Jump to content
POLITISTI.ro

Cum pot sa intru in posesia propriei masini

Postare recomandată

• Membru activ
Publicat

spune domnului avocat ca in art 208 din Codul penal mai zice asa : "Fapta constituie furt chiar dacă bunul aparţine în întregime sau în parte făptuitorului, dar în momentul săvârşirii acel bun se găsea în posesia sau deţinerea legitimă a altei persoane" Nu incurca posesia sau detinerea cu proprietatea.

Si aici faptuitorul esti tu daca apelezi la prima varianta.

Cea mai buna varianta e sa te inarmezi cu rabdare si sa vorbesti cu persoana, sa ii explici ca nu e nevoie sa cheltuiti amandoi bani degeaba si sa va intelegeti.

• Apreciez 1
Publicat

am vorbit si cu un avocat si mi a zis ori imi fac o cheie si ma duc sa iau masina de unde stiu ca e

este o idee foarte buna daca vrei sa nu platesti cazarea si masa urmatorii 5-10 ani :ner:

• Membru
Publicat

ben este greşit sfatul tău. maxu are dreptate 100%. Referitor la împrumutatul unui lucru şi refuzul de al înapoia propietarului de drept se numeşte abuz de încredere. Şi nu, nu este aceeaşi situaţie.

Atunci mea culpa. Sunt inca la inceput de drum. :clip:

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

Nimeni nu le stie pe toate. De asta ne si strangem pe aici, sa discutam si sa invatam unii de la altii.

Si absolut toti gresim, candva, undeva ...

• Apreciez 1
Publicat

Mare dreptate ai Catalin, mai ales acum cand legile se schimba de la o zi la alta. :hmmmt:

• Moderator
Publicat (modificat)

am vorbit si cu un avocat si mi a zis ori imi fac o cheie si ma duc sa iau masina de unde stiu ca e, ori proces cu executor...

@tombow007: halal avocat! bine ca nu ti-a recomandat sa-l astepti pe respectivul cand vine in parcare, sa-i dai cu ranga in cap si sa-i iei cheile (asa scapi si de banii dati la un centrul de multiplicat chei) :hmmmt: hai sa fim seriosi !!! imi lasa impresia ca esti foarte tanar si nu ai trecut prin scoala vietii...

Precum ai vazut, nu exista o reteta miraculoasa, inclusiv membrii acestui forum avand opinii contrare sau divergente. Nu uita ca Politia nu este o moasa comunala, asa cum exista falsa impresie in societatea romaneasca, nu ne ocupam de divorturi, impartit averi, botezuri, nunti etc. :naughty: Iar atunci cand lucrurile nu ies asa cum spera contribuabilul, suntem niste "paraziti"...

Te-ai suparat cand iti spunea un antevorbitor, ca si cel pe care il acuzi tu ca "a furat" masina ar putea avea niste pretentii... si asa este. Ce faci daca el iti cere contravaloarea unor reparatii sau a reviziei tehnice? Probabil ca la acest lucru nu te-ai gandit.

In concluzie, daca vrei sa accepti un sfat pe care ti-l dau cu toata inima, fa lucrurile cu calm si temeinic, nu cauta solutii rapide! Poate chiar ar trebui sa evaluezi daca merita efortul (bani la avocati, cheltuieli de judecata, timp pierdut etc), pt ca s-ar putea sa te coste mai mult decat valoreaza masina.

Modificat de CITADELA
  • Apreciez 1
Publicat

Salut Tombow007! Nu am decat o singura intrebare: ce masina(autovehicul) este , de ai atata dor de ea... ca doar n-o fi Lamborghini, fiindca in caz afirmativ, eu in locul tau o luam cu tot cu bucata de asfalt pe care se afla...am glumit, dar....

Si mai este un amanunt...tu stiai ca mama ta i-a incredintat masina sau ai aflat dupa deces....

Desi nu ar mai trebui, iti dau si eu un sfat: SCHIMBA-TI AVOCATUL!!! Cel cu care ai vorbit/consultat, te-a indemnat sa o comiti...probabil voia sa te reprezinte bine - in civil si in penal, in civil parte vatamata(reclamant), in penal FAPTUITOR. :hmmmt:

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

Salut...vorbim de un Nissan Primera din 2006...nu e o super masina , dar nu mi convine ca un nesimtit sa circule cu ea , atata timp cat maica mea a platit o si acum ca eu sunt proprietar cu acte legale ...cum am mai scris in alt mesaj aici, el o conducea pt ca maica mea nu avea carnet, atat...era o intelegere tacita intre ei...

• Membru activ
Publicat

teolucian63: parte vatamata in proces civil?

• Moderator
Publicat

Oricum ar fi, aceasta situatie nu trebuie sa o lasi asa, daca stii ca ai dreptate. Iar tu stii cel mai bine amanuntele.

Important este ca inainte de a intreprinde vreo actiune, trebuie sa judeci bine si cat mai deconectat de sentimentele pe care le ai fata de respectivul om. Fireste cat este omeneste posibil. Nu trebuie sa te ia valul si sa sari din lac in put ... pentru ca nu vei rezolva nimic, ba din contra. Si nu uita ca aici ai primit niste sfaturi de la niste necunoscuti, ce nu au vreun interes, de orice natura ar fi el.

Bafta! Asteptam si speram sa intri si sa ne spui ca s-a rezolvat problema in favoarea ta. :emo-yessir:

Publicat

Multumesc pentru sustinere si sper sa se rezolve in favoarea mea, pentru ca asemenea oameni nu merita nici cea mai mica atentie...si da, eu stiu cel mai bine amanuntele si ce viata a dus mama mea alaturi de el, dar asta e alta poveste...

Publicat

scuze..m-a luat gura pe dinainte...mai gresim...suntem corectati...banuiesc ca tombow007 a inteles ce am vrut sa spun..erare humanum est..parca asa suna...oricum unele topicuri sunt consultanta juridica, care probabil la un avocat costa...

Cu respect!

Publicat (modificat)

Eu nu inteleg ceva: Daca actele masinii sunt pe numele omului,adica este PROPRIETAR, pentru ce dracu sa mai umble prin tribunale???Adica cum, ii dau masina mea unui vecin imprumut, si mi-o recuperez cu avocati si executori judecatoresti ????

Modificat de arcan
  • Moderator
Publicat

Da, dar si cel ce o detine poate avea pretentii de la el.

Poate a montat un ou kinder pe antena, poate a pus huse "racing" pe scaune, bradulet sport la oglinda sau orice alte imbunatatiri ce considera ca le-a facut si dreptul civil ii confera posibilitatea de a cere sa fie despagubit pentru toate acestea. Pt ca d.p.d.v. legal el se afla in posesia masinii (o detine) legal, adica nu a furat-o, nu a intrat ilegal in posesia ei. A fost o intelegere verbala intre el si proprietarul de drept de la aceea data.

Stiu ca pare incredibil, dar poti ajunge in situatia in care sa fii acuzat de furtul unui bun ce se afla in proprietatea ta, dar momentan este in detinerea legala a altei persoane. :naughty:

• Apreciez 1
Publicat (modificat)

ptr ca in dreptul roman ca si in alte tari in care s-a coborit din cocotier :) exista un principiu de baza cf caruia "nimeni nu isi face dreptate singur". pe cale de consecinta, indiferent ce drepturi ai si ce pretentii doresti sa ceri de la o terta parte, ai nevoie de incuviintarea statului reprezentat de catre sistemul judiciar. motivul este f simplu - se elimina arbitrariul si conflictele, ptr ca fiecare crede ca el are dreptate.

exista si exceptii insa ele sunt expres prevazute de lege - cum ar fi executarea garantiilor mobiliare dar si atunci exista conditii stricte ce trebuie indeplinite (de exemplu nu poti executa garantia respectiva daca se afla pe proprietatea privata a unei persoane si nu ai acordul acesteia sa intri in incinta spatiului).

iti dau un exemplu simplu - chiar daca esti proprietar al unui imobil si exista o persoana ce locuieste in el, chiar si fara contract sau alt act, nu il poti da afara cu suturi in fund. Ai nevoie de o sentinta prin care se dispune evacuare respectivului. si asta ptr ca statul vrea sa fie sigur ca nu exista alte aspecte ale faptelor care sa transforme ocuparea abuziva intr-un contract de comodat (de exemplu) incheiat in forma verbala, prin simplul acord de vointa al partilor - lucru perfect legal si normal in masura in care ocupantul imobilului il poate dovedi.

sper ca am fost clar si explicit :)

btw - referitor la subiect - daca posesorul masinii reuseste anularea certificatului de mostenitor? atunci nu mai exista nici un drept fata de respectivul posesor. deci este normal ca statul sa nu te lase sa iti iei masina singur, fara sa verifice - prin instante - ca ai dreptul sa o iei in posesie, avind deja proprietatea. dar deja intram in teoria generala a dreptului si o sa ne plictisim :)

Modificat de maxu08
  • Apreciez 4
Publicat

Am o singura intrebare...cum pot sa intru in posesia propriei masini, pe care o conduce momentan fostul concubin al mamei..mentionez ca mama a decedat acum 9 luni si conform certificatului de mostenitor obtinut in urma succesiunii facute, sunt proprietarul masinii in cauza, actele si asigurarea sunt pe numele meu...de condus o conduce individul, ilegal...si nu se sesizeaza nimeni...cum sa fac??sa mi fac alta cheie si sa iau masina de unde stiu ca e parcata? sa i iau placutele de inmatriculare? sa o dau furata ? daca aveti informatii , va rog sa mi dati de veste...multumesc

Aici eu inteleg ca masina e a omului, pe numele lui...poate ca nu am inteles eu.Sper sa ne lamureasca omul...

Publicat

solicita dezbaterea mostenirii daca este cazul.daca se impune solicita sprijinul unui executor judecatoresc.

Publicat

asa cum am scris si mai sus de cateva ori...in urma succesiunii facute si in urma obtinerii certificatului de mostenitor , mi am facut acte pe numele meu...in concluzie masina este a mea cu acte, numai ca o conduce altul...

• Moderator
Publicat

Si cand ai trecut-o pe numele tau, nu te-ai mai dus la RAR cu masina pt certificatul ala prin care iti confirma seria de sasiu?

Publicat

nu a fost nevoie de RAR, am avut nevoie de certificatul de deces si cel de mostenitor, plus actele aferente pentru inmatricularea unei masini...cartea de identitate era la mine, in concluzie aveam nevoie doar de certificatul de inmatriculare...pe care l am obtinut ulterior depunerii actelor...

• Moderator
Publicat

Pai printre acele acte necesare inmatricularii unei masini este si certificatul de la RAR.

De asemenea certificatul de inmatriculare vechi trebuie in mod normal predat. Tu nu l-ai mai predat?

Cum ai facut dovada ca masina are inspectie tehnica periodica, atunci cand ai inmatriculat-o?

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.