Jump to content
POLITISTI.ro

Condițiile și cuantumul compensației lunare pt chirie

Postare recomandată

• Membru
Publicat

În situația în care, in anul 2021, fiind celibatar, am achiziționat o locuință, am primit compensarea ratei, iar în viitor, intenționez sa ma căsătoresc și viitoarea sotie (care nu este cadru MAI) deține o locuință achiziționată tot prin credit, dar pe care dorește sa o vândă din motive personale,  exista posibilitatea sa fie sistata compensarea ratei, conform noii reglementari? (Vânzarea având loc înainte de încheierea casatoriei)

"De asemenea, compensația nu se va acorda polițiștilor care au înstrăinat o locuință aflată în proprietatea lor sau a soției/soțului, cu intenția de a beneficia de compensația lunară pentru chirie, similar legislației cadrelor militare."

• Membru
Publicat

Din punctul meu de vedere, nu au de ce sa iti puna bete in roata pe tema asta. Tu cand te casatoresti, sotia nu are imobile pe numele ei, in localitatea unde lucrezi. 

• Membru
Publicat

Asa o vad si eu, ma gandeam, eventual, ca poate este vreun coleg de la SRU care ma poate ajuta cu ceva precizari. Multumesc frumos oricum! 

• 4 luni mai târziu...
Publicat

Bună seara! Am și eu o întrebare, având în vedere noile modificări privind acordarea chiriei(în special art 14 și 15 din Hotărârea 1001 din 2023 de modif a Hg 284 din 2005 :în cazul în care beneficiez în prezent de acordarea chiriei pt plata unei fracții/rate la achitarea unui credit ipotecar pt un imobil și intenționez sa îl vând datorita unor probleme personale pot  beneficia ulterior în cazul în care solicit, de acordarea chiriei în condiții specifice și nu ca fracție/rata la plata unui credit ipotecar? 

Deasemenea ma interesează din practica dacă în aceste condiții se interpretează ca pierdere a dreptului de chirie sau acest drept este condiționat de efectuarea unei anchete în vederea stabilirii intenției vădite de a vinde pt beneficiul chiriei?

Nu în ultimul rand dacă exista vreun RIL data de instanta de judecata, de interpretare,  în acest  sens? 

Va mulțumesc!

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.