Jump to content
POLITISTI.ro

Structurile de pregătire profesională din Poliţia Română

Postare recomandată

• Moderator
Publicat

Nu am înțeles și întreb și eu dacă legislația, ordinele și regulamentele în vigoare privind stabilirea uniformei, echipamentului specific, însemnelor distinctive pentru polițiști nu este valabilă și pentru polițiștii care își desfășoară activitatea în cadrul structurilor de pregătire profesională? 

Uniforma-pregatire-profesională.png

Am căutat în toate actele normative care reglementează acest domeniu:

• Hotărârea Guvernului nr. 1.061 din 25 septembrie 2002 privind stabilirea uniformei, echipamentului specific, însemnelor distinctive, insignei și documentului de legitimare pentru polițiști - actualizată la 21.06.2023.
  • Ordin MAI nr. 183 din 10 decembrie 2021 privind aprobarea Regulamentului pentru compunerea și portul uniformelor de poliție, precum și a Regulilor pentru aplicarea normelor privind echiparea polițiștilor - actualizate la  29.02.2024.

În niciunul dintre aceste acte normative nu se regăsește această uniformă, în absolut toate sunt prevăzute elemente de uniformă de culoare bleumarin, ori combinații cu bleumarin.

Pentru cei din structurile de pregătire profesională respectarea legislației în vigoare este opțională?

• Apreciez 2
  • Moderator
Publicat

Păi nu prea merge argumentul acesta pentru că din fotografii se vede destul de clar că au ecusoane cu stema și denumirea instituției aplicate pe brațe, pe piept  etc.
În plus, conform dispoziției IGPR, aceste structuri de pregătire profesională trebuie să poarte uniforma de serviciu, nu sunt enumerate între structurile care își desfășoară activitatea în țiuntă civilă. Nici nu aveau cum, pentru că sunt structuri neoperative.

• Apreciez 2
Publicat
în urmă cu 3 ore, Marius a scris:

Nu am înțeles și întreb și eu dacă legislația, ordinele și regulamentele în vigoare privind stabilirea uniformei, echipamentului specific, însemnelor distinctive pentru polițiști nu este valabilă și pentru polițiștii care își desfășoară activitatea în cadrul structurilor de pregătire profesională? 

Uniforma-pregatire-profesională.png

Am văzut și eu azi-dimineață la emisiunea asta. Domnul instructor era într-o uniformă ca de armată, de culoare maro, bej, kaki, cu însemnele Poliției Române pe umeri.

• Apreciez 2
  • Moderator
Publicat

Uniforma mascaților e prevazuta în vreun act normativ? (Ma refer la cea neagra și modelul "camuflaj urban")

• Displace 1
  • Moderator
Publicat
în urmă cu 2 ore, Roby a scris:

Uniforma mascaților e prevazuta în vreun act normativ?

Aia da, este prevăzută. 

• Apreciez 1
Publicat

Întrebarea care apare în această situație este cum s-a făcut achiziția acestor echipamente, dim moment ce ele nu sunt prevăzute în actele normative. Oare să fie vorba despre vreo achiziție nelegală?!? 
Ce se întâmplă dacă află DNA-ul că din fonduri publice se fac astfel de achiziții? 

• Apreciez 3
  • Membru
Publicat (modificat)
9 hours ago, Marius said:

Păi nu prea merge argumentul acesta pentru că din fotografii se vede destul de clar că au ecusoane cu stema și denumirea instituției aplicate pe brațe, pe piept  etc.
În plus, conform dispoziției IGPR, aceste structuri de pregătire profesională trebuie să poarte uniforma de serviciu, nu sunt enumerate între structurile care își desfășoară activitatea în țiuntă civilă. Nici nu aveau cum, pentru că sunt structuri neoperative.

am glumit 😄

Am văzut hainele lor, sunt foarte calitative. Alea haine tactice bune, nu cu ce au dotat ordinea publică.

Oricum nu văd o problemă că le au ei, văd o problemă că nu știu alții ce să cumpere sau au alte interese. Iar cei din fotografie chiar sunt buni, ai ce învăța de la ei. 

Modificat de bozo
  • Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.