Jump to content
POLITISTI.ro

Pot sa importez o arma dezactivata din Olanda inapoi in Romania

Postare recomandată

Publicat

Buna seara am venit aici pentru ca mam gandit ca ar fi locul potrivit daca nu chiar perfect pentru intrebarea asta., ma gandeam sa imi cumpar o arma de foc dezactivata care respecta regulamentul (EU) 2018/337, si nu stiu daca pot sa trec granitele cu ea in bagaj cum ar veni, dar logic ar fi ca magazinul de unde o cumpar sa imi dea pe langa arma dezactivata si un act care sa spuna si sa specifice ca arma cutare este dezactivata sub regulamentul (EU) 2018/337., Venind inapoi la subiect nu sunt sigur daca pot trece granita cu ea si nu vreau sa cumpar degeaba ca dupaia sa o returnez daca poate cineva sa ma ajute va rog mult sa o faceti.

• Moderator
Publicat

Persoanele fizice titulari ai dreptului de deținere sau, după caz, de port şi folosire a armelor letale sau neletale supuse autorizării, care doresc să achiziționeze arme dintr-un stat terț, trebuie să solicite eliberarea autorizației de import la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București sau la inspectoratul județean de poliție în a cărui rază teritorială își are domiciliul ori reședința.
Avizul pentru import se acordă individual, pentru fiecare transport și numai pentru tipul, marca și cantitățile de arme, componente esențiale și muniții care fac obiectul fiecărei operațiuni. 
Termenul de valabilitate al autorizației de import a armelor de foc, a pieselor şi componentelor esenţiale, precum şi a muniţiilor corespunzătoare acestora destinate uzului civil, este de 6 luni, însă nu poate depăşi perioada de valabilitate a autorizaţiei de procurare, în cazul persoanelor fizice. Neefectuarea în termen a operațiunii pentru care s-a acordat avizul, indiferent de motiv, duce la anularea acestuia.
În baza autorizaţiei de import, titularul (persoană fizică) poate procura dintr-un stat terț, prin mijloace proprii, un număr de cel mult 2 arme în acelaşi timp, transportul unui număr mai mare de arme este permis numai prin intermediul unui armurier.

• Apreciez 1
Publicat

@mihai556 sper că ai înțeles: înainte de a solicita eliberarea unei autorizații de import pentru cumpărarea oricărei arme, trebuie să deții permis de armă - documentul emis, în condițiile legii, de autoritatea competentă, prin care o persoană fizică dovedește dreptul de a deține și, după caz, de a purta și folosi arme letale sau arme neletale supuse autorizării, ale căror tip, marcă, serie și calibru sunt înscrise în acest document, precum și muniția aferentă;

• Apreciez 1
Publicat

Domnule @mihai556, ai scris următorul titlu: “Pot sa importez o arma dezactivata din Olanda inapoi in Romania”.

Te rog, poți să-mi explici ce înseamnă “importez”? Nu înțeleg.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.