Jump to content
POLITISTI.ro

Imaginea Politiei Romane

Postare recomandată

Publicat

Sefii nostrii nu solicita nimic celor de la IGPR, dar unui politician, pentru ca "merge si asa" sau pentru a nu fi acuzati de management defectuos.

In schimb, pentru o functie mai buna, fac orice compromis le cere politicul pentru a primi functia respectiva.

Cum nu solicită nimic?!!!

Te contrazic.Șefii noștri solicită funcții mai mari (pentru ei).

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

unde scrie ca este interzis? atit timp cit nu corespund 100% si nu sunt folosite in public spre a induce in eroare persoanele abordate, este perfect legal. nu cred ca exista o asa interdictie in Europa. au acelasi regim ca si uniformele militare din filme, de exemplu.

ORDIN   Nr. 236 din 30 septembrie 2009

ANEXA Nr. 1
REGULAMENTUL
pentru compunerea și portul uniformelor de politie
PARTEA I
Portul uniformelor de poliție
CAPITOLUL I
Uniformele de poliție
I. Reguli generale
.............................................................................................................
Se interzice purtarea, în orice situație, de către persoane neautorizate a uniformei de poliție sau a unor articole din compunerea uniformelor de poliție.
  • Apreciez 1
Publicat

am dat intamplator peste un articol din care fiecare intelege ce poate. eu am un gust amar, sila si respect.

"E unu' singur, mamă, peste trei sate. Da' e tare"

Deşi nu e linişte sub castanii Buzăului, iar poliţistul se află, în general, la prea mulţi kilometri de locul faptei, gospodarii sunt mereu apăraţi, cel puţin din perspectivă morală, de propriul simţ al umorului. Nea Fană, din Căldăruşanca, spune că lucrurile sunt sub control.
- "Sunt, tăticule, găinării câte vrei. Fură bagabonţii ce găsesc prin curţi, găini, animale, butelii. Ca să vândă pentru băutură, ori de foame. Păi de un' să-l iei pe poliţist? Suni la 112. Alo. Poliţia ?! Trimite echipaju' la alde cutare, că e jale - latră câinii, guiţă porcu, ţipă femeia. Şi vine tot ai noştri".
- "Poliţia din comună?"
- "Păi doar nu crezi mata că vine Interpolu'. Ai noştri, păi cum dară? Şi dacă nu vrei să suni la 112, suni direct la el, la şefu de post, pe mobil, că are mobil. Da' acu depinde dacă te aude, să n-aibă omu' vreo treabă, prin bătătură...".
O bătrână din Limpeziş e foarte încântată de noul şef de post.
- "E singur mamă, la trei sate. Da' e tare. Ascultă-mă, că e tare. Acu' trei zile a furat unii cazanele de ţuică. Şi atunci el, în două zile i-a prins şi i-a dus la amprente, la Buzău. Ştii cum e?! N-ai văzut. N-avem nicio grijă", zice.
- "Şi cum îl cheamă?" întreb eu, la fel de încântat.
- "Da' cine ştie, maică, cum îl cheamă. Te interesezi şi mata: unde e, bre, şefu'? Şi el, odată apare".
Vreau să-i fac o poză, dar mă refuză cochet. "Nu, bre, cum să-mi faci poză, că mă bate ăla bătrân". Mă nedumiresc ridicând din sprâncene. "Moşu' meu. Are 73 de ani, da' e gelos, auzi…Dracu' ştie ce e-n capul lui, că nu mă scapă din ochi, aşa de 70 de ani, cum mă vezi..."

sursa, precum si intregul articol

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

"Multumesc" pentru minusul de la postarea numarul 24! Adevarul doare? E vreun sefulet care s-a simtit vizat?  Sau vreun prietenas?

Din pacate, cel putin la nivelul ipj-ului nostru, acesta este adevarul, pentru sefi nu sunt probleme, totul merge struna sau merge si asa, de ce sa solicite ce nu avem, ne descurcam si asa.

Publicat

Bai fratilor cum sa aiba Politia Romana o imagine favorabila, cand cei ce au ca sarcina de serviciu imbunatatirea acesteia sunt chiar cei ce ne fac de ras.

Sa va povestesc un exemplu concret.

Probabil ca ati observat ca pe facebook a aparut inca o "pagina oficiala" (a doua sau a treia, nici nu mai tin minte, pentru ca in ultimii ani au fost mai multe).

Aceasta pagina este intradevar una oficiala, nu este un fake, pentru ca pe site-ul politiaromana.ro daca vei intra esti intampinat de un mesaj prin care se cersesc like-uri, iar link-ul de acolo duce catre aceasta pagina Politia Romana - www.politiaromana.ro

Toate bune si frumoase, chiar urmaream sa vad ce posteaza pe acolo cei insarcinati din IGP. Nu stiu cine sunt cei ce administreaza aceea pagina, probabil ca tot cei ce se ocupa si de site-ul politiei, dar nu au nicio treaba sau legatura cu aceasta meserie. Mai mult decat atat, acesti politisti doar cu numele ne fac de ras grav.

Priviti acest printscreen:

post-8235-0-19773200-1407002028_thumb.pn post-8235-0-07474800-1407002933_thumb.pn

Va intreb acum pe voi:

Cum sa pui sub o poza cu o Dacia 1300 anul 1949? Cu alte cuvinte militia avea Dacia 1300 inainte ca aceasta sa se inventeze.

Cine este inteligentul care a postat aceasta mizerie? 

Am intrat acolo si deoarece au dezactivat mesageria privata a paginii, le-am lasat un cometariu in care i-am atentionat de gafa facuta. Stiti ce au facut? Mi-au sters cmentariul dar au lasat fotgrafia.

Am intrat din nou si i-am transmis celui ce si-a obosit manuta cu cateva clickuri prin care sa-mi stearga comentariul, sa mai faca un efort si sa stearga poza ca ne facem de ras si asa apar bancurile cu politisti. Ce credeti ca a facut?

A sters si acest comentariu, dar mi-a blocat posibilitatea de a mai comenta pe pagina aia.

Ce mai vreti mai mult decat atat? Chiar si cand le spui desteptilor ca au dat cu bata-n balta, in loc sa stearga dracu fotografia aia si sa aprecieze, nu stiu cum sa scape de cei ce nu-i lasa sa se scalde in prostie.

Asa ca nu va mai mirati de ce suntem deficitari la capitolul imagine, pentru ca cei ce se ocupa de aceste lucruri sunt niste incapabili.

• Apreciez 4
Publicat

Uite asta mi se pare mie ca e de fapt imaginea reala a politiei. Oameni care stiu sa aplice legea. Indiferent de ora sau zi Persoana respectiva a fost gasita cu arme albe si lampa stroboscopica montata pe masina.

Restul s-a desfasurat la sectie. 

post-571-0-02981500-1407065855_thumb.jpg

post-571-0-53032700-1407065886_thumb.jpg

post-571-0-63742000-1407065906_thumb.jpg

post-571-0-68036600-1407065921_thumb.jpg

post-571-0-65043000-1407065937_thumb.jpg

post-571-0-19388300-1407065949_thumb.jpg

• Apreciez 1
  • 6 ani mai târziu...
  • Moderator
Publicat (modificat)

Robi din Las Fierbinți, out din serial din cauza Guvernului. Decizia nemaiîntâlnită

Cum ar fi fost dacă nu am mai fi avut privilegiul să o urmărim pe Angelina Jolie și Denzel Washington jucând magistral în ”The Bone Collector”? Așa cum mai scriam și în trecut, România este țara tuturor posiblităților și, mai ales, a legilor gândite peste noapte de guvernanți, doar de dragul de a face legi și ca să dovedească că ei veghează și muncesc în interesul public.

Fără uniforme de poliție în cinematografia românească

În loc să se ocupe de lucrurile importante pentru România, având în vedere că lucrurile par a fi pierdute din mână, când vine vorba de criza economică determinată de pandemia noului coronavirus, Guvernul se gândește cum să mai interzică anumite lucruri, care în esență nu fac rău nimănui și fac parte din realitatea cotidiană, atunci când vorbim de producțiile cinematografice românești inspirate din realitatea socială.

În acest moment la nivel guvernamental se discută un proiect de lege prin care li se va interzice regizorilor de film sau de producții tv să mai folosească uniformele de polițist pentru activități culturale și filmări. Cu alte cuvinte, inclusiv producătorii sitcom-ului ”Las Fierbinți” vor fi nevoiți, ori să-l recicleze pe Robi polițistul, personaj interpretat de actorul de origine din Republica Moldova, Leonid Doni, sau să-i omoare personajul definitiv.

Decizia nemaiîntâlnită în orice colț de lume

Înainte de a scrie acest material, ne-am documentat și noi să vedem dacă mai există undeva, prin lume, un astfel de proiect de lege, sau chiar lege activă, care interzice folosirea uniformei de polițist în cinematografie. Din fericire, sau din păcate, depinde din ce unghi privim situația, nu există nicăieri o astfel de lege, doar în România s-ar putea să apară.

În proiectul legislativ ce se dorește a veni cu modificări la Hotărârea Guvernului nr. 1061/2002 privind stabilirea uniformei, echipamentului specific, însemnelor distinctive, insignei şi documentului de legitimare pentru poliţişti, și care este în dezbatere publică la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), se propune abrogarea unuia din articolele acestei HG, și anume articolul 10.

Prezentul articol de lege le permite creatorilor de conținut cultural sau cinematografic, fie că vorbim de producții tv sau pentru marele ecran, folosirea uniformei de polițist pentru astfel de activități, dar dacă proiectul va trece și va fi aprobat, acest lucru nu va mai fi posibil. Justificarea acestei decizii? E foarte simplă și cât se poate de evidentă, nu se justifică cheltuielile cu închiriatul costumelor și nu acoperă costul de achiziţie al articolelor de echipament.

„La articolul 10 se menţionează că uniforma poate fi închiriată persoanelor juridice pentru activităţi culturale şi filmări. Această posibilitate grevează bugetele unităţilor de poliţie, întrucât tarifele de închiriere nu acoperă costul de achiziţie al articolelor de echipament deoarece uniformele odată închiriate, datorită varietăţii de talii şi mărimi, nu mai pot fi reutilizate pentru alte închirieri. În plus, articolele închiriate nu mai pot fi distribuite ulterior poliţiştilor deoarece nu se mai află în starea calitativă «nou», constituindu-se într-un stoc de materiale care nu mai sunt utile unităţii de poliţie”, se precizează în expunerea de motive a proiectului.

Stau și mă gândesc cum ar fi fost dacă în America, unde este patria filmului, ar fi existat o asemenea lege? Am mai fi avut noi, de exemplu, privilegiul să o urmărim pe Angelina Jolie și Denzel Washington jucând magistral în ”The Bone Collector”, un film de Oscar, sau am mai fi avut acasă în colecția noastră personală de filme, toată seria din franciza ”Police Academy”? Vă lăsăm pe voi să judecați.

Articolul din presa

Leonid-Doni.jpg

Părerea mea este ca aceasta măsura vine un pic cam tarziu, după ce mulți așa-ziși comici ca Mugur Mihescu, Tilică, unii de prin Grupul Vouă, etc. și-au bătut joc cum au vrut, în uralele "publicului" lor , de uniforma de poliţist şi de meseria de poliţist, inoculând ideea că această meserie este sinonimă cu prostia, idioţenia, servilismul. 

Mulţi se dau cu fundul de pamânt că în alte parţi nu au mai pomenit o asemenea lege, însă niciunul nu zice că nicaieri în altă parte nu-şi mai bate cineva joc în "actele de cultură" de polițiști așa cum își bat "artiştii" noştri joc.

Modificat de danpin
  • Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

Autorul articolului respectiv este un habarnist și un mâncător de ... semințe, ce își permite să pună verdicte și să emită judecăți de valoare, fără să se fi documentat vreun pic referitor la acest subiect.

Există în multe țări restricții și reguli privind utilizarea uniformei de către actori, măscărici, etc. Și sunt țări la care românii se uită cu admirație, privindu-le ca pe niște exemple.

Știu că s-a mai discutat aici pe forum despre acest subiect și de atunci am reținut exemplul Finlandei, unde este interzisă utilizare de către actori, artiști, măscărici, etc a uniformei politiei. Pt a o putea folosi trebuie o aprobare speciala de la seful poliției sau ceva de genul.

• Membru
Publicat

Tot aici putem adăuga și pozele de pe rețelele de socializare, cu diverse persoane civile, îmbrăcate cu uniforma Poliției Române. Iar dacă în ceea ce privește comercializarea de diverse societăți, pe internet, a uniformei, fără a fi verificată calitatea de polițist, putem "da vina" pe cei care le pot verifica activitatea, în ceea ce privește comercializarea pe diverse site-uri de profil a uniformei personale, este doar vina noastră. Sunt nenumărate anunțuri de vânzare a echipamentului folosit/nefolosit, lucru care permite oricui accesul la uniformă. Mai e și cazul în care cei care aruncă uniforma la tomberon, uită să desprindă emblemele și însemnele de pe aceasta. Așa apar imagini în care uniforma e purtată în situații penibile.

• 1 an mai târziu...
Publicat

Am 21 de ani, permis de 2 ani si ~75.000km pana acum. Avand in vedere numarul destul de mare de km pe care-i am arzand benzina degeaba, am fost oprit si de rutiera de multe ori, fie de viteza (de cam multe ori, ce-i drept dar incerc sa rectific problema asta), fie la un control pentru ca ma plimbam pe la 2-3 dimineata prin oras sau prin afara. Pe scurt, am avut relativ multe date-uri cu cei de la rutiera si vreau sa spun ca in 85% din cazuri, agentul constatator s-a comportat absolut normal si politicos. Spun asta pentru ca majoritatea persoanelor pe care le cunosc spun doar ca politia e o institutie plina de hoti, javre, ca sunt inutili, ca stau doar de target-uri si ca le sta foamea-n gat etc, dar pana acum in trafic am intalnit doar politisti super ok, inafara de un tip care era incredibil de ofensat ca aveam o doza de suc in masina si ca beam din ea in timp ce ma oprise.

In fine, ca sa n-o mai lungesc: mai exact de ce e politia, in special rutiera, atat de huiduita? Adica puii mei, isi fac treaba si n-am de ce sa stau sa dau vina pe ei ca m-a prins radarul cu viteza dar tot aud texte de genul "nu s-au aliniat astrele in ziua aia si am dat de dracu, fomisti imputiti".

PS nu stiu daca am postat pe forumul potrivit, asa ca ma scuzati in prealabil :))

• Moderator
Publicat

Îți răspund eu pe scurt:

Pt ca proștii au dreptul la o replica și acces la net, din ce în ce mai mult și pt ca mentalitatea colectiva la noi e de mici "infractori".... 

Si pt ca ...Clasa politica vai de capul ei și corupție.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.