Jump to content
POLITISTI.ro

Recommended Posts

Urmăriţi, depistaţi

În perioada 8 – 21 august a.c., poliţiştii de la ,,Urmăriri” au depistat 185 de persoane semnalate dispărute şi 105 persoane urmărite la nivel naţional.

În urma activităţilor de căutare şi identificare desfăşurate de poliţiştii de investigaţii criminale au fost depistate 185 de persoane dispărute, dintre care 115 minori. Totodată, poliţiştii au depistat şi 105 persoane urmărite la nivel naţional, pe numele a 82 dintre acestea fiind emise mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 16 erau căutate în vederea arestării preventive, iar pe numele a 5 dintre persoanele în cauză erau emsie mandate europene de arestare.

În această perioadă, urmare colaborării cu autorităţile altor state, prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Biroul Naţional Interpol şi Biroul Sirene, s-a reuşit localizarea şi arestarea, pe teritoriul altor state, a 56 de persoane urmărite de autorităţile române.

B.C., de 42 ani, din Mehedinţi, era urmărit din 5 iulie a.c., întrucât se sustrăgea executării unei pedepse de 5 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de lipsire de libertate. La data de 9 august a.c., acesta a fost depistat de poliţiştii din Mehedinţi, în comuna Gruia şi încarcerat în arestul I.P.J. Mehedinţi.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Sibiu, împreună cu luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenţie Rapidă, l-au depistat, la 9 august a.c., pe R.A., de 27 ani, din Gilău, judeţul Cluj, urmărit din 7 august a.c., întrucât se sustrăgea arestării preventive pentru comiterea infracţiunii de ultraj. Bărbatul a fost prezentat instanţei de judecată pentru confirmarea măsurii dispuse.

V. M., de 47 ani, din Liţeni, judeţul Suceava, era urmărit din 20 aprilie a.c., întrucât se sustrăgea executării unei pedepse de 2 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de tentativă la viol şi violare de domiciliu. La 15 august a.c., bărbatul a fost depistat de poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale Suceava şi încarcerat în arestul unităţii.

O fată de 9 ani, din Alexandria, judeţul Teleorman, care dispăruse la data de 7 iulie a.c., din Gara de Sud Piteşti, a fost găsită, la data de 9 august a.c., de poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale Argeş, pe raza oraşului Piteşti.

Un băiat de 11 ani, din Tîrgu Ocna, judeţul Bacău, care plecase dintr-un centru de minori la data de 9 august a.c., a fost găsit, la data de 10 august a.c., de poliţiştii din Bacău, pe raza oraşului Tîrgu Ocna.

La data de 8 iulie a.c., un băiat de 10 a plecat voluntar de la domiciliul din Călăraşi şi nu a mai revenit. În cursul aceleiaşi zile a fost identificat de poliţiştii din Călăraşi.

Minorii depistaţi au fost încredinţaţi familiilor sau internaţi în centre pentru minori şi nu au fost victime ale vreunei infracţiuni.

I.G.P.R.

Link to comment
 • 2 weeks later...

Aproximativ 160 de persoane urmărite, depistate într-o săptămână

În ultima săptămână, poliţiştii din cadrul structurilor de investigaţii criminale au depistat 57 persoane urmărite la nivel naţional şi 99 dispăruţi.

În urma activităţilor desfăşurate de poliţişti de investigaţii criminale în ultima săptămână, au fost depistaţi 57 urmăriţi la nivel naţional, dintre care opt care aveau mandate de arestare preventivă, 47 mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, unul mandat european de arestare, precum şi 99 de dispăruţi (53 minori).

Totodată, urmare colaborării cu autorităţile altor state, prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Biroul Naţional Interpol, s-a reuşit localizarea şi arestarea pe teritoriul altor state, a 17 persoane urmărite de autorităţile române.

Persoane depistate pe teritoriul României:

Un tânăr de 28 de ani, din oraşul Agnuţa, judeţul Sibiu, urmărit din data de 24 august a.c., care se sustrăgea arestării preventive pentru comiterea infracţiunii de omor, a fost depistat la 25 august a.c. de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al I.P.J. Sibiu şi încarcerat în arestul I.P.J. Braşov.

Un bărbat de 35 de ani, din comuna Tunari, judeţul Ilfov, urmărit din 19 iulie a.c., care se sustrăgea executării unei pedepse de 8 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie, a fost depistat la data de 25 august de poliţişti ai I.P.J. Ilfov, împreună cu luptători din cadrul S.I.R., pe raza municipiului Bucureşti.

Un botoşănean de 36 de ani, urmărit din 6 decembrie 2010, care se sustrăgea arestării preventive pentru comiterea infracţiunii de trafic de persoane, a fost depistat la 25 august a.c. de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Botoşani şi încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

Minori dispăruţi:

Un copil în vârstă de 10 ani, din municipiul Focşani, judeţul Vrancea, care la data de 23 august a.c. a dispărut de la domiciliu, a fost depistat la data de 24 august a.c. de poliţişti din cadrul S.I.C. Vrancea, în zona Gării CFR Focşani.

O fetiţă de 11 ani din comuna Berghin, judeţul Alba, care la data de 20 august a.c. a plecat la joacă şi nu a mai revenit acasă, a fost găsită de poliţişti din cadrul S.I.C. Alba, pe raza localităţii de domiciliu, la 23 august a.c..

Un băiat de 10 ani, din oraşul Recaş, judeţul Timiş, care la data de 22 august a.c. a plecat voluntar de la domiciliul familiei unde se afla în plasament maternal, în seara aceleiaşi zile a fost identificat de poliţişti ai S.I.C. Timiş, în municipiul Timişoara.

Minorii depistaţi au fost încredinţaţi familiilor sau internaţi în centre pentru minori şi nu au fost victime ale vreunei infracţiuni.

CENTRUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE - I.G.P.R.

Link to comment
 • 2 months later...

400 de persoane date în urmărire, depistate de poliţişti

230 persoane semnalate ca dispărute de la domiciliu şi 167 de urmăriţi la nivel naţional au fost depistaţi, în ultimele două săptămâni, de poliţiştii structurilor de investigaţii criminale.

În perioada 14– 27 noiembrie a.c., în urma activităţilor de căutare şi identificare, poliţiştii de investigaţii criminale au depistat 230 persoane semnalate ca dispărute, dintre care 143 minori.

De asemenea, în aceeaşi perioadă, poliţiştii au depistat 167 de persoane urmărite la nivel naţional, 137 dintre acestea având mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, pe numele a 18 erau emise mandate de arestare preventivă, iar 8 aveau emise pe numele lor mandate europene de arestare.

În urma colaborării cu autorităţile altor state, prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Biroul Naţional Interpol şi Biroul Sirene, s-a reuşit localizarea şi arestarea pe teritoriul altor state a 47 de persoane urmărite de autorităţile române.

Urmăriţi depistaţi

Un bărbat de 60 de ani, din comuna Găgeşti, judeţul Vaslui, urmărit din 24 octombrie a.c., care se sustrăgea executării unei pedepse de 5 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor, la data de 14 noiembrie a.c. a fost depistat de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Vaslui şi încarcerat în Penitenciarul Vaslui.

Un cetăţean turc, de 40 de ani, urmărit din 18 noiembrie a.c., împotriva căruia autorităţile din Republica Moldova au emis un mandat de urmărire internaţională pentru comiterea infracţiunilor de asociere în vederea comiterii de infracţiuni, trafic de migranţi şi lipsire de libertate în mod ilegal, a fost depistat la data de 23 noiembrie a.c., de poliţişti din cadrul Serviciului Urmăriri – Direcţia de Investigaţii Criminale -IGPR, pe raza municipiului Bucureşti şi încarcerat în arestul D.G.P.M.B.

Un tânăr de 19 ani, din municipiul Călăraşi, judeţul Călăraşi, urmărit din 22 noiembrie a.c., care se sustrăgea executării unei pedepse de 3 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie, a fost depistat la 23 noiembrie a.c. de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Călăraşi pe raza de competenţă şi încarcerat în Penitenciarul Slobozia.

Minori dispăruţi din cauza lipsei de supraveghere

O fetiţă de 10 ani, din municipiul Galaţi, judeţul Galaţi, care la data de 21 noiembrie a.c. a plecat de la domiciliu şi nu a mai revenit, a fost găsită de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Galaţi, în municipiul Galaţi, la data de 22 noiembrie a.c.

O minoră de 11 ani, din municipiul Bucureşti, care la 13 august a.c. a plecat voluntar dintr-un centru de copii din municipiul Bucureşti şi nu a mai revenit, la data de 23 noiembrie a.c. a fost găsită de poliţişti în Piaţa Unirii - Bucureşti.

Un copil de 11 ani, din comuna Sîntandrei, judeţul Bihor, care la 12 octombrie a.c. a plecat de la domiciliu şi nu a mai revenit, la data de 25 noiembrie a.c. a fost identificat de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Sibiu, în municipiul Sibiu.

Minorii depistaţi au fost încredinţaţi familiilor sau internaţi în centre pentru minori şi nu au fost victime ale vreunei infracţiuni.

Centrul de Informare şi Relaţii Publice - I.G.P.R.

Link to comment
 • 8 months later...

Urmăriţi, depistaţi de poliţişti

Poliţiştii structurilor de investigaţii criminale au depistat, în ultima săptămână, 65 de persoane cu vârste sub 18 ani, semnalate ca fiind dispărute şi 47 de persoane ce erau urmărite naţional pentru comiterea de infracţiuni.

În perioada 10 - 16 august a.c., poliţiştii de la structurile de investigaţii criminale din ţară, sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale – I.G.P.R., au depistat 83 de persoane, dintre care 65 cu vârsta sub 18 ani, care figurau ca dispărute.

Astfel, doi băieţi de 10 şi 12 ani, ambii din comuna Romanaşi, judeţul Sălaj, care în ziua de 3 august a.c. au plecat de la domiciliu şi nu a mai revenit, au fost găsiţi în municipiul Zalău, la data de 10 august a.c., de poliţiştii din cadrul I.P.J. Sălaj.

Un alt minor de 8 ani, din localitatea Ibăneşti, judeţ Vaslui, care a plecat voluntar de la domiciliu la 11 august a.c., a fost depistat, la data de 14 august a.c., de poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Bârlad.

Reamintim faptul că, peste 90 % dintre cazurile de dispariţie de minori din România reprezintă plecări voluntare ale copilului, situaţii când acesta fie pleacă de acasă, fie dintr-un centru de plasament.

Totodată, în săptămâna precedentă, poliţiştii de la investigaţii criminale au identificat 47 de urmăriţi la nivel naţional, au pus în aplicare 4 mandate de arestare preventivă, 35 de mandate de executare a pedepsei cu închisoarea şi patru mandate europene de arestare.

Astfel, B. Gheorghiţă, de 44 de ani, din oraşul Băbeni, judeţ Vâlcea, urmărit din 9 decembrie 2005, care se sustrăgea executării unei pedepse de cinci ani, pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie a fost depistat de poliţişti, la data de 13 august a.c. şi încarcerat în arestul C.R.A.P. Sibiu.

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Iaşi l-au depistat şi încarcerat în Penitenciarul Iaşi, la data de 10 august a.c., pe H. Dan, de 39 de ani, din municipiul Iaşi, urmărit din 1 martie a.c. Acesta se sustrăgea executării unei pedepse de patru ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de şantaj.

La data de 13 august a.c., poliţişti din cadrul I.P.J. Constanţa l-au depistat şi încarcerat în arestul C.R.A.P. Constanţa pe N. Laurenţiu, de 20 de ani, din localitatea Feteşti, judeţ Constanţa, care se sustrăgea, din data de 8 august 2012 executării unei pedepse de trei ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de furt.

Link to comment
 • 1 month later...

Peste 170 de urmăriţi, depistaţi de poliţişti

În ultima săptămână, poliţiştii de la structurile de investigaţii criminale au găsit 107 persoane dispărute şi au depistat 64 de persoane urmărite în baza unor sentinţe penale.

Poliţiştii au depistat, în perioada 28 septembrie – 4 octombrie a.c., 107 persoane care au fost reclamate ca fiind dispărute de la domiciliu, dintre acestea 74 fiind minori.

De asemenea, poliţiştii judiciarişti au depistat 64 de persoane căutate la nivel naţional, dintre care 54 erau condamnate la închisoare, 9 aveau emise pe numele lor mandate de arestare preventivă şi una era căutată pentru punerea în executare a sentinţei penale de internare.

Un băiat de 10 ani, din judeţul Dâmboviţa, care în ziua de 12 septembrie a.c. a plecat, fără acordul supraveghetorilor, dintr-un centru de plasament din Bucureşti, a fost găsit, la data de 30 septembrie a.c., de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – D.G.P.M.B..

Un alt băieţel de 7 ani, din judeţul Buzău, a plecat împreună cu un prieten de familie, în ziua de 17 septembrie a.c., şi nu a mai fost adus la domiciliu. La data de 28 septembrie a.c., minorul a fost găsit de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Giurgiu, în judeţul Dâmboviţa.

O fetiţă de 4 ani, din Bucureşti, a plecat la data de 1 octombrie a.c. împreună cu bunicul său, iar acesta nu a mai adus-o la domiciliul mamei sale. La data de 3 octombrie a.c., minora a fost găsită de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – D.G.P.M.B..

H.G., de 23 de ani, din judeţul Bihor, urmărit din 21 septembrie a.c. deoarece se sustrăgea executării unei pedepse de 7 ani închisoare, pentru comiterea infracţiunii de omor, a fost prins de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Bihor, la data de 3 octombrie a.c.. Oamenii legii l-au încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Bihor.

C.C., de 28 ani, din judeţul Timiş, urmărit din data de 12 septembrie a.c., care se sustrăgea executării unei pedepse de 4 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, a fost depistat de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale – I.P.J. Arad, în localitatea Nădlac, la 29 septembrie a.c.. Bărbatul a fost încarcerat în arestul inspectoratului.

Poliţiştii judiciarişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale - I.P.J. Olt l-au depistat şi încarcerat, la data de 3 octombrie a.c., pe P.E., de 25 ani, din municipiul Arad. Bărbatul era urmărit din 22 martie a.c., pentru că se sustrăgea executării unei pedepse de 4 ani şi 4 luni închisoare, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment

159 de urmăriţi, depistaţi de poliţişti

În ultima săptămână, poliţiştii de la structurile de investigaţii criminale au găsit 90 persoane dispărute şi au depistat 69 de persoane, urmărite în baza unor sentinţe penale.

Poliţiştii au depistat, în perioada 5 – 11 octombrie a.c., 90 persoane care au fost reclamate ca fiind dispărute de la domiciliu, 58 dintre acestea fiind minori.

De asemenea, poliţiştii judiciarişti au depistat 69 de persoane căutate la nivel naţional, dintre care 54 erau condamnate la închisoare, 9 aveau emise pe numele lor mandate de arestare preventivă şi una era căutată pentru punerea în executare a sentinţei penale de internare.

O fetiţă de 10 ani, din comuna Mihăieşti, judeţul Vâlcea, la data de 2 octombrie a.c., a fost luată de la domiciliul mamei sale de un bărbat, care susţinea că este tatăl natural al minorei. La data de 10 octombrie a.c., minora a fost găsită în comuna Buneşti, judeţul Vâlcea, de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Vâlcea.

O altă fetiţă de 11 ani, din Bucureşti, în ziua de 1 octombrie a.c., a plecat voluntar de la domiciliul său şi nu a mai revenit. La data de 8 octombrie a.c., minora a fost găsită de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu în municipiul Orăştie, judeţul Hunedoara.

Un băieţel de 11 ani, din comuna Baciu, judeţul Cluj, la data de 30 septembrie a.c., a plecat dintr-un centru de plasament şi nu a mai revenit până în prezent. La data de 5 octombrie a.c., minorul a fost găsit la o adresă din municipiul Cluj Napoca, judeţul Cluj de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Cluj.

Minorii depistaţi au fost încredinţaţi familiilor sau internaţi în centre pentru minori şi nu au fost victime ale vreunei infracţiuni.

Un tânăr, de 23 de ani, din oraşul Târgu Bujor, judeţul Galaţi, urmărit din data de 20 septembrie a.c. şi care se sustrăgea executării unei pedepse de 8 ani închisoare, pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală, a fost depistat la data de 11 octombrie a.c., în comuna Măstăcani, judeţul Galaţi şi încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Galaţi.

Un bărbat, de 24 de ani, din municipiul Alba-Iulia, urmărit din data de 29 iunie a.c. şi care se sustrăgea executării unei pedepse de 2 ani de închisoare, pentru comiterea infracţiunii de proxenetism, a fost depistat la data de 9 octombrie a.c., de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba, în comuna Dostat, judeţul Alba şi încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Alba.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 2 weeks later...

Urmăriţi, depistaţi de poliţişti

168 de persoane care erau dispărute sau pe numele cărora existau mandate emise de instanţele de judecată au fost depistate, în ultima săptămână, de poliţiştii de investigaţii criminale din întreaga ţară.

În perioada 12 - 18 octombrie a.c., în urma activităţilor de căutare şi identificare, poliţiştii structurilor de investigaţii criminale au depistat 95 de persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 60 de minori.

Minorii depistaţi au fost încredinţaţi familiilor sau internaţi în centre pentru minori şi nu au fost victime ale vreunei infracţiuni.

De asemenea, poliţiştii au depistat 73 de persoane urmărite la nivel naţional, 64 dintre acestea având emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, faţă de patru persoane fuseseră emise mandate europene de arestare, iar 5 erau căutate pentru a fi arestate preventiv.

* * *

Urmăriţi depistaţi

Un bărbat de 62 de ani, din comuna Erbiceni, judeţul Iaşi, urmărit pentru că se sustrăgea executării unei pedepse de 3 ani şi 3 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor, a fost depistat de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Tulcea pe raza de competenţă şi încarcerat în arestul I.P.J. Tulcea.

Un tânăr de 26 de ani, din comuna Boişoara, judeţul Vâlcea, care se sustrăgea executării unei pedepse de 7 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie, a fost depistat de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Vâlcea şi încarcerat în Penitenciarul Colibaşi.

Data: 21/10/2012 Sursa: IGPR

Link to comment

Peste 180 de persoane urmărite, depistate în ultima săptămână

183 de persoane semnalate ca fiind dispărute sau pe numele cărora erau emise mandate de instanţele de judecată au fost depistate, în ultima săptămână, de poliţiştii de investigaţii criminale din întreaga ţară.

În perioada 19 - 25 octombrie a.c., în urma activităţilor de căutare şi identificare, poliţiştii structurilor de investigaţii criminale au depistat 108 persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 63 de minori.

Minorii depistaţi au fost încredinţaţi familiilor sau internaţi în centre pentru minori şi nu au fost victime ale vreunei infracţiuni.

De asemenea, poliţiştii au depistat 75 de persoane urmărite la nivel naţional, 65 dintre acestea având emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, faţă de cinci persoane fuseseră emise mandate europene de arestare, iar patru erau căutate pentru a fi arestate preventiv.

Un bărbat, de 35 de ani, din Vişeul de Sus, judeţul Maramureş, infractor periculos, care se sustrăgea executării unei pedepse de 12 ani închisoare pentru comiterea infracţiunilor de viol, lipsire de libertate în mod ilegal şi ultraj a fost depistat de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Maramureş şi încarcerat.

IGPR - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment

145 de urmăriţi, depistaţi de poliţişti, în ultima săptămână

Poliţiştii de la structurile de investigaţii criminale au depistat 63 de persoane urmărite în baza unor sentinţe penale şi au găsit 82 de persoane dispărute, în ultima săptămână.

Poliţiştii au depistat, în perioada 26 octombrie – 1 noiembrie a.c., 63 de persoane urmărite la nivel naţional, dintre care 53 erau condamnate la închisoare, şapte aveau emise pe numele lor mandate de arestare preventivă, iar trei mandate de arestare europene.

De asemenea, au găsit 82 de persoane care au fost reclamate ca fiind dispărute de la domiciliu, dintre acestea 50 fiind sub18 ani. Minorii găsiţi au fost încredinţaţi familiilor sau internaţi în centre pentru minori şi nu au fost victime ale vreunei infracţiuni.

Infractori periculoşi încarceraţi

C.I., de 52 ani, din municipiul Lugoj, judeţul Timiş, condamnat la executarea unei pedepse de 18 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de omor calificat, a fost prins la data de 29 octombrie a.c. şi încarcerat de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale – I.P.J. Timiş în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Timiş.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale - I.P.J. Brăila l-au depistat în Brăila şi încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, la data de 26 octombrie a.c., pe T.S., de 35 ani, din comuna Gemenele. Bărbatul fusese condamnat la o pedeapsă de 15 ani închisoare, pentru comiterea infracţiunii de omor calificat.

U.C., de 24 ani, din judeţul Vaslui, urmărit la nivel naţional întrucât se sustrăgea executării unei pedepse de 9 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor, a fost depistat de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale – I.P.J. Vaslui, în localitatea de domiciliu, la data de 31 octombrie a.c.. Bărbatul a fost încarcerat în arestul inspectoratului de poliţie.

La data de 28 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale - I.P.J. Maramureş l-au depistat pe C.M., de 23 de ani, din Maramureş, condamnat la o pedeapsă cu închisoarea de 4 ani şi 6 luni, pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor. Tânărul a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Maramureş.

La data de 31 octombrie a.c., a fost depistat de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale - I.P.J. Argeş, pe raza localităţii de domiciliu şi încarcerat în Penitenciarul Colibaşi, M.C., de 23 de ani, din judeţul Argeş. Bărbatul a fost condamnat pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor la executarea unei pedepse de 6 ani închisoare.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment

Condamnaţi pentru infracţiuni economice, depistaţi şi încarceraţi

Două persoane, din judeţul Bacău, condamnate la 5 şi 7 de ani închisoare pentru evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul achiziţiilor de material lemnos au fost depistate de poliţişti.

La data de 5 noiembrie a.c, poliţiştii de investigații criminale din Bacău au pus în aplicare două mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, emise de Tribunalul Bacău, pe numele lui Liviu M., de 39 de ani şi Alinei M., de 41 ani, ambii din județul Bacău.

Cei doi erau condamnați la pedepse de 7, respectiv 5 ani de închisoare pentru săvârşirea infracțiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Cele două persoane au fost încarcerate la Penitenciarul Bacău.

INFORMAŢII DE BACKGROUND

Ancheta în cauză a fost efectuată de poliţiştii B.C.C.O. Bacău şi procurorii D.I.I.C.O.T.-S.T. Bacău, cu privire la patru persoane din județ.

Liderii grupării au organizat un circuit de fraudare a bugetului de stat prin achiziționarea fictivă de material lemnos din zona Ghimeș-Agăș-Asău. Societățile erau controlate de liderii grupării și înregistrate pe numele unor membri ai grupării sau chiar pe numele unor persoane aflate în evidențe cu boli psihice.

Prin activitatea infracțională s-a produs bugetului de stat un prejudiciu de 1.400.000 lei, acesta fiind recuperat în mare parte prin instituirea măsurilor asigurătorii asupra bunurilor mobile şi imobile ale inculpaților.

Pe lângă cei doi, în aceeaşi cauză au mai fost condamnate încă două persoane la închisoare cu suspendare.

Înalta Curte de Casație și Justiție București a pronunțat, la data de 2 noiembrie a.c., o decizie definitivă şi irevocabilă de condamnare a acestora sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de constituire şi aderare la grup infracțional organizat, evaziune fiscală, spălare de bani şi înşelăciune.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relații Publice

Link to comment
 • 4 weeks later...

Urmăriţi, depistaţi în ultima săptămână

Aproape 200 de persoane dispărute sau pe numele cărora instanţele de judecată au emis mandate au fost depistate de poliţiştii de investigaţii criminale din întreaga ţară.

În perioada 23 - 29 noiembrie a.c., în urma activităţilor de căutare şi identificare, poliţiştii structurilor de investigaţii criminale au depistat 110 persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 73 de minori.

Minorii depistaţi au fost încredinţaţi familiilor sau internaţi în centre pentru minori şi nu au fost victime ale vreunei infracţiuni.

De asemenea, poliţiştii au depistat 82 de persoane urmărite la nivel naţional, 66 dintre acestea având emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, faţă de şapte persoane fuseseră emise mandate europene de arestare, iar opt erau căutate pentru a fi arestate preventiv.

Un bărbat, de 34 de ani, din Hârşova, judeţul Constanţa, urmărit din 9 noiembrie a.c., întrucât se sustrăgea executării unei pedepse de 6 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de trafic de persoane, a fost depistat, la 27 noiembrie a.c., de poliţişti. Cel în cauză a fost încarcerat în arestul I.P.J. Constanţa.

Un alt bărbat, de 29 de ani, din Braşov, care era urmărit din 7 martie a.c., întrucât se sustrăgea arestării preventive pentru tâlhărie a fost depistat, la 26 noiembrie a.c. şi încarcerat.

I.G.P.R.

Link to comment
 • 1 month later...

Urmăriţi, depistaţi în ultima săptămână

Peste 110 persoane dispărute sau pe numele cărora instanţele de judecată au emis mandate au fost depistate de poliţiştii de investigaţii criminale, în ultima săptămână.

În perioada 28 decembrie 2012 – 3 ianuarie a.c., în urma activităţilor de căutare şi identificare, poliţiştii structurilor de investigaţii criminale au depistat 58 de persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 37 de minori.

Minorii depistaţi au fost încredinţaţi familiilor sau internaţi în centre pentru minori şi nu au fost victime ale vreunei infracţiuni.

De asemenea, poliţiştii au depistat 54 de persoane urmărite la nivel naţional, 44 dintre acestea având emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, faţă de două persoane fuseseră emise mandate europene de arestare, iar opt erau căutate pentru a fi arestate preventiv.

312398_506515409382562_17397373_n.jpg

Un bărbat de 42 de ani, din municipiul Constanţa, urmărit pentru că se sustrăgea executării unei pedepse de 4 ani închisoare pentru comiterea infracţiunilor de tâlhărie, lipsire de libertate şi şantaj, a fost depistat, la 28 decembrie a.c., de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Constanţa. Acesta a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Constanţa.

Un tânăr de 22 de ani, din comuna Clejani, judeţul Giurgiu, care se sustrăgea arestării preventive pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie, la data de 29 decembrie 2012 a fost depistat de poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale -D.G.P.M.B., pe raza Sectorului 5 - Bucureşti şi încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al D.G.P.M.B.

Un bărbat de 36 de ani, din oraşul Filiaşi, judeţul Dolj, urmărit din 4 mai 2012, întrucât se sustrăgea arestării preventive pentru comiterea infracţiunii de proxenetism, a fost depistat, la data de 3 ianuarie a.c., de poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Dolj.

Centrul de Informare și Relaţii Publice - I.G.P.R.

Link to comment
 • 2 weeks later...

Urmăriţi, depistaţi în ultima săptămână

187 de persoane dispărute sau pe numele cărora instanţele de judecată au emis mandate au fost depistate de poliţiştii de investigaţii criminale, în ultima săptămână.

În perioada 11 – 17 ianuarie a.c., în urma activităţilor de căutare şi identificare, poliţiştii structurilor de investigaţii criminale au depistat 96 de persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 52 de minori.

Minorii depistaţi au fost încredinţaţi familiilor sau internaţi în centre pentru minori şi nu au fost victime ale vreunei infracţiuni.

De asemenea, poliţiştii au depistat 91 de persoane urmărite la nivel naţional, 69 dintre acestea având emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, faţă de 12 persoane fuseseră emise mandate europene de arestare, iar nouă erau căutate pentru a fi arestate preventiv.

Un bărbat de 29 de ani, din municipiul Galaţi, urmărit pentru că se sustrăgea arestării preventive pentru comiterea infracţiunii de omor calificat, a fost depistat, la 11 ianuarie a.c., de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Galaţi. Acesta a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Galaţi.

Un tânăr de 21 de ani, din municipiul Cluj Napoca, care se sustrăgea executării unei pedepse de 4 ani şi 8 luni de închisoare pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie, la data de 12 ianuarie 2012 a fost depistat de poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Cluj în comuna Apahida, judeţul Cluj şi încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Cluj.

Un bărbat de 44 de ani, din municipiul Fălticeni, judeţul Suceava, urmărit din 28 noiembrie 2012, întrucât se sustrăgea executării unei pedepse de 3 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de pfurt din autoturisme, a fost depistat, la data de 17 ianuarie a.c., de poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi pe raza municipiului Paşcani şi încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Iaşi .

IGPR - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 2 weeks later...

195 de urmăriţi, depistaţi de poliţişti, în ultima săptămână

Poliţiştii de la structurile de investigaţii criminale au depistat, în ultima săptămână, în urma activităţilor de căutare şi identificare, 195 de persoane date în urmărire.

Poliţiştii au depistat, în perioada 25 -31 ianuarie a.c., 100 de persoane urmărite la nivel naţional, dintre care 83 erau condamnate la închisoare, 11 aveau emise pe numele lor mandate de arestare preventivă, 5 mandate de arestare europene şi o persoană evadată.

De asemenea, au găsit 95 de persoane care au fost reclamate ca fiind dispărute, dintre acestea 56 fiind sub 18 ani. Minorii găsiţi au fost încredinţaţi familiilor sau internaţi în centre pentru minori şi nu au fost victime ale vreunei infracţiuni.

Infractori depistaţi de poliţişti

L.D., de 45 ani, din comuna Berchişeşti, judeţul Suceava, care se sustrăgea executării unei pedepse de 22 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de omor calificat, a fost depistat la data de 25 ianuarie a.c., de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – I.P.J. Suceava. Bărbatul a fost închis Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al inspectoratului de poliţie.

În aceeaşi zi, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – I.P.J. Tulcea l-au depistat pe D.C., de 24 ani, din comuna Valea Nucarilor şi încarcerat în Penitenciarul Tulcea. Acesta se sustrăgea executării unei pedepse de 3 ani şi 6 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie.

P. M., de 33 ani, din comuna Fălcui, judeţul Vaslui, urmărit pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală gravă şi care se sustrăgea executării unei pedepse de 2 ani închisoare, a fost depistat la 29 ianuarie a.c. Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – I.P.J. Vrancea l-au încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv.

La aceeaşi dată, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – I.P.J. Braşov l-au depistat, pe raza localităţii de domiciliu, pe A.M., de 31 ani, din municipiul Săcele, care se sustrăgea arestării preventive pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie. Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Braşov.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment

Peste 210 persoane urmărite, depistate de poliţişti, într-o săptămână

În ultima săptămână, poliţiştii de la structurile de investigaţii criminale din ţară au găsit 111 persoane semnalate ca fiind dispărute şi au depistat 101 persoane pe numele cărora existau emise sentinţe penale.

Poliţiştii au găsit, în perioada 1 – 7 februarie a.c., 111 persoane care au fost reclamate ca fiind dispărute de la domiciliu, dintre acestea 61 fiind minori.

Minorii depistaţi au fost încredinţaţi familiilor sau internaţi în centre pentru minori, niciunul nefiind victimă a vreunei infracţiuni.

De asemenea, poliţiştii au depistat 101 de persoane căutate la nivel naţional, dintre care 87 erau condamnate la închisoare, 7 aveau emise pe numele lor mandate de arestare preventivă şi 6 deţineau mandate europene de arestare.

Un bărbat de 40 de ani, din comuna Pechea, judeţul Galaţi, urmărit din 21 noiembrie 2012, care se sustrăgea arestării preventive pentru comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc în formă continuată şi ucidere din culpă, la 5 februarie a.c. a fost depistat de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Galaţi, pe raza comunei Cuza Vodă şi încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Galaţi.

Un bărbat de 41 de ani, din oraşul Balş, judeţul Olt, urmărit din 15 mai 2012, care se sustrăgea arestării preventive pentru comiterea infracţiunii de trafic de persoane, a fost depistat, în municipiul Craiova, la data de 7 februarie a.c., de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al I.P.J. Dolj.

Un tânăr de 20 de ani, din comuna Bucu, judeţul Ialomiţa, urmărit din 17 septembrie 2012, care se sustrăgea executării unei pedepse de 2 ani şi 6 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de trafic de minori şi pornografie infantilă, a fost depistat de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Ialomiţa, în comuna Ţăndărei, judeţul Ialomiţa, la data de 1 februarie a.c.. Acesta a fost încarcerat în Penitenciarul Slobozia.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 4 weeks later...

175 de urmăriţi, depistaţi de poliţişti, în ultima săptămână

Poliţiştii de la structurile de investigaţii criminale au depistat, în ultima săptămână, în urma activităţilor de căutare şi identificare, 175 de persoane date în urmărire.

Poliţiştii au depistat, în perioada 1- 8 martie a.c., 175 de persoane urmărite la nivel naţional.

Poliţiştii au depistat 79 de persoane căutate la nivel naţional, dintre care 72 erau condamnate la închisoare, 3 aveau emise pe numele lor mandate de arestare preventivă, 3 mandate de arestare europene şi o persoană cu sentinţă penală de internare în spital.

De asemenea, au găsit 96 de persoane care au fost reclamate ca fiind dispărute, dintre acestea 56 fiind sub 18 ani. Minorii găsiţi au fost încredinţaţi familiilor sau internaţi în centre pentru minori şi nu au fost victime ale vreunei infracţiuni.

Infractori depistaţi de poliţişti

C.C., de 26 de ani, din municipiul Cîmpulung, judeţul Argeş, care se sustrăgea executării unei pedepse de 5 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie a fost depistat la data de 5 martie a.c., de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – I.P.J. Argeş. Bărbatul a fost închis Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al inspectoratului de poliţie.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – D.G.P.M.B. l-au depistat, la data de 5 martie a.c., pe G.G., de 28 ani, din Bucureşti, şi încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Secţiei 22 Poliţie.

Acesta se sustrăgea executării unei pedepse de 3 ani şi 6 luni închisoare pentru comiterea de infracţiuni la regimul stupefiantelor.

La data de 7 martie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – I.P.J Galaţi i-au depistat pe C.S., de 25 ani şi C.V., de 24 ani, ambii din Galaţi, care se sustrăgeau unor pedepse de câte 4 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie. Cei doi au fost încarceraţi în Penitenciarul Galaţi.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment

Urmăriţi, depistaţi de poliţişti

Poliţiştii din cadrul structurilor de investigaţii criminale, sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale – I.G.P.R. au depistat, în ultima săptămână, 171 de persoane care erau dispărute sau pe numele cărora existau mandate emise de instanţele de judecată.

În perioada 8 - 14 martie a.c., poliţiştii structurilor de investigaţii criminale din întreaga ţară, în urma activităţilor de căutare şi identificare, au depistat 89 de persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 56 de minori.

Minorii depistaţi au fost încredinţaţi familiilor sau internaţi în centre pentru minori şi nu au fost victime ale vreunei infracţiuni.

De asemenea, poliţiştii au depistat 82 de persoane urmărite la nivel naţional. Dintre acestea, 67 de persoane aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, faţă de 9 persoane fuseseră emise mandate europene de arestare, iar 6 erau căutate pentru a fi arestate preventiv.

Urmăriţi depistaţi

Un bărbat de 44 de ani, din oraşul Budeşti, judeţul Călăraşi, urmărit din 19 februarie a.c., care se sustrăgea executării unei pedepse de 7 ani şi 6 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie, a fost depistat, la 11 martie a.c., de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al I.P.J. Călăraşi şi încarcerat în Penitenciarul Slobozia.

Un gălăţean de 34 de ani, urmărit din 6 februarie 2008, care se sustrăgea executării unei pedepse de 7 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie, la data de 13 martie a.c. a fost depistat de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Galaţi. Acesta a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Galaţi.

Un bărbat de 29 de ani, din municipiul Galaţi, urmărit din 6 martie a.c., care se sustrăgea executării unei pedepse de 4 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie, la data de 11 martie a fost depistat de poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale Galaţi şi încarcerat în Penitenciarul Galaţi.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment

Urmăriţi, depistaţi de poliţişti

Poliţiştii din cadrul structurilor de investigaţii criminale, sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale – I.G.P.R. au depistat, în ultima săptămână, 176 de persoane care erau dispărute sau pe numele cărora existau mandate emise de instanţele de judecată.

În perioada 15 - 21 martie a.c., poliţiştii structurilor de investigaţii criminale din întreaga ţară, în urma activităţilor de căutare şi identificare, au depistat 80 de persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 45 de minori.

Minorii depistaţi au fost încredinţaţi familiilor sau internaţi în centre pentru minori şi nu au fost victime ale vreunei infracţiuni.

De asemenea, poliţiştii au depistat 96 de persoane urmărite la nivel naţional. Dintre acestea, 81 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, faţă de 8 persoane fuseseră emise mandate europene de arestare, 6 erau căutate pentru a fi arestate preventiv, iar una era căutată pentru a fi internată într-o unitate medicală.

Urmăriţi depistaţi

Un bărbat, de 22 de ani, din județul Vrancea, care se sustrăgea executării unei pedepse de 5 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie a fost depistat, la 20 martie a.c., de polițiștii de investigații criminale din Galaţi.

Un bărbat, de 58 ani, din județul Timiş, care se sustrăgea executării unei pedepse de 12 ani închisoare pentru comiterea de infracţiuni la regimul stupefiantelor a fost depistat, la data de 20 martie a.c., de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Hunedoara şi încarcerat.

Un alt bărbat, de 26 ani, din județul Teleorman, care se sustrăgea arestării preventive pentru comiterea infracţiunii de viol a fost depistat, la data de 15 martie a.c., de polițiștii de investigați criminale din Argeş şi încarcerat.

Sursă: IGPR

Link to comment

157 de urmăriţi, depistaţi de poliţişti, în ultima săptămână

Poliţiştii de la structurile de investigaţii criminale au depistat 74 de persoane urmărite în baza unor sentinţe penale şi au găsit 83 de persoane dispărute, în ultima săptămână.

Poliţiştii au depistat, în perioada 22 – 29 martie a.c., 157 de persoane urmărite la nivel naţional, dintre care 59 erau condamnate la închisoare, 10 aveau emise pe numele lor mandate de arestare preventivă şi cinci mandate de arestare europene.

De asemenea, au găsit 83 de persoane care au fost reclamate ca fiind dispărute de la domiciliu, dintre acestea 45 fiind sub18 ani. Minorii găsiţi au fost încredinţaţi familiilor sau internaţi în centre pentru minori şi nu au fost victime ale vreunei infracţiuni.

522419_546718048695631_1572547653_n.jpg

Infractori periculoşi încarceraţi

- B.A.M., de 32 de ani, din municipiul Bucureşti, urmărit din 11septembrie 2009, se sustrăgea executării unei pedepse de nouă ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie. La data de 23martie a.c., a fost depistat de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale-D.G.P.M.B, pe raza municipiului Bucureşti şi încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al D.G.P.M.B.

-O.I., de 31 de ani, din municipiul Galaţi, judeţul Galaţi, condamnat la executarea unei pedepse de 4 ani şi 6 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor, a fost depistat la data de 28 martie a.c., de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale-I.P.J. Galaţi pe raza de competenţă şi încarcerat în Penitenciarul Galaţi.

- P.H.V., de 24 de ani, din municipiul Tîrgu Mureş, judeţul Mureş, care era urmărit din 14 martie a.c. şi care se sustrăgea arestării preventive pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor, a fost depistat la data de 23 martie a.c., de lucrători Serviciului de Investigaţii Criminale-I.P.J. Mureş pe raza de competenţă şi încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Mureş

- F.V., de 28 de ani, din comuna Găneasa, judeţul Ilfov, urmărit din 22 martie a.c., se sustrăgea arestării preventive pentru comiterea infracţiunilor de trafic de persoane, proxenetism şi lipsire de libertate. La data de 24 martie a.c., a fost depistat de lucrători Serviciului de Investigaţii Criminale – I.P.J. Argeş pe raza municipiului Piteşti şi încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Argeş.

Data: 30/03/2013 Sursa: IGPR

Link to comment
 • Member

Iesean dat in urmarire, adus cu politia la Penitenciar

In cursul zilei de ieri, mai precis la ora 7:00, angajatii Postului de Politie Costuleni au adus la Penitenciarul Iasi un barbat care se sustragea pedepsei cu inchisoarea. Politistii l-au identificat pe Ion P, de 45 de ani, pe raza comunei. Potrivit datelor prezentate de oamenii legii, barbatul se sustragea mandatului de executare a pedepsei cu inchisoarea de 8 luni, pentru savarsirea infractiunii de "ultrajcontra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice", dupa ce, in seara de 18 spre 19 februarie 2011, impreuna cu alte persoane, a provocat scandal monstru in centrul satului Costuleni.

P.S.: E vorba despre mine si al meu coleg in articolul respectiv, doar ca s-a strecurat o greseala, mai exact respectivul l-am identificat in alt oras din judetul Iasi.

:lol: Am vrut sa ma laud si eu un pic. :lol:

 • Upvote 2
Link to comment
 • 2 weeks later...

Bărbat, condamnat la 17 ani de închisoare pentru omor deosebit de grav, prins de poliţiştii călărăşeni

În seara de 9 aprilie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din Călăraşi au depistat pe raza municipiului Bucureşti un bărbat, condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 17 ani de închisoare pentru omor deosebit de grav.

În urma investigaţiilor şi informaţiilor obţinute, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi – Serviciul de Investigaţii Criminale şi Poliţia Oraşului Budeşti l-au identificat şi reţinut pe S. Niculae, de 38 de ani, din comuna Şoldanu, judeţul Călăraşi, urmărit naţional în baza mandatului de executare a pedepsei închisorii, emis la data de 3 aprilie a.c. de Tribunalul Călăraşi.

Acesta a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 17 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor deosebit de grav.

Fapta a fost comisă în luna noiembrie 2007, pe raza comunei Şoldanu, judeţul Călăraşi. Bărbatul a pătruns în locuinţa unei femei de 83 de ani, de origine coreeană, a sustras materiale de construcţii, apoi a aplicat victimei multiple lovituri în urma cărora a decedat.

S. Niculae a fost depistat în seara de 9 aprilie a.c. pe raza municipiului Bucureşti, fiind escortat şi încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi.

Sursa: IPJ CALARASI

Link to comment

Urmăriţi, depistaţi de poliţişti

Poliţiştii din cadrul structurilor de investigaţii criminale, sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale – I.G.P.R. au depistat, în ultima săptămână, 185 de persoane care erau dispărute sau pe numele cărora existau mandate emise de instanţele de judecată.

În perioada 5 - 11 aprilie a.c., poliţiştii structurilor de investigaţii criminale din întreaga ţară, în urma activităţilor de căutare şi identificare, au depistat 93 de persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 51 de minori.

Minorii depistaţi au fost încredinţaţi familiilor sau internaţi în centre pentru minori şi nu au fost victime ale vreunei infracţiuni.

De asemenea, poliţiştii au depistat 92 de persoane urmărite la nivel naţional. Dintre acestea, 73 de persoane aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, faţă de 12 persoane fuseseră emise mandate europene de arestare, 6 erau căutate pentru a fi arestate preventiv, iar o persoană era căutată pentru a fi pusă în executare o sentinţă penală de internare.

Urmăriţi depistaţi

Un bărbat de 39 de ani, din localitatea Şoldanu, judeţul Călăraşi, condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate pentru comiterea infracţiunii de omor, a fost depistat, la 10 aprilie a.c., de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al I.P.J. Călăraşi pe raza municipiului Bucureşti şi încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Călăraşi.

Un tânăr, de 25 de ani, din municipiul Giurgiu, condamnat pentru comiterea infracţiunii de tentativă la omor deosebit de grav, a fost depistat de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Giurgiu la data de 08 aprilie a.c.. Acesta a fost încarcerat în Penitenciarul Giurgiu.

Un bărbat de 22 de ani, din localitatea Sălcuţa, judeţul Dolj, urmărit din 7 aprilie a.c., care se sustrăgea arestării preventive pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor, a fost depistat de poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale Arad la data de 10 aprilie a.c. şi încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Arad.

Un alt bărbat, de 28 de ani, din municipiul Piteşti, judeţul Argeş, condamnat la executatea unei pedepse privative de libertate pentru comiterea infracţiunii de tentativă la omor deosebit de grav, a fost depistat pe raza municipiului Piteşti la data de 08 aprilie a.c. de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Argeş. Acesta a fost încarcerat în Penitenciarul Colibaşi.

Sursa: IGPR

Link to comment
 • 1 month later...

Persoane date în urmărire, depistate de poliţişti

 

194 de persoane care erau dispărute sau pe numele cărora existau mandate emise de instanţele de judecată, au fost depistate, în ultima săptămână, de poliţiştii din cadrul structurilor de investigaţii criminale, sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale – I.G.P.R.

În perioada 17 – 23 mai a.c., poliţiştii structurilor de investigaţii criminale din întreaga ţară, în urma activităţilor de căutare şi identificare, au depistat 115 persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 88 de minori.

 

Minorii depistaţi au fost încredinţaţi familiilor sau internaţi în centre pentru minori şi nu au fost victime ale vreunei infracţiuni.

 

De asemenea, poliţiştii au depistat 79 de persoane urmărite la nivel naţional, dintre care 59 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 12 aveau mandate de arestare preventivă, pe numele a 5 persoane erau emise mandate europene de arestare, iar o persoană avea sentinţă penală de internare într-o unitate spitalicească.

 

Exemple:

 • Un bărbat de 35 de ani, din comuna Nereju, judeţul Vrancea, urmărit din 13 februarie a.c., care se sustrăgea arestării preventive pentru comiterea infracţiunilor de tentativă la omor calificat şi ultraj contra bunelor moravuri, a fost depistat, la 17 mai a.c., de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Vrancea şi încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Vrancea.
 • Un tânăr de 26 de ani, din localitatea Tîrgu Frumos, judeţul Iaşi, condamnat la executarea unei pedepse de patru ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de tentativă la omor, la data de 17 mai a.c. a fost depistat de poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi, pe raza municipiului Iaşi şi încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Iaşi.
 • Un bărbat de 40 ani, din municipiul Reşiţa, judeţul Caraş-Severin, urmărit din 20 aprilie a.c., care se sustrăgea arestării preventive pentru comiterea infracţiunii de viol, la data de 17 mai a.c. a fost depistat de poliţiştii din cadrul Serviciul de Investigaţii Criminale al I.P.J. Caraş-Severin. Bărbatul a fost încarcerat.

 

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 2 weeks later...

Urmăriţi, depistaţi de poliţişti

 

194 de persoane care erau dispărute sau pe numele cărora existau sentinţe emise de instanţele de judecată au fost depistate, în ultima săptămână, de poliţiştii din cadrul structurilor de investigaţii criminale, sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale – I.G.P.R..

În perioada 31 mai – 6 iunie a.c., poliţiştii structurilor de investigaţii criminale din întreaga ţară, în urma activităţilor de căutare şi identificare, au depistat 124 persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 81 de minori.

De asemenea, poliţiştii au depistat 70 de persoane urmărite în interesul legii, dintre care 60 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 5 aveau mandate de arestare preventivă, 4 aveau emise mandate europene de arestare şi un evadat.

 

Urmăriţi depistaţi

Un tânăr de 28 de ani, din comuna Găujani, judeţul Giurgiu care se sustrăgea executării unei pedepse de 7 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie, a fost depistat de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – I.P.J. Teleorman pe raza localităţii Videle, judeţul Teleorman, la data de 02 iunie a.c. şi încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Teleorman.

Un tânăr de 25 de ani, din municipiul Tîrgu Jiu, judeţul Gorj, urmărit la nivel naţional întrucât se sustrăgea arestării preventive pentru comiterea infracţiunii de proxenetism, a fost depistat la data de 31 mai a.c., de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale – I.P.J. Dolj pe raza municipiului Craiova şi încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Dolj.

Un bărbat de 39 de ani, din comuna Bălăşeşti, judeţul Galaţi, care se sustrăgea executării unei pedepse de 3 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de ultraj, a fost depistat de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – I.P.J. Giurgiu pe raza localităţii Izvoarele, judeţul Giurgiu, la data de 2.iunie a.c. şi încarcerat în Penitenciarul Giurgiu.

Un bărbat de 60 de ani, din municipiul Olteniţa, judeţul Călăraşi, urmărit întrucât se sustrăgea executării unei pedepse de 8 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie, a fost depistat la data de 31 mai a.c., de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – I.P.J. Braşov pe raza de competenţă şi încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Braşov.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice 

Link to comment
 • 1 month later...

139 de urmăriţi depistaţi de poliţişti, în ultima săptămână

 

Poliţiştii de la structurile de investigaţii criminale au depistat, în ultima săptămână, în urma activităţilor de căutare şi identificare, 139 de persoane urmărite în temeiul legii.

Poliţiştii au depistat, în perioada 5 – 11 iulie a.c., 54 de persoane urmărite la nivel naţional, dintre care 44 erau condamnate la închisoare, 6 aveau emise pe numele lor mandate de arestare preventivă, 3 mandate de arestare europene şi o persoană a fost internată într-o unitate medicală, având pe numele ei o sentinţă penală.

De asemenea, au găsit 85 de persoane care au fost reclamate ca fiind dispărute, dintre acestea 53 fiind sub 18 ani. Minorii găsiţi au fost încredinţaţi familiilor sau internaţi în centre pentru minori şi nu au fost victime ale vreunei infracţiuni.

Infractori depistaţi de poliţişti:

Bucureşti: D.E., de 33 ani, din Bucureşti, care se sustrăgea executării unei pedepse de 6 ani şi 4 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de proxenetism, a fost depistat de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – D.G.P.M.B., pe raza Capitalei, la data de 5 iulie a.c.. Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Capitalei.

Bucureşti: Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale - D.G.P.M.B. l-au depistat pe C.E., de 32 ani, din Bucureşti, care era urmărit pentru că se sustrăgea executării unei pedepse de 4 ani închisoare pentru comiterea de infracţiuni la regimul stupefiantelor. La data de 8 iulie a.c., a fost depistat în Capitală şi încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv.

Braşov: La data de 8 iulie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale – I.P.J. Braşov l-au depistat pe V.S., de 33 ani, din judeţul Sibiu, urmărit pentru că se sustrăgea arestării preventive pentru comiterea infracţiunii de trafic de persoane. Cel în cauză a fost prins în municipiul Făgăraş şi încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Sibiu

Brăila: M.I., de 26 ani, din Brăila, a fost depistat de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale – I.P.J. Brăila, la data de 8 iulie a.c., pe raza localităţii de domiciliu. Tânărul se sustrăgea executării unei pedepse de 5 ani şi 3 luni pentru comiterea infracţiunii de ultraj. A fost încarcerat în Penitenciarul Galaţi.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.