Jump to content
POLITISTI.ro

Politia Locala ex comunitara

Postare recomandată

Publicat

Ba.... si asa vorbesc eu.. mai romeneste, domnu cu facultatea de aitzilop comunitara ... in primu rand, daca esti politist comunitar actualemente, nu ne lua cu "am un prieten care este politist comunitar si este foarte bine pregatit".

Asta este egal cu zero. Printr- un silogism simplu, iti pot demonstra ca asta nu inseamna ca toti politistii comunitari sunt bine pregatiti, si nici ca este cumva exceptia care incalca regula.

Sincer ? DA!! DAA!DAAA!!!! Ma iritati si ma calcati pe nervi (daca intr- adevar esti pol.com.). Cu cateva exceptii, sunt numai dulgheri care normal ca la cei 30 de ani, varsta la care am impresia ca au devenit ei gardieni publici, apoi politisti comunitari, nu au cum sa se poarte ca niste politisti vreodata. Ori incepi de mic, ori daca nu..... NU!

Ce ne tot aburiti pe noi cu atributiile de care nu va mai saturati? Fa scoala, da probele alea care zici tu ca sunt la fel, si fa-te politist, si atunci mi-ar placea sa fim colegi. Dar nu mi te baga pe gat, pentru ca n-o sa te accept.

Sunt doar sincer, obiecitv si gandesc la rece. Nu e nimic personal. Sper sa nu te fi suparat, Adrian. Mi am spus doar parerea de politist. E vorba de meseria mea, pe care o iubesc si mi o fac din pasiune.

ps: te sfatuiesc sa te pui la punct cu gramatica. In conceperea proceselor- verbale de care ai pomenit, ca de altfel si a actelor de orice fel pe care le face un politist la serviciu, vei avea nevoie.

• 3 săptămâni mai târziu...
  • Postări 38
  • Iniţiat
  • Ultima postare

Cele mai multe postări în acest topic

• Adrian

6

• Catalin

5

• Marius

4

• Sony

4

Cele mai multe postări în acest topic

Imagini publicate

Publicat

Astazi s-a publicat in Monitorul Oficial Legea 155/2010 care reglementeaza modul de functionare si atributiile politiei locale.

Potrivit noului act normativ, politia locala se infiinteaza in scopul exercitarii atributiilor privind apararea drepturilor si libertatilor fundamentale ale persoanei, a proprietatii private si publice, prevenirea si descoperirea infractiunilor, in urmatoarele domenii:

ordinea si linistea publica, precum si paza bunurilor

circulatia pe drumurile publice

disciplina in constructii si afisajul stradal

protectia mediului

activitatea comerciala

evidenta persoanelor

alte domenii stabilite prin lege

Politia locala va functiona ca un compariment functional in cadrul aparatului de specialitate al primarului/primarului general sau ca institutie publica de interes local, cu personalitate juridica.

Care vor fi atributiile politistilor locali

Tinand cont de domeniile variate in care politia locala va activa, atributiile noii entitati vor fi foarte numeroase. Politistii locali vor mentine ordinea si linistea publica, vor prelua anumite atributii de la actuala politie rutiera, asigurand fluenta circulatiei si avand dreptul sa opreasca in trafic conducatorii auto, vor executa controale pentru identificarea lucrarilor de constructii executate fara autorizatie de construire si vor verifica legalitatea activitatilor de comert efectuate in pietele agroalimentare de persoanele fizice autorizate si de operatorii economici.

Personalul politiei locale va fi compus din functionari publici si persoane contractuale. In termen de 90 de zile, Ministerul Administratiei si Internelor este obligat sa elaboreze normele metodologicepentru punerea in aplicare a legii politiei locale, noua institutie urmand sa se infiinteze de la data de 1 ianuarie 2011.

• 8 luni mai târziu...
Publicat

Inca o dovada in sensul ca asa-zisii "politisti locali" dau copy paste la orice dispozitii si regulamente ale Politiei Romane, mai ales, stiut fiind faptul ca sefi ai acestor institutii au ajuns vechii militieni care nu au putut sa se adapteze noilor cerinte din cadrul sistemului preferand sa iasa la pensie sau sa fie sefi ai "politiei locale" :doh: In acest sens va prezint in atache regulamentul de functionare al politiei locale Constanta. Cititi si va cruciti.

Regulamentul Politiei Locale Constanta.pdf

Publicat

... prezentul regulament reglementeaza ..... durata maxima de uzura = 2 ani ... etc ...

da, superb si piramidal. Nu ma mira =))

Cu ceva ani in urma am participat la o sedinta de tragere de antrenament la zgardienii publici. Lasind de-o parte ca "sefii" fiind in marea majoritate fosti ofiteri superiori de MApN si se "calcau pe bombeuri" care sa dea comanda primul/mai repede, aud ..... asupra tintei din fata, foc lovitura cu lovitura, foc ....

Tin sa mentionez ca in spate nu era nici o tinta =)) iar pistoalele (TTuri) nici de ale naibii nu trag foc automat =))

Publicat

Zice Mazăe acolo într-un articol ( art. 27, alin 2, pct. c ) că se va intervenii la solicitări prin 112. Am trăit s-o văd şi pe asta. Comunitarii solicitaţi prin 112.

Publicat

Cand va spun eu ca-si doresc cat mai multe atributiuni, nu ma credeti! :hmmmt:

• 2 luni mai târziu...
Publicat (modificat)

Noua generatie de comunitari. Important este sa fie in patrule de cate 3 sau mai multi si sa se afle pe strada in slujba cetateanului.

post-335-076374600 1307874730_thumb.jpg

Modificat de copman
  • 1 lună mai târziu...
  • Moderator
Publicat

Sursa: adevarul.ro

Poliţia Locală veghează panseluţele şi copacii din oraş

În condiţiile în care în toate instituţiile publice cuvântul de ordine este restructurare, Poliţia Locală a înfiinţat un serviciu de protecţie a mediului. Foştii poliţişti comunitari au, mai nou, şi atribuţii în materie de protecţie a mediului chiar dacă de acest domeniu se ocupă Garda de Mediu.

Cu toate că la ordinea zilei sunt restricţiile bugetare şi disponibilizările de personal pentru reducerea cheltuielilor, banul public este risipit în scopuri de domeniul absurdului, culmea cu bază legală. Astfel, conform Legii poliţiei locale, foştii gardieni publici, vor veghea respectarea legislaţiei de mediu, urmând să fie cu ochii pe spaţiile verzi, pe gestionarea deşeurilor şi să-i sancţioneze pe contraveninţi.

Se pune firesc întrebarea: ce rost are înfiinţarea acestei structuri a cărei activitate urmează să coincidă cu cea a Gărzii de Mediu ?

Cu asta se ocupa comunitarii! Dar in schimb doresc sa fie denumiti politisti. :doh:

Publicat

Cum firesc se pune o alta intrebare: Ce rost mai avea sa se infiinteze politia locala, cand exista deja Politia Romana , care , dealtfel, isi facea treaba cu brio?

• Moderator
Publicat

Intr-o tara normala, nu faceau nimic altceva decat o simpla modificare legislativa prin care sefii politiilor municipale sa se subordoneze primarului si problema era rezolvata.

Dar la noi, evident ca nu s-a putut si nu s-a dorit sa se faca cum e normal. Primarii au dorit sa-si angajeze ei dupa bunul plac toti neavenitii si sa-i transforme peste noapte in politisti, batjocorind aceasta meserie.

Daca doreau sa aiba niste paznici pentru panselute trebuiau sa-si infinteze servicii specializate de paza, NU politie. Pentru ca politistul NU face paza, el trebuie sa prinda hoti.

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Moderator
Publicat

sursa: Gazeta de Sud

Usuci rufele afară, Poliţia Locală te usucă la buzunar

Poliţiştii locali au început lupta cu craiovenii care îşi usucă rufele în afara balcoanelor sau pe domeniul public, aplicând până acum 20 de amenzi unor cetăţeni care locuiesc pe bulevardele principale ale municipiului.

În baza „Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Craiova“, adoptat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 319/2009, modificată în iunie 2011, Poliţia Locală a început războiul cu cei care încalcă normele prevăzute în acest act. Printre cei vizaţi s-au aflat şi cetăţenii care îşi usucă rufele în afara balcoanelor sau pe domeniul public, cu ajutorul suporţilor montaţi special în acest sens. Dacă până la modificarea hotărârii din 2009 nu se dăduse vreo amendă pentru această faptă, acum penalizările au început să apară. Mai întâi, în vizor au fost luaţi cei care locuiesc pe bulevardele principale pentru că, prin uscarea rufelor la vedere, aceştia ar strica imaginea oraşului.

Dupa cum puteti vedea, acestea sunt sarcinile, obiectivele si indicatorii de evaluare a acestor comunitari. Si uite asa este pangarita si batjocorita aceasta profesie zi de zi, de catre domnii primari.

Oare unde in lumea asta politistul alearga sa-i prinda pe cei ce-si usuca rufele pe balcon?

Pe oricine din lumea asta daca il intrebi ce trebuie sa faca un politist iti va spune ca acesta trebuie sa prinda hoti ... cu exceptia tarii in care traim si care este condusa de parveniti.

• 2 luni mai târziu...
Publicat

In urma cu circa un an de zile, fiind de serviciu in echipa CFL din cadrul Pol.Mun. Cluj-N, am fost dirijat la un furt din locuinta. Ajungand la fata locului am luat lgatura cu reclamantul care s-a prezentat ca fiind "POLITIST LOCAL", acesta raclamand faptul ca, colegi de apartament i-au sustras mai multe bunuri. Din discutiile purtate cu reclamantul am stabilit ca acesta fiind plecat de la domiciliu, colegi de apartament i-au sustras din frigider niste alimente iar din camera lui o sticla de whisky J&B. Petru acest fapta grava ne-am deplasat la fata locului trei politisti. Deci dragi colegi cu ce specimene de "POLITISTI LOCALI" o sa facem noi echipa dupa mintea ilustrului nostru ministru.

Publicat

si chiar mai era nevoie de initierea unui al III-lea topic in care sa se dezbata nimicnicia nimicului ?

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.

• Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.