Jump to content
POLITISTI.ro

Politia Locala ex comunitara

Postare recomandată

Publicat

Până la urma se va desfinţa Poliţia Comunitară şi se va înfiinţa Poliţia Localcă sau îşi va schimba doar denumirea şi va căpăta alte atribuţii (vezi legea poliţiei locale: http://www.mai.gov.ro/Documente/Transparenta%20decizionala/LEGEA%20POLITIEI%20LOCALE.pdf )

Eu sunt student la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, facultatea de drept la specializare Poliţie Comunitară.

Vreau să ştiu dacă dumneavoatră aveţi mai multe informaţii despre acest proiect (Poliţia Locală), se va uni mai mult sau mai puţin cu Poliţia Naţională?

• Postări 38
  • Iniţiat
  • Ultima postare

Cele mai multe postări în acest topic

• Adrian

6

• Catalin

5

• Marius

4

• Sony

4

Cele mai multe postări în acest topic

Imagini publicate

Publicat (modificat)

Sa nu te superi pe mine, dar pe topicul celalalt chiar voiam sa te intreb daca nu cumva esti student la vreo facultate de "Politie Comunitara".

Cat despre sa primeasca alte atributii? Poate in domeniul parcarilor, parcurilor si cersetorilor. Sunt de acord.

Modificat de Sony
Publicat (modificat)

Sa nu te superi pe mine, dar pe topicul celalalt chiar voiam sa te intreb daca nu cumva esti student la vreo facultate de "Politie Comunitara".

Cat despre sa primeasca alte atributii? Poate in domeniul parcarilor, parcurilor si cersetorilor. Sunt de acord.

În lege scrie clar că e mult mai mult decât sunteţi dumneavoastră de acord:

1

LEGEA POLIŢIEI LOCALE

CAPITOLUL I

Dispoziţii generale

Art. 1. – (1) Poliţia locală se constituie în scopul exercitării atribuiţiilor privind apărarea

drepturilor şi libertăţilor persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea

infracţiunilor, în domeniile:

a) ordinea şi liniştea publică, precum şi paza bunurilor;

B) circulaţia pe drumurile publice;

c) disciplina în construcţii şi afişajul stradal;

d) protecţia mediului şi gospodărirea localităţilor;

e) activitatea comercială;

f) evidenţa persoanelor;

g) alte domenii stabilite prin lege;

Şi sunt mult mai multe în lege, pe mine mă interesa cum o să interacţioneze Poliţia Locală cu Poliţia Naţională...

Modificat de Adrian
Publicat

Sa nu "vorbim discutii" despre viitor. Legea "Politiei Locale" din cate stiu eu nu s-a adoptat inca, deci atentie la boschetari si batranele care vand o legaura de patrunjel pe langa piete, sa puteti asigura un climat de ordine publica. :ner: Si, deocamdata, te rog sa folosesti termenul corect, adica Poliţia Română, nu nationala .

• Moderator
Publicat

Adrian dacă îți dorești să îmbrățișezi meseria de polițist, mergi și înscrie-te la admiterea în academie sau una dintre scolile de poliție. În felul ăsta vei intra în poliție pe ușa din față, nu mulțumită unor concursuri de împrejurări.

Dacă intenționezi să intri în poliția comunitară pe considerentul că mai târziu vei deveni polițist, doar pierzi câțiva ani din viață pe care ulterior îi vei regreta.

• Moderator
Publicat

Acel document nu este o lege, este doar un proiect ce poate suferii modificari si care mai trebuie sa treaca prin Parlament.

Nu scrie niciunde ca viitoarea Politie Locala se va unii cu Politia Romana. Nu se va intampla niciodata asa ceva.

Publicat

De ce i-ai spus? Tocmai cand credea si el ca v-a deveni politist doar platind taxa la o facultate de politie comunitara. :ner:

Publicat (modificat)

De ce i-ai spus? Tocmai cand credea si el ca v-a deveni politist doar platind taxa la o facultate de politie comunitara. :ner:

Nu am plătit doar o taxă, am făcut vizită medicală, am dat teste psihologice, am dat şi probe sporitve, pe aceleaşi criterii ca la o şcoală de poliţie.

În fine, nu prea are rost să ma mai bag în seama pe aici pentru că deja unii se cred cam superiori.

Şi nu în ultimul rând: nu am zis că o sa devin poliţist năţional, ci am făcut referire la poliţist local.

Threadul se poate închide nu mai doresc nici o informaţie din partea dumneavoastră.

Modificat de Adrian
Publicat

Si daca tot ai facut acestea, de ce nu te-ai dus la ADP? Sau la scoala de la Campina?

Publicat

Adrian doar nu te asteptai ca politisti sa accepte si sa isi doreasca o astfel de fuziune.

Politia Locala e doar un moft al primarilor care isi doresc sa fie sefi peste politie.

Iar atata timp cat nu o sa aiba atributii de ceretare penala, inregistrare si solutionare a petitiilor si reclamatiilor, o sa ramana tot la stadiul actualei Politii Comunitare.

Publicat

Exista politie comunitara??? Deci, despre ce vorbim?

Apropo de comunitari sa va spun cu ce se ocupa ei, ca trebuie sa stiti. In campania electorala i-am vazut pe 3 dintre ei pe care ii stiam ca lipeau afise pe stalpi si fiindca sunt diabolic m-am dus la ei si i-am salutat. Mi-au zis ca ei vor sa ia atitudine si sa schimbe ceva in tara asta pt ca copiii lor sa creasca intr-un mediu sigur si prosper, bine nu cu aceste cuvinte dar intelesul cam asta era. Va dati seama ce e in capul unora???

Publicat

Exista politie comunitara??? Deci, despre ce vorbim?

Apropo de comunitari sa va spun cu ce se ocupa ei, ca trebuie sa stiti. In campania electorala i-am vazut pe 3 dintre ei pe care ii stiam ca lipeau afise pe stalpi si fiindca sunt diabolic m-am dus la ei si i-am salutat. Mi-au zis ca ei vor sa ia atitudine si sa schimbe ceva in tara asta pt ca copiii lor sa creasca intr-un mediu sigur si prosper, bine nu cu aceste cuvinte dar intelesul cam asta era. Va dati seama ce e in capul unora???

În ziua de azi un Poliţist comunitar este privit cu ură şi cu dispreţ, e adevărat că unii dintre ei nu ştiu nici măcar să facă un proces verbal sau nu ai nici liceul terminat dar eu am un prieten care lucrează la PC şi este bine pregătit şi mai ales acum că poţi face o facultate în privinţa asta, nu înteleg de ce din cauza unor oameni care au mai puţină carte (nu vreau sa îi jignesc) toţi sunt priviţi la fel, cu dispreţ. Să îi dea afară pe toţi şi să rămână cei capabili... M-am uitat in mai multe threaduri şi acolo unde este vorba despre Poliţie Comunitară toţi aruncă cu săgeţi în ei... discuţia nu îşi are rostul pentru că dumneavoastră o ţine-ţi pe a voastră, eu am venit aici cu alt scop, nu să mă cert sau să fiu jignit (nici măcar la modul subtil).

Vă doresc o seară bună în continuare.

• Moderator
Publicat

Adrian, ai dreptate, nu e corecta generalizarea asupra tuturor politistilor comunitari, cu siguranta sunt si oameni pregatiti in aceasta institutie.

Dar trebuie sa stii ca aspectele negative sunt retinute mult mai usor decat cele pozitive. Acest lucru e valabil pentru toate institutiile, inclusiv pentru Politia Romana.

Nu trebuie sa te dezcurajezi asa repede.

PS: Incearca si tu sa folosesti butonul addreplyzk.png aflat in partea de jos a paginii, intrucat citarea postului anterior este deranjanta in unele momente.

Publicat (modificat)

Mersi, nu am realizat ca, citez mereu, eram invăţat cu butonul normal de reply în loc sa citez pe cineva.

Eh asta este, oricum nu pun eu prea mult la suflet dar totuşi şi forum-ul e la început şi bănuiesc că mai doriţi şi alţi utilizatori pe forum în afară de cei care au acces la secţiunea privată şi nu e tocmai un mod bun de primire, nu vreau să mai dau nume cu cine ce a spus dar asta este...

Modificat de Adrian
Publicat

În ziua de azi un Poliţist comunitar este privit cu ură şi cu dispreţ, e adevărat că unii dintre ei nu ştiu nici măcar să facă un proces verbal sau nu ai nici liceul terminat dar eu am un prieten care lucrează la PC şi este bine pregătit şi mai ales acum că poţi face o facultate în privinţa asta, nu înteleg de ce din cauza unor oameni care au mai puţină carte (nu vreau sa îi jignesc) toţi sunt priviţi la fel, cu dispreţ. Să îi dea afară pe toţi şi să rămână cei capabili... M-am uitat in mai multe threaduri şi acolo unde este vorba despre Poliţie Comunitară toţi aruncă cu săgeţi în ei... discuţia nu îşi are rostul pentru că dumneavoastră o ţine-ţi pe a voastră, eu am venit aici cu alt scop, nu să mă cert sau să fiu jignit (nici măcar la modul subtil).

Vă doresc o seară bună în continuare.

Adrian sa sti ca daca vrei sa fi politist primul lucru cu care trebuie sa te obisnuiesti este critica. Critica uneori poate fi si constructiva ca loviturile ciocanului in dalta unui sculptor.

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Moderator
Publicat

Ministrul Vasile Blaga a declarat, ieri, la Predeal, că o parte dintre poliţişti vor fi detaşaţi la Poliţia Locală.

Aceasta se va axa, în principal, pe pază, dar va avea şi atribuţii de Circulaţie. Vom detaşa şi noi oameni acolo, dar dacă cineva vrea să meargă de bună voie la Poliţia Locală, nu este nicio problemă", a spus Blaga.

Totodată, ministrul a ţinut să sublinieze că Poliţia naţională nu trebuie confundată cu cea Locală. „Poliţia naţională este a statului român", a spus Blaga, stârnind ropote de aplauze din partea poliţiştor prezenţi la Predeal, la întâlnirea anuală a Federaţiei SNPPC din România.

Camera Deputaţilor va aproba, marţi, Legea Poliţiei Locale.

sursa:

adevarul.ro

Publicat

Se vor ingramadi multi politisti sa mearga la politia locala :doh: ..........Nu ma mai mira nimic.

Publicat

De ce ar pleca un politist adevarat la politia locala ? Sa scape de obligatiile cotidiene sau sa se relaxeze sau...  ??? 

Publicat

Stiti ce prime si-au luat in cursul anului si cu ocazia diferitelor sarbatori politia locala din Tulcea? E un bun motiv ca un politist adevarat sa se mute la ei!

• 3 săptămâni mai târziu...
  • Moderator
Publicat

In 2011 o parte din politistii comunitari vor fi dati afara

La Realitatea FM secretarul de stat in Ministerul de Interne, Dan Fatuloiu, a declarat ca de anul viitor o parte din politistii comunitari vor fi dati afara.

El sustine ca acest lucru va avea loc din cauza ca va fi infiintata politia locala – o structura cu atributii asemanatoare politiei comunitare insa restructurata. Fatuloiu mai spune ca va exista un politist la o mie de locuitori.

Polististii care vor urma sa faca parte din Politia locala vor trebuie sa urmeze un curs de perfectionare de trei luni de zile, a adaugat secretarul de stat in Ministerul de Interne, Dan Fatuloiu. Camera Deputaţilor a adoptat ieri, pe articole, proiectul legii Poliţiei locale, o iniţiativă a Executivului, actul normativ urmând a intra în vigoare în 2011.

Puteti asculta interviul aici: Realitatea FM

Se spune foarte clar in interviu:

- actualmente Politia Comunitara s-a dezvoltat haotic

- se vor impune unele standarde.

- vor fi scoliti timp de 3 luni

- va exista un politist local la 1000 de cetateni

- vor purta toti aceeiasi uniforma, in toata tara

- vor avea competenta doar in materie contraventionala.

Publicat

Faptul ca o parte din politistii comunitari vor fi dati afara nu e tocmai o noutate. S-a anuntat ca in 2011 cel putin 100.000 de bugetari vor fi dati afara pentru a se respecta acordul cu FMI. Politistii comunitari sunt bugetari, asa ca....afara cu ei.

And now:

-actualmente Politia Comunitara s-a dezvoltat haotic

Oare a cui e vina? De ceva vreme incoace totul in tara asta este haotic, asa ca aceasta structura de ce s-ar lasa mai prejos. :rolleyes:

-se vor impune unele standarde

Adica pana acum nu exista niciun standard? :huh:

-vor fi scoliti timp de 3 luni

Asta da scolarizare :rolleyes:

-va exista un politist local la 1.000 de cetateni

Deja ma simt mult mai in siguranta

-vor purta toti aceeasi uniforma in toata tara

Mi se pare ceva firesc atat timp cat apartin aceleiasi structuri :doh:

-vor avea competenta doar in materie contraventionala

Thank God. Oricum nu prea am increde in ei.

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.

• Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.