentin parerea.

Cand s-a infiintat Academia de Politie, in anii '90, se pregateau acolo jandari si pompieri?

Cine o fi facut lobby pentru a se introduce si aceste specializari acolo? Si nu o sa te cred daca o sa-mi spui ca pompierii sau jandarii au cerut sa-si pregateasca si ei oamenii in Academia de Politie, pentru ca nu e deloc asa, tot cei de acolo au mers si au facut lobby astfel incat sa creasca statele de organizare din cadrul academiei. Acolo s-a format o casta separata, a profesorilor cu grade, in care cu greu mai patrunde vreun ofiter din operativ.

Cat la suta din profesorii de acolo sunt politisti care sa fi lucrat si pentru o perioada scurta in operativ?

Link to comment
 • Member

Despre remarca cu subofiteri nu stiu daca e neaparat accidentala. Chiar cred ca se incearca o remilitarizare a Politiei, pe hartie ramanand aparent "civila" cu tot cu gradele profesionale si nu militare.

Un prim indiciu e incazarmarea obligatorie a tuturor studentilor, inclusiv a celor din Bucuresti. Stiu ca pare minor, dar eu cred ca e important. Cu ce te face un student mai bun ca te tine inchis sub cheie nu stiu, ba mai rau, cred ca te indobitoceste.

Celelalte arme erau acolo si dinainte de `89, deci n-a facut nimeni lobby pt jandarmi sau altii.

Cat despre profesori ai dreptate partial, pt ca nu trebuie sa fi fost politist ca sa poti sa predai drept civil spre exemplu. Oricum, toti de la catedrele de specialitate au venit din operativ, unii dintre ei avand ani multi in spate.

Edited by ben
Link to comment
 • Member

Juridic s-a infiintat in `91, dar ea exista din anii `70 cand se numea Scoala Militara de Ofiteri Activi MI, Baneasa. E aceeasi scoala, in acelasi loc, cu aceeasi structura care pregatea si atunci ofiterii Ministerului de Interne, plus cei ai Securitatii.

In `91 i-au schimbat denumirea, statutul si programa de invatamant.

Edited by ben
Link to comment

Deja avem Institutul de Studii pentru Ordine Publica (ISOP), adica fosta scoala de pregatire a ofiterilor din Bucuresti, sos. Oltenitei, acum vom avea si o academie? Va dati seama? Institut si Academie de Ordine Publica...

 • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.