Jump to content
POLITISTI.ro

Cum pot sa intru in posesia propriei masini

Postare recomandată

• Moderator
Publicat

Inseamna ca ai declarat certificatul de inmatriculare pierdut, corect?

• 1 lună mai târziu...
Publicat

Despre furt nu poate fi vorba, autoturismul nefiind luat din posesia sau detenţia altuia.

Fapta poate întruni elementele constitutive ale infracţiunii de abuz de încredere însă, dacă te hotăreşti să depui plângere, te avertizez că va fi destul de dificil să o probezi, având în vedere, mai ales, relaţia dintre autor şi mama ta care, din câte înţeleg, era proprietara bunului la data încredinţării sale. Nu uita, mai ales în dreptul penal, de peste 2000 ani, orice dubiu este în favoarea acuzatului.

Printre altele, va trebui să dovedeşti (ceea ce înseamnă mai mult decât să declari pur şi simplu) că i-ai adus la cunoştinţă că tu eşti actualul proprietar al bunului, că i-ai cerut să ţi-l restituie (sunt sigur că nu l-ai notificat, în scris, prin executor judecătoresc), că, de la data refuzului său, au trecut mai puţin de 2 luni, natura înţelegerii care a intervenit între el şi mama ta la momentul transferului posesiei autoturismului ş.a.m.d.

Şi, într-un final, chiar dacă vei avea câştig de cauză, autoturismul ţi-l vei recupera tot pe calea acţiunii civile.

În nici un caz, nu-ţi fă dreptate singur! Fapta ta ar constitui furt calificat şi ai şanse mult mai mari decât el ca, în cazul în care eşti găsit vinovat, să ajungi la închisoare.

Sfaturile lui maxu08 sunt mult mai pertinente decât ale avocatul care, pe banii tăi, te povăţuia să comiţi infracţiuni.

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

sigur ca da...

Cu alte cuvinte aţi declarat că certificatul de înmatriculare a fost pierdut, desi în realitate nu s-a întâmplat acest lucru?

Şi există o mare posibilitate ca cel ce conduce maşina (fostul concubin al mamei dvs.) să aibă vechiul certificat de înmatriculare, în care figurează ca proprietar mama dvs. Corect?

Publicat

Pe scurt:exist 2 certificate de inmatriculare din care unul a fost obtinut in urma unei declaratii pe proprie raspundere false sau fals in in in inscrisuri. Am priceput corect?

Publicat (modificat)

Pe scurt:exist 2 certificate de inmatriculare din care unul a fost obtinut in urma unei declaratii pe proprie raspundere false sau fals in in in inscrisuri. Am priceput corect?

Tipic românesc! În loc să ne concentrăm asupra esenţialului şi să-i explicăm omului cum să facă să-şi ia mai repede autoturismul din ghearele infractorului care, eventual, să fie ulterior biciuit în faţa poporului, fără să mai piardă timpul cu acţiuni în instanţă, executori judecătoreşti şi alte mofturi, noi ne împiedicăm de detalii d-astea, gen fals în declaraţii.... Halal! Adică, dacă scrie în Codul Penal că e infracţiune, care e problema? Ca şi cum legea ar fi obligatorie pentru toţi cetăţenii, chiar şi (culmea!) pentru cei care depun plângeri...

Aştept severe autocritici din partea voastră, tovarăşi!

Modificat de ars aequi
  • Displace 4
  • Moderator
Publicat

Maxu te-ai grăbit puţin cu aceea întrebare, edificatoare! Trebuia să laşi omul să răspundă! ;):lol:

Publicat

tocmai ce mi-am luat un ipad 2 si vroiam sa il folosesc. si cum forumul asta este pe prima pagina din chrome, am zis sa postez o idee din categoria "putul gindirii" :)

• Moderator
Publicat

Mă refeream la faptul că la noi, dacă într-o anchetă te grăbeşti şi pui astfel de întrebări, în care-i spui celui audiat imediat o încadrare juridică, îi vei influenţa răspunsul şi colegii automat te vor şicana, spunânu-ţi ceva de genul că te-ai spart în anchetă înaintea celui audiat. În fine, era doar o glumă.

Publicat

am priceput gluma de la inceput insa am vrut sa ma laud si eu cu ipad 2. am incercat sa raspund cu o gluma :) suntem mult prea subtili;)

• 3 luni mai târziu...
Publicat

buna seara...poate va intrebati ce s a intamplat cu masina mea ...NIMIC... este la acelasi individ, care o tine undeva la tara intr o curte, de cand a aflat ca am acte pe numele meu...am schimbat pana acum 2 avocati, nici unul nu a facut nimic...ultimul a facut o ordonanta presidentiala, pe care a respins o judecatorul dupa 5 termene si amanari aiurea si tot asa...nu mai stiu cata rabdare sa am, ce sa mai fac si cum sa mai fac pe cale legala sa intru in posesia propriului meu bun...cam asta se intampla de un an si jumatate... :angry::(

Publicat (modificat)

Normal ca a respins-o ptr ca s-ar fi prejudecat fondul daca s-ar fi decis analizarea temeiului proprietatii. Nu aveai aparenta in drept si in mod sigur nu aveai urgenta necesara unei ordonante cf art 581 CPC.

trebuia facuta actiune in revendicare impotriva posesorului neproprietar si pina acum rezolvai problema macar pe fondul cauzei. cauta avocati prin recomandare si nu la coltul strazii, in functie de onorariu. Nu poti avea Mercedes la pret de Logan.

Eu zic sa te duci sa-i impusti pe amindoi avocatii :) apoi invoca legitima aparare :)

Modificat de maxu08
  • Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.