Jump to content
POLITISTI.ro

Concediu de studii

Postare recomandată

Publicat

Exact. Pentru masterat se poate acorda "scoaterea de la locul de muncă" în loc de concediu de studii, doar daca Înscrierea pentru frecventarea ciclului 2 de studii universitare a avut aprobarea: șefului nemijlocit;, șeful R.U. și în final a persoanei care are competenta de numire în funcție, deci trebuie sa fii cadru activ al M.A.I.

• 2 luni mai târziu...
Publicat (modificat)

sunt studenta anul 2 la drept ,frecventa redusa si lucrez la op

anul i nu am solicitat concediu de studii si nici nu am dus la ijp adeverinta de student.

anul acesta, mai exact saptamana trecuta am facut un raport prin care solicit sa mi se comunice daca pot beneficia de acest concediu, la cere am atasat o adeverinta de student.

din cate am inteles metodologia ar fi urmatoarea:inainte sa te inscrii la facultate faci un raport prin care soliciti acordul inspectorului sef de a urma respectiva facultate.daca iti aproba, atunci poti beneficia de CS.

in cazul meu, legal , as putea beneficia de CS??mentionez ca am studiat procedura si exprimarea lasa loc de interpretari.

va rog sa ma ajutati cu sfaturi si pareri

Modificat de cataandreea
Publicat

Eu am beneficiat de concediu de studii in timpul facultatii, dar nu am facut nicidecum raport inainte de a ma inscrie la acea facultate. Daca esti la drept, FR, ti se va aproba. Raportul il faci anul asta pt a beneficia de CS in cursul anului urmator. Atasezi adeverinta de student si il inaintezi IPJ-ului de care apartii, dupa ce a fost aprobat intai de conducerea sectiei tale. Insa grabeste-te, noua ne cereau rapoartele pana la inceputul lui decembrie cel tarziu. Ulterior ti se va comunica daca s-a aprobat ori nu. Eu asa am procedat la DGPMB, dar poate daca lucrezi in mediul rural procedura e alta, din lipsa de oameni. Succes!

Publicat

Nu trebuie sa soliciti acordul inspectorului sef decat daca ai mai facut o facultate si ai beneficiat de concediu de studii.

Ai dreptul daca esti la FR.

Care exprimare lasa loc de interpretari?

Publicat

Art. 19. - (1) Poliţiştilor li se acordă concediu de studii dacă obţin aprobarea şefilor de unităţi pentru a urma cursurile unor instituţii de învăţământ superior, studii aprofundate şi doctorat 

acest articol este interpretat de catre MRU ..Acestia mi-au raspuns ca nu se poate acorda concediul de studii intrucat nu am cerut aprobarea pentru a frecventa institutia de invatamant, inainte de a incepe cursurile.Am cerut acest rapuns in scris, iar cei de la resurse umane s-au simtit jigniti de o asa obraznicie.M-au "parat" pana la inspectorul sef, iar raspunsul este NU pana acum.

• 10 luni mai târziu...
Publicat (modificat)

Să înțeleg că nu am nicio șansă ca să obțin concediu de studii pentru masterat pe motiv că sunt agent și nu ofițer!?

post-3575-0-98570000-1414942369_thumb.pn

Modificat de freedeluder
Publicat

Freedeluder cunosc politisti care si-au facut studiile de masterat fara scoatere de la locul de munca.

Daca poti si te descurci nu trebuie sa-i ceri voie lui Simion, dar nu vei beneficia de concediu de studii.

In raportul tau vad ceva......,,in cadrul"?

Publicat

Eu am colegi agenti care au facut masterul la Academia de Politie si nu au fost probelme.

Publicat

@Elvis, "în cadrul" acela continua cu numele universității. Am tăiat tot ce nu era relevant ca să ne concentrăm pe subiect și anume, faptul că un coleg de-ai mei, ofițer, a primit concediu de studii pentru toate formele de învățământ, facultate, masterat, doctorat.

E bine că a primit, dar de ce să nu beneficieze toată lumea în mod echitabil și să se facă o discriminare penibilă pe motiv că nu "nu am șapcă", dacă știți bancul... adică sunt agent. Asta nu mi se pare corect și normal. Aici nu e vorba că nu mă descurc. O să mă descurc în perioada examenelor, fără discuție, dar câți s-or descurca?

Mi se părea normal să mă sprijine IGPR-ul să-mi continui studiile și nu vorbesc numai de mine, pe oricine, cu atât mai mult cu cât îți desfășori activitatea ca organ de poliție judiciară. E un plus, nu? Sau poliția ne vrea proști?

• Apreciez 1
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 6 luni mai târziu...
  • Membru
Publicat

Buna seara! Am o intrebare:

Sunt student in anul 4 la facutatea de drept, invatamant la zi.

Nu am mai beneficit pana in prezent de concediu de studii.

Am dreptul la concediu de studii pentru sustinerea examenului de licenta?

• 1 an mai târziu...
  • Membru
Publicat

Salutare! 

Mă poate ajuta cineva cu un model de raport privind aprobarea inscrierii la studiile universitare  ? 

Publicat

Antet

Raport 

din data

Am onoarea sa raportez urmatoarele: 

Sunt absolvent     si incepand cu data     imi desfasor activitatea la....

Va rog respectuos sa imi aprobati inscrierea la

Fata de cele raportate rog analizati si dispuneti.

Semnatura

• Apreciez 1
  • 10 luni mai târziu...
Publicat

Buna ziua.

Sunt absolvent al SAPVLC, promotia 2016 si in prezent imi desfasor activitatea la o sectie de politie din Mun. Iasi.

Sunt in primul an de studii la o facultate de economie.  As vrea sa beneficiez de concediu de studii incepand cu anul 2. Cand m-am inscris la facultate nu am facut nici un raport cu privire la faptul ca am inceput sa urmez studii superioare pentru a beneficia de concediul de studii iar acum mai multi colegi imi spun ca degeaba ma mai duc sa fac raport caci trebuia obligatoriu in momentul inscrierii mele la facultatea respectiva.

Am de gand sa merg la resurse umane sa intreb daca mai am posibilitate sa beneficiez de acum incolo de concediu de studii dar prima data m-am gandit sa cer parerea unor colegi mai experimentati. Ar fi o baza legala care mi-ar restrictiona dreptul de a beneficia de concediu de studii doar pentru ca nu l-am cerut la timp ?

Imi cer scuze daca am gresit rubrica postarii. Multumesc anticipat.

• Membru
Publicat (modificat)

NIci eu nu am beneficiat in primul an de concediul de studii pentru ca eram elev, dar dupa ce am absolvit am facut raportul prin care le aduc la cunostiinta ca sunt student si solicit concediul de studii. Raportul respectiv se depune dupa ce a inceput anul universitar, pana prin luna decembrie, se face anual si i se ataseaza adeverinta de student. Abia dupa ce se aproba se face alt raport, similiar cu cel de CO, prin care se solicita acordarea unui numar de zile de concediu de studii din cele 30 la care ai dreptul.

Baza legala este HG 1578/2002, la articolul 17 din ce retin parca scrie de dreptul la concediul de studii si restul detaliilor.

Important e sa nu urmezi facultatea la zi, ci la FR sau ID ! Bafta!

Modificat de DannyBAD
  • 2 luni mai târziu...
  • Membru
Publicat

Buna ziua!

Daca m-am inscris la forma de invatamant ZI, nu mai pot beneficia de concediul de studii? Am inteles ca la unele IPJ-uri nu au aprobat pe motivul ca trebuia sa alegem programul de studii FR, insa in nici in hg, nici in omai nu exclude expres posibilitatea de a se acorda pentru cei de la ZI.

Publicat

(1) Polițiștii beneficiază de concedii de studii numai pentru frecventarea primei instituții de învățământ superior de la dobândirea statutului de personal al Ministerului de Interne.

(2) Polițiștii care urmează cursuri ale unor instituții de învățământ superior de stat sau particulare acreditate ori autorizate, de lungă sau scurtă durată, cursuri serale, cu frecvență redusă și la distanță, în condițiile alin. (1), au dreptul la un concediu de studii plătit de 30 de zile calendaristice, acordat la cerere, integral sau fracționat, în fiecare an universitar.

(3) De aceleași drepturi beneficiază și polițiștii absolvenți cu diplomă ai colegiilor universitare de scurtă durată care își continuă studiile în învățământul superior de lungă durată, în instituții de învățământ superior de stat sau particulare autorizate ori acreditate.

(4) Concediul prevăzut la alin. (2) se acordă polițiștilor pentru frecventarea unei singure instituții de învățământ superior, în situația în care urmează simultan cursurile mai multor facultăți/colegii.

(5) Polițiștii care în ultimul an de învățământ superior nu și-au finalizat studiile prin examen de licență/absolvire și nu au beneficiat de concediu de studii îl pot solicita ulterior, o singură dată.

(6) Polițiștilor aflați în situația prevăzută la alin. (5), dar care au beneficiat parțial de concediu de studii în ultimul an de învățământ superior li se poate aproba efectuarea diferenței de concediu de studii pentru susținerea ulterioară a examenului de licență/absolvire.

(7) Nu au dreptul la concediu de studii polițiștii înmatriculați la instituții de învățământ superior de stat sau particulare, autorizate ori acreditate, de lungă sau scurtă durată, pentru repetarea anului de studii.

(8) Concediul de studii neefectuat nu se poate efectua în anul universitar următor, cu excepția situației prevăzute la alin. (6).

Sursa : art. 17 din HG 1578/2002, deci nu te incadrezi :)

• Apreciez 2
  • 4 ani mai târziu...
Publicat

Buna ziua, sunt absolvent al SAPVLC an 2016, iar in acelasi an m-am inscris la o facultate cu specializarea drept, invatamant cu frecventa redusa. Nu m-am dus deloc, astfel ca nu am trecut anul 2, retragandu-mi actele de studii, cu mentiunea ca nu am solicitat concediul de studii.

Anul trecut, 2021, m-am inscris la alta facultate, specializarea drept, invatamant la distanta, as dorii sa solicit concediu de studii si v-as ruga sa-mi spuneti parerea dvs. daca beneficiez. Multumesc!

• Moderator
Publicat

Ai citit H.G. 1.578 din 2002 privind condițiile în baza cărora poliţistul are dreptul la concedii?

Să ai spor!

• 2 ani mai târziu...
  • Moderator
Publicat

Nu pot spune cu siguranţă, dar bănuiesc că e plătit precum un concediu de odihnă.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.